Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Trivija koja to nije-Slaven Došlo, glumac koji je trebalo da vodi PZE i Bojana Vunturišević, koja je najverovatnije trebala da bude u žiriju su odbili učešće, jer podržavaju studente i svoje fakultete.

Evrovizija je često bila pokazatelj značajnih događanja, ma kolko glupo zvučalo.

• Like 1

4 hours ago, Clash said:

Morel da se prebači na onu @DameTime temu o žemskinju?

Može, ako ćemo da pričamo o tome koliko je žena a koliko muškaraca na sns skupovima sralo i zapišavalo u javnosti, a koliko je žena i koliko muškaraca snimano i to okačeno na internet 😄 

2 hours ago, nemanjaol said:

Nije sve tako jednostavno, kao sto ste predstavili kad sre skocili na Jelencom-a. Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu.

Ha, sve ovo jako lepo zvuči u teoriji. U praksi, policija (i vojska, kad smo već kod toga) su uvek represivni aparati u rukama države, ko god da je na vlasti. I ako se "bira" između naroda i vlasti, oni su (skoro) uvek uz vlast. I njihovi lični interesi su vezani za vlast.

Ne kažem ja da su ljudi odabrali to zanimanje kako bi štitili predmetnu instituciju lično, ili da nema pojedinaca koji časno obavljaju svoj posao i koji su iz plemenitih motiva u policiji. Ali kao grupa, nek bude eto da ja imam predrasude prema njima i da nemam poverenja.

5 hours ago, nemanjaol said:

Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu.

I?

Važe li?

Rade li svoj posao po zakonu i ustavu, čiste li ulice od sitnih kriminalaca, državne institucije od krupnih?

Ko komanduje policijom, ko je direktor policije? 

Policija nisu samo oni u kordonu ispod šlemova, čitava ta hijerarhija  i sva sredstva koja poseduje, a nisu mala, ni u opremi ni u novcu, radi u službi jedne partije, odnosno jednog čoveka, odnosno jedne mafije, mafija postavlja i komandante policije i načelnike službi. Jel po zakonu i ustavu prebijen starac u Novom Sadu u PS, jel po zakonu i ustavu ubijen svedok u Boru, treba li nabrajati dalje?

I tužioci rade svoj posao, slušaju gazdu, u protivnom izgubiće posao, i sudije, i ministri. Samo ova studentarija ruši idilu, ne dozvoljava mirnim poslušnicima da rade svoj posao.

• Like 4

5. oktobra murija je uz bacanje štitova teatralno zakmečala - nemojte braća smo. I taj fol je nažalost prošao, postali su ovo danas. Ne nismo braća sa partijskim govnima, undercover krimosima i preletačima svih boja, ukusa i mirisa. 

Uz jurnjavu po ulicama dodati i vaspitno šamaranje kerova kad vreme dođe. Boli me dupe ko je tu pojedinačno manje ili više kriv i zašto tu obitava. Pre bih prao mrtvake sa braćom Romima po Beču nego služio zadriglo sns govedo svaki dan. Ovo društvo vapi za hard resetom i katarzom. Nikome više nikakav popust. 

Edited by Molina23
  • Like 3
  • Thanks 1

3 hours ago, Div said:

Valjda je jasno da ne pričam ovde o rukovodećim ljudima u policiji koji su u dilu sa SNS

6 hours ago, DameTime said:

Može, ako ćemo da pričamo o tome koliko je žena a koliko muškaraca na sns skupovima sralo i zapišavalo u javnosti, a koliko je žena i koliko muškaraca snimano i to okačeno na internet 😄 

Ha, sve ovo jako lepo zvuči u teoriji. U praksi, policija (i vojska, kad smo već kod toga) su uvek represivni aparati u rukama države, ko god da je na vlasti. I ako se "bira" između naroda i vlasti, oni su (skoro) uvek uz vlast. I njihovi lični interesi su vezani za vlast.

Ne kažem ja da su ljudi odabrali to zanimanje kako bi štitili predmetnu instituciju lično, ili da nema pojedinaca koji časno obavljaju svoj posao i koji su iz plemenitih motiva u policiji. Ali kao grupa, nek bude eto da ja imam predrasude prema njima i da nemam poverenja.

Policija je zapravo po definiciji represivni apart države.

Neću da produžavam diskusiju, ponovo nije meni ovde poenta da branim policiju niti mislim da su svi sjajni i bajni, već samo da direktna pobuna u policiji nije nešto što može, ili bi i trebalo da se dešava olako.

9 hours ago, nemanjaol said:

Nije sve tako jednostavno, kao sto ste predstavili kad sre skocili na Jelencom-a. Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu.

Nije baš identična, neko je već pomenuo starijeg gospodina koji je ostao bez testisa, imamo one rođake roditelja Danke koji nisu preživeli ispitivanje... nije baš ista priča kada policija ne radi kako treba i kada to isto čini opština ili škola...

• Like 2

Priroda posla mi je da saradjujem sa MUP-om kao tehnicka podrska ispred moje firme - niko sa kim sam u zadnjih 10+ godina nije imao ni trunke simpatija za bilo koju politicku opciju.

Policija, kao i vojska su odgovorni drzavnom vrhu, ma ko bio na njemu, po lancu komande i vecina, bar oni sa kojima dolazim u dodir svakodnevno, su apoliticni i ne zanima ih nista sem da ureade svoj posao tako da ih niko ne proziva zbog toga sutra pri nekoj eventualnoj promeni vlasti.

Ono gde treba uloziti snage u promenu je Tuzilastvo i pravosudje  - to je tacka gde svi Zakoni prestaju da vaze.