Jump to content

Reprezentacija Srbije

sohorozo

Recommended Posts

Sto bi indeksovci rekli sto ste neka zakerala i sitnicari vezano za penal :classic_biggrin: Otvorili bi na vreme Dance i razbili bi ih do kraja poluvremena. Da je Veljkovic ili Pavlovic tako odigrao u nasem kaznenom prostoru dunuli bi penal samo tako.

Edited by suptil
slovo

Možda grešim, ali pažljivo sam slušao nekog našeg sudiju pre neki mesec kad je govorio o ruka-penal situaciji.

Kada ruka povećava obim tela onda je penal i nema tu nikakvih ličnih procena sudija. Mislim može sudija da odluči šta hoće, ali onda greši i oštećuje.

Dakle, ukoliko lopta pogađa ruku, a da nije pogodila ruku otišla bi npr. dalje onda je penal.

Ukoliko lopta pogađa ruku, a da nije bilo ruke lopta bi udarila u telo istog tog igrača onda nije ni penal ni ruka(enac).

Rame se smatra deo dokle ide dres (rukav majce), ruka je deo ispod dresa (rukava majce).

Edited by Ledd

Just now, Constantin said:

Da...a ono što sam video od Turaka večeras u Nikšiću, može i oni. Ne bih voleo Ukrajinu, a pogotovu ne Austriju.

Turska bi mi bila drugi izbor, mada moze i Austrija, nisu nista special a i istorijski smo ih dobijali... Ali kazem Grcka jer je Turska imala momente ludila na Euru, i par izrazito brzih igraca sto nama ne lezi

• Like 1

1 minute ago, diego said:

Turska bi mi bila drugi izbor, mada moze i Austrija, nisu nista special a i istorijski smo ih dobijali... Ali kazem Grcka jer je Turska imala momente ludila na Euru, i par izrazito brzih igraca sto nama ne lezi

Austrija je razbila Sloveniju. U prvom poluvremenu, "Zmajčeki" nisu prešli centar. Austrijanci su stvorili brdo šansi, ali su bili neozbiljni i Slovenci su ih kaznili onom kontrom i izjednačili.

Moj izbor je maklo i nefudbalski, pa zato bih voleo Turke...mad pre svega zbog igre.

Mislim da se svi slazemo u jednom - da izbegnemo Ukrajinu! 🙂 A nekako prema Grckoj imamo "mentorski" stav pun samopouzdanja, godinama su nasi treneri radili tamo, imamo dosta nasih igraca u njihovoj ligi, a na kraju krajeva vodi ih nas covek. Ne znam kakvi su sad, iskreno, ali ako su delimicno ono sto su bili - jedini igraju dosadniji fudbal od nas 😄

Edited by diego
  • Like 1

Ma Ukrajina je olupala Krstajicevu Srbiju 5:0, tolko nas niko nije olupao, cak ni Spanija sad... jos uvek ih se plasim zbog toga, brzi, neugodni, sve ono sto mi nismo bili tad. Neka ih sto dalje nas + zbog ratnog stanja

46 minutes ago, Stiletto said:

Samo ne Ukrajina. Ko će sprečiti budale na tribini Marakane da ne urliču "Rusija, Rusija" ili "Vladimir Putin". Teško sranje će da nastane.

Kao, problem je samo s naše strane, a u Lavovu se još pre rata skandiralo "ruska kurva" i šta sve ne kad smo igrali protiv njih.

Kako god, najbolje bi bilo kad bismo ih izbegli, pre svega iz nefudbalskih razloga.

Ako bih mogao da biram, onda Austrija.

Edited by pentatonik

Ukrajina i Turska i nam navukli i kazne zato prva u BG i minimalna pobeda druga u Beču gde bi  mogli da sačuvamo pozitivan rezultat uz podršku barem 5000 naših navijača. Naravno hendikep će biti izostanak Milenkovića najviše zato ne bi valjalo da se igrači povređuju.

Ako je lopta napucana iz blizine, a nije išla prema okviru gola, nije penal bez obzira na položaj ruke (osim ako nije baš neprirodan, tipa skroz ispružena ruka). Ako leti prema golu, penal je svaki put, osim ako je ruka uz tijelo. Ako je ruka na travi, i udari ju lopta, nije penal. Ako udari u neki drugi dio tijela, pa tek onda u ruku, nije penal. I prestali su svirati one penale zbog kojih igrači na centaršut idu s rukama iza leđa. Naravno, pomračenja uma gdje se na centaršut ide s raširenim rukama, kao da se glumi avion, se kažnjavaju penalom. To je sve u teoriji. U praksi niti treneri, niti igrači ne znaju što je penal kod igranja rukom. A očito ne znaju ni suci jer se ne drže istih kriterija. Da se mene pita, penali bi se svirali zbog idiotiznma, namjernog igranja rukom, zbog spriječavanja izgledne akcije, i spriječavanja lopte na putu prema golu. Ostalo bi svirao indirekt. Jer nema nikakvog smisla da neku važnu utakmicu riješi penal zbog ruke koja se nije mogla izbjeći.