Jump to content

FK Partizan 2021/22


Xpert

Recommended Posts

Dobro je, odavno nismo dobili jednu ovakvu.

 

Soči nije ekstra kvalitetna ali jeste ekstra zajebana ekipa. Ne pamtim kada sam gledao hladnokrvniju ekipu. Nijedan igrač nijednog trenutka nije pokazao ni trunku panike.

 

Što se nas tiče, jedna dobra timska predstava, niko nije ni posebno iskočio ni posebno zakazao, svi do jednog su imali i dobre poteze i greške, ali nismo odustajali i to je bilo dovoljno za pobedu.

 

Veoma smo ranjivi u prostoru između poslednje i vezne linije, odatle polaze svi problemi u odbrani.

 

Imalo je par igrača vrlo bitne minijature, Jojić kod prvog gola prvo odličan u odbrani i oduzima loptu i na kraju završava akciju golom. Kod drugog, vrhunski korner Terzića. Vujačić spasao čist gol a i generalno pokazao da je najvažniji odbrambeni igrač. Lazar odigrao odlično u napadu, u odbrani je često kasnio i ispadao. Suma ostaje igrač koji pravi poteze za reakciju 'bravo majstore...e jebi ga'. Usralo ga je sa penalom, to je verovatno i odlučilo seriju.

 

Stanoje radi dobar posao, tu nema priče. Večeras je morao da tumba tim, a izmene su mu bile prilično originalne. Iskreno, ispizdeo sam kad je izvukao Natha, i dalje mislim da je to bila greška. Ali sve izmene su mu donele nešto, naročito ove u produžecima.

 

Nisam gledao Santa Klaru, ali sigurno znaju lopte, samo očekujem da ipak nisu zajebaniji od Sočija.

 

Dobra pobeda, vrlo važna bez obzira na stepen i rang takmičenja, jer smo malo ovakvih u našoj istoriji dobijali.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Klara je izgubila prvo kolo od ekipe koja se prosle godine borila za opstanak. I to sa "laganih" 3:0. Ali rezultat nije bio pravo merilo snaga. Domacin je davao golove kad je trebalo, bili konkretniji. Morali bi mi "prepisati" nesto.
Ovo sa Olimpijom nema poente gledati, ekipa kvaliteta PLS.
Prvu igrmo u gostima. Mora se i tamo ici na pobedu. Svaki poen je bitan. Pogotovo sada kada smo ostali na samo 2 ekipe.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Soči nije ekstra kvalitetna ali jeste ekstra zajebana ekipa.

Mislim da grešiš... Soči je vrhunska ekipa. Skup znalaca, neverovatno je kako lako postižu golove bez igre. Nisu trkačka ekipa, sve rade na pamet i znanje. Ako bi tražio dlaku u jajetu, onda je to nešto tanja klupa. Srećom duše njihovog tima Bugarin i onaj plavušan su fizički spremni u rangu Natha. Odbrana im je takodje odlična ali su visili često jer ih je Lazar uništio. Na žalost, nije imao ko da reši te šanse, sad mi je jasno zašto Stanoje toliko kuka za još jednim napadačem. Rikardo je dobar igrač ali pojeli su ga Rusi. Nema te kretnje u 16, ne zna da izbaci igrača fintom bez lopte, što povlači da je bezopasan kod centaršuteva.

 

22 minutes ago, Arsenije Pesic said:

Iskreno, ispizdeo sam kad je izvukao Natha, i dalje mislim da je to bila greška

Ne može majstor više od 70 minuta u linglongu i 55-60 ozbiljnog fudbala. I to uz šlepanje i igranje na mestu gde se realno najmanje troši.

Ne znam, imam utisak da su Pantić, Jović i Miljko mogli da igraju, da bi mi ovo dobili bez ovoliko drame.

Moram da pohvalim i Zeku jer je po meni neopravdano osporavan. Čovek ne staje, konstantno se ubacuje iz 2. plana. Onaj gol je majstorstvo, lopta u visini butina, 99% (naših) igrača bi ovo poslali na tribine.

Odbrana naša solidna osim Živkovića koji je krater bukvalno, mada je i Urošević delimično kriv za prvi gol... non stop ostaje uz svog igrača kada štoperi izađu. Primetio sam to i ranije, srećom naši štoperi su uglavnom golmanu u krilu, pa nismo kažnjavani češće za to.

I na kraju AS... nemam reči, BOG. Jedan od retkih trenera gde uvek znam koga će da menja, koga će da uvede i zbog čega. Sa bukvalno iznuđenim izmenama i dalje smo ličili na tim. Igrači spremni da stave glavu na kopačku, pokrivaju jedan drugog. Motivisani, onoliko koliko treba, bez nepotrebnog pritiska.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

par utisaka sa stadiona, najpre sa tribina:

1. oni koji idu na južnu tribinu partizanovog stadiona su zapravo na gostovanju. ostatak publike im zviždi, vređa ih i skandira im "cigani, cigani" 

2. tribina koja najglasnije navija i podržava svoj tim je "istok". razumem da se to ne čuje u tv prenosu. to podseća na navijanje sa engleskih utakmica, nema organizovanih navijača i izgleda sjajno

3. redovan repertoar posvećen vučuću nije izostao

a sad o terenu:

1. nikada nije bilo očiglednije na terenu to što partizan nema upravu. imamo 16-17 seniora (većina od njih su fizički potpuno nespremni), a na mnogim pozicijama nemamo zamene. recimo, imamo jednog desnog beka, jednog napadača, samo tri centralna defanzivca i da ne nabrajam dalje. ali, kad se dovodi pojačanje dovedu trećeg golmana

2. partizan, na žalost, trenutno ne može da nađe boljeg trenera od stanojevića

3. svakom igraču treba podići spomenik za trud koji su uložili. nesrećni lazar je bio u predinfarktnom stanju pre nego što je izašao, a nije jedini

4. ovi rusi su ekipa za koju je i više nego očigledno da su b tim nekog drugog kluba. ponašaju se kao tipične birokrate, čini mi se da bi sa istim žarom udarali pečate u nekoj sovjetskoj firmi iz doba brežnjeva

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Zasluzili ste prolaz, objektivno ste bili bolji u dve utakmice. Par utisaka.

 

1. Nedopustivo ste lako primili golove, 5 puta su dosli do 16 metara, od toga dva gola, dve stopostotne sanse. Odbrana, dakle, jako losa.

2. Primetan je ogroman upgrade u korisnosti Lazara Markovica od kada je na desnom boku. Dok je izigravao Nejmara, nije licilo ni na sta. Ovo sad je jako dobro.

 

Cestitam na prolazu. Sledeci protivnik je, mislim, cak malo i slabiji, ali da ne baksuziramo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Proslavili smo pobedu, a sad je vreme da se posvetimo onome sto valja i sto ne valja u nasem voljenom klubu.

 

Pojacanja:  Dakle u mandatu Stanojevica u klub su dosli: Miljkovic(31), Obradovic(33), Milan Lukac(35/36), Milos Jojic(29, subjetkivna procena 35), Marko Zivkovic(27), Nikola Terzic(20), Filip Holender(27), Ricardo(29), Pantic(24), Sanicanin(26). Dozvolio si Stanojevicu da ti otera uprava Asana, koji je bio najbolji igrac prosle sezone zbog neisplacene zarade. Od deset "pojacanja" koja su dovedena mesto u klubu su jedino opravdali Ricardo i Pantic. Miljkovic, Obradovic i Zivkovic su vise pojacanja za recimo FK Rad u drugoj ligi ili mozda Borac Banja Luka.

 

Utakmica protiv Sochija:  Nedopustivo je Stanojevicu da ti od prvog minuta pred dvadeset hiljada navijaca ides na penale. Nikakva inicijativa da se bilo sta uradi u napadu nije postojala sem odlicnog Lazara Markovica. Rikardo je toliko bio usamljen u napadu da na njegovom mestu ni Lukaku bolje ne bi odigrao. U svakom trenutku je imao bar tri igraca na ledjima. Milos Jojic u tridesetom minutu dise na skrge, nema snage da dobaci loptu igracu koji je deset metara od njega.  Jako kukavicki sut u stilu nejakog Mirka Ivanica, ali eto za razliku od nesrecnog Ivanica mi smo imali srece da udje. Kad je presao na krilo, nije ga pretrcao samo onaj koji nije hteo. Na srecu pa je uvideo Stanoje to i izmenio ga za solidnog Terzica.  Sanicanin je prosecan stoper za domacu ligu, malo je falilo sinoc da postane nas Pankov. Stoper sa dvadeset sest godina ne sme da radi ono sto je on sinoc radio, takve greske nisu pravili ni Pavlovic ni Sveta Markovic koji su dosta mladji od njega.  Urosevic je standardno los, tako da nema potrebe trositi slova na njega. Marko Zivkovic je bio rezervni bek Vozdovca koji je jedva ostao u ligi i kao takav apsolutno nema mesto u klubu koji ide na titulu. Dva amaterski primljena gola, koja je dao njihov LEVI BEK  koji je bio sam na 10 metara od naseg gola a to ne sme da se desava ni amaterskim klubovima. Vujacic je odigrao lavovski, dosta je napredovao u zadnje dve sezone. Na dva jedan u najvaznijoj utakmici ove sezone nama dva vezna igraju Zdjelar i Scekic koji uz svo postovanje nisu igraci koji su ofanzivno sposobni da nesto naprave. Ubacivanje Stevanovica za penale je po meni bilo apsolutno nepotrebno. Jeste odbranio jedan penal, ali ubedjen sam da bi Popovic isto to uradio. 

 

Zakljucak:  Imali smo mnogo vise srece nego pameti. Vrlo kukavicki smo odigrali u napadu a glavni krivac za to je Stanojevic cija se fudbalska filozofija nije promenila od 2010 godine. U modernom fudbalu klub koji nema brze i prodorne bekove nema sta da trazi. Opet imamo srecu da je Zvezda imala mnogo gori prelazni rok od nas i da su sad najslabiji u zadnjih pet godina tako da ako se to sad ne iskoristi i ne uzme titula Stanojevic sam treba da da ostavku.

 

Link to comment
Share on other sites

Suma je ušao u 65. minuta, štekao se kod svakog pokušaja presinga ili vraćanja na poziciju posle izgubljene lopte i opet ga snaga izdala u 85. minutu.

Ni sam ne zna kako je izdržao produžetak.

Iskreno navijam za njegov odlazak, tu nam treba znatno pouzdaniji igrač.

Link to comment
Share on other sites

Stanojević i stručni štab moraju da zestoko porade na fizičkoj spremi svojih igrača. Moze jedan ajde i još jedan da nemaju snage za 90 minuta ali sunoc je barem pola ekipe hvatalo vazduh još na pocetku drugog. Od onog što ima Stanoje uspeva da napravi da liči na nešto a uz dobru fizičku spremu to bi mu bilo duplo lakse

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Alek The Great said:

Polako ljudi, pocetak je sezone. Tako je bilo i prosle godine, doduse pocelo je sa Savom. Kasnije smo bili najspremnija ekipa lige. Ne sumnjam da ce se fizicka sprema dovesti na max.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

I ovo sad je dosta za našu ligu nego još se igra Evropa pa ako se želi što duze ostati u njoj mora bolje da se trenira.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mogće je da su odrađene klasične pripreme, ne one što ih je Vermez (ili ko je već bio kondicioni tada) izmislio a mnogi posle koristili (Milojević npr), da pojedemo sve u avgustu a u oktobru pola ekipe povređeno. Teška je to odluka, ali prvenstvo je cilj ove godine. Verovatno se i politika umešala tu... ej, Voša uzela bod na Rajku!?, nešto nije tu kako je bilo.

Ja sam zadovoljan našom fizikom, pali smo kada je Soči uveo 3-4 sveža igrača a Stanoje nije imao čime da odgovori, mada je tu više bilo do zbunjenosti, jer su počeli drugačije da igraju. Brzo smo se prilagodili i opet je došlo u egal.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, dekifisher said:

 

Ja sam zadovoljan našom fizikom, pali smo kada je Soči uveo 3-4 sveža igrača a Stanoje nije imao čime da odgovori, 

Ovo.

Mi smo sinoc zbog izostanaka Jovica, Pantica i Lutovca i jajarena uprave oko levonovog krilnog napadaca imali okruglo 1 izmenu koja je odgovarala situaciji na terenu.

 

Posle izmene Natho Suma u 65. minutu svaka sledeca izmena je bila prinudna umesto rovitog/umornog igraca.

A dovoljno je pogledati koje su to izmene bile, zadnji vezni umesto napadaca, bek umesto krila, klinac, rotiviti drugi bek, golman.

 

- Od 5 bekova trojica izlaze iz povrede, 1 imao smrtni slucaj na dan utakmice.

- Imamo 2 stopera + 37godisnju rezervu.

- Centralni vezni - Zdjelar vec 3. sezonu ore za dvojicu, mislim da igrac sa najvecom minutazom u regionu. Bukvalno bez minute odmora, od ivice do ivice terena. Scekic je rovit i njemu svaka cast za drugi deo utakmice, Jojic mozda i najbolja utakmica od povratka, Lola neupotrebiv.

- Ofanzivni deo sredine terena - Lazar igrac utakmice, najvise odigrao u visokom tempu i kao uzrok krivac za 2. gol. Holander je totalno van forme, svetsko presedeo, pripreme preskocio, povreda u petak na treningu, rovit, van ritma. Pantic out, Jovic out, Terzicu svaka cast za asistenciju, Suma sramotna fizicka priprema.

- Od napadaca Rikardo igra bez adekvatne zamene ove utakmice, poluamaterske utakmice prethodnih sezona ostavile su traga na fizicku pripremu, ali polako se nadogradjuje. Dosta borbe, ne stedi se, dobro se krece, ali jednostavno, sinoc je bio dobro cuvan.

 

Sve u svemu, klasican Partizan. Imamo par dobrih igraca, fali standardna 2, 3 igraca, dobra atmosfera i malo nas je sreca pogledala.

 

Za dalje sve zavisi da li ce lopovska uprava odobriti dovodjenje jos bar po 1 igraca u svakoj liniji tima uz odlazak bar jendog.

 

Ono cega se plasim je prodaja Zdjelara.

Tu nema zamene ni na vidiku.

A decko je zasluzio da uzme jedan veliki visegodinji ugovor.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Alek The Great said:

Ljudi, u ova dva meca tri puta smo jurili prednost protivnika i na kraju ih stizali. To nesto govori o ekipi. Ok, moglo je mozda otici i na drugu stranu. Ali moglo je i 2003-e i 2010-e.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
 

 

Meni je bilo impresivno koliko ste hustlovali da izjednacite, iako ste gomilu sansi promasili. Pobeda je nagrada za to. I vidi se da vam igra ima glavu i rep, za razliku od mojih. Natho je klasa za nasu ligu, na sredini terena. Iskreno mi je iritantan jer se konstantno buni i isteruje pravdu, ali kako ume da vidi i izvede dodavanje, za svaku pohvalu.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Hugo Punch said:

 

Meni je bilo impresivno koliko ste hustlovali da izjednacite, iako ste gomilu sansi promasili. Pobeda je nagrada za to. I vidi se da vam igra ima glavu i rep, za razliku od mojih. Natho je klasa za nasu ligu, na sredini terena. Iskreno mi je iritantan jer se konstantno buni i isteruje pravdu, ali kako ume da vidi i izvede dodavanje, za svaku pohvalu.

Ono izbacivanje Markivića u gol šansu je bilo zadivljujuće, šteta sto je ovaj gađao korner

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, n4l1m said:

ne pratim i nisam u toku, citam samo naslove a i to  dijagonalno.. 

lm, koliko sam skapirao partizan ne moze u grupnu fazu le? kako to, kad je em bio drugi em bio finalista kupa?

 

Pa kako sam ja skapirao, na osnovu nekih trenutnih tabela koeficijenata, nasi mogu u Evropa ligu samo tako sto ispadnu iz kvalifikacija za Ligu sampiona. 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Hugo Punch said:

 

Pa kako sam ja skapirao, na osnovu nekih trenutnih tabela koeficijenata, nasi mogu u Evropa ligu samo tako sto ispadnu iz kvalifikacija za Ligu sampiona. 

pa koliko ce onda igrati u le, fazon tipa 10 klubova? a onda mu dodje da ce biti slabije nego taj intertoto kup..

Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...