fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 5 hours ago, Rex said: užasno me brine ovaj odlazak u Moskvu, u kombinaciji sa onim da na protestima nema EU, niti ukrajinskih zastava, ali su tu Isus i Draža. Pusti naci isusa i čiču, to je u stvari nebitno jer nisu braća trčala i vozila bicikle u Moskvu ili na Ravnu Goru po pravdu već u Brisel i Strazbur. 6 hours ago, Rex said: Prosto se plašim da nas EU sad konačno ne odjebe. To bi zapravo bila jedina dobra vest koju možemo da očekujemo, nešto kao bombardovanje 1999 al bez bombi Ovde mora da bude jako loše da bi počelo da bude dobro... ili bar bolje za početak. I, naravno ne mislim da će oni da odjebu Srbiju, nego Neandreja. On nije Srbija, i mislim da su to u Evropi konačno shvatili - sa njim nema Evropskog puta Srbije. Ovo s Moskvom je bio njegov zadnji blef. 4
Perkos2 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, fancy said: Pusti naci isusa i čiču, to je u stvari nebitno jer nisu braća trčala i vozila bicikle u Moskvu ili na Ravnu Goru po pravdu već u Brisel i Strazbur. odakle vam ideja da čičini simpatizeri vole Moskvu 1
fancy Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 31 minutes ago, Perkos2 said: odakle vam ideja da čičini simpatizeri vole Moskvu Prvo ko su to "vam", ili smo možda na "vi", što je ok, poštujem kulturu dijaloga Nigde ni eksplicitno i implicitno nije sugerisano da čičini simpatizeri vole Moskvu. Pominju se 2 odvojena fenomena - 1. četničke zastave i 2. crvena zastava Putinovih nacista sa Isusom, tako da sam u skladu s tim govorio i o 2 destinacije (primetiti korišćenje veznika "ili" u mojoj originalnoj rečenici) koje nisu u korelaciji jedna s drugom. A ni s mozgom kad smo već kod toga.
DJ_Vasa Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 8 hours ago, Rex said: Hvala ti na adekvatno mračnom viđenju situacije. No, sad, bez zezanja, užasno me brine ovaj odlazak u Moskvu, u kombinaciji sa onim da na protestima nema EU, niti ukrajinskih zastava, ali su tu Isus i Draža. Prosto se plašim da nas EU sad konačno ne odjebe. Realno im ne trebamo, od njih nam zavisi cela ekonomija i bez njih se vraćamo gladovanju i jedenju korenja (citat za starije). Ne znam što je takav karakter, može da pokrene ulazak u EU, uz opštu mobilizaciju ga izvede i lagano nestane, da ne odgovara za bilo šta i svima bude dobro. Ali, izgleda da nije taj tip, da ne može to da podnese. Sad, što će cela zemlja i nacija da potonu sa njim, pa, bože moj, što bi to njega doticalo? Ozbiljno brinem. Polako, nije sve tako crno. Jeste da je Fancy tu dosta rekao, ali ima još nekih sitnica. Naime, dosta pripadnika kartela ima poslovne odnose sa EU, gde mogu ne samo da zarade, već i da se ugrade. A i mafijaška usta ištu 'leba da jedu i para da kradu. Ako bi Nelečeni njima zavrnuo slavinu, imao bi problem ne samo sa otvorenim političkim protivnicima, već i iznutra, a to ne bi bilo zgodno. Neočekivani saveznik u celoj priči je i brat Si, pošto mnoge kineske firme ovde rade kako bi lakše prodale robu EU, bilo zbog geografskog položaja, bilo zbog statusa kandidata, odnosno članice u budućnosti. Tu su i ovi što veze nemaju sa kartelom, ali su poslovno vezani za EU i vrlo rado bi dali pare nekome da im umanji prepreke u poslovanju. Ukoliko bi EU zavrnula finansijsku slavinu za neke stvari, što je sasvim zivesno, ili novac preusmerila u aktivnosti protiv režima, i to bi doprinelo slabljenju kartela. Najjači udarac bi bile lične sankcije, koje bi pogodile sam vrh kartela. Šta misliš, kako bi se osećao Siniša Mali da mu neko zamrzne imovinu nad onim silnim stanovima u Bugarskoj, koja je članica EU? A takvih ima još. 3
DJ_Vasa Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Zaboravio sam da spomenem da Nelečeni nema mnogo izgleda da dobije i neku ozbiljniju podršku od Putlera. Uopšte nije slučajno što ga je na aerodromu dočekao neki zamenik zamenika zamenikovog zamenika. Time se šalje veoma jasna diplomatska poruka. Mogu da ga trpe zbog NIS-a i da mu daju još malo kredita zbog neuvođenja sankcija, ali to je maksimum. Niko više neće da se igra sa razmaženim detetom. 4
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Da, ovo što kaže Vasa - velike trange-frange su između pojedinih kartelista i EU. Oni su izgleda mislili da će imati monopol nad odnosima s EU kad su medijski počistili proEU opoziciju i proglasili se jedinim baštiniteljem te ideje. Studenti su im stručno zavukli i Strazbur i Brisel. Zavukli pa izvukli (pod nogama) 1
Rex Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago EU ima ogroman uticaj u Srbiji, to je tačno. On je hteo da sedi na više stolica, svi su to znali, ali on izgleda nije računao da tako ne može zauvek. Sada je realnost da mora da se opredeli. Zdrav razum, čista finansijska računica i sve ostalo jasno kaže EU. Tu se sve slažemo, ali ja i dalje ne razumem optimizam da će on da se vodi zdravim razumom. Zato mi nije jasno na čemu zasnivate optimizam. Ali, biće mi apsolutno neizmerno drago ako pogrešim. Sa druge strane, Srbija me naučila da uvek može gore i da je naivno nadati se lepim stvarima. Dosta mračenja od mene, voleo bih da ste u pravu. 1
fancy Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 minutes ago, Rex said: Sada je realnost da mora da se opredeli. Zdrav razum, čista finansijska računica i sve ostalo jasno kaže EU. Tu se sve slažemo, ali ja i dalje ne razumem optimizam da će on da se vodi zdravim razumom. Polaziš od potpuno pogrešne premise da on treba da se opredeli za nešto. On je s Evropom završio, pročitan je, odigrao je svoju zadnju kartu po tom pitanju. A to s uvođenjem neke Rusije ovde... teško da je moglo i dok je Rusija bila na vrhuncu svoje snage, a tek sad u sred agresije na Ukrajinu, koja im i ne ide baš kako su zamislili, njih realno zabole ona stvar za Srbiju. Ceo interes Rusakog petljanja u Srbiju je konstantno destabilizovanje "regiona" i skretanja pažnje Evropi na "novo žarište". A od žarišta nema ništa. Okruženi smo EU i NATO zemljama, helou. 1
Utopista Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nema šta da uvodiš nekoga ko je već u svim porama društva. Premrežena je država ruskim uticajima, od crkve koja je 95% njihova, preko službi bezbednosti, vojske, skoro svih stranaka, televizija, you tube kanala... ogromnog dela naroda. Evrope se setimo samo kada nam nešto od njih treba... Bukvalno nikada ovako nije bilo, možda 45' te... 2
DJ_Vasa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 18 minutes ago, Rex said: EU ima ogroman uticaj u Srbiji, to je tačno. On je hteo da sedi na više stolica, svi su to znali, ali on izgleda nije računao da tako ne može zauvek. Sada je realnost da mora da se opredeli. Zdrav razum, čista finansijska računica i sve ostalo jasno kaže EU. Tu se sve slažemo, ali ja i dalje ne razumem optimizam da će on da se vodi zdravim razumom. Zato mi nije jasno na čemu zasnivate optimizam. Ali, biće mi apsolutno neizmerno drago ako pogrešim. Sa druge strane, Srbija me naučila da uvek može gore i da je naivno nadati se lepim stvarima. Dosta mračenja od mene, voleo bih da ste u pravu. Predmetna institucija se zapravo ne pita oko mnogo toga. Pitaju se oni koji mu daju pare. On je pre svega njihov portparol i izvršilac, a to radi za novac. Boli njega uvo za bilo koju investiciju ukoliko za to ne dobije neku 'crkavicu'. A oni koji su morali da plate reket da bi nešto izgradili, hoće i da im se investicija isplati. Kako li se oseća pošteni investitor koji je pošteno platio reket da bi mogao da uloži pare i da od uloženog zaradi? Ako pošteni investitor vidi da je za pošteno plaćeni reket dobio šipak, okrenuće se protiv njega u roku od odmah. Džabe njemu što je nešto napravio ako je zemlja toliko siromašna da ne može da isplati svoju investiciju, za koju je, da ponovim, pošteno platio reket. Kada bi ga otkačilo desetak velikih igrača, mogao bi samo da se slika. Finansijska podrška se zasniva na interesu, a ne na tome što ima lepe oči ili usta. A bez finansijske podrške bi ga otkačili i oni što se kunu u njega. 1
Recommended Posts