Jump to content

Recommended Posts

Posted

Gledao sam hrvatski film Južina (2025): https://www.imdb.com/title/tt32251506/?ref_=fn_t_1

Jedan od najgorih filmova koje sam gledao skorije. Kao neka crna komedija, šta li, dosta me podseća na španske filmove gde su likovi karikirani do besvesti, a dijalozi glupavi i neprirodni, s tim što ovde nema tog šmeka niti te scenografije i fotografije. Nije baš dno dna i nekome može poslužiti za razbribrigu ali u mojoj knjizi ne može više od 3/10.

Posted

Ja još od "kako je počeo rat na mom otoku" izbegavam njihove komedije. Taj žanr im je nekako ostao na nivou Čkaljinih i Mijinih filmova. Nadao sam se da će Pervanu dati da snimi film on jedini kod njih ima šlifa za modernu komediju no on je oteran sa TV i mislim da već duže vreme radi samo stand up nastupe.

Posted

Da popravim prethodne utiske, preporučujem film Stric

Neće biti za svakoga, vuče malo na "crni" grčki talas iz prethodne decenije čiji je predstavnik bio i rani Lantimos sa svojim Dogtooth, u svakom slučaju, u pitanju je film koji hvata dobar priključak sa modernim evropskim kinematografskim tendencijama zadnjih godina.

Miki Manojlović i Goran Bogdan u glavnim ulogama su naravno veliki plus.