Vjekoslav Posted March 13, 2020 Share Posted March 13, 2020 i to je takodjer pitanje, u pravu si. ali ovo sto ti govorim vezano je za moje neposredno iskustvo kad sam redovito isao na Informacije. a to nije bilo prije 100 godina, vec u ovom, 21. stoljecu. glavna tema Informacija je bila da nju (dakle ne moju cerku, nego nju razrednicu) ucenici zezaju zato sto ona ne zna koristiti komp. i da oni, citiram, namjerno koriste te njihove kompjutorske rijeci samo zato da ih ona ne bi shvatila o cemu pricaju. osim toga, glavni problem je njoj bio sto drzava (ministarstvo) uciteljima ne organizira besplatne tecajeve kompjutorske pismenosti. na moje prijedloge da sama uzme i opismeni se, samo je odmahivala glavom. ta uciteljica (engleskog jezika) i dalje radi u osnovnoj skoli. i nije neka bakica pred penziju, vec generacija 70ih. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ObiW Posted March 14, 2020 Share Posted March 14, 2020 Hm, veoma je teško biti toliko izolovan od sveta da n’umeš u kompjuter a imaš manje od 50. Ova mučenica verovatno živi sama, nije imala od koga da nauči kako se to radi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vjekoslav Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 pa ne bih rekao da je usamljena. mislim, medju uciteljskim kadrom. al htjedoh naglasiti sljedece, nevezano za kompjutorsku (ne)pismenost -> ucitelj koji nema zelju cijeli profesionalni zivot uciti ne moze biti dobar ucitelj. medjutim, upravo takvih je u nasem skolstvu najvise. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted March 15, 2020 Share Posted March 15, 2020 pa ne bih rekao da je usamljena. mislim, medju uciteljskim kadrom. al htjedoh naglasiti sljedece, nevezano za kompjutorsku (ne)pismenost -> ucitelj koji nema zelju cijeli profesionalni zivot uciti ne moze biti dobar ucitelj. medjutim, upravo takvih je u nasem skolstvu najvise. Nije usamljena, zapanjili bi ste se koliko instruktora predavača ne ume da promeni user name. Totalna je degradacija obrazovnog kadra, zbog niskih životnih uslova, koje nastavnički prihodi obezoeđuju.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
demag Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 (edited) On 3/15/2020 at 2:20 PM, mrd said: Nije usamljena, zapanjili bi ste se koliko instruktora predavača ne ume da promeni user name. Totalna je degradacija obrazovnog kadra, zbog niskih životnih uslova, koje nastavnički prihodi obezoeđuju. Sent from my LM-G710VM using Tapatalk najbolje je da sirotinji od 1000€ neto primanja, ja platim PC za rudarenje bitcoina. u HR obrazovani kadar nema loše plaće, baš naprotiv u vrhu su EU po primanjima (ako gledamo ekonomsku snagu država) to što su sirotinja u glavama, to je problem psihijatrije Edited March 24, 2020 by demag Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Nova vest o divnoj radnickoj klasi. Radnici Whole Foods su on-strike, u stvari nisu on-strike, nego su call in sick. Nezadovoljni platom oni koji su zadrzali poslove u grocery lancima su se pobunili i traze duplu platu zbog toga sto rade pod teskim uslovima. Ja se sad pitam zasto ih ne puste da sede kucama, a one koji su ostali bez posla dovedu da rade za normalnu platu. Kako je radnicka klasa solidarna, kad im je dupe u pitanju. Samo ovo ostaje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts