Jump to content

NBA 2020/2021 - Lejkersi b2b ili neko drugi???


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

25 minutes ago, drperce said:

 

Regularku ce da sabiju, a onda ocekujem neki epski fail u po i naravno narativ "nema sa kime lbj da igra"

 

već drugu sezonu se na forumu provlači ta teza da će u lejkersima jedni igrači da vuku regularnu sezonu a drugi plej of (ne citiram tebe kao nekoga ko to tvrdi btw);

mislim da je to slabo izvodljivo u praksi, jer igrači nisu roboti koje samo prebaciš u drugu ulogu u trenutku kada počne da se igra na ispadanje. 

sport je između ostalog i stvar rutina & ponavljanja, ulaska u zonu (čak i komfora, u smislu mesta i poteza koji su ti provereno oružje) a ne promena kada je to najvažnije.

 

lejkersi će svakako biti obezbeđeni rezervnim delovima na svakoj poziciji, osim normalno, poziciji lebrona i davisa.

 

imaće ova dvojica prostor da ne moraju baš da zapinju svakog drugog dana ali će jasna hijerarhija morati da se uspostavi bez obzira na to i glavni igrači će morati da igraju glavne uloge u većini regularna sezona tekmi a neki drugi će uglavnom sedeti na klupi i imati malo minuta u igri, pa će se u slučaju povrede xy igrača opet svi uzdati kako će yz igrač da odgovori na "next man up" izazov.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

...

što se tiče knicks' free agencyja, dešava se otprilike ono o čemu sam pisao pred prošlu sezonu, kada sam tvrdio da je za nyk bolje da na ovako jakom draftu zagarantuju sebi top5 mesto na draftu (iako ne može biti fully guaranteed, možeš da se potrudiš), jer je draft bio krcat potencijalno jakim, franšiznim prospectima, cunningham, green, mobley, donekle suggs.

 

ozbiljni FA igrači ne žele da igraju za thibsa 35+ minuta a čak i neki likovi kao kendrick nunn, koji je u karijeri zaradio jedva 3 miliona dolara pre nego što se odbije porez, plus neke endorsments, a ulazi u 26. godinu = odbijaju navodno veću ponudu od knicksa.

 

sama FA konstrukcija nije loša; svima potpisanima su garantovane svega dve godine, evanu nažalost 3 ali je opet deal koji može da se trejduje, ako ne bude igrao kao fufa.

Spoiler

 

 Per Ian Begley:

All of the contracts agreed to on Monday were not fully guaranteed in the final season, SNY has learned (immediately after the Burks deal was agreed upon, SNY reported that it would be fully guaranteed. We regret the error).

So the Knicks will have flexibility on the Noel, Rose and Burks deals entering the 2023-24 season. Fournier has a team option in the fourth year of his deal.

 

 

to znači da knicksima ostaje pipe dram trejdova u kojem bi morao da predaš sve pikove i nešto bitnijih igrača za neku zvezdu od 35+ miliona po sezoni, koja će onda kao melo svojevremeno da igra sama.

 

kada thibs ne bi bio opsednut svakom tekmom u regulareu i kada bih znao kakva je draft ponuda dogodine, još bih se ponadao da realno možemo završiti na dnu, pošto 1 nju džersi 2 milvoki 3 majami 4 filadelfija 5 atlanta jesu značajno bolje ekipe a biće bolji i 6 bullsi 7 celticsi, što nas ostavlja verovatno u borbi sa ove dve ekipe i 8 torontom za playout i ispadanje u 5 tekmi u prvoj rundi.

Link to comment
Share on other sites

Monk i Nunn za bagatelu su definitivno dobri potezi Lakersa. Ni jedan ni drugi nisu baš pojam konstantnosti, naprotiv, ali su svakako sposobni igrači čak i da povuku u pojedinim trenucima jače od svoje nominalne uloge. 

 

DeRozan u Bullsima takođe zanimljiv potez, ako ništa gledaću dosta više Bullse sledeće sezone. Ne verujem da mogu dalje od prve runde ali makar nije depresija kao do skoro. Dobar kontekst za DeMara, dosta šutera okolo.

 

Drummond u Sixersima je najveći wtf potez, ali oni imaju valjda neki fetiš ka drvenjacima.

 

Lowry Heatu definitivno ne podiže nešto plafon ako Jimmy i Bam budu igrali kao protiv Bucksa u PO.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Devil In My Pants said:

Lebron i all star igraci..pa za njega je Brajant BOG kosarke..Dzordan kao AS doveo jedino Rodmana mislim..strasne stvari..jos sve prajm..retko antipatican kosarkas..

 

Važi... Nego, bacaš udicu nekome ili ti ovo stvarno? 😁 Uživo se vidi iz prve kad neko krene sa tvrdnjama i tvrdnjama 

  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Ako se ne varam Bulsi još uvek nisu doneli odluku oko Markanena. Fali im jedan igrač na 4, mislim da trenutno imaju samo Aminua tu. Izgledaju Bulsi baš baš opasno, mada sam mišljenja da su se mogli opredeliti za boljeg stratega. Arturas je genije.

 

Hoksi su ponudili Kolinsu 125 miliona na 5 sezona.

Link to comment
Share on other sites

Bulsi su ovim potezima postali objektivan kandidat za PO. Za nesto vise treba ipak dublji roster.

 

Bice bas dosta primarnih i sekundarnih kontendera ove sezone.

 

Bez nekog narocitog tier ranga:

 

Zapad

LAC, LAL, PHO, DEN, GSW, UTH,

 

Istok

MIL, BKN, MIA, PHI 

 

Uz timove koji svakom mogu da se opogane u zivot - ATL, DAL, POR, WAS, MEM, NYK, BOS, CHI.

Link to comment
Share on other sites

Lep posao LAL oko spoljne linije,mada da bi Nun bio produktivan,mora imati dosta minuta na parketu.

 

Opet,ostaje pitanje Rasela i mozda jos vece unutrasnje linije,sem AD koji je bolnica imas dva bivsa igraca,DH i MG,mora tu bolje.Sad posle Monka i Nuna cemu dovodjenje Rasela,verovatno nikome drugome nisu mogli da uvaljaju Kuzmu i ostale.

 

Bruklin je sa druge strane,prosto premocan i apsolutni favorit za titulu.Mils je bruka pojacanje,ocekujem jos nekoga da dovuku.

 

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Marvin said:

Atalanta i Krstitelj su u nekoj vrsti pat pozicije. Niti on moze da dobije mnogo vise od 25m niti oni mogu za te pare da nadju boljeg igraca 🙂

 

 

ma ja ne znam šta on čeka, osim ako je to neki dil između kluba i njega da prave tenziju

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pre ove nove ponude, ja sam zamisljao da 4 mogu da popune tako sto minute podele Galo, neki siledzija tipa PJ Tucker i nesto malo Akonkagva.

Ako Jovica ovo prihvati, manje vise su zabetonirali roster za naredne 2-3 godine (uz neki eventualni trejd npr Kapele, koji ne verujem da ce se desiti)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...