Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

1 hour ago, Ne sam Safete said:

 

valjala bi veceras jedna statement pobjeda, pa u cetvrtak da dobijemo na vasarsku atmosferu i kumovske veze 🙂

 

Ok, sigurno da je i u tom segmentu imao slabe def. partije, ali generalno je 1 na 1 odbrana, kao i većini naših igrača, najmanji problem. PNR je problem, a po meni još veći je kada je na strani pomoći. I onda redovno kreće da pomaže i gd treba i gde ne treba, ostavljajući protivniku lak pas za otvoren šut.

 

Mada opet, video se neki nivo više u pristupu protiv Efesa, to se mora priznati. I onda je na to dobro došlo njihova, dobrim delom, iso košarka.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kampaco bio u top3 plejmejkera u EL pre odlaska u NBA, osvojio EL sa Realom, pa još jedan F4 posle..pritom je čovek i odličan defanzivac i u stanju je da maltretira protivničke bekove bez prestanka. Razumem neke lične preferencije ali aj da ne preterujemo i idemo u neke ekstreme da bismo dokazali neku poentu. Ne pričamo o Jovanu Novaku ovde.

Nazad na utakmicu - ja sam dobio ono što sam očekivao. Nije bilo realno da se desi neki kvantni skok u odbrani ali ovo što smo videli je zadovoljavajući napredak. Videla se mnogo veća želja i energija. Nisam se previše stresirao zbog promašenih otvorenih šuteva s naše strane, niti zbog Vasinih dugih trojki kao većina u hali jer sam video drugačiji odnos na parketu i to mi je u ovom trenutku bilo dovoljno. Naravno da sam na kraju osetio ogromno olakšanje jer smo zaslužili da konačno dobijemo neku neizvesnu završnicu. Nadam se da će ovo malo opustiti igrače.

 

Bilo je opet brejnfartova poput onog pomaganja sa Buboe gde igrači po nekom automatizmu pomažu ne razmišljajući koga ostavljaju samog na šutu ali verujem da će se to u budućnosti ispraviti. Potpuno je suludo da se pomaže Lesoru na Žižiću dole pa makar primili dvojku. BTW Žižić nas baš izmaltretirao prvo poluvreme ispod koša. Odlična partija. Posle smo ga limitirali. Odlične odbrane i na Klajburnu i na Vasi. Već se pisalo o tome. Naneli i Panter odradili baš dobar posao. Egzum u napadu izdominirao. Mora po meni da ima mnogo više vere u sebe i svoj šut jer ima odlične procente. Kada su Panter i Naneli zatvoreni ili im nije dan, on mora da uzme loptu. Moram da pohvali i Pantera i Nanelija i Egzuma za slobodna bacanja na kraju - 100% i Nanelija generalno za stav i veru u sebe iako je opet imao idiotski izgubljenu loptu.

Ono na čemu treba da se radi i dalje je agresivnost na ivici faula. Kao što su već neki rekli, svi su na kraju vikali u hali "faul, faul...". Pretposlednja dva napada primamo brzu trojku i koš iz auta bez napravljenog faula. Neverovatna je ta želja da se igra čista odbrana i igrači sačuvaju od ličnih grešaka. Na kraju smo i ukrali loptu jer su igrači prišli agresivno da prave faul. Mora to mnogo češće da se radi. Mi redovno ostajemo sa malim faulovima po četvrtinama a ove faulove koje i napravimo - napravimo na šutu.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Ne sam Safete said:
 

valjala bi veceras jedna statement pobjeda, pa u cetvrtak da dobijemo na vasarsku atmosferu i kumovske veze 🙂

 

 

Ovo svakako da. Videli smo juče primer Milana, koliko su bili sretni što su prekinuli niz poraza u EL, kao kreće sada nabolje, i ona puknu od Trenta.

 

Nadam se dovoljno dobroj igri koja bi nam donela prostor za smanjenj minutaže nosioca. I ko zna, možda Aleksa odigra koji minut.

Smajliju takođe treba dosta minuta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I nama je tim sastavljen od cirkuzanata koji su tu da bi se prodavale ulaznice. Tešim se da je to neki prelazni period dok se ne ustalilmo u EL pa kao pokušavam da progutam.

Mi kao navijači nismo baš navikli na šator u KK pa se ovi naši stranci kao suzdržavaju malo dok se s druge strane brda uzajamno razumevanje igrača i tribine multiplikuje svakim novim milionskim potpisom.

Da su doveli Tompsona pored Pantera, to bi bila druga dimenzija. Ne znam na kraju za koliko je potpisao za Baskoniju.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, KockoOblo said:

 

Legitimno je i jedno i drugo, cenim da prva trojica isporučuju rezultat, a ovaj drugi trojac zagarantovanu zabavu. Pa ko šta voli.

 

Da smo mi imali Kampaca ili Vildozu ili prajm Tea umesto Vasilija sad bi pričali o Srbiji kao evropskom prvaku.

Ovo ti je kao da kažeš da je Divac ili Jokić cirkuzant jer voli da doda bez gledanja.

Ali ok, ne slažemo se u preferencijama i to je u redu 

Link to comment
Share on other sites

I onda treba u EL da igramo sa širom rotacijom. 

 

Svaka čast Žocu, jer je spreman da ide do kraja da pokaže ovim kukavcima koliko su ograničeni.

 

 

7 minutes ago, Jakob Aman said:

Riknuce Lesor definitivno dobkraja sezone kakvi su nam ostali centri.

Ledej kriminalan.

 

Lesor ovo što je odigrao danas, može 4 puta nedeljno.

 

Smajli ga jako lepo odmenio.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Alex_Serbia said:

 

Pa dobro, nije baš ili-ili izbor. Ok je da ovi igraci igraju po jedan, u sklopu jacih petorki. Naravno da nece ova i ovakva cela petorka nikome na crtu u EL.

 

 

 

Jeste, ali Evroliga u većini slučajeva ne prašta. Kažnjava se svako ispaanje, svaki igrač koji ne zna gde bode.

Kao kada je Trifa ušao protiv Žalgirsa u 2 navrata, oba puta gubili neke solidne prednosti na njegove gluposti.

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, realno *w said:

I onda treba u EL da igramo sa širom rotacijom. 

 

Svaka čast Žocu, jer je spreman da ide do kraja da pokaže ovim kukavcima koliko su ograničeni.

 

 

 

Lesor ovo što je odigrao danas, može 4 puta nedeljno.

 

Smajli ga jako lepo odmenio.

Sta ti mislis o cemu su razmišljali kad su dovodili Brodzianskog?

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Jakob Aman said:

Sta ti mislis o cemu su razmišljali kad su dovodili Brodzianskog?

 

Ne znam, možda o davanju 100 poena po tekmi.

 

Najgore od svega što je što sam uveren da je Brodzi dobar igrač. Sa kojom lakoćom je rešio one dve situacije u reketu noćas. Kada bi u kontinuitetu igrao 20 minuta, mislim da bi sa lakoćom dolazio do ovih 10ppg koje Ledej trenutno porađa.

 

Ali jbg, pogrešan čovek u pogrešno vreme. Mi pred ovako slabe timske odbrane ne možemo da priuštimo još jednog tako slabog defanzivca. A još veći problem skok. 

Tu se mučimo, a on je tek tiha patnja tu.

 

Ne znam šta da mislim. Tristan jednako pogubljen, al barem na momente nagovesti da može da odigra dobru odbranu. Jako glupa situacija u koju smo sami sebe doveli.

Ako je istina da je tromesečni ugovor u pitanju, onda se ne bih iznenadio da se rastanemo sredinom januara.

 

 

 

Edited by realno *w
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kada je dolazio ovde sam postavio pitanje Brodi ili Onuaku (jer se on tada spominjao isto) i bilo je pa ja mislim jednoglasno za Slovaka.

Tako da smatram da je malo licemerno prozivanje za njegov potpis kad su ovde prvo uglavnom bile reči hvale za isti. 

 

A i sam potpis nije van rezona, samo jbg za sada se ne isplaćuje kako smo očekivali, ne znači da neće (govorim iz ugla da može legit doprinos da ima na Aba regularan deo nivou a verujem da su namenjena uloga i plata u skladu sa upravo time) i treba napomenuti da je došao u sred sezone u pakleni ritam i odma se očekivao doprinos, nezavidna pozicija

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bonus, Tristanov pre svega pristup je možda i najneprijatnije iznenađenje ove sezone, a bila je ucrtana savršena uloga ma bukvalno sve što mladi igrač želi. 

Prilika u EL kao bekap sa jasnom ulogom i hevi ABA minuti gde treba da pokaže klasu. A doživljavamo da ga Bo Bič pretrčava kao na treningu. 

Ne kažem, ima šanse sjajnu karijeru da napravi i nadam se preokretu još u ovoj sezoni, ali mora stav što pre da koriguje

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja to vidim ovako. 

Nama je Alen potrebno da udje u full takmičarski mod i na pravom je putu. U tom slučaju izlišno je polemisati o Brodziju. On je tu kao zakrpa i tako će igrati i tretirati se.

Meni je Tristan bas loš što se tiče odbrane, ajde ekipnu mozda i nauci da se postavlja ali individualno uvijek kasni ne podigne ruku i isprati nogama  ili pogrešnu ruku koristi i zavisnosti od strane. Spor je u razmišljanju nekako ali noge su mu najveći problem. Mora malo niži stav da zauzme A decko ima size, šut, poverenje priliku da uči sve je na njemu.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni se ovo učinilo kao da je Željko sebi napravio alibi. Morao bih da pogledam detaljnije tih 5 minuta, pošto sam gledao na slavi pa nisam baš sa punom pažnjom, ali ne bih rekao da je Željko uradio sve što je mogao ali da oni jednostavno numeju.

 

Više je to izgledalo kao raspuštena banda koja se loži na neke egzibicije u garbidž tajmu. Nešto slično onome što i inače igramo, samo što prva petorka ima kvaliteta da to iznese (kako tako).

 

Ne vidi se trenerski pečat, disciplina u igri, da se zna šta se radi, kad se radi, kako se radi, šta se ne radi, da se stane na loptu, odigra pametno.

 

Jbm li ga. Pokušavam da razumem kako da razumem šta se dešava.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro sad se malo i preteruje sa time, isti ovi igrači su i prošle i ove sezone zatvarali neke utakmice i nije bilo ovakvih scena, baš je bio perfect storm večeras

Garbage time u kome uvek dođe do opuštanja + naloženi FMP* protiv nas (99% ekipa bi i same spustile priču na 5 minuta do kraja i 20 razlike) + sudijske svinjarije gde se poklanjaju 2+1 za ružan pogled i onaj faul u napadu Trife na kraju koji Vesna lično ne bi svirala. Ne kažem ovo kao neke izgovore za petorku na terenu oni moraju pametnije, samo realno gledano ovo je jednom u 100 utakmica situacija a opet smo izašli sa pobedom i kvalitetnim odmorom za nosioce.

 

*lično nekad FMP mrzim i više od zvezde (ovde ubaciti foru koju želite) jer toliko mi je degutantno celo njihovo postojanje kao zvezdina filijala i uvek protiv nas izađu kao da im je poslednja dok protiv komšija se Ulubaj mora klupirati da ne bi slučajno dao koš za pobedu kao onomad. Odvratno. (rant over)

4 minutes ago, ChrisJudd said:

Ko je igrao tih poslednjih 5 minuta?

Madar, Đorđije, Trifa i Tristan/Alen/Brodi su se rotirali u nekim trenucima, nisam pohvatao ko je tačno kad ušao/izašao 

  • Like 2
  • Love 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...