BattleBender Posted Tuesday at 10:07 PM Share Posted Tuesday at 10:07 PM Jeben je zajeb da mislis da mozes da resis nesto tako sto ces da dovedes igraca koji ima sut van 16. Kao nesto nam ne stima u napadu, mnogo smo bezopasni, treba nam neko ko moze da ritne. Navijaci svih klubova su bili tu, i zajebali se vise puta. Ali nekako i dalje provejava taj koncept. Generalno mnogi koncepti koji se baziraju na nekoj kao komplementarnosti su u praksi dokazani kao povrsne ideje. Komplementarnost je mnogo vise adaptivnost, nego da li neko provajduje nesto sto kao nedostaje. Vlahovica nije tesko zatvoriti na sut, ociglednijie se namesta na levu nogu od mladog Persie-a, s tim sto mu je zamah kao rita bekovsku, dok je RVP ritao iz kolena. Ja mislim da je Vlahovic dovoljno tehnicki limitiran, a to maskira u sporoj i skapanoj italijanskog ligi gde bukvalno iznese na silu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kojan Posted Wednesday at 09:12 AM Share Posted Wednesday at 09:12 AM 20 hours ago, McLeod said: Upravo zato sto je fudbalski siledzija bi u ovoj trenutnoj situaciji dobro dosao. Njegova tehnika je sasvim dobra. Treba nam razbijac, neko ko moze da sutne sa 18 metara, neko ko moze da nosi igraca na ledjima. Nasi napadaci to ne mogu. Najveci problem Arsenala trenutno je realizacija. Nije da mi ove ekipe koje se brani duboko ne mozemo da otvorimo i stvorimo sansu. Mi smo u obe utakmice sa Fulamom i Evertonom mogli da damo sest golova bez problema, a dali smo jedan. Realizacija je problem. Vlahovic nije igrac koji je poznat po visokoj realizaciji, ali svejedno, jer ne mogu da ga brane kao sto brane ostale igrace iz nase navale, drugaciji je tip igraca, moze da izvuce cuvara, nece smeti da toliko sede u krilu golmanu kad uz Partija i Rajsa koji su onako osrednji suteri (ali bolji od svih ostalih) iz daleka bude tu jos jedan koji je bolji suter i ko ima sirok radijus kretanja, plus napadac. Ne znam koliko u sustini takav igrac resava, imali smo pregrst primera gde Haland bude nevidljiv celu utakmicu, na kraju se ipak svodi da krila i vezni naprave tu sansu tom razbijacu Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted Wednesday at 10:17 AM Author Share Posted Wednesday at 10:17 AM Nama treba neko kao Žiru ko će da uđe sa klupe ili da započne meč sa rivalima koji igraju bunker. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted Wednesday at 11:00 AM Share Posted Wednesday at 11:00 AM Nama uopste nije problem stvaranje sansi nego realizacija. Otvori se neka utaknica i ubacimo sve kao protiv Sportinga. Dobijemo Monako rutinski ali Zesus svejedno promasi dve mrtve sanse 1na1. I dodju Everton i Fulam gde nije problem da mi ne stvorimo sansu, nego sto ne konvertujemo tri mrtve. Znaci treba ti covek koji ima dobru konverziju ili razbija sablon, idealno oba. To sto nismo probili dva bunkera je isto splet okolnosti, nas je maltene nemoguce nadigrati, mozes da nas dobijes slucajno, na neku caku, kontru, eventualno prekid, u otvorenoj igri tesko, i onda ispada da tesko probijamo bunker jer maltene samo protiv toga igramo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charles De Ketelaere Posted Wednesday at 11:13 AM Share Posted Wednesday at 11:13 AM 23 hours ago, BattleBender said: Neko bi se uhvatio za reč “majstorija”, i da toga kod njega nema ni promil. Ima sasvim dovoljno za profil igrača kakav je, a jeste profil kakav je danas baš na ceni: fizički jak, visok, brz i agresivan. Ima odličnu levicu, nadavao se golčina iz slobodnjaka i distance, ali da, nema neki wow flair i lucidnost u većini dodira sa loptom. 22 hours ago, McLeod said: Upravo zato sto je fudbalski siledzija bi u ovoj trenutnoj situaciji dobro dosao. Njegova tehnika je sasvim dobra. Treba nam razbijac, neko ko moze da sutne sa 18 metara, neko ko moze da nosi igraca na ledjima. Nasi napadaci to ne mogu. Najveci problem Arsenala trenutno je realizacija. Nije da mi ove ekipe koje se brani duboko ne mozemo da otvorimo i stvorimo sansu. Mi smo u obe utakmice sa Fulamom i Evertonom mogli da damo sest golova bez problema, a dali smo jedan. Realizacija je problem. Vlahovic nije igrac koji je poznat po visokoj realizaciji, ali svejedno, jer ne mogu da ga brane kao sto brane ostale igrace iz nase navale, drugaciji je tip igraca, moze da izvuce cuvara, nece smeti da toliko sede u krilu golmanu kad uz Partija i Rajsa koji su onako osrednji suteri (ali bolji od svih ostalih) iz daleka bude tu jos jedan koji je bolji suter i ko ima sirok radijus kretanja, plus napadac. Mrzi me nešto da tražim podatke ali onako na utisak: ima dobru završnicu, dobar šut an ženeral, uz njegovu agresivnost i Arsenal koji generalno stvara dosta šansi deluje kao odličan fit. Pritom nije odsečen od bilo kojeg fudbalskog elementa, a odličan je u onome što bi Arsenalu baš čučnulo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted Wednesday at 11:48 AM Author Share Posted Wednesday at 11:48 AM 34 minutes ago, McLeod said: Nama uopste nije problem stvaranje sansi nego realizacija. Otvori se neka utaknica i ubacimo sve kao protiv Sportinga. Dobijemo Monako rutinski ali Zesus svejedno promasi dve mrtve sanse 1na1. I dodju Everton i Fulam gde nije problem da mi ne stvorimo sansu, nego sto ne konvertujemo tri mrtve. Znaci treba ti covek koji ima dobru konverziju ili razbija sablon, idealno oba. To sto nismo probili dva bunkera je isto splet okolnosti, nas je maltene nemoguce nadigrati, mozes da nas dobijes slucajno, na neku caku, kontru, eventualno prekid, u otvorenoj igri tesko, i onda ispada da tesko probijamo bunker jer maltene samo protiv toga igramo. Tačno je da Arsenal stvori prilike ,ali ako se ne postigne gol,ekipa koja se brani još više se zatvori i onda nema više ko da napravi prostor.Recimo,Arsenal da ima nekog Vilijamsa umesto Martinelija,bila bi druga priča.Saka i Odegard su najveća pretnja i onda taktika protivničke ekipe zasniva da ih udvajaju i zatvore.Šalje se lopta na drugu stranu gde Martineli nabije glavu u zemlju i ne koristi situacije 1 na 1.Haverc se u gužvi ne snalazi,izlazi na bokove i u 16m nema nikoga.Žezus isto radi i zbog toga je potreban taj "razbijač". Druga priča je kada se igra protiv ekipa koje žele posed,onda Haverc dolazi do izražaja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
liv7 Posted Wednesday at 07:24 PM Share Posted Wednesday at 07:24 PM Sa rezervnom postavom na Kristal Palas..nije vise ni Arsenal kao nekada..tankuje se kao u NBA..navijaci bi to nekada osudili,sada su i oni degradirani kao i klub..ako liga kup nije bitan,mogli su i protiv Prestona ispasti,da zaradi i drugoligas neku paru,ulaskom u cetvrrfinale kupa..ali,ko zna,videcemo koliko se i Palasu ovo igra,iako su izveli najjacu postavu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasha arsenal Posted Wednesday at 09:27 PM Author Share Posted Wednesday at 09:27 PM Kako bi bilo lepo videti ovakvog Žezusa u PL.Večeras je igrao kao pre povrede. Od Sterlinga nema ništa.Mislio sam da će biti dobar za rotaciju ali sam se prevario. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts