Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jedan mit iz "Rajana" u koji su mnogi verovali, uključujući i mene.

Džimi Felon glumio u BoB, nikad čuo za ovo 🙂

Edited by Klotzen
  • Like 1
Posted
13 hours ago, Drug Crni said:

Fun fact: Robert Downey Jr je bio u izboru za ulogu Marty McFlya 1985

Bilo je tu još njih.Džoni Dep,Čarli Šin i još desetak imena.

Eric Stoltz je čak dobio ulogu i snimio par scena.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
On 1/28/2026 at 11:26 AM, Polivalentni Stevica said:

Bilo je tu još njih.Džoni Dep,Čarli Šin i još desetak imena.

Eric Stoltz je čak dobio ulogu i snimio par scena.

Gdje je i šta radi? (Stoltz)

Očekivao sam mnogo bolju karijeru.

• Like 1
Posted
1 minute ago, Ne sam Safete said:

Gdje je i šta radi? (Stoltz)

Očekivao sam mnogo bolju karijeru.

Pogotovo posle Maske,gde je bio maestralan.

Sad sam pogledao,stvarno ga slabo ima poslednjih 25.godina,uglavnom neke male uloge,vidim da je režirao na televiziji.

Baš tanko.

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Do dan-danas najbolji istorijski spektakl ikad snimljen. Sama scena je čista "10". Sutra bih otišao u bioskop da pogledam restauriranu verziju i to najvećem mogućem platnu.

• Like 1
  • Love 1
Posted

Probala sam da gledam novu verziju, nisam izdržala ni 15 minuta. Svaki rimejk će se porediti s ovim, i ne mogu da zamislim bolji. Možda bi bilo zanimljivije da probaju da naprave verziju verniju knjizi i da se koncentrišu na stvari koje su ovde izostavljene.

Posted

Likovi Simonidesa i Maluha, a pogotovo Jestire iz knjige zaslužuju mnogo više nego kako i koliko su prikazani u filmu. Ali delove knjige sa egipćankom Irom najradije preskačem.

Posted

Ja bih taj deo volela da vidim, jedna femme fatale bi napravila od svega totalno drugačiju priču, a to bi bilo zanimljivije, bar meni, nego štancovanje jedne iste verzije koja je već napravljena na najbolji mogući način. Naravno tu bi sve zavisilo od kastinga praktično.

Kad smo kod toga, videla sam neku najavu za novu verziju Pride and Prejudice koja se reklamira kao "faithful adaptation"... nisam sigurna da nam je potrebna verzija na svakih 5-10 godina, stvarno.

Posted
5 minutes ago, alcesta said:

Ja bih taj deo volela da vidim, jedna femme fatale bi napravila od svega totalno drugačiju priču, a to bi bilo zanimljivije, bar meni, nego štancovanje jedne iste verzije koja je već napravljena na najbolji mogući način. Naravno tu bi sve zavisilo od kastinga praktično.

Ira u knjizi i jeste druga strana hrišćanskog novčića, koja za razliku od Jestire prati Judu ben Hura i sa njim Isusa jer smatra kao Egipćanka da je on moćni zemaljski kralj čijim će praćenjem Juda dobiti materijalnu korist, a ne kao Jevrejka Jestira da je on Spasitelj, Mesija. Tada bi film otišao u podnaslov knjige, A Tale of the Christ, a Juda ben Hur bi bio epizodista u sopstvenom filmu :classic_smile:

Mada onaj razgovor Ire i Jestire na kraju knjige... to bi bilo baš zanimljivo videti na platnu. Pogotovo Irinu izjavu o Mesali... (neću da spojlujem, čitajte knjigu).

• Like 1
Posted
12 minutes ago, Stiletto said:

Tada bi film otišao u podnaslov knjige, A Tale of the Christ, a Juda ben Hur bi bio epizodista u sopstvenom filmu :classic_smile:

Pa eto, to i mislim da bi više vredelo snimiti i da vidimo neku novu interpretaciju originala umesto da se pravi još istih.

Posted
3 minutes ago, alcesta said:

Pa eto, to i mislim da bi više vredelo snimiti i da vidimo neku novu interpretaciju originala umesto da se pravi još istih.

Sa ovim se slažem od A do Š.

Posted
6 hours ago, alcesta said:

Probala sam da gledam novu verziju, nisam izdržala ni 15 minuta

Onu sa M.Freemanom ili ima i novija? :default_sofa:

Ta ^ je potpuno bezveze..svakako je dobro što je nisi pogledala do kraja. Cenim da bi ti se svakakve misli počele motati po glavi :lol_2:

Posted

Ja znam samo za jednu a nisam ni sigurna da je Friman bio uopšte u nekom kadru, to koliko sam gledala. Njega bih valjda zapamtila, pošto se glumaca uopšte ne sećam.

Posted
22 minutes ago, alcesta said:

Ja znam samo za jednu a nisam ni sigurna da je Friman bio uopšte u nekom kadru, to koliko sam gledala. Njega bih valjda zapamtila, pošto se glumaca uopšte ne sećam.

Pa jedini je neka poznata faca u toj verziji iz 2016. Glumi šeika Ilderima, tu je tek u drugoj polovini filma. Dotle verovatno nisi stigla 😃

Posted

Očigledno nisam :classic_biggrin:

E da, ne bih se bunila ni na malo više šeika u nekoj novoj verziji, a ni produžene scene treninga s konjima ne bi mi smetale :classic_love: