Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

34 minutes ago, Tunji Awojobi said:

 

Otkud ovo? Uvek je mogao i antigenski. Može i sad, dok god nije stariji od 48 sati. Ali samo u slučaju da imaš "nužan razlog".

 

 

 

Nisam to ni gledao stvarno 😊

Mozda sto sam isao 25.02. Ovde vidim 27.02.

Ja vakcinisan fajzerom i znam da mi nista nisu trazili

Dir sa 2 ruske i buster dozom fajzera i trazili su mu pcr(nije mogao antigenski)

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Урош19 said:

кога прижељкујемо на Ф4

 

Samo ne Barca, njih bas tesko mogu da zamislim da izbacujemo u seriji na 3 pobede.

 

Real i Armani onako - jake ekipe, ali nisu nepobedivi.

 

Olympiacos nam bas lezi i voleo bih njih (i pored delijizama i ostalih debilizama). Njih bas mogu da zamislim da dobijamo u gostima.

 

Dakle, idemo mec po mec, ali sa ciljem da se proguramo sto vise na tabeli. Inace, ne verujem i dalje da ovo sad pisem - do nedavno smo bili otpisani, Kuzmic i Mitrovic razalovani u "mogu da pomognu kao 2./3. opcija na 5", vapilo se za nekakvim Loydom koji ce da ispali milion trojki po mecu (oni racionalniji su videli Loyda umesto Hollinsa, oni bahatiji su videli i jednog i drugog u timu). Vrhunac zalopojki i "necemo da dovodimo nikoga da ne bi pokvarili hemiju" nastupio je nakon poraza u Atini, a onda:

 

Fenerbahce, 27.02. - odlican mec dva rivala koja su se nameracila na pobedu i jako vazan trijumf.

Baskonia, 03.03. - nakon 14:30 cak i ja sam prestao da verujem, poceo sam da se secam Albe i Zalgirisa i ispustenih sansi, ali ih na kraju ne samo stigosmo nego i rutinski pobedismo.

Real Madrid, 08.02. - dva dana nakon derbija u kojem je zavladalo mucno raspolozenje, odigrasmo opet jako dobru defanzivnu utakmicu protiv rivala koji je, takodje, igrao odlicno u defanzivi. Dakle, nismo ih dobili 10+ razlike i nije Real dosao na izlet, morali smo da damo sve od sebe za pobedu. Bravo!

Maccabi, 10.02. - najsladje za kraj, sutevi nisu ulazili, ali broj ofanzivnih skokova dovoljno govori o borbenosti. Jos jedna pobeda i idemo na 13:15, odnosno 11:12 bez ekipa iz Rusije!

 

Zasluzio je ovo Radonjic - nakon sto se citavu sezonu osporava i nakon sto mu se citave sezone zamera sto nije doveo novog Loyda ili JOBa. Kad se samo setim one kaubojstine od igre pod vodjstvom "ovo je zvezdino odelo, sa njim cu u TOP 8" trenera (mislim se, hoces malo sutra!) ovo je pravi melem za oci - niko nas nije ponizio dva puta, imamo samo 4-5 ubedljivih poraza, bas bas odlicno ukomponovana ekipa. Jedini minus su te neizvesne zavrsnice, ali doktorirace to Radonja u TOP 8!

 

Zasluzio je ovo i Hollins - gledam DJ Silija kako ga nema u napadu, a rupa je u odbrani, gledam Puntera u Partizanu kako je nekonstantan i ne bih menjao Hollinsa ni za jednog ni za drugog! Uzivanje je kada udje, a odbrana se jos pojaca, odlicno ojacanje!

 

Zasluzio je ovo i Davidovac - od postova sa RSB "oterati ga, neka negde drugde igra kao rekreativac" pa do all round partija i cuvanja protivnickih petica. Bravo Dejane!

 

Zasluzio je ovo i Lazic - odbrana kod njega nije nikada bila upitna, ali bacanja koja je usavrsio, pa onda one trojke iz coska - pravi Radonjicev specijalac.

 

Zasluzio je ovo i Ivanovic - nekoliko odlicnih partija nakon sto se pricalo i pisalo kako "nije kalibar za EL pleja".

 

Zasluzio je ovo i White - jako nam je dugo nedostajao, sad ce igrati sve bolje.

 

Da ne pominjem sad prezaljen duo na poziciji 5, Dobrica,  Woltersa i Kalinica, pa i Markovica i Lazarevica - svi su oni zasluzni sto i dalje mozemo da sanjamo TOP 8 snove i sto smo vezali 4 pobede i najvaznije - sto svakoj EL ekipi mozemo da izadjemo na crtu iako igramo meceve u proseku svaki treci dan.

  • Like 5
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, goldberg said:

Samo ne Barca, njih bas tesko mogu da zamislim da izbacujemo u seriji na 3 pobede.

 

Real i Armani onako - jake ekipe, ali nisu nepobedivi.

 

Olympiacos nam bas lezi i voleo bih njih (i pored delijizama i ostalih debilizama). Njih bas mogu da zamislim da dobijamo u gostima.

Uroš je lepo napisao koga priželjkujemo na F4, a na final foru se igra po jedna utakmica, jelte. A opet F4 se igra u Beogradu... Opet ne čitaš šta je napisano nego pišeš ono što si ti zamislio da treba. :lol_2:

 

Inače, ostatak posta je dobar i ne bi mu ništa smetalo i da stoji sam bez citata.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ivanovic i Vajt su nam trenutno najveci problem. Protiv Makabija su nas minuti Ivanovica upropastili u prvom poluvremenu, bacao je lose pasove, otvarao kontre, a njegovi ishitreni sutevu su nam poremetili namestanje timske odbrane koja je delovala perfektno.

Imao sam utisak uzivo da je kojim slucajem Volters mogao da igra 4min da bismo dobili laganih 25 razlike, uz to odmorili Kalinu i ostale. 

Vajt nekako jos nije srastao sa ovom ekipom, kao da ne oseca energiju ekipe jos uvek, ne znam kako to da objasnim. Ne sumnjam da se ce popraviti.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cavani said:

Ivanovic i Vajt su nam trenutno najveci problem.

Vajt nekako jos nije srastao sa ovom ekipom, kao da ne oseca energiju ekipe jos uvek, ne znam kako to da objasnim. Ne sumnjam da se ce popraviti.

 

1 hour ago, Nini3112 said:

Dzoniju samopouzdanje je ravno nuli,sto se oni bas da primetiti,istrosi ceo napad ne uradi nista,ostane sam ne sutne i tako to...

 

kod obojice je vidljiv nedostatak kontinuiteta, iz različitih razloga.

na euroleague tekmama nema vremena ni prostora za uigravanje i dozvoljavanje grešaka. slična situacija je i sa dobrićem, baciš ga u vodu pa ako ne ispliva, ide drugi igrač

 

mislim da će i white i ivanović i dobrić biti spremni za aba plejof. za el, nisam optimista. ali nikad se ne zna ( :

Link to comment
Share on other sites

 

10 minutes ago, uini said:

 

 

kod obojice je vidljiv nedostatak kontinuiteta, iz različitih razloga.

na euroleague tekmama nema vremena ni prostora za uigravanje i dozvoljavanje grešaka. slična situacija je i sa dobrićem, baciš ga u vodu pa ako ne ispliva, ide drugi igrač

 

mislim da će i white i ivanović i dobrić biti spremni za aba plejof. za el, nisam optimista. ali nikad se ne zna ( :

Dobric koliko toliko baci neku trojku ili sta vec,Vajt uhvati neki skok ali kad je Ivanovic na terenu,place mi se

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bio i ostao veliki fan Džonija, od kako je počeo da igra seniorsku košarku. To naravno pomnožiti sa 2 kada je prešao u Zvezdu. Imao sam velika očekivanja, bazirana na pretpostavljenom velikom radu preko leta, pred njegovu praktično prvu EL sezonu. Ipak, pošto ne živimo u idealnom svetu sa optimalnim okolnostima koja bi dozvoljavala fokus isključivo na košarku, tako su i moja nadanja ostala u domenu teorije koja se tek sporadično ostvarivala u praksi. Džoni je na momente pokazivao svoj potencijal, ali je bilo jasno posle nekoliko mečeva u EL da za to takmičenje mora imati bolji frame, fizikalije i/ili visinu. Lično sam pisao dosta puta da mu treba dati veću slobodu u napadu, jer on nije igrač šablona, već inspiracije. Međutim, na klupi imamo čoveka koji je daleko od romantičarskog pogleda na košarku kao igru, sa jasnim sistemom i jasnim zahtevima za svakog igrača koji želi da bude u klubu - moraš biti deo tog sistema. U meri u kojoj je igrač sposoban da odradi svoj zadatak zavisi i njegova minutaža, uloga i protagonizam. Radonjić nije trener koji ide lakšim putem ili linijom manjeg otpora, naprotiv. On nije uzeo ono što Džoni trenutno ima i prekrstio se pa šta bude, već je pokušao i dalje pokušava da od njega napravi kompletnijeg igrača. Zato, sa ove vremenske distance naročito, ne čudi dovođenje iskusnog Stefana Markovića jer je očigledno postojala potreba koju na poziciji pleja Džoni nije mogao ostavriti. Taj proces tranzicije igrača kroz sistem koji se u timu forsira je jako težak, dug, a ponekad i neostvariv za pojedinca. Džoni je u tom procesu bio do povrede Pefija, sada mu se silom prilika daje veća minutaža od one koju je za ovaj deo sezone verovatno planirao Radonjić, ali to je viša sila, pa ostaje da se nadamo da je Džoni spreman za izazove.

 

U sličnoj tranziciji je bio i Deki Davidovac. Njegove briljantne partije u EL i ABA na poziciji 4, a kasnije i na poziciji 5 su pokazatelj da je on svoju "školu" prošao sa uspehom i da sada i on i tim i mi navijači uživamo u plodovima te uspešne transformacije. Hollins ima jasnu uzlaznu liniju već mesec dana unazad, smirio je ruku i glavu i sada je postao ono što je projektovano od početka sezone - za naše uslove i platežnu moć izuzetno kvalitetan two-way swimgman. Čeka se Dobrić da popuni taj solidan par igrača sličnog profila. Što se tiče Whitea, on je navodno fit, tj. povreda ruke je definitivno sanirana, ali ostaje problem u glavi koga još nije rešio. Ipak, kao da vidim određene pomake u poslednjih nekoliko mečeva. Ne treba opet ponavljati koliko je White bitan igrač za nas i kakvu je projektovanu ulogu u našem timu imao do povrede. A samim tim ni hendikep koji zbog njegovog izostanka kao tim imamo od početka sezone.

 

Vrlo pametno i učinkovito smo koristili određene igrače u određenim periodima sezone. Nebitno da li je to bio plan ili više rezultat prinude, nekoliko naših igrača je imalo sjajna izdanja u kraćem ili dužem vremenskom periodu (Kalina, Kuz, Luka, Vanilica) kada su bili lideri tima i vukli ga do bitnih pobeda. A svaka u EL je jako bitna.  I podjednako teška. Zato ipak treba malo spustiti loptu kada su očekivanja oko ulaska u plej of u pitanju. Očekuje nas 4 meča na strani za redom, a igraćemo bez Pefija i Cirbesa, verovatno i Hollinsa određeni period vremena. Mislim da smo izvukli vrlo blizu maksimamuma do sada u sezoni. Čak i ti dugo vremena apostrofirani porazi u tesnim završnicama su se okrenukli na našu stranu u poslednjih nekoliko mečeva. Isto tako, neki "neplanirani" porazi kod kuće su kompenzovani podjednako neočekivanim pobedama na gostovanjima, pa smo i sa te strane negde gde bi i trebali da budemo. Za borbu i zalaganje igrača, kao i trud struke da balansira u nenormalnoj situaciji ove sezone nemam nikakve zamerke i zato za mene (ne)ulazk u plej of neće imati nikakvo specijalno značenje u oceni sezone u EL. Jer, evidentno je da smo i pored ogromnih problema rasli i kao tim i kao pojedinci i da ćemo tako i nastaviti. Za koliko je to dovoljno u EL ne znam, jer smo u manjku sa realnim kavlitetom rostera, ali pretpostavljam da će biti dovoljno za ABA.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

32 minutes ago, uini said:

 

 

kod obojice je vidljiv nedostatak kontinuiteta, iz različitih razloga.

na euroleague tekmama nema vremena ni prostora za uigravanje i dozvoljavanje grešaka. slična situacija je i sa dobrićem, baciš ga u vodu pa ako ne ispliva, ide drugi igrač

 

mislim da će i white i ivanović i dobrić biti spremni za aba plejof. za el, nisam optimista. ali nikad se ne zna ( :

Nisam siguran da je kod Ivanovica problem kontinuitet, vec nedostatak osecaja za tempo utakmice.

Meni nije jasno da u trenutku kada vodimo 16-17 razlike a oni poradjaju kos svaki treci napad jer nam je postavljena odbrana granit za njih, pravi neke ishitrene paseve preko cele odbrane, otvara kontre, sutira preko ruke i tempo meca okrece na stranu Makabija. Prelazi se u trku i frku, prakticno jedino u cemu se oni snalaze. Mislim, ja znam da on nema sta da ponudi u napadu osim nekog suta za tri preko ruke centra, ali mora da nalazi bolji tajming i za to, da saceka da se igraci nameste za skok ili odbranu tranzicije. Ovako iznenadi i njih ali i nas.

Dobrica ne bih stavljao u istu ravan, on je jako bitan sraf u Radonjicevom sistemu vec jako dugo vremena. Naucio je sta mu je forte i ne izlazi iz opanaka.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Cavani said:

Nisam siguran da je kod Ivanovica problem kontinuitet, vec nedostatak osecaja za tempo utakmice.

Meni nije jasno da u trenutku kada vodimo 16-17 razlike a oni poradjaju kos svaki treci napad jer nam je postavljena odbrana granit za njih, pravi neke ishitrene paseve preko cele odbrane, otvara kontre, sutira preko ruke i tempo meca okrece na stranu Makabija. Prelazi se u trku i frku, prakticno jedino u cemu se oni snalaze. Mislim, ja znam da on nema sta da ponudi u napadu osim nekog suta za tri preko ruke centra, ali mora da nalazi bolji tajming i za to, da saceka da se igraci nameste za skok ili odbranu tranzicije. Ovako iznenadi i njih ali i nas.

Dobrica ne bih stavljao u istu ravan, on je jako bitan sraf u Radonjicevom sistemu vec jako dugo vremena. Naucio je sta mu je forte i ne izlazi iz opanaka.

 

Sve si lepo primetio ali jednostavno na  taj Dzoni igra i nazalost mislim da do kraja sezone nece doneti konstantni  doprinos,eventualno ako bude igrao sa Markovicem ili cak Nejtom na terenu.Kazem konstantnog jer ce mu se valjda desavati dobre utakmice,tehnicki jako potkovan igrac,nesto kao avramovic kod onih,ukoliko se zaboravi ili padne u drugi plan opasnost je da ce te zatrpati ali to naravno ne pali na ozbiljnoj i agresivnoj odbrani,da ne kazem u EL.Ivanovicu je kod te konstatacije opet problem sto igra samo pleja kod nas,ne moze pasti u drugi plan nikako,niti imamo nekog rasnog poentera koji odvlaci masu paznje.

On 2/19/2022 at 7:14 PM, UDresuKvinsiMilera said:

Ivanovic nije igrac za Radonjicev sistem.

Jedan voli brzu igru,prodor za faul u tranziciji,mid range pull up(sut) u ranom napadu posle saradnje sa centrom...a drugi pa recimo da malo vise preferira napad od 24sekunde ako je moguce.

Ivanovic u tim okolnostima izgleda kao da su mu oduzeti talenti.Danas se oteo u par situacija i ubrzao igru i dosao to produktivnosti tada, ali kada treba da se igra "Radonjicevski napad' i da carini loptu 15 sekundi to izgleda i jeste bolno po nas napad,uglavnom se zavrsi nekim sumanutim sutem ili izolacijom Kalinica ako ga pronadjemo na vreme.

Pritom nije najsposobniji i najodgovorniji u odbrani,opet opozit kod Radonje.

 

Steta i za njega i za nas,ubedjen sam da bi bolje izgledao kao sekundarni balhandler,manje obaveza u organizaciji napada a vise prostora za neke poenterske simultanke.Takodje nema ni centre koji mu odgovaraju i prate njegovu igru pa je zajedno sa zvezdom zatocen u limbu izmedju "njegove" i nase "kosarke".Mnogo puta je zbog toga imao kobnu neodlucnost pri sutevima pa su procenti losiji itd...

 

Vajt izgleda kao istetovirani Simanic iz mandata u Zvezdi,bas mu je povreda i odsustvo uticalo na stav na terenu.

 

Takodje bih dodao da njegovi sutevi sa poludistance  nisu postojeci u EL jer ne ostvari dovoljnu prednost u odnosu na cuvara a izgleda da doslovno tesko prebacuje protivnike na tom nivou,zato povecava luk i baca jako tvrd sut.Igre u EL svakako smanjuju samopouzdanje i sanse za te simultanke u abi.

 

Sve u svemu u ovoj postavci nema nista od njega,mozemo se samo nadati nekim sporadicnim bum utakmicama,ne znam kako se Dejan tako prevario sto se tice njegove uloge.Pomenuti limiti su bili prikazani kada je igrao EL sa futurom a i nije dzaba igrao sa Kobsom u tandemu,cak i u reprezentaciji CG cesto igra sa jos jednim plejom/kombo bekom iako im je jedan od najboljih igraca.

 

 

Dobric nema fizicke limite za EL,igra mnogo bolju odbranu pa ce opet naci ulogu kod Dejana kad tad.Tacnije mislim da nije do njega,jednostavno Holins igra najbolju mogucu kosarku sto se tice Dejanovog sistema.Tako ce i nastaviti ukoliko mu ne budemo davali neke koske pri kraju napada i slicno kao na pocetku sezone.

 

White povreda+bez samopouzdanja zbog losih igara+ima ono pracakanje u prodoru koje koristi(i sam kaze da se baci u igraca i tako je postao igrac sa najvise  slobodnih bacanja u istoriji na svom koledzu) samo mu nisu javili da zvezdi ne sviraju takve stvari.On je meni veci strah od Ivanovica i Dobrica,tacnije Deki ne moze bas da igra na ovom nivou do kraja sezone.Kalina mi nije siguran pri cuvanju izrazito visokih cetvorki...

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, UDresuKvinsiMilera said:

Sve si lepo primetio ali jednostavno na  taj Dzoni igra i nazalost mislim da do kraja sezone nece doneti konstantni  doprinos,eventualno ako bude igrao sa Markovicem ili cak Nejtom na terenu.Kazem konstantnog jer ce mu se valjda desavati dobre utakmice,tehnicki jako potkovan igrac,nesto kao avramovic kod onih,ukoliko se zaboravi ili padne u drugi plan opasnost je da ce te zatrpati ali to naravno ne pali na ozbiljnoj i agresivnoj odbrani,da ne kazem u EL.Ivanovicu je kod te konstatacije opet problem sto igra samo pleja kod nas,ne moze pasti u drugi plan nikako,niti imamo nekog rasnog poentera koji odvlaci masu paznje.

Takodje bih dodao da njegovi sutevi sa poludistance  nisu postojeci u EL jer ne ostvari dovoljnu prednost u odnosu na cuvara a izgleda da doslovno tesko prebacuje protivnike na tom nivou,zato povecava luk i baca jako tvrd sut.Igre u EL svakako smanjuju samopouzdanje i sanse za te simultanke u abi.

 

Sve u svemu u ovoj postavci nema nista od njega,mozemo se samo nadati nekim sporadicnim bum utakmicama,ne znam kako se Dejan tako prevario sto se tice njegove uloge.Pomenuti limiti su bili prikazani kada je igrao EL sa futurom a i nije dzaba igrao sa Kobsom u tandemu,cak i u reprezentaciji CG cesto igra sa jos jednim plejom/kombo bekom iako im je jedan od najboljih igraca.

 

 

Dobric nema fizicke limite za EL,igra mnogo bolju odbranu pa ce opet naci ulogu kod Dejana kad tad.Tacnije mislim da nije do njega,jednostavno Holins igra najbolju mogucu kosarku sto se tice Dejanovog sistema.Tako ce i nastaviti ukoliko mu ne budemo davali neke koske pri kraju napada i slicno kao na pocetku sezone.

 

White povreda+bez samopouzdanja zbog losih igara+ima ono pracakanje u prodoru koje koristi(i sam kaze da se baci u igraca i tako je postao igrac sa najvise  slobodnih bacanja u istoriji na svom koledzu) samo mu nisu javili da zvezdi ne sviraju takve stvari.On je meni veci strah od Ivanovica i Dobrica,tacnije Deki ne moze bas da igra na ovom nivou do kraja sezone.Kalina mi nije siguran pri cuvanju izrazito visokih cetvorki...

U potpunosti se slazem,mislim da se Vajt nece vratiti u staru formu ove sezone,Ivanovic od ponekad bum utakmice u Zvezdi nema sta da pokaze.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Knipex said:

Uroš je lepo napisao koga priželjkujemo na F4, a na final foru se igra po jedna utakmica, jelte. A opet F4 se igra u Beogradu... Opet ne čitaš šta je napisano nego pišeš ono što si ti zamislio da treba. :lol_2:

 

Inače, ostatak posta je dobar i ne bi mu ništa smetalo i da stoji sam bez citata.

 

Pazi stvarno :lol_2::ajme:

 

Izvinjavam se Urosu, a sto se tice F4 sasvim je svejedno - na jedan mec mozemo svakoga da dobijemo (pogotovo u BG).

 

Da mi prvo prodjemo u 1/4 finala, lako cemo za posle. Korak po korak.

  • Like 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Velika bi steta bila da nekako ne podignemo iz "kanala" ivanovica, bice potreban prilicno za polufinale i finale aba lige, evidentno je da on nema sampouzdanja kao pre dok je bio u buducnosti gde je skoro uvek bio glavna zvezda tima ili parnjak sa nekim, jednostavno nije on za organizaciju napada i gubimo ga tu, posle mu je jos teze da ostvari neku prednost posebno na el nivou. Svakako igrac od kog sam posle kaline najvise ocekivao a i jako sam mu se radovao kad je dosao, mozda ga malo vise probati da bude na parketu kad i volters ili markovic, nisam pametan.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...