Jump to content

VN Azerbejdžana 10-12.06 2022


Recommended Posts

spacer.png

 

Nakon uzbudljivog vikenda za sve ljubitelje automobilizma, nakon Monaka i Indy500 trka, stižemo na ulice glavnog grada Azerbejdžana, Baku.

 

Staza koja je po mnogim svedočenjima izuzetno teška za savladati, i koja je od svoje premijere, 2016. godine (prvo kao velika nagrada Evrope), do danas već isporučivala uzbuđenje, poput onog samouništavanja dvojca RED BULLA, Maksa i Danijela Rikarda, pa sve do prošlogodišnjeg haosa sa nekoliko odustajanja usled pucanja pneumatika. Takođe jedna od staza koje su mi veoma brzo prirasle srcu. Obožavam da vozim simulaciju te staze kada god imam vremena za igranje.

 

Interesantan je i podatak da je Sebastan Fetel na ovoj stazi prilično komotan i uspešan otkada se ona vozi, iako se ovaj period njegove karijere ni izbliza ne može nazvati uspešnim.

 

Pirelli za ovu priliku na ulice Bakua donosi  tri mekše varijante pneumatika, C3, C4 i C5

 

spacer.png

 

Satnicu trke možete pogledati ovde.

 

Rekord staze, dugačke 6003 metara drži Ferarijev kandidat za šampiona, Šarl Lekler, koji je odvezao 2019 brzi krug u vremenu 1:43:009. Voziće se 51 krug na stazi koja ima nekoliko zanimljivih krivina, od kojih se meni najviše dopadaju krivina 8 kao i krivina 15 koja ima reputaciju da vrlo lako može da prevari vozaća na kočenju.

 

Uz lični poziv da ovog vikenda ispratite i trku indycar serije na Elkhart Lake-u, pozdravljam vas. Uživajte!

 

 

  • Like 3
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

FP1:

 

FU49IbOXsAEcVVc.jpg

 

 

FP2:

 

FU5ml5vXEAAzf0f.jpg

 

 

Mnogo problema sa poskakivanjem kod svih. Ferari u FP1 isao sa vise krila od ostalih i bio najbrzi u drugom sektoru ali gubio na pravcima, u FP2 su promenili pristup i Lekler je ubedljivo bio "ljubicast" u svim sektorima.

Ferstapenu su novo zadnje krilo i DRS izvodili cudna savijanja tokom FP1 pa su ostali timovi trazili objasnjenje od FIA, da bi izbegli istragu za FP2 Red Bul mu je stavio drugacije krilo starije specifikacije.

Sumaheru se u FP1 od poskakivanja razvalio hladnjak na bolidu i poceo da pusta vodu.

Link to comment
Share on other sites

Perez za pobedu može da se bori (i nada) isključivo ako je iza njega Ferrari. Ironija je da čovek može da osvoji titulu voznjama kao u poslednje dve tri trke ali samo ako mu Ferrari čuva leđa. Makar bio sekund brži po krugu od maxa, ako su jedan ispred drugog, checo nema nikakve šanse da zadrži mesto ispred.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...