Jump to content

Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Posted (edited)
19 minutes ago, HAMMER said:

ovo

Sa pijanim Medvedevim koji cuva dugme to je zadnje sto nam treba, sem ako nisi na zapadu (tu racunam i Evropu a i Balkan) i lozis se na svet koji biti totalno pod kontrolom chineza, e onda te razumem ali znam da su na zapadu i da se ne lozis na Sija i drugove...

Edited by MeanMachine
Posted
50 minutes ago, MeanMachine said:

Sa pijanim Medvedevim koji cuva dugme to je zadnje sto nam treba, sem ako nisi na zapadu (tu racunam i Evropu a i Balkan) i lozis se na svet koji biti totalno pod kontrolom chineza, e onda te razumem ali znam da su na zapadu i da se ne lozis na Sija i drugove...

pas koji laje ne ujeda. medvedenko je nas covek.

Posted

Kvalitetno šoranje Sergeja Lavrova po glavama svojih MAGA domaćina, sa onom SSSR majicom koju je nosio. A i brate, pošteno je da se vidi ko je gazda, a ko rob.

Posted

Meni je to na nivou Vulina. Baš se blamira za sve pare. Da vidimo da li će Krasnov smeti da mu pridikuje što nije pristojno obučen.

Posted

Iskreno sam fasciniran koliko nista nije doneo ovaj sastanak. I za ovo treba talent. Rusija je nastavila vazdusne napade otprilike u istom trentku kad se sastanak zavrsio.

Posted
4 minutes ago, djura.net said:

Iskreno sam fasciniran koliko nista nije doneo ovaj sastanak. I za ovo treba talent. Rusija je nastavila vazdusne napade otprilike u istom trentku kad se sastanak zavrsio.

Pitao neki novinar putina da li ce prestati da ubija civile, a on se naculio, kao ne razume engleski... 

Osim sto je dobio crveni tepih kao da ide na dodelu oskara, cavrljaju da je dobio i neke rude i minerale (ne mora biti tacno)... 

Posted

Ovakav utisak sam i ja stekao

DW

The Alaska summit between US President Donald Trump and his Russian counterpart Vladimir Putin was a clear win for the latter, according to the former head of the Munich Security Conference, Wolfgang Ischinger.

"Alaska: Putin got his red carpet with Trump, Trump nothing," Ischinger wrote on X, formerly Twitter. 

"As was to be feared: no cease-fire, no peace. No real progress — very clearly 1:0 for Putin — no new sanctions. For the Ukrainians: nothing. For Europe: profoundly disappointing," Ischinger added.

Posted (edited)
2 hours ago, djura.net said:

Ovakav utisak sam i ja stekao

DW

The Alaska summit between US President Donald Trump and his Russian counterpart Vladimir Putin was a clear win for the latter, according to the former head of the Munich Security Conference, Wolfgang Ischinger.

"Alaska: Putin got his red carpet with Trump, Trump nothing," Ischinger wrote on X, formerly Twitter. 

"As was to be feared: no cease-fire, no peace. No real progress — very clearly 1:0 for Putin — no new sanctions. For the Ukrainians: nothing. For Europe: profoundly disappointing," Ischinger added.

Isinger gresi, Tramp je dobio mnogo, jer ovim je prakticno sklonio u stranu ocekivane kritike u vezi debakla sa pretnjama Putinu da mora da prihvati primirije u roku od 20dana.

Dakle to je jedina svrha sastanka, a namerno su obe strane pumple isti (prica o razmeni teritorija, hvaljenje ruskog napredovanja) sve samo da bi se EU uplasila i sad bila prezadovoljna jer se nista strasno nije desilo.

Edited by MeanMachine
Posted

Nema tu šta čista pobeda za putina. Tramp je još jednom ispao smešan na međunarodnom polju što i nije čudo. Putin je probio diplomatsku izolaciju od strane zapada, odložio sankcije za Rusiju i tarife za Kinu i Indiju a da nije dao apsolutno ništa. Verovatno se i sam čudi kako je to sve uspeo da dobije za jedno veliko ništa. Odnosno Tramp je izgleda ovo pravio samo da bi dobio ogromnu pažnju medija i to je to.

Ono što smo mislili da će Makron da napravi i usere stvar na kraju uradio ovaj nesposobnjaković.

• Like 4
Posted (edited)
8 minutes ago, Klotzen said:

Nema tu šta čista pobeda za putina. Tramp je još jednom ispao smešan na međunarodnom polju što i nije čudo. Putin je probio diplomatsku izolaciju od strane zapada, odložio sankcije za Rusiju i tarife za Kinu i Indiju a da nije dao apsolutno ništa. Verovatno se i sam čudi kako je to sve uspeo da dobije za jedno veliko ništa. Odnosno Tramp je izgleda ovo pravio samo da bi dobio ogromnu pažnju medija i to je to.

Ono što smo mislili da će Makron da napravi i usere stvar na kraju uradio ovaj nesposobnjaković.

Ma jok, ovo je samo vadjenje za Trampa vec sam napisao iznad. Jednostavno lik je totalno ujebao bilo kakvu mogucnost ozbiljnih sankcija Rusiji jer je skratio rok sa 50dana na 20dana, verovatno posto su Rusi fingirali da ce idu na veliki prodor...

Za 20dana ti ne mozes da se dogovoris ni sa najblizim partnerima oko tarifa a kamoli sa Mudijem i Sijom koji ovaj rat vide pre svega kao sansu za drastican uspon briksa.

Ja sumnjam da ce sad da se Putin vidja sa silnim evropskim liderima samo zato sto se video sa Trampom. Ajde lakse ce biti Ficu da skokne do Moskve posle ovoga. Orban vec teze jer njemu zadnje treba da se zavadi sa EU sad kad idu izbori na kojima bi fides mogao da kalira samo tako.

Edited by MeanMachine
Posted
8 minutes ago, MeanMachine said:

Ma jok, ovo je samo vadjenje za Trampa 

Ne znam, ali meni ni to vadjenje ne izgleda realno. Mozda je to bila ideja, mozda je tako izgledao dok se pripremao sastanak, ali sad kada je gotovo - a kad se vide rezultati - totalna propast USA diplomatije.

• Like 1
Posted
3 minutes ago, djura.net said:

Ne znam, ali meni ni to vadjenje ne izgleda realno. Mozda je to bila ideja, mozda je tako izgledao dok se pripremao sastanak, ali sad kada je gotovo - a kad se vide rezultati - totalna propast USA diplomatije.

Jos gore bi bilo da je proslo 20dana i nista. A jasno da nista nisu uspeli da dogovore sa Indijom i Kinom. 

Posted
5 minutes ago, MeanMachine said:

Jos gore bi bilo da je proslo 20dana i nista. A jasno da nista nisu uspeli da dogovore sa Indijom i Kinom. 

Rezultati je isti, kako kod okrenes. Nema tarifa, nema dogovora, nema nicega, samo crveni tepih na americkom tlu za diktatora i kasapina. Putin belezi jos jednu pobedu, Trump jos jedan poraz i bruku.

Posted (edited)

Zar je, zaista, neko očekivao od druga Krasnova da napravi bilo kakav dogovor? Lik koji izlazi iz Epstinovih soba sa maloletnicama (a da njegove ostale svinjarije KGB nema zabeležene?).

Nego, meni je još bolja sprdnja Hilari koja daje izjavu da bi drug Krasnov zaslužio Nobela ako uspostavi mir bez teritorijalnih ustupaka Ukrajine.

Sve mi se više čini da je američka diplomatija (a i politika, generalno) jedna velika sprdnja. I ono što su uspeli da zaustave (ex-yu) samo se nastavilo drugim sredstvima, ubili su ljude (King, Kenedi) koji su mogli da naprave tektonske promene u jednom, faktički, apartheid sistemu zasnovanom na lobističkim trangefrangerajima. 

Najgore od svega (a što vi u Srbiji nemate prilike da vidite i čujete, zato i imate sve proruske zločinačke medije) što zbog tih “zlatnih klonji”-diplomatije najviše (nepojmljivo) pate Ukrajinci.

Edited by melankolic
  • Thanks 1
Posted

Nije on ni bahat, niti je to slučajno obučeno. 
Poruka je da će svi koji su bili ponovo završiti u Varšavskom paktu (što nije daleko od istine a to potvrđuje mnoštvo proruskih-marionetskih partija na Istoku Evrope koje imaju ozbiljne šanse da dođu na vlast).

• Like 2
Posted
18 minutes ago, melankolic said:

Poruka je da će svi koji su bili ponovo završiti u Varšavskom paktu

Ovog puta u Jedinstvenoj Rusiji, nikakav pakt nije garancija, jednom su se opekli. 

Posted
6 minutes ago, djura.net said:

Ovog puta u Jedinstvenoj Rusiji, nikakav pakt nije garancija, jednom su se opekli. 

Svesni su oni da postoji nešto što se zove “nacionalni ponos”. E tu su se opekli i zato se i raspao pakt.
Ovaj put će svi biti neki “-stani” (Poljskastan, Češkastan, Mađarskastan…), meka prisila u smislu da će imati svoje gubernatore kojima će dati neograničenu vlast, podršku i resurse da rade šta hoće. A tu je danas i AI pa je samo nebo granica.

Posted

Meni deluje da je ovo Lavrov uradio na svoju ruku da troluje sastanak dakle troluje i Putina i Trampa. Jer njima dvojici je bitno da sastanak bude bitan tj da tako deluje, a onda ruski vodeci diplomata se pojavi ovako obucen 😄

Posted (edited)

Putinu je sastanak bitan (kao što reče neki ex-CIA sinoć na CNN) da produži period bez podizanja novih sankcija. 
On jako dobro poznaje druga Krasnova i tu nema nikakvih posledica za RuSSiju, samo koristi. Mega-imbecilima, kao što znamo, to što ništa nije uradio njihov fuhrer ionako ništa ne znači.

Traže se samo modeliteti gde će se Imperija Krasnov utaliti u ruske oligarhijske krugove… ovaj put globalno.

Edited by melankolic
  • Like 1