Romantik Posted June 15, 2021 Share Posted June 15, 2021 Pred nama je 88-mo izdanje Velike Nagrade Francuske, države gde je ovaj termin i nastao. Uprkos tome F1 dogadjaji u istoj su bili baš retkost u poslednjoj dekadi. Domaćin će i kao i prethodna dva puta biti psihodelična staza Paul Ricard. O istoriji Velike nagrade, kao i ovoj stazi više procitajte na Wiki. Nakon problema sa gumama u Azerbejdžanu, istraga još uvek u toku, očajnih Mercedesa, još veće vozačke greške Luisa, fijaska od kvalifikacija, i to drugu trku zaredom, te početka primene novih testova u vezi fleksibilnosti zadnjeg krila ovo je nova šansa za sve a pre svega da Mercedes povrati izgubljeni primat (prethodna dva izdanja ovde Luis lagano rešio u svoju korist), Maxu da se oporavi od nepravedno izgubljene pobede u Baku-u, Perezu da može da savlada i kvalifikacije kako ume u trkama, Ferariju da se zaista vratio u igru, nakon dve sjajne subote, Meklarenu da je i dalje najbolji od "ostalih", Vetelu da poslednja dva rezultata nisu posledica spleta okolnosti već povratka u formu, Strolu da je bolji od tog Vetela, Alpinama da bar na domaćem terenu mogu proraditi, Gasliju da još jednom vrhunskom vožnjom pokaže da mu je mesto u šampionskom timu, ali sa ravnopravnim tretmanom sa timskim kolegom, ko god to bio, Alfama da dođu do bodova, dok se Vilijams i Has više i nemaju čemu nadati, a trošiti tastaturu na Botasa je Sizifov posao. Satnica je standardna za evropske trke, dakle kvalifikacije i trka u 15h. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
momohyoideus Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Ovi i dalje nisu nasli za neophodno da prefarbaju ove trake u neku neutralnu boju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Meklaren za ovaj vikend u slavu nedavno preminulom Mansuru Ozeu, suvlasniku tima: FP1: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jamesdin Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Na Skaja :), rekoše da su Bot i Ham zamenili šasiju za ovu trku. Kao, Merc kaže da to redovno rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Izvestaj sa FP1:https://www.youtube.com/watch?v=5vMt24fuO60 FOM najava vikenda:https://www.youtube.com/watch?v=qR_OB9yl0ZY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 18, 2021 Share Posted June 18, 2021 Izvestaj sa FP2: https://www.youtube.com/watch?v=CwMDU8OqrL0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
autsajder Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 23 hours ago, momohyoideus said: Ovi i dalje nisu nasli za neophodno da prefarbaju ove trake u neku neutralnu boju? Užas, potpuno je nepregledno u nekim segmentima sa onim vijugavim štraftama. Preigrali se dizajneri. Juče je bio kadar sa prednjeg kraja jednog mercedesa, čini mi se Botasovog, i odlično se vidi kako se uvijaju lopatice prednjeg krila. Razlika je upadljiva između krivina i pravaca, toliko je uvijanje da kamera ponekad uhvati slova reklame na pravcu kada lopatice polegnu, a u krivini se slova ne vide jer se lopatice podignu i zaklone ih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 23 hours ago, momohyoideus said: Ovi i dalje nisu nasli za neophodno da prefarbaju ove trake u neku neutralnu boju? Neko je na Reditu napravio ove montaže. Pol Rikar u multiversu kao standardna trkačka pista... Mistral šikana▼ Bolid Fandorna izlazi iz krivine 5▼ Pogled iz vazduha▼ Elem, vidim moje Alpine deluju moćno. Isto kao i u Portimau. Sve mi vuče na to da su išli namerno dizajnirati bolid za ovakav tip staza. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
momohyoideus Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 @Alen13ASC Platiti coveku sto je uradio dizajn i izvesti kako je nacrtano. Bonus, kupiti kosilicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Ima nas koji se jos secamo kako je Pol Rikar izgledao pre nego sto ga je Berni uzeo pod svoje Psihodelija je Bernijevih ruku delo, on je dugo godina bio vlasnik staze, demontirao je svu infrastrukturu za publiku (ostavio samo 700 luksuznih loza) i sve izasfaltirao. Ideja mu je bila da je iznajmljuje za testiranje jer zbog mogucnosti za razlicite konfiguracije moze da simulira prakticno sve od Monaka do Monce. Kasnije je zeleo da organizuje GP bez publike, da ukloni sirotinju koje se gadio i samo bogatasima dozvoli pristup - novac je ionako pravio preko TV prava... Inace, FP3 rezultati: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
autsajder Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Gledao sam ovo, Verstapen je napravio brutalan krug pred sam kraj. Nije baš izgledalo da su svi ostali čuvali adute za kvalifikacije, ali da vidimo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdinho Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Cinilo se da mozda Botas moze da ga ugrozi nakon 2 i po treninga ali Max je izdominirao na kraju, nesto sumnjam da mogu da ga ugroze. Barem u kvalifikacijama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Od čega se tako razvibrirao bolid?Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Ovde merdze mogu samo uz zavetrinu da se priblize Verstapenu. Verujem da ce u Q3 Botas odraditi svoj posao drugog vozaca.Sent from my SM-G970F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Bojím se da će biti problem da prodju oba bolida u Q3.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí TapatalkBejbi Šumi P14 [emoji16]Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Bas sam hteo da pohvalim Mika za odlicno vreme kad se skrkao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Mozda bi bilo dobro da nadju neko resenje za ovakve slucajeve. Sta znam, da nekako pruze sansu za jedan brzi krug. A inace vozacima koji imaju vreme za prolaz i slupaju se, ne bi dopustio prolaz. Npr ovde bi diskvalifikovao Sumija i pustio Latifija u Q2.Sent from my SM-G970F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Indikar obrise najbrze vreme vozacu koji izazove crvenu zastavu tokom kvalifikacija. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hertzog Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Misli li neko objasniti ovima na SK da se Max ne preziva ferštapen. Neka bar na wiki provere kako se cita ima, ako nema niko drugi da ih nauci. Nisam odavno gledao SK pa me nerviraju sa lupetanjem😆 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Max pokidao. P5 i P7 maximum mogućeg. Uz mnogo sreće i neki DNF možda i podijum sutra.Odesláno z mého BBF100-1 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radoye Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 10 minutes ago, Hertzog said: Misli li neko objasniti ovima na SK da se Max ne preziva ferštapen. Neka bar na wiki provere kako se cita ima, ako nema niko drugi da ih nauci. Nisam odavno gledao SK pa me nerviraju sa lupetanjem😆 Ферстапе se izgovara po holandeski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 2 hours ago, Radoye said: Indikar obrise najbrze vreme vozacu koji izazove crvenu zastavu tokom kvalifikacija. Pričalo se skoro da ima takvih predloga i za F1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Misli li neko objasniti ovima na SK da se Max ne preziva ferštapen. Neka bar na wiki provere kako se cita ima, ako nema niko drugi da ih nauci. Nisam odavno gledao SK pa me nerviraju sa lupetanjem[emoji38]Izgovara se sa početnim F. To je sigurno.Za š nisam siguran. Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hertzog Posted June 19, 2021 Share Posted June 19, 2021 Za š sam i mislio. Zato sam ga naglasio. Ni svabe ne izgovaraju š osim na pocetku reci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts