RatzenStadt Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago U gotovo svim ovim rezimskim toaletoidima pise da je hapsenje sprovedeno "po nalogu Evropljana". Da, zaista tako pise, pogledajte na B92 npr. Niti imena, niti institucije, samo "Evropljani". Nekad mi samo bude smesno. Steta, nama usta vazda puna patriotizma, lokal-patriote, Srbi, nekad Jugosloveni, i odredjenim situacijama i Balkanoljubi, ali da se identifikujemo kao Evropljani, to nikako. Stavise... 2
DJ_Vasa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Da li je danas prvi april ili prvi avgust? Vidim još jednu zanimljivu vest: Dačić naredio da se zvučni topovi vrate u magacine, ponudiće ih aerodromu 4 2
srlepajce Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Ali gde mi zivimo Tuzilastvo za organizovani kriminal optuzeno da vrsi drzavni udar 12
robespierre Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 minutes ago, RatzenStadt said: U gotovo svim ovim rezimskim toaletoidima pise da je hapsenje sprovedeno "po nalogu Evropljana". Da, zaista tako pise, pogledajte na B92 npr. Niti imena, niti institucije, samo "Evropljani". Nekad mi samo bude smesno. Steta, nama usta vazda puna patriotizma, lokal-patriote, Srbi, nekad Jugosloveni, i odredjenim situacijama i Balkanoljubi, ali da se identifikujemo kao Evropljani, to nikako. Stavise... Pazi, ovo je sad teorija zavere, ali šta misliš da je nagnalo Zagorku Dolovac da ovaj predmet dodeli TOK-u, odnosno Nenadiću? Jedna solucija može biti da joj je proradila profesionalna savest, a druga može biti da su je oni pored kojih se krije od novinara pozvali i rekli da je pronađe. Što bi bilo dobro, jer to samo znači da bi ovde bez tog ''zlog zapada'' ovde bio potpuni divlji zapad.
DJ_Vasa Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 4 minutes ago, robespierre said: Pazi, ovo je sad teorija zavere, ali šta misliš da je nagnalo Zagorku Dolovac da ovaj predmet dodeli TOK-u, odnosno Nenadiću? Jedna solucija može biti da joj je proradila profesionalna savest, a druga može biti da su je oni pored kojih se krije od novinara pozvali i rekli da je pronađe. Što bi bilo dobro, jer to samo znači da bi ovde bez tog ''zlog zapada'' ovde bio potpuni divlji zapad. Uh, moram priznati da mi Zagorka Dolovac i profesionalna savest deluju kao paradoks. Pre bih rekao da je ovo samo još jedna verzija turske serije za publiku sa nižim IQ. 3
RatzenStadt Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago ^^a to li se krije iza izglasavanja nepoverenja Zagorki? nznm, sto kaze Vasa, nespojivi su mi pojmovi, savest i ona
Perkos2 Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 13 minutes ago, RatzenStadt said: U gotovo svim ovim rezimskim toaletoidima pise da je hapsenje sprovedeno "po nalogu Evropljana". Da, zaista tako pise, pogledajte na B92 npr. Niti imena, niti institucije, samo "Evropljani". Nekad mi samo bude smesno. Steta, nama usta vazda puna patriotizma, lokal-patriote, Srbi, nekad Jugosloveni, i odredjenim situacijama i Balkanoljubi, ali da se identifikujemo kao Evropljani, to nikako. Stavise... proglasili bi se oni i za pingvine samo da ostanu na vlasti, nema kod ovih ideologije, samo interes i profit 1
Plavi Dres Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago https://radar.nova.rs/drustvo/hapsenje-tomislav-momirovic-goran-vesic/?fbclid=IwY2xjawL5iJVleHRuA2FlbQIxMQABHnLT7U196uPLY_GvEExn6TU5jRJSvTkE2m6u45E27sjzqGGwzsWATPycv_rR_aem_ey7eZoMcqbcM6RnRF9-lSw Dobar tekst o ovome što se dešava. Nikom još pouzdano nije jasno šta se zaista događa. "Da li je moguće da policija koja je pod direktnom kontrolom izvršne vlasti, privede osumnjičene, bez političke saglasnosti i amina Aleksandra Vučića? Ako je Vučić znao za akciju, zašto je promptno zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost? Da li medijska histerija koja se podigla treba da prikrije tu činjenicu i služi da umiri druge predstavnike vlasti za koje bi tužilaštvo takođe moglo biti zainteresovano, kao poruka da neće biti pušteni niz vodu? Da li je vrh vlasti kalkulisao da su mu ova privođenja jeftinija nego da džemper počne da se para dalje?"
robespierre Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 3 minutes ago, DJ_Vasa said: Uh, moram priznati da mi Zagorka Dolovac i profesionalna savest deluju kao paradoks. Pre bih rekao da je ovo samo još jedna verzija turske serije za publiku sa nižim IQ. U mnogo ozbiljnoj su panici da bi ovo bila turska serija. Danas uhapšeni se terete za proneveru 115 miliona (!) dolara. Očigledno ovi iz TOK u ovom slučaju postupaju po zakonu što je za vlast potencijalna katastrofa ako se neko od optuženih raspriča. 5
srlepajce Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Quote Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) saopštilo je da su Tomislav Momirović, Goran Vesić, Anita Dimoska, Nebojša Šurlan i Slobodanka Katanić oštetili budžet Republike Srbije za 115 miliona 558 hiljada i 520 američkih dolara. Kako je saopštio TOK, zaključivanjem Aneksa 1 Komercijalnog ugovora, Sporazuma 1, te Aneksa 2,3, i 4 Komercijalnog ugovora Momirović, Vesić, Dimoski, Šurlan i Katanić su omogućili da izvođač radova na rekonstrukciji pruge do Mađarske „CRIC – CCCC“ prema finansijeru i investitoru do sada ukupno fakturiše vrednost izvedenih radova na projektu u iznosu od 1.214.100.460,43 američkih dolara, kao i da izvede dodatne radove za koje je preuzeta obaveza naknadnog plaćanja po fakturisanju u vrednosti od 64.258.060,00 dolara. Tužilaštvo dodaje da su osumnjičeni time kineskom izvođaču „CRIC – CCCC“ pribavili imovinsku korist u do sada utvrđenoj vrednosti od najmanje 18.759.287 dolara. Budžetu Republike Srbije naneli su štetu u iznosu od 115.558.520,43 američkih dolara, koji predstavlja razliku između preuzetih finansijskih obaveza za budžet Republike Srbije i ugovorne cene iz Komercijalnog ugovora, navodi TOK. Momirović, Dimoski i Šurlan su među šest osoba koje su uhapšene 1. avgusta u okviru istrage TOK, a postupak obuhvata još pet osumnjičenih među kojima je i Goran Vesić. Tužilaštvo je potvrdilo da je on u četvrtak hospitalizovan, a mediji su ranije objavili da je 1. avgusta rano u zoru hitno operisan. TOK je precizirao da je ovu istragu vodila Udarna grupa za istraživanje finansijskih tokova novca koji se odnose na projekat „Modernizacija i rekonstrukcija mađarswko-srpske železničke pruge na relaciji Novi Sad-Subotica – državna granica (Kelebija)“. Udarnu grupu su činili policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala – Odeljenje za suzbijanje finansijskog organizovanog kriminala i Odsek za sprečavanje pranja novca, Odeljenja za borbu protiv korupcije, inspektori Poreske policije, pripadnici Jedinice za finansijske istrage, zaposleni u Upravi za sprečavanje pranja novca i Agenciji za privredne registre i tim Javnog tužilaštva za organizovani kriminal koji čine četiri javna tužioca, tri finansijska forenzičara i dva tužilačka saradnik. Udarna grupa, nastavlja u narednom periodu započeti rad na istraživanju finansijskih tokova koji se tiču ostalih aspekata projekta ‚Modernizacija i rekonstrukcija mađarsko-srpske železničke pruge na relaciji Novi Sad – Subotica – državna granica (Kelebija)‘ – poručilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Don Dusko Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Spoiler Ja ipak mislim da je udar na pravdu sto su ovi dosada bili na slobodi. 1
Leo Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Eto jednog od razloga zasto Jokic nije podrzao studente. Medju uhapsenima i njegov stric. 1 4
Miki28 Lakers in 5 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 56 minutes ago, srlepajce said: Tek cemo saznati koliko su sve opljackali Srbiju a onda i oni prije ovih. Milijarde i milijarde € su u pitanju. Ovo se mora zavrsiti procesuiranjem svih. 1
nemanjaol Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 1 hour ago, Plavi Dres said: https://radar.nova.rs/drustvo/hapsenje-tomislav-momirovic-goran-vesic/?fbclid=IwY2xjawL5iJVleHRuA2FlbQIxMQABHnLT7U196uPLY_GvEExn6TU5jRJSvTkE2m6u45E27sjzqGGwzsWATPycv_rR_aem_ey7eZoMcqbcM6RnRF9-lSw Dobar tekst o ovome što se dešava. Nikom još pouzdano nije jasno šta se zaista događa. "Da li je moguće da policija koja je pod direktnom kontrolom izvršne vlasti, privede osumnjičene, bez političke saglasnosti i amina Aleksandra Vučića? Ako je Vučić znao za akciju, zašto je promptno zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost? Da li medijska histerija koja se podigla treba da prikrije tu činjenicu i služi da umiri druge predstavnike vlasti za koje bi tužilaštvo takođe moglo biti zainteresovano, kao poruka da neće biti pušteni niz vodu? Da li je vrh vlasti kalkulisao da su mu ova privođenja jeftinija nego da džemper počne da se para dalje?" Jeste stvarno malo nejasno šta se dešava. Meni je prva reakcija kad sam čuo vest da su uhapšeni to da definitivno idemo na izbore, i to ubrzo, te da je ovo deo predstave i građenja narativa da je država ipak na neki način procesuirala odgovorne. Realno u kampanji bi baš loše izgledalo da godinu dana od pada nadstrešnice bukvalno niko nije u zatvoru i nema nikakvog postupka. Međutim ova histerija na Informeru može da signalizira i nešto drugačije. Može da bude deo predstave za one najretardiranije glasače SNS-a koje konstantno treba držati u tenziji i stanju neposredne opasnosti od državnog udara. A da je hapšenje za one koji se forliraju da imaju makar još malo savesti. Mada ne bi Vesiću verovatno tako naprasno pozliloda nije znao šta se sprema. Možda ćemo morati da sačekamo Vučiča da se oglasi da bi stekli malo bolju ideju. Edit: I da poslednja opcija je da zapravo tužilaštvo radi svoj posao, al to bi baš bio neočekivani razvoj događaja Edited 13 hours ago by nemanjaol 10
Perkos2 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago šešeljuga bi da ukine Nenadića, možda im je i to plan pa su žrvovali tomu monu
Plavi Dres Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Sve je još nejasno, ali mislim da ovo čak i kad bi svi danas privedeni bili sutra pušteni ne može ostati bez posledice. Nek krupne stvari su izrečene. Optužbe su suviše direktne. I sve se desilo tačno 9 meseci od pada nadstrešnice i u vreme kada studenti objalvjuju postove da je 0 odgovornih za pad nadstrešnice. U svakom slučaju u najmanju ruku ostaje dodatana materijal za proteste. A i meni sluti na brze izbore. 1
mare80 Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Po meni još jedna cirkuska predstava režima ... Mona junior je jedan bezveznjaković koji ima političku težinu kao i predsednik opštine Žagubica ... Jedna opcija je da je u dogovoru sa Vodjom pristao da malo glumi "okrivljenog" kako bi ovaj imao kakav-takav argument da je tužilaštvo nezavisno, zato je i onaj gmaz iz Informera pušten da upotpuni utisak .... Druga opcija je da Mona ništa nije ni znao, otprilike Vučić ga je odabrao kao žrtveno jagnje jer opet nema nikakvu političku težinu niti uticaj pa nema opasnosti da mu ga da prostite negde zavuče ko Neša Slina ... Postoji i opcija da je tužilaštvo počelo da radi svoj posao i šansa za to je jednaka šansi da FK FK Indjija jednog dana osvoji prvenstvo ... 3
Clash Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Srbija je ovo brale, treba sačekati malo da se vidi šta je ovo. Kažu da su Tomu uhapsili na aerodromu, a Vesara se naprasno razboleo, mislim ne mora ništa da znači ali obično nešto znači. Imamo i Informer kampanju protiv ovog tužioca Nenadića već dva-tri meseca ali i njega je postavio Vučić. Kod njega je SKY prepiska. Sad nam preostaje kao cigani kad je prelazni rok, da tumačimo svaki lajk na Instagramu potencijalnog pojačanja šta znači. 11
nemanjaol Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ali nije samo Mona, nego i Vesić, Šurlan i cela ekipa koja je i inicijalno bila privedena. Ono što je meni interesantno je da prema saopštenju tužilaštva nije ovo odgovornost za pad nadstrešnice, nego za oštećenje države više od sto miliona dolara. Plus što je to taj tužilac na koga se vodi hajka već neko vreme. Baš ne znam šta da mislim, mada mi nekako blago još uvek protiče ova vest što se tiče reakcija
Clash Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 18 minutes ago, Perkos2 said: šešeljuga bi da ukine Nenadića, možda im je i to plan pa su žrvovali tomu monu Kako li ce Seki danas izdrzati sve te tv stanice, trci na Informer, trci na Pink, trci na Hepi… Teskoe
Drug Crni Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 3 minutes ago, nemanjaol said: Ono što je meni interesantno je da prema saopštenju tužilaštva nije ovo odgovornost za pad nadstrešnice, nego za oštećenje države više od sto miliona dolara. Quote Главна европска тужитељка Лаура Ковеши изјавила је да Европско јавно тужилаштво не истражује пад надстрешнице на железничкој станици у Новом Саду већ могућу злоупотребу фондова ЕУ намењених за тај пројекат. Лаура Ковеши каже да је предмет истраге зајам који је за реконструкцију железничке станице у Новом Саду дала Европска инвестициона банка. 22 minutes ago, Drug Crni said: Hvala gospođi Lauri Koveši Ne isključujem da su mu zavrnuli mošnice. Njemu ova ekipa pohapšenih ništa ne predstavlja i sve će učiniti da ostane na vlasti.
Plavi Dres Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 5 minutes ago, Drug Crni said: Ne isključujem da su mu zavrnuli mošnice. Njemu ova ekipa pohapšenih ništa ne predstavlja i sve će učiniti da ostane na vlasti. Teoretski, ali oni su kao kula od karata. Ti ljudi su u tom sistemu i bili, jer su mislili da su nedodirljivi. Plus uhapšen i ovja vlansik Startinga, a od početka se nastojalo da se u tu firmu ne dira. Sad se dirnulo. 2
Recommended Posts