Tex_Willer Posted Wednesday at 08:33 PM Posted Wednesday at 08:33 PM 25 minutes ago, Helena said: Iskreno, ne razumem šta pišeš. O kom govoriš? O proslavi rukometaša, zakon jeste prekršen, zbog populizma.
Helena Posted Wednesday at 09:04 PM Posted Wednesday at 09:04 PM Ja govorim o Plenkoviću koga sam smatrala umerenim desničarem, ono ispade ZDS čovek
Tex_Willer Posted Wednesday at 09:28 PM Posted Wednesday at 09:28 PM 21 minutes ago, Helena said: Ja govorim o Plenkoviću koga sam smatrala umerenim desničarem, ono ispade ZDS čovek Upravo to i pišem, on nije nikakav ZDS covek, to je kao što kod nas Piculu nazivaju ustasom( rezimski ljudi), ili Pupovca cetnikom u Hr. Percepcija može biti baš jebena, inače Plenkovic ni nema ideologiju, on je poslušan djak Brisela i te zadatke uspešno ispunjava.
Helena Posted Wednesday at 10:31 PM Posted Wednesday at 10:31 PM Ponavljam, odveo je decu da se slikaju sa Tompsonom i to je moja ZDS percepcija i ne samo moja. A ako to radi zbog populizma, tim je gori i čovek i političar. 1
Tex_Willer Posted Thursday at 06:05 AM Posted Thursday at 06:05 AM 7 hours ago, Helena said: Ponavljam, odveo je decu da se slikaju sa Tompsonom i to je moja ZDS percepcija i ne samo moja. A ako to radi zbog populizma, tim je gori i čovek i političar. Pa naravno da je loš čovek, on je ustvari levičar iz mladosti, kojem se stvorila šansa da se probije kao mladji političar nakon drugog pada hdz sa vlasti tamo 2011g. Ali nema on nikakve veze sa ustastvom, nažalost samo koristi to kao paravan da ubede glasace da su sdp i možemo jugosloveni( što je crvena linija u Hr) i da oni mogu odvesti Hr samo u propast, takodje stvara pritisak na Most koji je desnicarska partija da ne udje u koaliciju sa njima, jer potencijalna koalicija bi donela preko 40% podrške i uz dosta procenata ispod cenzusa, kao i manjine gotovo sigurno vlast. Hdz vise nema s kim uci u koaliciju, svi potencijalni partneri su debelo ispod 5%
DJORDJE Posted Friday at 01:59 PM Posted Friday at 01:59 PM On 2/4/2026 at 1:12 PM, Helena said: Plenković ima Milanovića, inače, ne bi daleko bio od Vučića. Milanoviću svaka čast. A glede Tompsona i Plenkija, tu ipak postoje i lične simpatije, pa decu je vodio na slikanje pre koncerta u Zagrebu. I da ne zaboravim Tomaševića, čoveka kakvog mi nismo imali biti ćemo ga imati još dugo, čovek sa kičmom. Meni Milanovic deluje kao njihova verzija Velje Ilica, tezak dziber. 1
Tex_Willer Posted Saturday at 02:35 PM Posted Saturday at 02:35 PM On 2/6/2026 at 2:59 PM, DJORDJE said: Meni Milanovic deluje kao njihova verzija Velje Ilica, tezak dziber. Meni vuče na Ruskog coveka 1
Helena Posted Saturday at 03:01 PM Posted Saturday at 03:01 PM Za to ga optužuje HDZ, što je potpuna glupost. Milanović je s obe noge na zemlji i jedina protiv teza apsolutizmu tog istog HDZ-a. I nije za dom spreman.
McLeod Posted yesterday at 08:41 AM Posted yesterday at 08:41 AM Milanovic je sarlatan i nije nemoguce da su ga Rusi ili Kinezi kupili u jednom momentu. Kod njega imamo poprilican zaokret u ponasanju u odnosu na to kad je dosao na scenu. Podseca na Sasu Radulovica, znaci ili kupljen ili psihicki prso.
rodriguez Posted yesterday at 09:24 AM Posted yesterday at 09:24 AM baš me zanima kakav forumski a i svaki drugi kredibilitet treba da imaš da nekog nazoveš šarlatanom bez jednog jedinog argumenta, ne daj bože diskusije a onda pogledam istoriju pisanja pa se zacenim od smeha.....
McLeod Posted yesterday at 09:30 AM Posted yesterday at 09:30 AM Ti bi mogao da se onda malo obavestis i upoznas sa Milanovicevim opusom umesto sto se bavis forumskim opusom. Pocni od ovog random linka sa nekim njegovim zanimljivim izjavama, za vreme precednikovanja skupio ih je preko 1000. https:/www.maxportal.hr/premium-sadrzaj/ovo-su-hit-izjave-zorana-milanovica-dvoje-ljudi-je-usmrceno-nije-ubijeno/amp/
Tex_Willer Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Mnogi populisti širom Evrope su Ruski ljudi, naravno oni tamo javno ne smeju kao kod nas da to propagiraju, ali kroz svoja politička delovanja to se tačno može uvideti. Spas Evrope leži u federalizaciji, a ti ljudi žele cepanje i ovakve Eu pa i Nato-a.
quentin Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Glede Plenkovića i desničarenja, mislim da je stvar praktične prirode. Plenković je uvidio da se svakih par godina u Hrvatskoj pojavi neka desničarska stranka ili lider koji HDZ-u otkinu poneki procenat glasova. Na kraju krajeva, tako je i došao u situaciju da ima ove sadašnje desničare u vladi. Sad to krunjenje biračkog tijela pokušava spriječiti tako što koketira sa ekstremistima. U fazonu je, bolje da ustašama dam razloga da glasaju za mene, nego za... neke prave ustaše. Tako da je politički oportunizam u pitanju. Vidjećemo dokle to može ići. 1
Tex_Willer Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 45 minutes ago, quentin said: Glede Plenkovića i desničarenja, mislim da je stvar praktične prirode. Plenković je uvidio da se svakih par godina u Hrvatskoj pojavi neka desničarska stranka ili lider koji HDZ-u otkinu poneki procenat glasova. Na kraju krajeva, tako je i došao u situaciju da ima ove sadašnje desničare u vladi. Sad to krunjenje biračkog tijela pokušava spriječiti tako što koketira sa ekstremistima. U fazonu je, bolje da ustašama dam razloga da glasaju za mene, nego za... neke prave ustaše. Tako da je politički oportunizam u pitanju. Vidjećemo dokle to može ići. Nema on više s kim uci u vladu, Most jeste desnicarska partija ali oni neće sa hdz opet i pre x godina su napustili vladu. Hr može biti u opasnom limbu što se izbora narednih tice, hdz preko 32-33% neće, a niko od potencijalnih partnera nije ni blizu 5%. Limbo može nastati ukoliko Most ne bude želeo u koaliciju sa Sdp i Možemo, koji bi trebali imati oko 35-37% zbirno.
Barkley#34 Posted 54 minutes ago Posted 54 minutes ago 1 hour ago, Tex_Willer said: Most jeste desnicarska partija ali oni neće sa hdz opet Isto kao što neće ni sada... Dobra ponuda sve menja. Nisu samo procenti bitni. HR ima više izbornih jedinica i od rasporeda glasova po njima zavisi broj mandata. Takođe, HDZ redovno dobija tri poslanika na osnovu glasova iz dijaspore, što nije malo. Na kraju, od izlaznosti dosta zavisi procenat osvojenih glasova. Njihovih tridesetak procenata po anketama se lako pretvori u 40% na izborima uz odgovarajuću izlaznost.
Recommended Posts