Stiletto Posted Thursday at 07:49 PM Posted Thursday at 07:49 PM Sudije Slovenci časte Dance protiv Francuza za sve pare.
crni96 Posted yesterday at 05:15 AM Posted yesterday at 05:15 AM Kakav rukomet igraju ove dvije ekipe, strašno. Uhvatio sam sebe da "navijam" za Francuze. Nekako je Danska pokidala u ovim godinama da su mi postali iritantni. Jeste da EP nisu uzeli od 2012 al zadnja 4 SP i OI poslednje je previše 😁 Gledao malo na wikipediji istoriju i ne znam zašto sam tripovo da je i Norveška bila "tata" kroz istoriju?? I ako su imali 2 uzastopna finala SP u ovoj deceniji, pa mozda zato. Ljudi nisu nikad nista osvojili a često ni kvale nisu prolazili, hm zanimljivo. Dok je Švedska tata ovog sporta, francuza nije bilo do 90tih jbt a i Danska je "novija" istorija. 1
Four Elements Posted yesterday at 08:34 AM Posted yesterday at 08:34 AM 3 hours ago, crni96 said: Gledao malo na wikipediji istoriju i ne znam zašto sam tripovo da je i Norveška bila "tata" kroz istoriju?? I ako su imali 2 uzastopna finala SP u ovoj deceniji, pa mozda zato. Ljudi nisu nikad nista osvojili a često ni kvale nisu prolazili, hm zanimljivo. Dok je Švedska tata ovog sporta, francuza nije bilo do 90tih jbt a i Danska je "novija" istorija. Isto sam mislio, cak i za Island da ima mnogo vise odlicja... Svedska je pocetno harala a posle im se Danci pridruzili, Norvezani i Islandjani uvek opasni ali su slabo to koristili.
McLeod Posted yesterday at 08:57 AM Posted yesterday at 08:57 AM Vislander, Olson, Lingberg, secam ih se vrlo zivo jer sam tada pratio rukomet i gotivio sam Svedsku. Legende rukometa, ta generacija je bila slicno dominantna kao kasnije Francuska i Danska. Od 90. do 2002. osvojili su 6 zlata i jos sijaset medalja sa svih takmicenja, ali im je OI izmaklo. Gubili su dva puta od Rusa i jednom od Hrvata finala od Barselone do Sidneja, neverovatan kontinuitet, gotovo 15 godina. Najzanimljivija stvar vezana za ovu trojicu gore je da su sva trojica rodjeni u razmaku od mesec dana. Tri od sigurno top 5 rukometasa u njihovoj istoriji. Mislim da je to za bilo koji sport ikada neverovatan kuriozitet.
Nicklord Posted yesterday at 04:32 PM Posted yesterday at 04:32 PM Promenilo se to dosta u rukometu kroz istoriju. Švedska, Nemačka (obe) i Hrvatska (Jugoslavija) su tri zemlje koje su uvek jake. Sada više nema nigde Rusije (propali su još pre bana), Rumunije ili Češke a tu su Danci, Španci i Francuzi umesto njih. 90ih se desila ta neka smena i od tad je generalno isto. Zanima me kada će doći do neke nove promene tu
Oi! Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Francuzi bez promašaja prvih 19 minuta. 20/20 šutiraju protiv 4. Selekcije sveta, +11. Kakva brutalnost, ne znam da li je ikada ovo viđeno. Sa ovakvom igrom će razbiti sve u grupi.
Oi! Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Nakon oborenog rekorda po postignutim golovima na čitavom meču, Francuzi obaraju rekord po broju postignutih golova u prvom poluvremenu na evropskim prvenstvima. Dosadašnji rekord je bio 39, od danas ga Francuzi drže, 43 gola. I to protiv odličnog protivnika 🙏
Oi! Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) Oboren je i rekord po broju datih golova jedne ekipe na poluvremenu, Francuska 28 golova, uz pomenuti rekord postignutih pogodaka obe ekipe u prvom poluvremenu. Svi koji su igrali za Francusku su se upisali u listu strelaca, jedino Cepfel nije ulazio. Izjednačen je rekord Francuza po datim golovima jedne ekipe na evropskim prvenstvima, dva puta su dali 46 golova, protiv Ukrajine i danas protiv Portugala. Vredi napomenuti da je Brije postigao pogodak uz zvuk sirene, šteta što nije priznat. Oboren je i rekord po ukupno postignutim golovima na jednom meču na evropskom prvenstvu - 83. Takođe je postavljen na ovom euru, duel Slovenije i Crne Gore 41-40. Trener Žil nije zatražio nijedan tajm aut. Dika Mem 8/8 i igrač utakmice, sjajan performans, kakva je atleta. Postotak šuteva francuskih igrača je impozantnih 82 %. I za kraj, hvala Francuzima i Portugalcima na ovako efikasnom i zanimljivom meču. Edited 5 hours ago by Oi! 1
crni96 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Žao mi ovih Norvežana, nema šanse da će se naći u polufinalu ako ih večeras švabe dobiju. Moćna su ekipa, al jednostavno nemaju ono nešto za vrha i to ti je. Čak i da dobiju švabe i portugal, u poslednjem kolu ako ih Danci nalupaju opet ih ne vidim među 2 ekipe. Jbt kakva grupa 1, a opet pogledam ovu grupu 2 komedija. Glupo ispalo skroz al šta ćeš. Idu Danska i Francuska ovde lagano, ako sudije ne poguraju Njemačku koja je očigledno favorizovana kod mnogih sudija.
Oi! Posted 4 minutes ago Posted 4 minutes ago Nemci su vrlo nervozno ušli u meč, imperativ pobede kao da je uzeo danak. Par grešaka Knora, zaista nije bio na svom nivou. Norvežani odlično otvaraju meč, vode 7-3 i u par navrata imaju šansu da odu i na +5. Neverovatno Wolf na golu je uspeo da im pomrsi konce. Nestvarno je kako su se samoubili Norvežani u par navrata, prvo odlično otvaranje meča pa neverovatan pad, Nemci brzo dolaze do egala, ali ipak Norvežani nešto boljom igrom u prvom poluvremenu završavaju istu deonicu sa +2. Nešto slabija partija Sagosena, svega 5 golova iz 13 pokušaja. Marko Grgić, nemački rukometaš hrvatskog porekla, je zaista fenomenalno odigrao drugo poluvreme, odlična opcija trenera Gislasona da ga uvede u igru. U par navrata je fantastičnim šutevima sa distance pravio razliku i nije dozvoljavao Norvežanima da se približe. Svega dva promašaja, i to mislim da je oba puta prebacio gol, da mu nije skinuo nijedan šut sasvim solidni Bergerud. Nemci prave seriju od 5 golova pri rezultatu 21-21 što je i odredilo pobednika ovog meča. Uspevaju Norvežani da se vrate (par nesmotrenih grešaka Nemaca, brzopleto gubljenje lopti), vraćaju seriju od +3 i Pedersen ima priliku da sa sedmerca vrati na -1, što fenomenalni Wolf ne dozvoljava. U poslednjih 12 minuta Norvežanima se nudi u više navrata da dođu na -2 i da pritisnu Nemce. Čak 2,3 izgledne situacije, zicera ne koriste. Lien je uspeo čak u tri navrata da ne postigne gol iz zaista izglednih prilika u tom periodu (šut pored gola, odbrana Wolfa i prečka). Pedersen takođe ne koristi pomenuti sedmerac i dva zicera nakon toga. Na kraju Nemačka ne dopušta nikakvu dramu, sa +4 ulazi u poslednja 2 minuta i rutinski završava meč. Mišljenja sam da su Norvežani zaista mnogo grešili u napadu i promašivali izgledne situacije i zicere u momentima kada je bilo za njih najbitnije da uhvate priključak. Ne umanjujem vrhunsku partiju Wolfa koji je sa 22 odbrane proglašen za igrača utakmice. Sagosen kao i godinama ranije ne preduzima određenu odgovornost u ključnim momentima već to prepušta saigračima, forsira se Lien koji nikako ne može da pogodi. Mislim da ovako kompaktni Nemci imaju šta da prikažu protiv Francuske i Danske, zaista je šteta što će jedna od pomenute tri selekcije ispasti iz daljeg takmičenja.
Recommended Posts