goldberg bcd Posted May 26 Posted May 26 14 hours ago, Tunji Awojobi said: Sistem sa posting bodova je najnepravednija stvar koja postoji u svetu sporta. Mada, na sličan način je i USG izgubio titulu pre god dve, tako da im se sada vratilo na neki način. Genk je imao 13 bodova više nakon 30 kola. Isto je bilo i u Austriji, zamalo da WAC uzme titulu, jedan gol im je falio, a bas su bili u zaostatku. Na kraju cetvrto mesto, ali i liga konferencija je dobro takmicenje za njih. Rijeka na kraju ispala najmanje losa, ali onakve scene mi u Srbiji za vreme svojih zivota necemo videti - da neki treci klub slavi titulu u poslednjem kolu pred punim tribinanama. Svaka cast Rijeci, to je klub koji je pre dve ili tri godine bio deveti na polusezoni, prosle sezone su imali brutalni tim i izgubili titulu, ove su skoro sve rasprodali, ali je ostao Fruk i skoro sam im je doneo trofej. Ko je pratio HNL seca se na koji nacin su dobili Varazdin kod kuce i Sibenik u gostima, potpuno identicni golovi, dupli pas sa Frukom i Menalo/Djouahra plasiraju loptu u malu mrezu. Ta dva meca su dobili tako sto dali gol iz jedne jedine sanse. Sjajne sezone imali su i Istra (koja izgleda ostaje bez trenera), Varazdin koji je zavrsio kao cetvrti i Slaven Belupo (kojem jos ostaje borba za kup). Sezonu ce sto pre hteti da zaborave navijaci Hajduka, Dinama i Osijeka.
RatzenStadt Posted May 27 Posted May 27 Cak je i Premier liga BiH kompetitivnija od nase. Eto, ako postoji jedan koristan simptom dezintegrisanosti i podeljenosti zemlje, to je da ima vise (sukobljenih) struja koje rade u svom interesu i donose paritet takmicenju, pa i visu regularnost.
Bugl Khan Posted May 27 Posted May 27 On 5/25/2025 at 10:31 PM, Shunsuke Nakamura said: Đalović je napravio čudo. Ovaj tim Rijeke je preskroman, oni su prošle sezone imali dosta bolju ekipu. Đalović je ovime postao jedna od najvećih legendi u povijesti Rijeke. Igrao je tamo, otišao van, vratio se kad su ga trebali, jer je bila kriza i besparica, i igrao za sitniš. Bio je u Jakirovom stožeru i kad je ovaj prelazio u Dinamo, jedini iz stožera je ostao u Rijeci i nakon otkaza Sopiću postao glavni trener. Ako uzme i kup Potpuno zaslužena titula koju su trebali uzeti već pretprošle sezone sa Sopićem. Ako uzme duplu krunu izjednačiti će se s Kekom. Rijeka svake godine ostaje bez najboljih igrača, i svake godine svejedno sastavi konkurentan tim. U zadnjih 5-6 godina su promašili jednom, prije koju sezonu. Ali su svejedno završili pri vrhu. Navijamo da uzmu kup da Dinamo ide u EL. U Dinamu nas čeka dosta promjena jer Boban navodno kreće u veliku čistku.
goldberg bcd Posted May 28 Posted May 28 On 5/27/2025 at 2:52 PM, Bugl Khan said: Đalović je ovime postao jedna od najvećih legendi u povijesti Rijeke. Igrao je tamo, otišao van, vratio se kad su ga trebali, jer je bila kriza i besparica, i igrao za sitniš. Bio je u Jakirovom stožeru i kad je ovaj prelazio u Dinamo, jedini iz stožera je ostao u Rijeci i nakon otkaza Sopiću postao glavni trener. Ako uzme i kup Potpuno zaslužena titula koju su trebali uzeti već pretprošle sezone sa Sopićem. Ako uzme duplu krunu izjednačiti će se s Kekom. Rijeka svake godine ostaje bez najboljih igrača, i svake godine svejedno sastavi konkurentan tim. U zadnjih 5-6 godina su promašili jednom, prije koju sezonu. Ali su svejedno završili pri vrhu. Navijamo da uzmu kup da Dinamo ide u EL. U Dinamu nas čeka dosta promjena jer Boban navodno kreće u veliku čistku. Moze li Varazdin da igra kvalifikacije na svom stadionu? Sta ocekujes od prelaznog roka u HNL? Koji tim je projektovan kao jaci, a ko ce biti slabiji sledece sezone? Pretpostavljam da ce SB opet da potone u irelevantnost ako ne osvoje kup i ako ih napusti Kovacevic (da li prelazi u Dinamo, BTW?), Osijek bi morao da bude jaci, za Istru ne znam, Hajduk ce imati para, sta planiraju u Gorici i Lokomotivi? Sta je sa novim clanom lige, Vukovarom ili Opatijom, imaju li oni mogucnosti da budu bilo sta vise od topovskog mesa?
Bugl Khan Posted May 30 Posted May 30 (edited) On 5/28/2025 at 11:22 PM, goldberg bcd said: Moze li Varazdin da igra kvalifikacije na svom stadionu? Sta ocekujes od prelaznog roka u HNL? Koji tim je projektovan kao jaci, a ko ce biti slabiji sledece sezone? Pretpostavljam da ce SB opet da potone u irelevantnost ako ne osvoje kup i ako ih napusti Kovacevic (da li prelazi u Dinamo, BTW?), Osijek bi morao da bude jaci, za Istru ne znam, Hajduk ce imati para, sta planiraju u Gorici i Lokomotivi? Sta je sa novim clanom lige, Vukovarom ili Opatijom, imaju li oni mogucnosti da budu bilo sta vise od topovskog mesa? Može Varaždin kvale. Jači će bit Osijek i Dinamo. Dinamo u svakom smislu, Osijek će igrati bolje, ali roster ne zbam kakav će bit. Hajduk nema manevarskog prostora jer su natrpani veteranima. Oni će bit jači za Garciu (njega bi htio u Dinamu), a s Rakitićem (ako ostane) i Livajom to ne bi smjelo biti loše. Rijeka će bit slabija, naravno. Kakvu momčad će složit, to nitko ne zna. Lokomotiva po starom, kupovina, razvoj i prodaja klinaca. Gorica sve isto. donji dio tabele. Ko uđe iz druge, odmah ispada. Opatija ili Vukovar. Ispadaju do 12. mjeseca. Jbg, Imamo Ligu 10 i 10 klubova sposobnih igrati istu. Slaven se vraća u zlatnu sredinu. Ni blizu Europi, ni blizu ispadanju. Rijeka uzela duplu krunu i pogurala dinamo direkt u skupine EL. Sad vidim da je stvarno istina da je Boban potjerao Petkovića. Nije mi jasan taj potez. Vidjet ćemo kako će ići prijelazni rok. Znam da Zvone nije tu da kokošari jer em ima para, em je radio na najvišim mjestima u UEFAi i FIFAi, te u Milanu. Da mu je do para, mogao je još 10 godina bit uz Čeferina. Čuo sam priče kakav trojac planira u veznom redu, i to mi nije jasno kako misli da je moguće. Ako nekako uspije dovesti dvojicu od trojice, skidam kapu. Nisam osobno to vidio, tako da ne znam jel istina. Po meni bi Dinamo trebao graditi što bolji odnos s Andyem Barom. Čovjek je Dinamovac, eli pomoći, a može na dobar dan u gotovo svaki veliki klub u Europi Edited May 30 by Bugl Khan 1
Bugl Khan Posted June 10 Posted June 10 - "Doći će trenutak kad će se pojaviti neka dobra generacija u Partizanu, kad ćemo mi zbog spleta okolnosti ostati bez titule. Evo, imate situaciju u Hrvatskoj da je Dinamo, koji je dobro igrao Ligu prvaka, izgubio titulu u Hrvatskoj čije je prvenstvo ispod kvalitete srpske lige" - "Naša liga je kvalitetnija od hrvatske lige. Mislim da se u završnici prvenstva srpske lige pokazalo da ima kvalitete, da ovaj sistem natjecanja nije loš. Posljednje kolo je možda bilo jedno od najboljih u posljednjih deset godina. Toliko neizvjesnosti, toliko kvalitetnih utakmica, toliko dobrih golova, da su se iz minute u minutu pratile utakmice sa četiri stadiona." - "Pokazalo se da sistem natjecanja nije presudan za kvalitetu, to je šminka, podsjetit ću kad sam bio predsjednik Saveza od 2005. do 2008. godine mi smo smanjili ligu na 12 klubova, upravo iz želje da se koncentrira kvaliteta. Međutim, ništa nam kvalitetno nije donijelo i vratili smo ponovno na 16." - "Gledao sam puno utakmica, Rijeku, Dinamo i Hajduk. Toliko poraza, toliko prosječnosti, da je to nevjerojatno. I u toj ligi Dinamo nije uzeo titulu. Iako je sigurno najmoćniji klub s najvećim budžetom i najboljim igračima. To je i nama opomena da se ne opuštamo." Doktor Zvezdan Terzić, Lipanj 2025.
Shunsuke Nakamura Posted June 10 Posted June 10 Realno loša je hrvatska liga baš. Osvaja titulu Rijeka koja je ostala bez pola tima a nije dovela nikakva pojačanja. Hajduk bukvalno ne zna da osvoji, pobrkan i malerozan klub a Dinamo se jeste kasno upalio. Oni su svakako tu ubjedljivo najjači i najozbiljniji klub.
Bugl Khan Posted June 10 Posted June 10 4 hours ago, Shunsuke Nakamura said: Realno loša je hrvatska liga baš. Osvaja titulu Rijeka koja je ostala bez pola tima a nije dovela nikakva pojačanja. Hajduk bukvalno ne zna da osvoji, pobrkan i malerozan klub a Dinamo se jeste kasno upalio. Oni su svakako tu ubjedljivo najjači i najozbiljniji klub. Ma očaj živi.
Red Posted June 12 Posted June 12 On 6/10/2025 at 6:28 PM, Shunsuke Nakamura said: Realno loša je hrvatska liga baš. Osvaja titulu Rijeka koja je ostala bez pola tima a nije dovela nikakva pojačanja. Hajduk bukvalno ne zna da osvoji, pobrkan i malerozan klub a Dinamo se jeste kasno upalio. Oni su svakako tu ubjedljivo najjači i najozbiljniji klub. За нашу је галактички фудбал. 1
Bugl Khan Posted Saturday at 03:06 PM Posted Saturday at 03:06 PM On 6/11/2025 at 11:04 PM, Dragan Mićić said: Hajduk hoce Petkovica, pitanje dal on hoce u Hajduk. Puštanje Petkovića je idiotski potez koji ja ne razumijem.
Dragan Mićić Posted Saturday at 05:17 PM Posted Saturday at 05:17 PM 2 hours ago, Bugl Khan said: Puštanje Petkovića je idiotski potez koji ja ne razumijem. Mislis li da ce Bruno pristati na Split? Moje misljenje da nece
Bugl Khan Posted Saturday at 06:01 PM Posted Saturday at 06:01 PM 43 minutes ago, Dragan Mićić said: Mislis li da ce Bruno pristati na Split? Moje misljenje da nece Neće
Bugl Khan Posted Monday at 09:18 AM Posted Monday at 09:18 AM Btw, ne znam kako se gleda koja je liga jača. Ako je po uspjesima u Europi zadnjih 5 godina, zaključno sa ovom sezonom, i tom nacionalnom kof, onda nek bude to. Ali onda je Serie A jača od i od Bundeslige i od La Lige, Češka liga je jača od turske, grčke, austrijske, Poljska liga je jača od danske, švicarske, švedske, HNL je jači od Superlige Srbije... Ako je po nacionalnom kof i poretku za sljedeću sezonu, nek bude to. Po meni bi, kad se gleda koja je liga bolja, nastupi u Europi bili samo jedan od parametara. Ostali bi bili kvaliteta igrača, kvaliteta trenera i konkurentnost lige u tom periodu.
Bugl Khan Posted Monday at 10:06 AM Posted Monday at 10:06 AM Npr trenerski CV prije i poslije boravka u HNLu/Superligi Srbije. Jel ju zovete SLS?
Мџе Posted Wednesday at 06:39 AM Posted Wednesday at 06:39 AM Verovatno bi tu trebalo dodati infrastrukturu, ulazni/izlazni transferi, sponzorstva, prihodi od takmičenja, broj gledalaca, tradiciju klubova i njihove ranije uspehe, rivalstva itd. Evropa ti sumira većinu toga i ispostavi kao račun, zato se uzima kao najozbiljniji parametar. Na kraju, kada staviš sve na papir shvatiš da su SL i HNL tu negde, gde je HNL u maloj prednosti. Kao što i jesu jedna iza druge na UEFA rankingu iako je jedna liga u velikom hajpu a druga nije.
Bugl Khan Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Kakvu tradiciju klubova? Pa nije Premier Liga najjača jer su Forest i Villa osvajali Kup prvaka, jer je United uzeo CL 90 min, nakon što je gubio 98, niti jer je Liverpool u 15 min okrenuo 3:0 protiv momčadi Milana kakvu, po imenima, ne možeš složit na igrici. Gledamo koja je najjača danas. I po meni bi vremenski period trebao biti 3-5 godina. Ne može uspjeh u Europi bit jedino mjerilo. Jer u tom slučaju odlučuju utakmice u pretkolima koje naši klubovi igraju usred ljeta. Znači 1 utakmica ti može sjebat sezonu. Evo, i Olimpija, i Celje, i Borac i TSC su prošli skupinu Konferencijske lige. Rijeka nije bila dovoljno jaka da uđe. Koji od ta 4 kluba je bolji o Rijeke? Imaš 4 dvomeča, igraš prolaz, na koga bi od ta 4 kluba stavio da prolazi Rijeku? Treneri i igrači isto zadnjih 3-5 godina. Infrastruktura danas.
Shunsuke Nakamura Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Svaki od tih timova bi ih vjerovatno izbacio. Olmpija ih je zgazila ljetos 5:0. Loša je Rijeka za prvaka države. Njima svaka čast na tituli sa tako skromnim rosterom ali više je to fejl uspavanog Dinama, koji je mnogo jači klub i nesretnog Hajduka. Ta liga u kojoj su oni prvaci je trenutno slaba liga.
Bugl Khan Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Slaba u odnosu na koga? Da, izgubila je od Olimpije u kvalama na ljeto, nakon što je preko noći ostala bez trenera. Kažem, jedna utakmica, jednog kluba, u sred ljeta ne može bit pokazatelj jačine lige. Edited 6 hours ago by Bugl Khan
Recommended Posts