Angelia Posted yesterday at 04:28 AM Posted yesterday at 04:28 AM 2 minutes ago, mrd said: Možda je moj problem top što živim u Kaliforniji gde svako ima akcent čak i kalifornjani u svoj specifičan govor, ali nikada nisam čuo ove izraze. Češće kod tinejdžera čujem rasističke šale, ali su i one više protestu proizvoda svih negativnih pojava oko njih, nego neki novi imidž. OMG se kaže. Ovu na b ne čitam više 🤣🤣🤣👻 Nisi skontao da si deo sire price, da su amerikanci cela populacija u dva kontinetna. Svako treba da ima pristup tvom kucnom budzetu, sve dok ne mora licno da plati. Kanada nije 51st state, ali USA treba da plati za kontinent.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 05:10 AM Posted yesterday at 05:10 AM 1 hour ago, Angelia said: Da, Jesus christ sta lupeta Nova teorija, svi smo mi amerikanci, milijardu ljudi. Kad nisam umrla od smeha. Pa ne lupeta nego ti ne razumes o cemu pise. Ako ne razumes pitaj ili preskoci ne odgovaraj... I da, Amerika je kontinent jbt 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 05:16 AM Posted yesterday at 05:16 AM 45 minutes ago, Angelia said: Nisi skontao da si deo sire price, da su amerikanci cela populacija u dva kontinetna. Svako treba da ima pristup tvom kucnom budzetu, sve dok ne mora licno da plati. Kanada nije 51st state, ali USA treba da plati za kontinent. Da, svih sedam kontinenata... Jest bre Andjo, imigranti su krivi zbog okrnjenog kucnog budzeta. Sad kada tvoj voljeni hoce da ti lupi carine, a sve se uvozi, onda je kucni budzet sasvim ok, sve super... bitno je ko ti otima izgleda, ne da li ti otima... 1
ters Posted yesterday at 05:27 AM Posted yesterday at 05:27 AM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Nisi skontao da si deo sire price, da su amerikanci cela populacija u dva kontinetna. Svako treba da ima pristup tvom kucnom budzetu, sve dok ne mora licno da plati. Kanada nije 51st state, ali USA treba da plati za kontinent. Naravno da su Amerikanci (veliko A) svi stanovnici kontinenta, to ste do prije par mjeseci bili i vi, dok odlukom Sjadnika niste postali Sjedinjanci. Odlucili ste napraviti zidove, zatvarate granice, otezavate trgovinu, lovite po ulicma ljude druge boje koze - uglavnom Amerikance, koji su to postali prije tebe, zatvarate ih u logore u drugim zemljama, pravite se da sudovi ne postoje da vam ne bi usporili ili pokvarili uzitak lova... I niko ne trazi da budu na tvom kucnom budzetu, nego da ih tretirate kao ljudska bica. I da, pustali smo vas da se zovete Amerikanci dok ste se ponasali ljudski, sada vise ne - jer to sto radite ne radite u ime Amerike i Amerikanaca, nego Sjedinjenih Drzava. Edited yesterday at 05:31 AM by ters 2
ters Posted yesterday at 05:34 AM Posted yesterday at 05:34 AM 1 hour ago, mrd said: Možda je moj problem to što živim u Kaliforniji gde svako ima akcent čak i kalifornjani imaju svoj specifičan govor, ali nikada nisam čuo ove izraze. Češće kod tinejdžera čujem rasističke šale, međutim, one su više protestni proizvod svih negativnih pojava oko njih, nego neki novi imidž. OMG se kaže. Ovu na b ne čitam više 🤣🤣🤣👻 Ne mrd, nisi to cuo jer su oni koji govore druge jezike u Kaliforniji su i sami mislili da ih prihvatate kao Amerikance u oba smisla... Dok se nisu nadigli oni koji americko ime zele rezervisati samo za bijelce...
mrd Posted yesterday at 05:39 AM Posted yesterday at 05:39 AM (edited) 30 minutes ago, ters said: Ne mrd, nisi to cuo jer su oni koji govore druge jezike u Kaliforniji su i sami mislili da ih prihvatate kao Amerikance u oba smisla... Dok se nisu nadigli oni koji americko ime zele rezervisati samo za bijelce... I dalje tvrdim da nikada nisam čuo ove izraze, a veruj mi tinejdžeri su prvi koji bi ih koristili. Malo svi preterujete u ovim kvalifikacijama. Meni je nebitno, brine me fašizam i njemu možemo da razgovaramo, ali diskusija ne dobija na težini umišljenim izrazima, ili izjavama. Edited yesterday at 06:05 AM by mrd me dodao
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 05:42 AM Posted yesterday at 05:42 AM Just now, mrd said: I dalje tvrdim da nikada nisam čuo ove izraze, a veruj mi tinejdžeri su prvi koji bi ih koristili. Malo svi preterujete u ovim kvalifikacijama. Meni je nebitno, brine fašizam i njemu možemo da razgovaramo, ali diskusija ne dobija na težini umišljenim izrazima, ili izjavama. Pa nisi cuo verovatno jer nisi sa njima pricao na spanskom... United States > Estados Unidos > northamericanos ili estadounidense... Nista Ters nije izmislio, samo iskoristio.
Beonegro Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 4 hours ago, Angelia said: Nova teorija, svi smo mi amerikanci, milijardu ljudi. Kad nisam umrla od smeha. 2
Beonegro Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) 5 hours ago, mrd said: I dalje tvrdim da nikada nisam čuo ove izraze, a veruj mi tinejdžeri su prvi koji bi ih koristili. Malo svi preterujete u ovim kvalifikacijama. Meni je nebitno, brine me fašizam i njemu možemo da razgovaramo, ali diskusija ne dobija na težini umišljenim izrazima, ili izjavama. Već smo utvrdili da to što si zaboravio srpski ne znači samo po sebi da si naučio engleski, a kamo li španski. Estadounidense je standardni naziv za Sjedinjenodržavljanina na španskom jeziku, možeš na primjer da ga čuješ nekoliko puta u Breaking Bad/Better Call Saul univerzumu. Kako se ide južnije kroz Južnu Ameriku, tako se sve više koristi norteamericano kao sinonim, ali Meksikanci koriste isključivo estadounidense, jer oni sami sebe smatraju norteamericanos-ima. Evo šta piše na španskoj wikipedia stranici Donald J. Trumpa: Donald John Trump (pronunciación en inglés: /ˈdɑnəld ˈdʒɑːn trʌmp/ (escucharⓘ); Queens, Nueva York, 14 de junio de 1946) es un empresario, personalidad televisiva y político conservador[4][5] estadounidense. Miembro del Partido Republicano, es el 47.º presidente de los Estados Unidos desde el 20 de enero de 2025. EDIT: uostalom, Italijani kažu isključivo statunitense, Francuzi kažu américain, ali kad hoće da budu precizni kažu i Etats-unien. Edited 19 hours ago by Beonegro 4
Beonegro Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) Au, papo Njofra odustao od života nakon sastanka sa JD Vanceom ☹️ Edited 21 hours ago by Beonegro 2 1
033zero330 Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Sad zamislite vitkofa kod putalja, njima je pružio i boju sopstvenog izmeta. 6
SuperTraktorko Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 hour ago, Beonegro said: Jedino logično objašnjenje 😁 Drug Volstritkovski na viševekovnom tajnom zadatku 2
Angelia Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 7 hours ago, ters said: Naravno da su Amerikanci (veliko A) svi stanovnici kontinenta, to ste do prije par mjeseci bili i vi, dok odlukom Sjadnika niste postali Sjedinjanci. Odlucili ste napraviti zidove, zatvarate granice, otezavate trgovinu, lovite po ulicma ljude druge boje koze - uglavnom Amerikance, koji su to postali prije tebe, zatvarate ih u logore u drugim zemljama, pravite se da sudovi ne postoje da vam ne bi usporili ili pokvarili uzitak lova... I niko ne trazi da budu na tvom kucnom budzetu, nego da ih tretirate kao ljudska bica. I da, pustali smo vas da se zovete Amerikanci dok ste se ponasali ljudski, sada vise ne - jer to sto radite ne radite u ime Amerike i Amerikanaca, nego Sjedinjenih Drzava. Ti si se nesto utripovao. Zamisli USA gradjani rade nesto za USA, shokatno! Zvuci ko da nikad nisi bio u americi, da ne kontas da amerikanci nisu samo belci. Mani me se tih gluposti.
Angelia Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 4 hours ago, Beonegro said: Već smo utvrdili da to što si zaboravio srpski ne znači samo po sebi da si naučio engleski, a kamo li španski. Estadounidense je standardni naziv za Sjedinjenodržavljanina na španskom jeziku, možeš na primjer da ga čuješ nekoliko puta u Breaking Bad/Better Call Saul univerzumu. Kako se ide južnije kroz Južnu Ameriku, tako se sve više koristi norteamericano kao sinonim, ali Meksikanci koriste isključivo estadounidense, jer oni sami sebe smatraju norteamericanos-ima. Evo šta piše na španskoj wikipedia stranici Donald J. Trumpa: Donald John Trump (pronunciación en inglés: /ˈdɑnəld ˈdʒɑːn trʌmp/ (escucharⓘ); Queens, Nueva York, 14 de junio de 1946) es un empresario, personalidad televisiva y político conservador[4][5] estadounidense. Miembro del Partido Republicano, es el 47.º presidente de los Estados Unidos desde el 20 de enero de 2025. EDIT: uostalom, Italijani kažu isključivo statunitense, Francuzi kažu américain, ali kad hoće da budu precizni kažu i Etats-unien. Veliko iznenadjenje, na razlicitim jezicima se drzave I njihovi gradjani nazivaju razlicito. Jadni Nemci, nisu ni svesni da su Nemci 😀 podseticu te na ovo sledeci put kad probas da komentarises na moj srbijanski...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 4 minutes ago, Angelia said: Veliko iznenadjenje, na razlicitim jezicima se drzave I njihovi gradjani nazivaju razlicito. Pa izgleda da je ipak za nekog iznenadjenje 10 hours ago, Angelia said: Probala sam da pitam komsiju ko su Sjedinjenci, nije razumeo. 1 1
Beonegro Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 25 minutes ago, Angelia said: Veliko iznenadjenje, na razlicitim jezicima se drzave I njihovi gradjani nazivaju razlicito. Jadni Nemci, nisu ni svesni da su Nemci 😀 podseticu te na ovo sledeci put kad probas da komentarises na moj srbijanski... Ne lupaj samo da bi tvoja bila hronološki poslednja, radilo se o odgovoru na tvoje iščuđavanje na ime Sjedinjenodržavljani i na činjenicu da vas stotine miliona ljudi svakodnevno nazivaju upravo Sjedinjenodržavljanima, kao i na hinjenje nepoznavaoca nekoliko jezika da nije čuo taj izraz na španskom. Edited 16 hours ago by Beonegro 1
Helena Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Njemačke tinejdžerice uhićene na Havajima jer nisu rezervirale smještaj za cijeli put Index https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/dvije-mlade-njemice-posjetile-sad-zavrsile-u-zatvoru-jer-nisu-imale-rezerviran-hotel/2663499.aspx DVIJE njemačke tinejdžerice koje su planirale kao turistkinje istražiti SAD završile su u zatvoru, a potom su protjerane iz zemlje nakon što je američka Carina i granična služba (CBP) njihov neprecizno planirani put proglasila sumnjivim, izvještava The New York Post. Index hr 3
mrd Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 5 hours ago, Beonegro said: Već smo utvrdili da to što si zaboravio srpski ne znači samo po sebi da si naučio engleski, a kamo li španski. Estadounidense je standardni naziv za Sjedinjenodržavljanina na španskom jeziku, možeš na primjer da ga čuješ nekoliko puta u Breaking Bad/Better Call Saul univerzumu. Kako se ide južnije kroz Južnu Ameriku, tako se sve više koristi norteamericano kao sinonim, ali Meksikanci koriste isključivo estadounidense, jer oni sami sebe smatraju norteamericanos-ima. Evo šta piše na španskoj wikipedia stranici Donald J. Trumpa: Donald John Trump (pronunciación en inglés: /ˈdɑnəld ˈdʒɑːn trʌmp/ (escucharⓘ); Queens, Nueva York, 14 de junio de 1946) es un empresario, personalidad televisiva y político conservador[4][5] estadounidense. Miembro del Partido Republicano, es el 47.º presidente de los Estados Unidos desde el 20 de enero de 2025. EDIT: uostalom, Italijani kažu isključivo statunitense, Francuzi kažu américain, ali kad hoće da budu precizni kažu i Etats-unien. Znaci naucio si da koristis google, medjutim nisi odgovorio na kritican post, koji kaze da se ti izrazi nisu pojavili u uobicajenom govoru. Nastavi da citas, tako se uci. BRAVO! 👏🏾 Edited 16 hours ago by mrd
Beonegro Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago (edited) 9 minutes ago, mrd said: Znaci naucio si da koristis google, medjutim nisi odgovorio na kritican post, koji kaze da se ti izrazi nisu pojavili u uobicajenom govoru. Nastavi da citas, tako se uci. BRAVO! Sad još ti da naučiš da koristiš google, pa da vidiš kako se na srpskom kaže "critical". Uzgred budi rečeno, nisam tvrdio da se izraz Sjedinjenodržavljanin koristi u SAD, nego u Americi. Možda ti za razliku od tvoje koleginice dobaciš do te razlike, kad napišem da si zaboravio, to ipak implicira i da si nekad nešto znao. Edited 16 hours ago by Beonegro
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 21 minutes ago, Helena said: Njemačke tinejdžerice uhićene na Havajima jer nisu rezervirale smještaj za cijeli put Index https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/dvije-mlade-njemice-posjetile-sad-zavrsile-u-zatvoru-jer-nisu-imale-rezerviran-hotel/2663499.aspx DVIJE njemačke tinejdžerice koje su planirale kao turistkinje istražiti SAD završile su u zatvoru, a potom su protjerane iz zemlje nakon što je američka Carina i granična služba (CBP) njihov neprecizno planirani put proglasila sumnjivim, izvještava The New York Post. Index hr "nakon čega su im skenirana cijela tijela i bile su podvrgnute pregledu bez odjeće." Havaji su poprilicno liberalni, uvek demokratski nastrojeni i kad citam ovakve vesti ustvari ljudi imaju izgleda najvise problema u tim demokratskim drzavama i gradovima. Izgleda se za razliku od celog sveta koji je resio da na ove sadisticke metode pokaze srednji prst, ovde u Americi utrkuju ko ce se vise dodvoriti tom sadizmu i to je ono sto me brine. 1 2
ters Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 55 minutes ago, Angelia said: Ti si se nesto utripovao. Zamisli USA gradjani rade nesto za USA, shokatno! Zvuci ko da nikad nisi bio u americi, da ne kontas da amerikanci nisu samo belci. Mani me se tih gluposti. Nije sokantno, radite ono sto mislite da treba, i radite za Sjedinjene Drzave - thus Sjedinjenodrzavljani. 1
nonick Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago ako berza ovako nastavi neke tech kompanije ce uskoro vredeti nista. Ili su samo dani za kupovanje?
mrd Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 4 minutes ago, nonick said: ako berza ovako nastavi neke tech kompanije ce uskoro vredeti nista. Ili su samo dani za kupovanje? Ako ovo potraje, tech kompanije ce promeniti sediste u druge zemlje. Videcemo koliko dugo ce ovaj teatar da traje. US je nekad bila meka za razvoj svega, sada su to neke druge zemlje. Za 4 godine moze puno stete da se ucini, deca zavrse srednju skolu, studenti diplomiraju vecinu fakulteta. Desi se zivot. Oni koji imaju informacije kada ce se skokovi na berzama desiti ce dobro proci, oni drugi ce to platiti.,
Recommended Posts