Stiletto Posted Thursday at 07:49 PM Posted Thursday at 07:49 PM Sudije Slovenci časte Dance protiv Francuza za sve pare.
crni96 Posted Friday at 05:15 AM Posted Friday at 05:15 AM Kakav rukomet igraju ove dvije ekipe, strašno. Uhvatio sam sebe da "navijam" za Francuze. Nekako je Danska pokidala u ovim godinama da su mi postali iritantni. Jeste da EP nisu uzeli od 2012 al zadnja 4 SP i OI poslednje je previše 😁 Gledao malo na wikipediji istoriju i ne znam zašto sam tripovo da je i Norveška bila "tata" kroz istoriju?? I ako su imali 2 uzastopna finala SP u ovoj deceniji, pa mozda zato. Ljudi nisu nikad nista osvojili a često ni kvale nisu prolazili, hm zanimljivo. Dok je Švedska tata ovog sporta, francuza nije bilo do 90tih jbt a i Danska je "novija" istorija. 1
Four Elements Posted Friday at 08:34 AM Posted Friday at 08:34 AM 3 hours ago, crni96 said: Gledao malo na wikipediji istoriju i ne znam zašto sam tripovo da je i Norveška bila "tata" kroz istoriju?? I ako su imali 2 uzastopna finala SP u ovoj deceniji, pa mozda zato. Ljudi nisu nikad nista osvojili a često ni kvale nisu prolazili, hm zanimljivo. Dok je Švedska tata ovog sporta, francuza nije bilo do 90tih jbt a i Danska je "novija" istorija. Isto sam mislio, cak i za Island da ima mnogo vise odlicja... Svedska je pocetno harala a posle im se Danci pridruzili, Norvezani i Islandjani uvek opasni ali su slabo to koristili.
McLeod Posted Friday at 08:57 AM Posted Friday at 08:57 AM Vislander, Olson, Lingberg, secam ih se vrlo zivo jer sam tada pratio rukomet i gotivio sam Svedsku. Legende rukometa, ta generacija je bila slicno dominantna kao kasnije Francuska i Danska. Od 90. do 2002. osvojili su 6 zlata i jos sijaset medalja sa svih takmicenja, ali im je OI izmaklo. Gubili su dva puta od Rusa i jednom od Hrvata finala od Barselone do Sidneja, neverovatan kontinuitet, gotovo 15 godina. Najzanimljivija stvar vezana za ovu trojicu gore je da su sva trojica rodjeni u razmaku od mesec dana. Tri od sigurno top 5 rukometasa u njihovoj istoriji. Mislim da je to za bilo koji sport ikada neverovatan kuriozitet.
Nicklord Posted Friday at 04:32 PM Posted Friday at 04:32 PM Promenilo se to dosta u rukometu kroz istoriju. Švedska, Nemačka (obe) i Hrvatska (Jugoslavija) su tri zemlje koje su uvek jake. Sada više nema nigde Rusije (propali su još pre bana), Rumunije ili Češke a tu su Danci, Španci i Francuzi umesto njih. 90ih se desila ta neka smena i od tad je generalno isto. Zanima me kada će doći do neke nove promene tu
Oi! Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Francuzi bez promašaja prvih 19 minuta. 20/20 šutiraju protiv 4. Selekcije sveta, +11. Kakva brutalnost, ne znam da li je ikada ovo viđeno. Sa ovakvom igrom će razbiti sve u grupi.
Oi! Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Nakon oborenog rekorda po postignutim golovima na čitavom meču, Francuzi obaraju rekord po broju postignutih golova u prvom poluvremenu na evropskim prvenstvima. Dosadašnji rekord je bio 39, od danas ga Francuzi drže, 43 gola. I to protiv odličnog protivnika 🙏
Oi! Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) Oboren je i rekord po broju datih golova jedne ekipe na poluvremenu, Francuska 28 golova, uz pomenuti rekord postignutih pogodaka obe ekipe u prvom poluvremenu. Svi koji su igrali za Francusku su se upisali u listu strelaca, jedino Cepfel nije ulazio. Izjednačen je rekord Francuza po datim golovima jedne ekipe na evropskim prvenstvima, dva puta su dali 46 golova, protiv Ukrajine i danas protiv Portugala. Vredi napomenuti da je Brije postigao pogodak uz zvuk sirene, šteta što nije priznat. Oboren je i rekord po ukupno postignutim golovima na jednom meču na evropskom prvenstvu - 83. Takođe je postavljen na ovom euru, duel Slovenije i Crne Gore 41-40. Trener Žil nije zatražio nijedan tajm aut. Dika Mem 8/8 i igrač utakmice, sjajan performans, kakva je atleta. Postotak šuteva francuskih igrača je impozantnih 82 %. I za kraj, hvala Francuzima i Portugalcima na ovako efikasnom i zanimljivom meču. Edited 22 hours ago by Oi! 1
crni96 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Žao mi ovih Norvežana, nema šanse da će se naći u polufinalu ako ih večeras švabe dobiju. Moćna su ekipa, al jednostavno nemaju ono nešto za vrha i to ti je. Čak i da dobiju švabe i portugal, u poslednjem kolu ako ih Danci nalupaju opet ih ne vidim među 2 ekipe. Jbt kakva grupa 1, a opet pogledam ovu grupu 2 komedija. Glupo ispalo skroz al šta ćeš. Idu Danska i Francuska ovde lagano, ako sudije ne poguraju Njemačku koja je očigledno favorizovana kod mnogih sudija. 1
Oi! Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Nemci su vrlo nervozno ušli u meč, imperativ pobede kao da je uzeo danak. Par grešaka Knora, zaista nije bio na svom nivou. Norvežani odlično otvaraju meč, vode 7-3 i u par navrata imaju šansu da odu i na +5. Neverovatno Wolf na golu je uspeo da im pomrsi konce. Nestvarno je kako su se samoubili Norvežani u par navrata, prvo odlično otvaranje meča pa neverovatan pad, Nemci brzo dolaze do egala, ali ipak Norvežani nešto boljom igrom u prvom poluvremenu završavaju istu deonicu sa +2. Nešto slabija partija Sagosena, svega 5 golova iz 13 pokušaja. Marko Grgić, nemački rukometaš hrvatskog porekla, je zaista fenomenalno odigrao drugo poluvreme, odlična opcija trenera Gislasona da ga uvede u igru. U par navrata je fantastičnim šutevima sa distance pravio razliku i nije dozvoljavao Norvežanima da se približe. Svega dva promašaja, i to mislim da je oba puta prebacio gol, da mu nije skinuo nijedan šut sasvim solidni Bergerud. Nemci prave seriju od 5 golova pri rezultatu 21-21 što je i odredilo pobednika ovog meča. Uspevaju Norvežani da se vrate (par nesmotrenih grešaka Nemaca, brzopleto gubljenje lopti), vraćaju seriju od +3 i Pedersen ima priliku da sa sedmerca vrati na -1, što fenomenalni Wolf ne dozvoljava. U poslednjih 12 minuta Norvežanima se nudi u više navrata da dođu na -2 i da pritisnu Nemce. Čak 2,3 izgledne situacije, zicera ne koriste. Lien je uspeo čak u tri navrata da ne postigne gol iz zaista izglednih prilika u tom periodu (šut pored gola, odbrana Wolfa i prečka). Pedersen takođe ne koristi pomenuti sedmerac i dva zicera nakon toga. Na kraju Nemačka ne dopušta nikakvu dramu, sa +4 ulazi u poslednja 2 minuta i rutinski završava meč. Mišljenja sam da su Norvežani zaista mnogo grešili u napadu i promašivali izgledne situacije i zicere u momentima kada je bilo za njih najbitnije da uhvate priključak. Ne umanjujem vrhunsku partiju Wolfa koji je sa 22 odbrane proglašen za igrača utakmice. Sagosen kao i godinama ranije ne preduzima određenu odgovornost u ključnim momentima već to prepušta saigračima, forsira se Lien koji nikako ne može da pogodi. Mislim da ovako kompaktni Nemci imaju šta da prikažu protiv Francuske i Danske, zaista je šteta što će jedna od pomenute tri selekcije ispasti iz daljeg takmičenja.
Stiletto Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Nemci imaju brdo mladih bekova (osim Zempera svi su 25 godina ili mlađi) i mogu samo sve bolji da budu na sledećih nekoliko prvenstava. Ta mladost i neiskustvo im počesto veže ruke kad je važno, ali kad je veliki zli Vuk u ovakvoj formi... Mi smo ih dobili jer im je 3/4 utakmice branio Špet. Danci i Francuzi će im biti užasno jak test, videćemo kako će proći.
Recommended Posts