Niky Vestern Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Korona je učinila da je veoma teško procijeniti stvarnu trenutnu snagu pojedinih igrača zato što se nisu igrali OTB turniri, a pogotovo kad se radi o mladim igračima koji su u tom periodu odigrali dosta online šaha, i prirodno sazrijevali i napredovali. Sudeći po partijama pruženim na ovom turniru, mislim da je stvarni trenutni Ivićev rejting makar 2650, a možda i 2700. Nadam se da će mu ovaj turnir dati boost da još više napreduje i da uđe u društvo super GM-ova. Baš me raduje da posle toliko godina možemo da imamo šahistu na top nivou. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Odigrao je neverovatan sah, ali do 2700 njemu treba jos 5 ovakvih turnira, i da dobije 4/5 2700+ igraca, da ne preterujemo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Treba mu oko 25 pobeda (vise nego poraza) protiv slicnih igraca (2600) da napravi 100 poena. oko 4 poena po pobedi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) Jel se zna na koliko mu skace rating nakon ovog turnira? Bio je na 2582. Jel preskocio 2600? Edited July 28, 2021 by Xpert Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Trebalo bi da je preskocio 2600 sad. Ovo sto kaze Kido, bas ima dosta da se gilja do tad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) 1 hour ago, Xpert said: Jel se zna na koliko mu skace rating nakon ovog turnira? Bio je na 2582. Jel preskocio 2600? Ne verujem, imao je svega 2-3 pobede, ali bice blizu 2600, to ce da predje na sledecem turniru. Njegov problem je sto nema neku jaku federaciju da mu organizuje zicer turnire sa topovskim mesom, kao sto rade Rusi i mnogo drugi. + sad vidim da mu je live rating 2570 jer je izgubio 12 poena na Serbian Open-u Edited July 28, 2021 by Kido from Junkovac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Al i za remije je dobijajo poene, ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 Mozda je dobio po poen protiv Valeha Andrejkina i Blubauma za remije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 U vreme kad sam ja aktivno igrao postojao je calculator na Fide sajtu. Uneseš svoj rejting i rejting protivnika i on ti izračuna očekivanu vrednost. Razliku između očekivane i ostvarene vrednosti množiš sa koeficijentom ( koji je 10 za sve igrače koji su u nekom momentu u karijeri imali više od 2400 ). Koga zanima može tako da proveri. partiju po partiju i da vidi koliko je Velja osvojio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 (edited) Jel entry rating "zakljucan" do kraja turnira? Svaka kalkulacija ide sa tim ratingom, ili je rating sa uracunatim rezultatima iz prethodnih partija na turniru? EDIT: Ako je zakljucan rating, onda bi nakon ovog turnira trebalo da ima 2609. Edited July 28, 2021 by Xpert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Old 666 Posted July 28, 2021 Share Posted July 28, 2021 U vreme kad sam ja aktivno igrao je bio zaključan. Ne znam da li se nešto menjalo od tada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 U finalu svetskog kupa: Karjakin protiv Dude. Karjakin je dobio Fedosejeva u klasicnom formatu (1.5:0.5), dok je Duda eliminisao Karlsena nakon rapid partija (1.5:0.5, pobeda crnim figurama). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted August 5, 2021 Share Posted August 5, 2021 Ovim rezultatom Karjakin i Duda su se plasirali na turnir kandidata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 (edited) Pocelo je evropsko, pojedinacno, sahovsko prvenstvo u Rejkjaviku. Srbiju predstavljaju mlade nade, Velimir Ivic i Luka Budisavljevic. U prvom kolu, Ivic igra protiv Litvanca Karolisa (2438), a Luka protiv Gruzijca Durarbayli-a (2625). EDIT: Ivic je pobedio nakon maratonske partije i egala, gde je iskoristio previd Litvanca u vremenskom cajknotu. Luka je bio u izgubljenoj poziciji, ali se vrhunski izvukao i remizirao. Edited August 27, 2021 by Xpert 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted August 28, 2021 Share Posted August 28, 2021 U drugom kolu Velja je, crnim figurama, pobedio nemackog GM-a, Svanea (2615) i jedan je od 7 igraca sa dve pobede u dve partije. Luka je izgubio od turskog GMa, Yilmaza (2630) i ima 0.5/2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 Danas ozbiljan izazov za Velju protiv najboljeg ceskog igraca, Davida Navare. Igrace belim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted August 29, 2021 Share Posted August 29, 2021 Izgubio je Velja. Upetljao se u jako komplikovanu poziciju iz koje nije uspeo izaci i partija je bila izgubljena vec nakon 20tak poteza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xpert Posted September 2, 2021 Share Posted September 2, 2021 Nakon 8 partija, Ivic ima 5.5 poena. Steta za 2 vezana poraza od Navare i Nisipeanu-a, inace bi bio u samom vrhu. Mada je i ovako u top 15. Vecerasnja partija protiv Bluebauma (kojeg je pobedio i na FIDE svetskom kupu) je bila pravo remek delo napadackog saha. https://www.chessbomb.com/arena/2021-european-individual-championship-reykjavik-open/08-Ivic_Velimir-Bluebaum_Matthias Sto se tice Luke Budisavljevica, on je nazalost, "izbacen" sa sampionata jer je odigrao partiju protiv Covid pozitivnog igraca. Iako je on bio negativan, morao je da prekine turnir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 Jel bila neka inflacija poena na lichessu? Nisam igrao jedno 6 meseci (ako ne i više) i sa 1600 sam otišao na 1800 veoma lagano i sad sam oko tog broja već par dana. Dobro je za moj ego ali bukvalno vidim i sam da grešim više nego ranije i često poklonim i celu figuru 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Je l igrate na lichessu? Hoćete neki turnir ovde da pravite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Ja bih igrao, poslednju partiju saha sam odigrao u Sokobanji negde 2002. godine. U poslednje vreme sam poceo da pratim onog hrvata legendu na yt, kao i nakamuru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Gada matorog? Ok, it's all set. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 Da da. Prvi video koji sam gledao je Anand immortal game i tu sam bio vise odusevljen nego na “najbolja nba zakucavanja ikad”. Sto bi rekao, that’s the good stuff. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 DObar je i jako zabavan lik, posebno dok pravi awkward pauze i mulja USB u ruci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deez nuts. Posted October 16, 2021 Share Posted October 16, 2021 While i give you a couple of seconds. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts