Kooineeperk Posted March 16, 2022 Share Posted March 16, 2022 Bilo je takvih koji su to radili upravo u marketinske svrhe. Prime od tebe crypto a onda u kasu stave svoj novac. A mislim da postoje i kartice koje su povezane sa menjacnicama pa ti cuvas crypto a onda kad placas tom karticom izvrsi se konverzija - ali to nije bas to sto si pitao 🙂 hocu da kazem, da kod nas, za pocetak, jedva da su priznali da crypto postoji (samo da bi ga oporezovali), a za nesto vise cemo se nacekati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4l1m Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 (edited) lm, posto sam upucen ko kostunica u kripto, pre nego sto udjem u problematiku slucaja, ovako laicki receno, kakva je taktika da ulozis tipa 200e na fazon tipa 5 nekih najgorih valuta, i nadas se da ce neka od njih eksplodirati min x100? missim mogu da naslutim 😄 al opet da cujem sta kae struka Edited May 3, 2022 by n4l1m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haklberi Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 Ja imam 10 solana, dobio od firme. Kažu da će da raste od polovine godine pa eto ko voli, nije ni skupa da se uzme, možda bude nešto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted May 3, 2022 Share Posted May 3, 2022 9 hours ago, n4l1m said: lm, posto sam upucen ko kostunica u kripto, pre nego sto udjem u problematiku slucaja, ovako laicki receno, kakva je taktika da ulozis tipa 200e na fazon tipa 5 nekih najgorih valuta, i nadas se da ce neka od njih eksplodirati min x100? missim mogu da naslutim 😄 al opet da cujem sta kae struka Ako izaberes 5 nekih najgorih valuta, i ulozis tipa 200e ukupno, za godinu dana ces imati gotovo sigurno 2e ako i to uspes da povratis. Ako izaberes 5 nekih low-cost ali potencijalno perspektivnih valuta, e to je vec druga prica. Pitanje od milion dolara je koje su to valute. Moras bas da budes u materiji. Ovo nije cista kocka, moras da udjes i sa nekim znanjem, ali je i tako na kraju kockanje, samo ces znacajno smanjiti mogucnost za fejlovanje. Ja sam skroz ispao iz te price. Ali na YT ima onaj nas lik Balkan Crypto ili tako nesto, pa slusaj njega. https://www.youtube.com/c/BalkanTechCrypto 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4l1m Posted May 4, 2022 Share Posted May 4, 2022 9 hours ago, Kooineeperk said: Ako izaberes 5 nekih najgorih valuta, i ulozis tipa 200e ukupno, za godinu dana ces imati gotovo sigurno 2e ako i to uspes da povratis. Ako izaberes 5 nekih low-cost ali potencijalno perspektivnih valuta, e to je vec druga prica. Pitanje od milion dolara je koje su to valute. Moras bas da budes u materiji. Ovo nije cista kocka, moras da udjes i sa nekim znanjem, ali je i tako na kraju kockanje, samo ces znacajno smanjiti mogucnost za fejlovanje. Ja sam skroz ispao iz te price. Ali na YT ima onaj nas lik Balkan Crypto ili tako nesto, pa slusaj njega. https://www.youtube.com/c/BalkanTechCrypto njah, tako sam i mislio, mada sam mislio da bih u najgorem slucaju ostao na nuli.. ma nista onda, znam i da ima onaj neki hrvat.. al sve se na kraju svodi na kocku, znanje pomaze ako ides sa vecom kintom, pa da sa vecim ciframa pokrijes 3-4 strane.. ma sve je to kerov qrtaz, i za bit coin, dovoljno je da neko od glavonja, izjavi nesto i da cena drasticno skoci ili padne, samo je grcki kino siguran poso😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted May 11, 2022 Share Posted May 11, 2022 nezahvalno je baviti se prognozama ovakvog ludila kao što je kripto svet, ali slom ovih prevarantskih šema nikad bliže nije izgledao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Ko voli da se kocka, sada je vrijeme za kupovinu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 ko voli da se kocka, vreme za kupovinu je uvek 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Bitcoin je sa 40 pao na 28, Euherium sa 3000 na 2000. Uvijek postoji rizik, ali sve vec pada desetak dana. Predvidjam da bi moglo poceti opet da raste sledece sedmice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil In My Pants Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Rano je jos kupovati..drugar kupi neki coin i izgubio bas velike pare i za moje pojmove i to za dan, cekace, al se slogirao covek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted May 12, 2022 Share Posted May 12, 2022 Ovo meni lici na kompletan i konacan slom. Bitcoin se drzi jer se sve izvlaci preko njega. Osim glavnih valuta tesko da ce ista ostati. Neki koini su popadali sa 1000 na 0.001 bukvalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 Ovo meni lici na kompletan i konacan slom. Bitcoin se drzi jer se sve izvlaci preko njega. Osim glavnih valuta tesko da ce ista ostati. Neki koini su popadali sa 1000 na 0.001 bukvalno.Znaci BTC 100k do kraja godine. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4l1m Posted May 13, 2022 Share Posted May 13, 2022 17 hours ago, Amigo said: Bitcoin je sa 40 pao na 28, Euherium sa 3000 na 2000. Uvijek postoji rizik, ali sve vec pada desetak dana. Predvidjam da bi moglo poceti opet da raste sledece sedmice. pih, vec je krenuo gore 30,5k i raste.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohumilo Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 (edited) Ove najave propasti kriptovaluta se već javljaju u ciklusima regularnijim nego penzije. Treba imati na umu da jedan (značajan) deo kapitalizacije čine ulagači (često i institucionalni) kojima k.v. predstavljaju prosto "high risk high return" deo portfolija, koji prodaju kada im formula kaže da su stvari krenule dovoljno nizbrdo. Međutim jezgro zajednica oko nekih projekata (naročito bitkoina) čine ljudi koji u tome učestvuju iz kosmogonijskih, etičkih, ideoloških (pa i estetskih) razloga, npr. ljudi koji ne misle da je normalno da ako pre podne pošteno zaradiš imovinu držeći nekome časove matematike ili pevajući na trgu ili točeći pivo u kafiću popodne moraš da deveraš oko politike Epla ili japanske centralne banke jer taj novac moraš negde da uložiš (dakle da rizikuješ (i da dangubiš)*) e da bi nekako izborio da imovina koji si zaradio to jutro (dakle posao je gotov, neko je naučio integrale, neko je pivo popio) i sutradan ima jednaku vrednost kao i danas - inače ovi sve pokradoše kroz inflaciju (jer "imovina koju si zaradio" obično dolazi u formi novca), itd. A ti razlozi su slične vrste onima na kojima počiva i zlato. * umesto da, je li tako, novac gurneš pod jastuk i zviždiš ulicom, jer bi štednja trebala da bude nešto najlakše na svetu; u principu neto platu ne bi trebalo računati kao bruto minus dažbine državi, već kao bruto minus dažbine minus cena da unajmiš dobrog eksperta da tvoj novac uloži tako da pobediš inflaciju, i to ne CPI index već stopu povećanja količine novca u opticaju (što je stopa kojom rastu cene dobara koje ljudi zaista žele da kupuju, npr. stanova na dobrim lokacijama itd.) Edited May 20, 2022 by bohumilo 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 9 hours ago, bohumilo said: Ove najave propasti kriptovaluta se već javljaju u ciklusima regularnijim nego penzije. Treba imati na umu da jedan (značajan) deo kapitalizacije čine ulagači (često i institucionalni) kojima k.v. predstavljaju prosto "high risk high return" deo portfolija, koji prodaju kada im formula kaže da su stvari krenule dovoljno nizbrdo. Međutim jezgro zajednica oko nekih projekata (naročito bitkoina) čine ljudi koji u tome učestvuju iz kosmogonijskih, etičkih, ideoloških (pa i estetskih) razloga, npr. ljudi koji ne misle da je normalno da ako pre podne pošteno zaradiš imovinu držeći nekome časove matematike ili pevajući na trgu ili točeći pivo u kafiću popodne moraš da deveraš oko politike Epla ili japanske centralne banke jer taj novac moraš negde da uložiš (dakle da rizikuješ (i da dangubiš)*) e da bi nekako izborio da imovina koji si zaradio to jutro (dakle posao je gotov, neko je naučio integrale, neko je pivo popio) i sutradan ima jednaku vrednost kao i danas - inače ovi sve pokradoše kroz inflaciju (jer "imovina koju si zaradio" obično dolazi u formi novca), itd. A ti razlozi su slične vrste onima na kojima počiva i zlato. * umesto da, je li tako, novac gurneš pod jastuk i zviždiš ulicom, jer bi štednja trebala da bude nešto najlakše na svetu; u principu neto platu ne bi trebalo računati kao bruto minus dažbine državi, već kao bruto minus dažbine minus cena da unajmiš dobrog eksperta da tvoj novac uloži tako da pobediš inflaciju, i to ne CPI index već stopu povećanja količine novca u opticaju (što je stopa kojom rastu cene dobara koje ljudi zaista žele da kupuju, npr. stanova na dobrim lokacijama itd.) Moram da priznam da nisam shvatio nit ovog posta. Vidim samo da se pominje inflacija - što neko reče, da bih se zaštitio od inflacije koja je 8%, izgubio sam 50% trgujući kriptovalutama... Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 On 5/19/2022 at 7:59 PM, bohumilo said: * umesto da, je li tako, novac gurneš pod jastuk i zviždiš ulicom, jer bi štednja trebala da bude nešto najlakše na svetu; u principu neto platu ne bi trebalo računati kao bruto minus dažbine državi, već kao bruto minus dažbine minus cena da unajmiš dobrog eksperta da tvoj novac uloži tako da pobediš inflaciju, i to ne CPI index već stopu povećanja količine novca u opticaju (što je stopa kojom rastu cene dobara koje ljudi zaista žele da kupuju, npr. stanova na dobrim lokacijama itd.) Dadzbine drzavi se placaju i na kripto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil In My Pants Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Jbno, neki moji drugari su izgubili fine pare, mogu zamisliti neke koine koji su se bukvalno raspali. Dignucese to opet verovatno, ali je krajnje nestabilno se kockati sa ''malim'' koinima za neke vece pare posebno u ovo nestabilno vreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n4l1m Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 (edited) ... Edited May 26, 2022 by n4l1m Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 posle lune, jos jedan ponzi, celsius, se urusio btc ispod 25k, saylor na aparatima bice zanimljivo danas, a i u narednih par nedelja Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 Kad da ulecemo? 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 mislio sam da sam do sad bio jasan, odgovor je nikad Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted June 13, 2022 Share Posted June 13, 2022 Jel ovi prepisuju metode od Putina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
implant Posted June 14, 2022 Share Posted June 14, 2022 (edited) Toplo preporučujem da bacite pogled na BCA (Bitcoin Atom), ako vam je do malo kocke. Verovatno uskoro izlazi njihov DEX, sa Atomic Swapovima u sve major coine, najverovatnije preko Lightning Network-a, što bi praktično bio BTC layer 1.5 ili čak 2.0. Kocka jeste jer verovatno izlazi, ništa nije sigurno, ali se priča po dobro obaveštenim krugovima... obzirom da je trenutno mrtav i prilično jeftin, možda vredi pogledati. Edited June 14, 2022 by implant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted June 14, 2022 Share Posted June 14, 2022 Kripto prati kretanja na berzi i oporavit ce se sigurno. Izgleda se vec ustabilio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Devil In My Pants Posted June 14, 2022 Share Posted June 14, 2022 Ne moze se nesto, a posebno kripto ustabulio tm za 24h...dok je rata i huskanja kripto ne treba kupovati, bice jos veci pad ako bude rat na Tajvanu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts