Jump to content

Vox Populi - Vox Dei


MetalHead

Recommended Posts

...da se srbija procisti od toga da uopste negde dobiju rec razni dss-ovci i milosevicevski izdanci, negatori genocida, ruski navijaci i posebno oni koji se zalazu za neutralnost i oni koji cekaju pad zapada i uspon sovjeta - oni samo i sluze da saplicu normalne ukoliko ih negde ima i da vucicu nema ko da pridje....

 

Ovo vreme ocito nije vreme petog okt. pa da se ujedinjuju razni gore nabrojani sa eventualno normalnima za koje i ne znamo gde se kriju, jer nikako da se prikazu ili ih ima toliko malo da su uvek preglasani ...Cudno je kako se to ne uvidja a sa druge strane se ocekuju fantazije u vezi rusenja kao dlanom o dlan, jednog postojanog opasnog sistema koji od politicara pravi klovnove i marionete.

Znaci Vucic je tu jer Djindjic nije. Djindjic se recimo ujedinjavao sa raznima...na kraju su svi razni ostali - evo ih setaju svuda ih ima u svim vlastima i opozicijama ali jedino nema normalnih. Onda bude prihvatljiv neki jeremic ili milos jovanovic, koji su samo primeri za ujedinjavanje za sigurno rusenje vucica....

 

Evo ideja - ako Vucic ne uvede sankcije i uradi ocekivano, opozicija ima adut da izadje na ulice i srusi ga.

Zvuci smesno? Nemoguce?

 

Onda se zapitajte zasto. I sta srbija zeli....

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Da sam znala da ce `danasnji basara` da se dotakne jeremica, ne bih ga pominjala u onom primeru, stavila bih nekog slicnog...

 

O nojevima i ljudima

(salim se nije to pravi naslov slagala sam...  ovo ispod je deo kolumne koja se zove Polaganje venca sto je pravi naslov)

 

sad Basara:

...........Iz višemesečnog low prifilea oglasio se i Guzijan Jeremić, kome je izgleda došlo iz dupeta u glavu da mu rejting malčice raste kad ga nema u javnosti i kad ćuti. Ali pitanje je bilo takvo da se morao oglasiti makar i na dupe. Sudeći po odgovoru, izgleda da se kroz dupe i oglasio. Evo šta je rekao:

„Srbija treba da bude uzdržana. Uvođenje sankcija Rusiji imalo bi dalekosežne konsekvence po privredu i druga nacionalna pitanja. Imamo vakuum institucija, nemamo Skupštinu, nemamo vladu i to će potrajati nekoliko meseci, do sredine jula, a do tada ko zna šta može da se dogodi i u ratu u Ukrajini i u svetu.“

Kreator diplomatije na hemoroidima i executive spoljne politike četiriju stubova očigledno sugeriše pribegavanje provereno katastrofalnoj strategiji guranja glave u pesak, što, da je moguće, i ne bi bilo loše. Ali očigledno više nije moguće. Srbija mora uraditi ono što nikada nije volela da radi: nešto mora izabrati. A šta god da izabere, ne može eskivirati „dalekosežne konsekvence po privredu i druga nacionalna pitanja“. Svet je pun rizika.

Iz priloženog se čini nemogućom misijom da je tutumrak Jeremićevog kalibra dogurao do pisara u MIP-u :lol_2: a kamoli do popečiteljskog položaja, ali svaka je misija moguća kad si JexS-ov (bivši) miljenik. „Ko zna šta se može dogoditi“ je politika baba-Kurane, politika (iole) ozbiljne države mora biti „valja znati šta se može učiniti“.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Naravno ne njega (iako je i on jedno vreme bio na platnom spisku SNS). :lol_2:

 

Pricam za parlamentarne izbore - ako izjavljujes dve stvari:

 

1. Ne zelim da se igde cuju i vide oni koje smatram politickim neistomisljenicima i protivnicima.

2. Pod SNS i Vucicem ipak i nije tako lose...

 

... onda lepo izadjes i zaokruzis listu sa imenom Aleksandra Vucica. Jer on, za razliku od mucenog DS bar obezbedjuje da zli DSS nikada vise nece biti u vlasti (osim ako neki od njih ne predju u SNS kao Mladenovic, Bakarec ili Sormaz, ali to je sad sitnica oko koje se necemo obazirati).

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, goldberg said:

 

Pa nista, onda mozes mirne duse da izadjes na izbore i zaokruzis broj 1.

 

Nisam ni znala za izbore...a i post je onako preterano lican, usrecio si me sto si mi se obratio neuspelo ironicnim savetom

na ovakav nacin...prvo saznaj da li uopste glasam posle me setaj kroz brojeve na listicu

 

 

cccc uopsteno govorec nikad nista od danasnjih glasaca koji ocekuju da bas ja sletim s marsa i resim im ovu stvar s vucicem - pa sta je to? neka vrsta nemoci, nesposobnost?

 

 

Ja se majkemi trudim da poboljsam rezon tih glasaca ali to ne vredi ucaureni su odavno.

 

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nisam napisao da li glasas ili ne, napisao sam da stvarno ne vidim razlog zbog kojeg neko ko napise:

 

3 hours ago, Mama_mia said:

Ovo vreme ocito nije vreme petog okt.

 

ne bi mogao da glasa za SNS. Dakle, diskutujemo samo o stavovima iznetim na forumu.

 

Kao sto neko moze da diskutuje i o mojim stavovima (a oni su jasni - SNS je ultimativno zlo, od njih su bolji svi koji ne saradjuju sa njima i zele da ucestvuju u izgradnji demokratskog drustva i slobodni(ji)h izbora.

 

Paradoks je da smo za vreme vladavine DS (kada smo imali slobodne izbore) imali DSS u vlasti i imali SRS na 27%. Sada, kada imamo diktaturu i vladavinu najgorih (po meni) imamo par desnih koalicijica sa po 4%, DSS je usisan u SNS, a "vladar moze da prizna Kosovo i ne padne na izborima".

 

Jednostavno, za vecinu gradjana Srbije demokratija je nesto lose (pricam o demokratiji ne o liberalizmu ili prozapadnom kursu) i jako bi voleli kada bi sela cvrsta ruka koja bi se obracunavala sa nekim tamo "mracnjacima" ili "izdajnicima" (zavisi kako je ko ideoloski nastrojen).

Edited by goldberg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na ovom stepenu razvoja to bi jedino i uspelo. Sta im fali u Singapuru sto im zameraju za slobodu govora, zabranu strajkova, zabranu okupljanja itd. Oni su gori bili, pa ih je ta cvrsta ruka izvukla. Bas sam gledao ranije za ono oko zvaka, ovaj kako se zvase je dugo premisljao za to sa zvakama, da li da ih zabrane, zbog pljuvanja po trotoarima, što posle sve mora da se rucno skida, a oni ciste tamo grad, Singapur ima oko 50,000 cistaca u drzavnoj agenciji za ciscenje, jedan na 100 stanovnika, plus privatne firme, plus dobrovoljci.

 

Kap koja je prelila casu je bila kad su uvedeni neki novi zatvaraci za vrata ili nesto u javnom prevozu, i onda su huligani poceli da u njih lepe zvake, da ne mogu da se zatvore vrata, i onda su ovi rekli, e pa kad je tako, za vas nema zvake. Zabranjen uvoz i prodaja, i tacka. I da li im nesto fali?

 

Jedini koji gunđaju su ovi iz Wrigley, koji su kad je ovaj umro pa malo kasnije isli da vide sta ce biti oko toga, sa tom zabranom zvaka, i vratili se neobavljena posla. Rekli kao, ma nema sanse, nece ni da cuju, teski kao crna zemlja. Tako se to radi. I sta im fali?

 

U ovom trenutku, ne sad nego svih ovih 30 godina, da se vecina tu pitala, sve sto nije ta vecina bi bilo i stvarno fizicki ugnjetavano ili u najboljem slucaju "ostrakovano". I "izdajnici" - autosovinisti, i kompradori (ovim terminom im je recniku doprineo Antonic, valjda hteo i on da se upise, vidim sad mnogi prihvatili i taj izraz) i zene, i deca ("tradicionalni" gunđaju o zlom feminizmu i zagovaraju da je OK tući decu) , ostale "nedodirljive" da ne pominjemo, kao i mrske "zapadne vrednosti". I toj vecini bi ovo bilo OK.

 

E pa onda je isto tako OK silom je civilizovati, a naredne generacije odgajati da budu tolerantne prema razlicitom, i ne samo tolerantne, nego i znatizeljne da vide nesto razlicito, drugacije i novo, pa nesto od toga i prihvate, ako je bolje nego staro, a ne da budu palanacki buzdovani, pa tek posle polako uvoditi i... bolju demokratiju.

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Nisam bas tako nejasna za tumacenje. Uvek se podsmevam tome sto silno zele srbiju bez vucica ali im ne ide ispunjenje te zelje.

Sve im je ukrao od izbora do drzave i para....ocekuju da glasac izadje i zavrsi im posao. Pa ko je tu kriv? Kakav je uopste plan dok se sedi besan sto vucic i dalje traje...

 

Zato sam iznela svoj.

Plan 1. Vuccic ne uvede sankcije - izvoli opozicijo odgovor je na ulici, okupite se oko toga.

 

Plan 2. Vucic uvede sankcije - rusofili na ulice pa ga rusite sa boskicem i sps, dss ekipom...

U oba slucaja je potrebna akcija jer izbori tesko da ce srbiji nesto da rese.

 

Zar nije jednostavno i shvatljivo, U oba slucaja moze da se buni i to bez ikakvog ujedinjavanja kao sto je to Djindjic bio prinudjen da radi. Ovde imas sasvim posebne price u planu 1 i 2

 

Lako je. Mislim lako je za razumeti ali trebalo bi biti spreman za to a ne kao raspojasana vojska...znas ono sto je uros prepricao kako jedna vojska izgleda pobednicki a druga gubitnicki to ja malo parafraziram nije tako rekao ali otprilike

...i ne treba shvatiti bukvalno ali da ne duzim objasnjenja - moras biti spreman a ne zagledan u daljinu i inertan kao sto su se ovi pokazali...Kao sedis ispod drveta i cekas da Vucic istruli i padne ti na glavu....ha, snovi su sjajna stvar ali daj plan, realizuj ga - ne budi sanjar da ocekujes od dokazanih saplitaca i teskih razmimolizaca da snove pretvore u stvarnost

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Darth Bane said:

Izgleda da ce okrenuti curak. Eto bio je i u Grcku na otvaranje radova na LNG terminalu.

Ako uradi to sto svi mislimo da bi trebao uraditi, bice odradjen dosta dobar posao za Srbiju. 

Do sada smo bili ekonomski tigar, od sada cemo biti ekonomski nilski konj..ma kit!:classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da je "vođa" konačno shvatio da mora da radi na diverzifikaciji energenata. Danas je bio u Grčkoj na početku gradnje LNG Terminala koji će biti spojen sa Bugarskim gasovodom. Nadam se da je kaparisao dovoljno kapaciteta.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Mama_mia said:

Nisam bas tako nejasna za tumacenje. Uvek se podsmevam tome sto silno zele srbiju bez vucica ali im ne ide ispunjenje te zelje.

Sve im je ukrao od izbora do drzave i para....ocekuju da glasac izadje i zavrsi im posao. Pa ko je tu kriv? Kakav je uopste plan dok se sedi besan sto vucic i dalje traje...

 

Zato sam iznela svoj.

Plan 1. Vuccic ne uvede sankcije - izvoli opozicijo odgovor je na ulici, okupite se oko toga.

 

Plan 2. Vucic uvede sankcije - rusofili na ulice pa ga rusite sa boskicem i sps, dss ekipom...

U oba slucaja je potrebna akcija jer izbori tesko da ce srbiji nesto da rese.

 

Zar nije jednostavno i shvatljivo?

 

Tesko da je jednostavno i shvatljivo jer je u pitanju pogresna premisa - da neko treba da rusi legitimno izabranu vladu zbog poteza koje povlaci.

 

Sustina je da SNS vlast nije legitimna, ona nije dosla na vlast tako sto je pobedila na posteno organizovanim izborima, oni vladaju uz pomoc sipanja drzavnih para kojima placaju glasove, tako sto ucenjuju i kradu. Sta god oni da donesu, koju god odluku, to nije legitimno i nije odraz volje vecine biraca nego vise hira ili racuna neke vojne hunte na vlasti (kao da zivimo u africkim drzavama).

 

Upravo je taj pristup - neka Vucic prizna Kosovo, pa slobodno moze da ukine sve stranke osim SNS (ili neka izdejstvuje raspad BiH pa neka zivimo u diktaturi) pogresan.

 

3 hours ago, DJ_Vasa said:

...

 

Mesas uticaj crkve i religioznost.

 

USA je imala daleko veci procenat religioznih od SSSR pa sigurno da ne bi odabrao da zivis pod Staljinom ili Hruscovim u proslosti.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pa o tome se i radi, sto na nekim mestima popovi haraju, i na tim mestima velicanstvena demokracka vecina to i voli, i uvek je volela, a period kad toga nije bilo, nego su ih terali da se ponasaju normalno, kazu bio ugnjetavanje. Pa nisu ih dovoljno ugnjetavali. To je njihov problem.

 

Dobro, zna se, ima toga i u Tunguziji. Ama nema eto na Islandu i u drugim severnim zemljama. Slican se slicnom raduje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije @DJ_Vasa pominjao da crkva na Islandu nema nikakav uticaj na politicka desavanja nego da "0% Islandjana mladjih od 25 godina ne veruje da je Bog stvorio svet (sad ne znam da li se to odnosi na bukvalno za sedam dana ili da ne veruju da Bog uopste postoji?)

 

Kako god, samo sam naglasio da je u jednoj USA religioznost na izuzetnom visokom nivou, a da je u jednom SSSR malo ko bio religiozan. Da ne pricamo o tome da je kapitalizam itekako kompatibilan sa religioznoscu, dok marksizam uopste nije.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, goldberg said:

Nije @DJ_Vasa pominjao da crkva na Islandu nema nikakav uticaj na politicka desavanja nego da "0% Islandjana mladjih od 25 godina ne veruje da je Bog stvorio svet (sad ne znam da li se to odnosi na bukvalno za sedam dana ili da ne veruju da Bog uopste postoji?)

 

Kako god, samo sam naglasio da je u jednoj USA religioznost na izuzetnom visokom nivou, a da je u jednom SSSR malo ko bio religiozan. Da ne pricamo o tome da je kapitalizam itekako kompatibilan sa religioznoscu, dok marksizam uopste nije.

 

Broj ateista u USA se povećava, što važi i za mnoge razvijene zemlje, a kod nas je obrnut trend, baš kao i u SSSR. Može da se nađe i na Vikipediji ako te ne mrzi da kopaš, ali nešto mi se čini da broj ateista raste sa obrazovanjem. Da brojke rastu, to je evidentno.

Link to comment
Share on other sites

Fakticki je netacno da u socijalizmu nema religioznih. Brojka je blizu 100%. Ili pritajenih hriscana ciji su potomci postali turbo pravoslavci i ovde i tamo, ili komivernici posto gradjenje kulta vodje, izvitoverivanjem tradicije ima sve aspekte jedne religije. Jedno i drugo u autoritarnim sistemima ide jedno s drugim, pa tako religija ide savrseno sa marksizmom, samo sto to nije ona religija na koju se misli. I hriscani i muslimani medjusobno negiraju ucenje onih drugih, a slicni su kao jaje jajetu. Sto se tice da je kapitalizam kompatibilan sa religioznoscu, pa i nije. Kapitalizam je pragmatican. U motoru kapitalizma i pre 50 godina je bio vrlo nizak procenat religioznih, a kamoli sad. Sto se tice SAD i njihovog fenomena vernika medju visokim politickim predstavnicima, to bi se instant promenilo da vide da bi im se to isplatilo. Bas zbog pragmaticnosti.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Klotzen said:

Izgleda da je "vođa" konačno shvatio da mora da radi na diverzifikaciji energenata. Danas je bio u Grčkoj na početku gradnje LNG Terminala koji će biti spojen sa Bugarskim gasovodom. Nadam se da je kaparisao dovoljno kapaciteta.

Pa bas o tome I ja pricam. Ali kad ovde ima bolesnika koji bi sve da samo nesto kriktikuju! 

Nek im onda Bosko Obradovic obezbedi gas!!!

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, goldberg said:

 

Tesko da je jednostavno i shvatljivo jer je u pitanju pogresna premisa - da neko treba da rusi legitimno izabranu vladu zbog poteza koje povlaci.

 

Sustina je da SNS vlast nije legitimna, ona nije dosla na vlast tako sto je pobedila na posteno organizovanim izborima, oni vladaju uz pomoc sipanja drzavnih para kojima placaju glasove, tako sto ucenjuju i kradu. Sta god oni da donesu, koju god odluku, to nije legitimno i nije odraz volje vecine biraca nego vise hira ili racuna neke vojne hunte na vlasti (kao da zivimo u africkim drzavama).

 

Upravo je taj pristup - neka Vucic prizna Kosovo, pa slobodno moze da ukine sve stranke osim SNS (ili neka izdejstvuje raspad BiH pa neka zivimo u diktaturi) pogresan.

 

 

Mesas uticaj crkve i religioznost.

 

USA je imala daleko veci procenat religioznih od SSSR pa sigurno da ne bi odabrao da zivis pod Staljinom ili Hruscovim u proslosti.

Ovo o cemu ti pises je najveci "korporativni mit" opozicije u Srbiji. 

Cak i da su izbori 100 %posteni, opozicija ne bi dobila potrebnu vecinu. Mozda bi bio nesto povoljniji balans u parlamentu, ali nedovoljno za pobedu. 

Imas recimo primere Burme I Kambodze, gde I pored represivnih rezima, opozicija ipak pobedjuje na izborima, I onda to ide dotle da tamo rezimi "ukidaju" opoziciju. Ali u Srbiji nije takav slucaj. 

Edited by Darth Bane
Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Darth Bane said:

Pa bas o tome I ja pricam. Ali kad ovde ima bolesnika koji bi sve da samo nesto kriktikuju! 

Nek im onda Bosko Obradovic obezbedi gas!!!

Svi da zaokruzimo broj 1 na sledecim izborima, nemo slucajno neko da se zajebao!

 

49 minutes ago, Darth Bane said:

Ovo o cemu ti pises je najveci "korporativni mit" opozicije u Srbiji. 

Cak i da su izbori 100 %posteni, opozicija ne bi dobila potrebnu vecinu. Mozda bi bio nesto povoljniji balans u parlamentu, ali nedovoljno za pobedu. 

Imas recimo primere Burme I Kambodze, gde I pored represivnih rezima, opozicija ipak pobedjuje na izborima, I onda to ide dotle da tamo rezimi "ukidaju" opoziciju. Ali u Srbiji nije takav slucaj. 

kad abi se oslobodili mediji, i izbori bili u fer uslovima, naravno da ne bi na prvim izborima Vucic pao, mada, mozda i bi, zavisi, ali, sigurno bi se videlo pravo stanje stvari, i ne verujem d abi to bas licilo na ovo sad..druga je stvar sto je i ovo moglo da se iksorisit, ali, ujedinjeni sami sebi pucaju u nogu..jedina nam je nada neko novo uedinjene, ozda i jos nekih novih ljudi..ili brate, kazem, kome Vucic nije toliko los, neka ga glasa, i neka ovde ljudi lepo kazu, bez uvijanja..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...