Mina D. Harker Posted November 26, 2025 Posted November 26, 2025 13 hours ago, Eddard said: Pa i tome je i fucking problem, jer su afroamerikanke grupacija kod kojih je gojaznost 60%, ej. 60% crnkinja u USA je gojazno, let that sink. I onda dođe Nike da im bukvalno podilazi u toj bolesti Sad moram da parodiram onu staru: Doktore, kako je to biti Afroamerikanka? Postoje kulturni i socio-ekonomski razlozi zašto je to tako (ovo se možda uvezuje u onaj evolutivni argument) a vezuje se najviše za siromaštvo. Paradoksalno, siromašni su deblji od bogatih jer jedu smeće, jeftinu i zasitnu hranu. I sad dođu neka dva evropska bijelca i kažu, fuj reklama promašena, što ne smršaju? Vjerujem da je veliki dio motiva ovakvih reklama virtue signaling, ali stanje na terenu se neće promijeniti tako što čekamo da siromašni i neprivilegovani promijene način života iz korijena pa ih tek onda afirmišemo i motivišemo.
Eddard Posted January 20 Posted January 20 Pročitah nedavno da je američka administracija, odnosno FDA i USDA, poslednjim izdanjem svojih Dietary Guidelines okrenula naopačke dobro poznatu piramidu ishrane: https://www.usda.gov/about-usda/news/press-releases/2026/01/07/kennedy-rollins-unveil-historic-reset-us-nutrition-policy-put-real-food-back-center-health Ogroman obrt po meni. 1
DameTime Posted January 20 Posted January 20 (edited) 8 minutes ago, Eddard said: Pročitah nedavno da je američka administracija, odnosno FDA i USDA, poslednjim izdanjem svojih Dietary Guidelines okrenula naopačke dobro poznatu piramidu ishrane: https://www.usda.gov/about-usda/news/press-releases/2026/01/07/kennedy-rollins-unveil-historic-reset-us-nutrition-policy-put-real-food-back-center-health Ogroman obrt po meni. I mean... Meni ovo deluje kao dobra stvar (samo na osnovu priloženog članka). Pritom Ameri zaista jedu raznorazno đubre. Edited January 20 by DameTime razmak
DameTime Posted January 20 Posted January 20 Oke, prvi post je bio vrednosno neutralan, pa nisam mogla da provalim. 😊
Eddard Posted January 20 Posted January 20 Pazi, s jedne strane, nisam siguran jer iza svega stoji šarlatan JFKJr, postoje teorije po netu, da je ovom progurao zbog kojekakvih lobija mesne industrije i sl... Ali s druge strane, vidim da se stručnjaci, sa malim zamerkama, uglavnom slažu da je dobro. A ja kažem ono što pričam već duže vreme, da su ugljeni hidrati (ne whole grain, već "obični") najveće zlo u ishrani i fala kurcu da su gurnuti u drugi plan. 2
DameTime Posted January 20 Posted January 20 2 hours ago, Eddard said: Pazi, s jedne strane, nisam siguran jer iza svega stoji šarlatan JFKJr, postoje teorije po netu, da je ovom progurao zbog kojekakvih lobija mesne industrije i sl... Ali s druge strane, vidim da se stručnjaci, sa malim zamerkama, uglavnom slažu da je dobro. A ja kažem ono što pričam već duže vreme, da su ugljeni hidrati (ne whole grain, već "obični") najveće zlo u ishrani i fala kurcu da su gurnuti u drugi plan. Agreed. Mislim, u jednu ruku se ježim od ovih hvalospeva na račun JFK Juniora i Trumpa, ali u neku drugu ruku ne treba prenebregnuti potencijal da je ovo zapravo dobra i poželjna promena. Što bi rekli, i ćorava koka ubode neko zrno.
Smrtokapa Posted January 24 Posted January 24 On 1/20/2026 at 7:57 PM, Eddard said: postoje teorije po netu, da je ovom progurao zbog kojekakvih lobija mesne industrije i sl... Setih se sad priče o tome kako je vreme izmišljeno da bi proizvođači satova zaradili je industrija hrane izmislila zdrav doručak. Kratak pregled kao uvod u dalje istraživanje za zainteresovane: https://pancakeswithwaffles.com/the-history-of-breakfast-in-advertising-campaigns-evolution-and-impact/ Dopadaju mi se ove nove preporuke, mada uvek zadržavam zrno sumnje kada god Amerikanac kaže da treba jesti mesište. 1
Recommended Posts