... Posted April 30, 2020 Author Share Posted April 30, 2020 43 minutes ago, I, Ja Sam Laki said: Bas zanimljivo Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk Damn you, Slavisa! Damn you to hell! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 (edited) @Honey Badger Posle sedam dana i deset obroka (hranjenja) jel to to ... prošao je i test plovnosti ... U toku noći se uvećao oko tri puta, pre pada ... e da, prijatnog je mirisa Edited May 8, 2020 by Kankkunen 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted May 8, 2020 Author Share Posted May 8, 2020 3 hours ago, Kankkunen said: @Honey Badger Posle sedam dana i deset obroka (hranjenja) jel to to ... prošao je i test plovnosti ... U toku noći se uvećao oko tri puta, pre pada ... e da, prijatnog je mirisa Toeto i mozes napraviti pokusni hljeb ali nastavi da hranis jos neko vrijeme prije nego usporis i prebacis ga u frizider. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted May 8, 2020 Share Posted May 8, 2020 7 minutes ago, Honey Badger said: Toeto i mozes napraviti pokusni hljeb ali nastavi da hranis jos neko vrijeme prije nego usporis i prebacis ga u frizider. OK, hvala Javljam rezultate ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Prvenac sa starterom ... ukus 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted May 17, 2020 Author Share Posted May 17, 2020 Steta sto si slikao krompirom ali i ovako se vidi da je dobar. Bravo. Je li od svjeze mljevenog brasna iz mlina? Koja je receptura, hidracija, koliko je trajala fermentacija, da te detalje da cujemo. Ubija neizvjesnost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted May 17, 2020 Share Posted May 17, 2020 Brašno iz prodavnice (9,7% proteina) teško za rad u p.m. ovaj je bio mali, za dvoje ... 240gr. belo + 80gr. integralno, 230gr. vode i 60gr. startera ... tvoja receptura, i to je to. Pokušavam da pronađem kvalitetnije brašno, al za sad mrka kapa ... ima u blizini još jedna vodenica (mlin) pa ću probati neke kombinacije. Razmišljam i o T-850 (polubelo) ono je nešto bogatije proteinima. Od sad pa na dalje i u buduće samo dupla mera ... nači, jedno mešenje = dva leba. Aj što je slikano krompirom, nego, puste ruke oslabile ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted May 17, 2020 Author Share Posted May 17, 2020 Sve probaj, svaku kombinaciju. I slobodno pravi vise, traje taj hljeb nekoliko dana bez problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 Još malo leba ... sve isto sem autolyse 4h, imao neke obaveze ... što možda i nije bilo loše, kao da je testo posle toga bilo elastičnije. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 Ti si vec expert, posle dva puta 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Zamijeseno u masini, ispeceno u rerni. 3/4 bijelog brasna i 1/4 heljdinog brasna. Ukusnije je malo bez heljdinog brasna, ali kazu da je zdravije ovako, fino se razbrao. Ne sjecam se kada sam kupio hljeb u prodavnici. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Izgleda lepo i ukusno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 gde se dede @Honey Badger?? Pu nisam ispratio.. Ko ce sada da mi kaze zato mi je korica tvrda a ostatak leba bas dobar? gde gresim?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 1 hour ago, Squabbit said: gde se dede @Honey Badger?? Pu nisam ispratio.. Nece da se druzi sa nama. 1 hour ago, Squabbit said: Ko ce sada da mi kaze zato mi je korica tvrda a ostatak leba bas dobar? gde gresim?? Na koliko peces. Trebalo bi na 400 deset minuta, onda smanjis na 370 jos jedno 40 minuta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 1 hour ago, Squabbit said: gde se dede @Honey Badger?? Pu nisam ispratio.. Ko ce sada da mi kaze zato mi je korica tvrda a ostatak leba bas dobar? gde gresim?? Gde ti je korica 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Pecem u Dutch oven po receptu, na 450 30min poklopljeno i onda 15 min otklopljeno. Kad kad ispadne sa tvrdom koricom,onda 2x ne. Idem po merama ja, al nekad se malo improviz, nemam vagicu (nisam lerdi).. Ova "rerna" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Koliko je to 450 u celsijusima? I ja imam takvu dutch oven, istu crvenu 🙂 ovo ne razumem : "Kad kad ispadne sa tvrdom koricom,onda 2x ne." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 (edited) pa kako bih ti pojasnio od 6 hlebova 2x bude tvrda korica, 4 puta ne. Juce bejashe onako, mlecni zubi da se povade. Bolje bilo nakon sto je odlezao u krpi i kesi 450=232 Edited June 23, 2020 by Squabbit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 (edited) Smanji malo temperaturu kad otklopis i mora biti meksa korica. Ja nemam tu okruglu sperpu, bila mi nesto skupa da je kupim pa pecem u obicnoj maloj posudi iz Walmarta. Prvo sam pekao u nekoj staklenoj pa se lijepilo, zato sam stavljao papir, onda to bacim i kupim ovu, nonstick. Te serpe po 100 dolara Edited June 23, 2020 by Amigo 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 13 minutes ago, Squabbit said: pa kako bih ti pojasnio od 6 hlebova 2x bude tvrda korica, 4 puta ne. Juce bejashe onako, mlecni zubi da se povade. Bolje bilo nakon sto je odlezao u krpi i kesi 450=232 Tih 6 hlebova, to peces odjednom? mislim jedan za drugim? Pa ne znam meni to malo mala temperatura tih 232 stepena celzijusovih. Koliko ti je najvise sto moze da zagreje? Ja npr zagrejem na 245 , zajedno sve sa tim ductch ovenom, i onda kad se zagreje ubacim hlep, poklopim i u rernu 20 min kasnije kad otklopim, smanjim na 230 i jos tako jedno 20 minuta . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 ma jok bre Slavisha.. Od 6 hlebova u 8 dana... Blagodarim @Amigo @Slavisa iz Tavankuta!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kankkunen Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 (edited) @Squabbit Temperatura bi trebalo da bude veća, kod mene skoro na max. (250-260°C) e sad, koliko je to tačno (termostat) nisam siguran. Da li dodaješ posudu sa vodom u rernu? to bi trebalo da pomogne ... ili da poprskaš vodom kad skineš poklopac posude. Možda je u pitanju nešto treće ... edit: Još nešto, ja formirano testo stavljam u hladnu posudu i ubacim u zagrejanu rernu, nisam primetio nikakvu razliku, samo je mnogo jednostavnije. Edited June 24, 2020 by Kankkunen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amigo Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Hljeb umotam u kuhinjsku krpu kada ga izvadim iz rerne i ostavim da se ohladi, kora tako omeksa. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 Хвала добри пекари!! Нешто ћемо проубати 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asterion Posted June 24, 2020 Share Posted June 24, 2020 (edited) 2 hours ago, Amigo said: Hljeb umotam u kuhinjsku krpu kada ga izvadim iz rerne i ostavim da se ohladi, kora tako omeksa. I okreni hleb na glavu (kontra od one pozicije u rerni). Nek tako stoji dok se ne ohladi. Edited June 24, 2020 by Asterion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts