𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 39 minutes ago, tomas.hokenberi said: Azil je za političke ili izbeglice ratnih područja. Azil se traži u zemlji porekla ili na ulasku zvanično. Ekomonski emigranti nisu izbeglice. Ljudi koji ilegalno prelaze granicu nisu azilanti ni izbeglice. Ne, azil nije jedino za izbeglice iz ratnih podrucja, odakle ti to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago (edited) 45 minutes ago, tomas.hokenberi said: Musk i Melanija su ilegalni imigranti koji su usli u SAD tako sto su preplivali Rio Grande ili u gepeku automobila, bez vize i dokumenata? Da ilegalni imigranti - jer americku granicu su presli kao posjetioci ili studenti, ne kao neko ko ce se u USA nastaniti i raditi u njoj. Legalni visitori - ilegalni imigranti. A o gepeku ili plivanju - nacin putovanja nema uticaja na njihov status. Edited 21 hours ago by ters 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Da skratimo ove muke i prepiske: Quote Learn who qualifies for asylum in the U.S. and how to apply To be eligible for asylum, you must be: Inside the United States Able to demonstrate that you were persecuted or have a fear of persecution in your home country due to your: Race Religion Nationality Social group Political opinion In most cases, a decision will be made on your asylum application within 180 days after you file. Learn more about the process of seeking asylum in the U.S., including: Filing asylum application Form I-589 within 1 year of arriving in the U.S. Working in the U.S. Helping family members seek asylum Filing for permanent residence (Green Card) https://www.usa.gov/asylum Prema tome, dreka oko ilegalnih imigranata jedino ima smisla ako se promeni zakon. Do tada je populizam. Problem je sto nemaju dovoljno radne snage koja obradjuje ove slucajeve pa to trazenje azila dok se ne odbije ili ne odobri traje od 7 - 9 godina. To su ovi sada hteli da resi, ali desnicari (u porastu) nisu hteli da popisu zakon... the rest is history Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago (edited) 19 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne, azil nije jedino za izbeglice iz ratnih podrucja, odakle ti to? Upravo tako - nije samo za ratna podrucja, i nije cak ni samo za politicke razloge - bilo koja vrsta progona u kojoj postoji opasnost od nasilja, gubitka zivota i slobode je takodje osnova za trazenje azila. Progon radi seksualne orijentacije, rodnog opredjeljenja, religijske pripadnost su sve osnov za azil. Zene koje ce u buducnosti neko u Teksasu hapsiti jer su izvrsile pobacaj u drugoj drzavi ce moci traziti azil u civilizovanim zemljama. Edited 21 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago (edited) 15 minutes ago, ters said: Upravo tako - nije samo za ratna podrucja, i nije cak ni za politicke razloge - bilo koja vrsta progona u kojoj postoji opasnost od nasilja, gubitka zivota i slobode je takodje osnova za trazenje azila. Progon radi seksualne orijentacije, rodnog opredjeljenja, religijske pripadnost su sve osnov za azil. Zene koje ce neko u Teksasu hapsiti jer su izvrsile pobacaj u drugoj drzavi ce moci traziti azil u civilizovanim zemljama. Moj drug je dobio zelenu kartu na osnovu sto su ga prebili jer je gej (nas), mama od moje drugarice je dobila zelenu kartu posto joj je muz proganjao i pretio da ce ubiti i nju i decu (meksiko), moje cerke drugarice mama je dobila zelenu kartu posto su joj ubili oca i napali je iz kartela jedva se izvukla ziva (kolumbija).... Milion razloga zasto ljudi dobiju pravo da traze azil i odobre im. Samo treba da dokazu. I ne, nisu isli u ambasade da traze azile, onda bi trazili boravista ili neke druge vize da udju... Ko bezi se ne okrece. E sad, sto se uz takve slepaju i oni koji kupuju vreme da ostanu u Americi koliko toliko, pa onda rode ovde decu... to je vec problem administracije koja nije u stanju godinama da resi slucajeve. Eto im prilike ili da otvore nova radna mesta ili da menjaju zakone. Treceg nema, sve ostalo je prazna prica. I problem je granicnih radnika koji ne mogu da pohvataju sve koji prelaze, jer ne prelaze na prelazima... Edited 21 hours ago by 𝓑𝓪𝓫𝔂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 6 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: moje cerke mama je dobila zelenu kartu posto su joj ubili oca i napali je iz kartela jedva se izvukla ziva Wait, what? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantin Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 1 minute ago, Darko said: Wait, what? moje cerke mama... vrv = moje cerke drugaricina mama Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago Treba pogledati sta Project 2025 kaze za ilegalne migrante. Malo logori oko granice pa malo mobilizacija nacionalne garde da vrsljaju po blue states i hvataju sve ko je pogresne boje koze za naseg novog imigracionog eksperta Stephena Millera koji sam rece u MSG Amerika Amerikancima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 21 hours ago Share Posted 21 hours ago 1 minute ago, Constantin said: moje cerke mama... vrv = moje cerke drugaricina mama Da, zazvonio mi telefon i nastavila sam bez da dodem celu misao 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxcube Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago (edited) 1 hour ago, PorodicneVrijednosti said: Ovo je slika i prilika desnicarenja rasirenog kod mladjih muskaraca danas. Radi se u totalnim kretenima, incelcinama izopcenim iz drustva jer su socijalno nesposobni i do jucer su u svojoj spavacoj sobi, da izvines, navlacili carapu na spolni organ i upijali red pill teorije od slicnih bolesnika tipa Andrew Tatea i sirili mizoginiji na raznim 4chanovima i slicnim opskurnim mjestima interneta dok im dolaskom Trumpa alt right ekstremisti tipa Jacka Posobiaca (koji se inace ovdje djelio kao legitiman nekakav izvor informacija, i on i njegov fasissticki profil End Wokeness) nisu dali platformu da svoju bolest i mentalne poremecaje prezentuju javnosti pa onda uz pomoc Muska (takodjer jasno socijalno poremecena osoba iako je genije za ono sto mu je primarna djelatnost) predstave kao nesto normalno i slobodu govora. Oni istinski mrze zene i opcenito sve koje su drugaciji od njih i koji ce im otvoreno reci da su poremeceni jer su kao sto rekoh nesposobni za bilo kakav vid interakcije sa zenama i opcenito bilo sta kompleksnije couch fuckinga i krive ih za svoju seksualnu isfrustriranost. Njih ne zanimaju manje takse i slicno, njih zanima iskljucivo da se svete onima koje krive za svoje frustracije, a najglasniji Trumpovi vikari su upravo takvi. Ja se iskreno nadam da ce u ovoj Trumpovoj administraciji ipak biti dovoljno normalnih i ozbiljnih ljudi koji nece dopustiti da ovakvi ekstremisti dodju u priliku lijeciti svoje frustracije. - Ako ne razumes da to jeste sloboda govore bez obzira da li se tebi ili nekom drugom, trecem ne svidja onda ti ni razumes kako se u Americi interpretira pojam slobode govora, koji naravno nije neogranicen ali je ogranicen na potpuno drugaciji nacin nego u Evropi. - Ne znam, evo kad citam tvoje postove uopste ne odajes utisak osobe koja je najbolji kontraprimer nekoga ko "mrzi svakog ko je drugacije od njega samog". Vise ti postovi lice kao da ih je sastavljao neki levo liberalni Tomas de Torkemada. Edited 20 hours ago by boxcube 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 minute ago, PorodicneVrijednosti said: Treba pogledati sta Project 2025 kaze za ilegalne migrante. Malo logori oko granice pa malo mobilizacija nacionalne garde da vrsljaju po blue states i hvataju sve ko je pogresne boje koze za naseg novog imigracionog eksperta Stephena Millera koji sam rece u MSG Amerika Amerikancima. To je nevidjena predstava koja bi trebalo da bude osudjena svakako. Ovamo kukaju kako migranti kostaju, a ovamo ce platiti show logora da bi masa dozivela ekstazu i hvalila ih kako rade nevidjeni posao, nikad bolji, savrsenstvo... Obama je izbacio vise ilegalaca nego Tramp, znali su koga izbacuju, dodju kombijem, potrpaju koga ciljaju, na aerodrom i karta u jednom pravcu. Nikakva cirkusijada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 minute ago, boxcube said: - Ako ne razumes da to jeste sloboda govore bez obzira da li se tebi ili nekom drugom, trecem ne svidja onda ti ni razumes kako se u Americi interpretira pojam slobode govora, koji naravno nije neogranicen ali je ogranicen na potpuno drugaciji nacin nego u Evropi. - Ne znam, evo kad citam tvoje postove uopste ne odajes utisak osobe koja je najbolji kontraprimer nekoga ko "mrzi svakog ko je drugacije od njega samog". Vise ti postovi lice kao da ih je sastavljao neki levo liberalni Tomas de Torkemada. Ako ne razumijes da sloboda govora nije i nikad nece biti alt right divljanje koje ce prije ili kasnije dovesti do pretvaranja rijeci u djela onda nesvjesno podrzavas takve stvavove. Ja doista mrzim likove poput gore pomenutog Andrew Tatea ili Nicka Fuentesa jer su takvi pacijenti direktna opasnost po prvo moju sestru ili mamu pa onda i sve ostale zene svijeta. Slagati ili ne slagati se oko nekih stvari poput ekonomije ili politickog uredjenja je jedna stvar dok je otvoreni rasizam, antisemitizam, islamofobija, fasiszam itd nesto potpuno drugo i sa takvim stvarima nema slaganja ili ne slaganja. 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 5 minutes ago, boxcube said: - Ako ne razumes da to jeste sloboda govore bez obzira da li se tebi ili nekom drugom, trecem ne svidja onda ti ni razumes kako se u Americi interpretira pojam slobode govora, koji naravno nije neogranicen ali je ogranicen na potpuno drugaciji nacin nego u Evropi. - Ne znam, evo kad citam tvoje postove uopste ne odajes utisak osobe koja je najbolji kontraprimer nekoga ko "mrzi svakog ko je drugacije od njega samog". Vise ti postovi lice kao da ih je sastavljao neki levo liberalni Tomas de Torkemada. Vidi, kad krenes u Americi u skolu i dodjes na cas koji se zove 'civic' onda te uce sta je sloboda govora. Nusput te nauce da u tu slobodu ne spada pretnja ili nesto sto moze izazvati ugrozenost nekog drugog i da krivicno mozes da odgovaras ako u bioskopu vices 'vatra' a vatre nema, jer staljas ljude u stanje panike gde neko moze da nastrada. Ti slobodno tumaci idoloski... Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxcube Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Jedini problem je sto ovaj nije neki rendom mladji desnicar, nego Nick Fuentes, uticajni kranji desnicar, obozavalac Hitlera, koji je veoma aktivan na drustvenim mrezama kao beli supremacy, rasista, mizoginist, antisemita koji porice holokaust... koji je pravio privatnu vecerinku sa Trampom i Kanjeom. Fuentesov tvit neposrednog pre izbora. Vec vise nedelja u nazad poziva pristalice da odustanu od podrske Trampu. Slicno kao Richard Spencer, seca se neko Hail Trump?, koji je otvoreno dao podrsku Kmali. Sve sam suvic Trampovac. 🤣 4 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Vidi, kad krenes u Americi u skolu i dodjes na cas koji se zove 'civic' onda te uce sta je sloboda govora. Nusput te nauce da u tu slobodu ne spada pretnja ili nesto sto moze izazvati ugrozenost nekog drugog i da krivicno mozes da odgovaras ako u bioskopu vices 'vatra' a vatre nema, jer staljas ljude u stanje panike gde neko moze da nastrada. Ti slobodno tumaci idoloski... Evo i pokojni Skalia je vise puta govorio da vecina Amerikanca nema pojma, nakon svih tih civics kurseva, kako funkcionise njihov pravno politicki sistme. To jest to sto se uci na tom sranju od civics je upravo ideolosko ispiranje mozga a ne temeljno razumevanje americkog ustava i pogledana na svet na kome se on bazira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Usvajamo rjecnik koji ce biti u upotrebi - deportacija, denaturalizacija, remigracija Link to comment Share on other sites More sharing options...
boxcube Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 9 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Ako ne razumijes da sloboda govora nije i nikad nece biti alt right divljanje koje ce prije ili kasnije dovesti do pretvaranja rijeci u djela onda nesvjesno podrzavas takve stvavove. A razumes li sta sam ja rekao? U redu je da je to tvoj stav, tvoj vrednosni sud kao sto je i u redu da postoje zemlje gde se prava i slobode interpretiraju na takav nacin medjutim to u Americi nije tako. Ovaj katatrofalan poraz je samo jedan od mnogih signala pokusajima da se Amerikancima ispira mozak pricama kako moraju napustiti izvorna tumacanja prava i preseliti se u svet drustvenog ugovora gde je pendrek najveci i najmocni izum. 9 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Ja doista mrzim likove poput gore pomenutog Andrew Tatea ili Nicka Fuentesa jer su takvi pacijenti direktna opasnost po prvo moju sestru ili mamu pa onda i sve ostale zene svijeta. Slagati ili ne slagati se oko nekih stvari poput ekonomije ili politickog uredjenja je jedna stvar dok je otvoreni rasizam, antisemitizam, islamofobija, fasiszam itd nesto potpuno drugo i sa takvim stvarima nema slaganja ili ne slaganja. Kao sto sam rekao i ti si kao i Tejtovci i Fuentesovci vodjen ideologijom i objektivno uspevs misliti samo kad se pojavi neka tema koja ne ugrozava tvoju "veru". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 9 minutes ago, boxcube said: Fuentesov tvit neposrednog pre izbora. Vec vise nedelja u nazad poziva pristalice da odustanu od podrske Trampu. Slicno kao Richard Spencer, seca se neko Hail Trump?, koji je otvoreno dao podrsku Kmali. Sve sam suvic Trampovac. 🤣 Molim te spasi me budalastina. Ja sam ti rekla sta ih uce u skoli. U krajnjem slucaju i sta je realnost. Ne mozes bas tako bilo sta lupetati i ugrozavati ljude oko sebe, iako ti se cini kad slusas neke da mozes. I ne mozes sve pravdati prvim amandmanom. Sudije jedne donesu neki akt, kasnije sudije ospore odluku njihovih kolega. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago Sloboda govora zahteva odgovornost i zastitu od poziva na linc itd, klevete itd. Za one koji tvrde da je to u pitanju, imate li konkretno primera za to? Problem levice je sto su suvise labavo definisali hate speech, tako ako mislis da trans zene nisu zene na primer - hate speech. Bukvalno sam bio banovan za to na jednoj grupi na Fejsu, iako nikoga nisam opsovao niti koristio ostre reci i ton. Jebi ga, ako je nesto u losem ukusu i ne svidja ti se, ne mora da znaci da je zloupotreba slobode govora. Takodje, sve ima svoj trade-off. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago 2 minutes ago, boxcube said: A razumes li sta sam ja rekao? U redu je da je to tvoj stav, tvoj vrednosni sud kao sto je i u redu da postoje zemlje gde se prava i slobode interpretiraju na takav nacin medjutim to u Americi nije tako. Ovaj katatrofalan poraz je samo jedan od mnogih signala pokusajima da se Amerikancima ispira mozak pricama kako moraju napustiti izvorna tumacanja prava i preseliti se u svet drustvenog ugovora gde je pendrek najveci i najmocni izum. Nece biti. Imamo primjere ekstremista po kampusima koji protestuju uz antisemitisticke poruke pa ovi kojima ne smeta rasisticko huskanje dizu kuku i motiku da se to zaustavi. Tu se slazem s njima, poruke mrznje i huskanje nisu sloboda govora i nikad nece biti ni u jednom sistemu koliko god se to pokusalo predstaviti. 5 minutes ago, boxcube said: Kao sto sam rekao i ti si kao i Tejtovci i Fuentesovci vodjen ideologijom i objektivno uspevs misliti samo kad se pojavi neka tema koja ne ugrozava tvoju "veru". Opet nece biti bez obzira koliko pokusao spinovati uz prizmene pokusaje vrijedjanja. Ne postoji nikakvo "vodjenje ideologijom" u situaciji gdje se promovise nasilje nad zenama ili manjinskim grupama. Biti protiv takvih bolesnika je civilizacijska norma, ne moja ili tvoja ideologija. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 20 hours ago Share Posted 20 hours ago (edited) 9 minutes ago, Darko said: Sloboda govora zahteva odgovornost i zastitu od poziva na linc itd, klevete itd. Za one koji tvrde da je to u pitanju, imate li konkretno primera za to? Problem levice je sto su suvise labavo definisali hate speech, tako ako mislis da trans zene nisu zene na primer - hate speech. Bukvalno sam bio banovan za to na jednoj grupi na Fejsu, iako nikoga nisam opsovao niti koristio ostre reci i ton. Jebi ga, ako je nesto u losem ukusu i ne svidja ti se, ne mora da znaci da je zloupotreba slobode govora. Takodje, sve ima svoj trade-off. Facebook ne garantuje slobodu govora i ima pravo uspostaviti definiciju sta smatraju hate speech, sto ne mora biti isto kao ono sto je definisano zakonom. Ukoliko nisu naglasili tu razliku, i ukoliko su svoju odluku napravili javno dostupnom bilo kome drugom osim tebi, imas pravo da ih tuzis za defamaciju. Isto vrijedi i za pojedinacne grupe na Facebook-u - i oni koji moderiraju te grupe imaju pravo uspostaviti svoje definicije, koje mogu biti ostrije od Facebook-ovih Edited 20 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago (edited) Nik Fuentes ima manju moc oblikovanja drustvenog razmisljanja od bilo kojeg clana ovog foruma xD Nema sumnje da postoji odredjeni procenat pratilaca, rasista i mizoginista kao sto je i on sam, tesko je proceniti koliki, kojem greju srce njegove reci, ali on je pre svega zabavljac. Hodajuci internet meme. Pa s njim se sprdaju i njegovi pratioci. Covek je dobio nogobulj iz incel komune jos davno. Kad te najure iz komune cije zajednice clan ni sami clanovi ne zele da budu, kamoli bilo ko drugi, to dosta govori o coveku xD Slobodan je pak reci koga mrzi dok god ne poziva na nasilje, ili neki drugi vid kriminala usmeren ka njemu omrazenim ljudima. 15 hours ago, Smrtokapa said: Nevezano konkretno za ovaj slučaj (gde se slažem da je neosnovano zvati nekog rasistom samo zato što je za kontrolu granice), ako vreme teče i svet napreduje, a stavovi neke osobe ostaju isti, onda je prirodan proces da se ti stavovi sve više percipiraju kao konzervativni (uostalom sama reč kaže), a u nekim slučajevima i nešto gore. Pre stotinak godina bilo je savršeno normalno i društveno prihvatljivo da neko smatra da npr. žene ne treba da imaju pravo glasa, i u nekoj diskusiji se to moglo potkrepiti sasvim "razumnim" argumentima. Uostalom, živeli ste u UK, pretpostavljam u Engleskoj. Zamislite kako je njima, čovek više ne može ni da ustreli Škota kad ga vidi unutar grada. Gotovo kao da si rec "konzervativan" upotrebio u negativnom kontekstu ... 😮 Kroz istoriju postoje brojne regresivne prakse i pojave. Mracno doba srednjeg veka bi npr bilo najeklatantniji primer. Tako je i progresivno-liberalni voz koji je posao sa stanice jos od spravljenja Kirovog valjka, sad izgubio kocnice. Ja npr mislim da je politicka korektnost najregresivnija kulturoloska pojava severnoatlantske regije. Kako ne kad je u koliziji sa jednim od glavnih stubova nosilaca razvoja i kultivisanja najvecih svetskih umetnika, najjace svetske ekonomije i oaze slobode, nama poznate kao USA 🏆 Nznm, mozda sam te pogresno razumeo. 2 hours ago, PorodicneVrijednosti said: Ovo je slika i prilika desnicarenja rasirenog kod mladjih muskaraca danas. Radi se u totalnim kretenima, incelcinama izopcenim iz drustva jer su socijalno nesposobni i do jucer su u svojoj spavacoj sobi, da izvines, navlacili carapu na spolni organ i upijali red pill teorije od slicnih bolesnika tipa Andrew Tatea i sirili mizoginiji na raznim 4chanovima i slicnim opskurnim mjestima interneta dok im dolaskom Trumpa alt right ekstremisti tipa Jacka Posobiaca (koji se inace ovdje djelio kao legitiman nekakav izvor informacija, i on i njegov fasissticki profil End Wokeness) nisu dali platformu da svoju bolest i mentalne poremecaje prezentuju javnosti pa onda uz pomoc Muska (takodjer jasno socijalno poremecena osoba iako je genije za ono sto mu je primarna djelatnost) predstave kao nesto normalno i slobodu govora. Oni istinski mrze zene i opcenito sve koje su drugaciji od njih i koji ce im otvoreno reci da su poremeceni jer su kao sto rekoh nesposobni za bilo kakav vid interakcije sa zenama i opcenito bilo sta kompleksnije couch fuckinga i krive ih za svoju seksualnu isfrustriranost. Njih ne zanimaju manje takse i slicno, njih zanima iskljucivo da se svete onima koje krive za svoje frustracije, a najglasniji Trumpovi vikari su upravo takvi. Ja se iskreno nadam da ce u ovoj Trumpovoj administraciji ipak biti dovoljno normalnih i ozbiljnih ljudi koji nece dopustiti da ovakvi ekstremisti dodju u priliku lijeciti svoje frustracije. Sve si tacno opisao, samo nznm zasto kroz bes i prezir. U meni npr ovaj opis budi empatiju : ( Edited 19 hours ago by RatzenStadt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 30 minutes ago, ters said: Facebook ne garantuje slobodu govora i ima pravo uspostaviti definiciju sta smatraju hate speech, sto ne mora biti isto kao ono sto je definisano zakonom. Ukoliko nisu naglasili tu razliku, i ukoliko su svoju odluku napravili javno dostupnom bilo kome drugom osim tebi, imas pravo da ih tuzis za defamaciju. Isto vrijedi i za pojedinacne grupe na Facebook-u - i oni koji moderiraju te grupe imaju pravo uspostaviti svoje definicije, koje mogu biti ostrije od Facebook-ovih Ma znam, nisam mislio na to. Slično se odnosi i na ovaj forum, svaka grupa ima svoja pravila i to je ok. Ali cancel culture nije pojedinačna grupa niti grupacija, ali se oseti jer mnoštvo tih grupica su zauzela takva oštra načela. I to jeste problem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago (edited) 21 minutes ago, RatzenStadt said: Nik Fuentes ima manju moc oblikovanja drustvenog razmisljanja od bilo kojeg clana ovog foruma xD Ko od clanova foruma ima 430,000 pratilaca na drustvenim mrezama? Edited 19 hours ago by ters Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago 4 minutes ago, RatzenStadt said: Sve si tacno opisao, samo nznm zasto kroz bes i prezir. U meni npr ovaj opis budi empatiju : ( Da, stvarno treba imati empatiju prema likovima koji sire mrznju prema zenama ili manjinskim grupama jer ih krive za svoju nesposobnost pa bi da im se svete za frustracije kad dobiju priliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted 19 hours ago Share Posted 19 hours ago (edited) 18 minutes ago, ters said: Ko od clanova foruma ima 400,000 pratilaca na drustvenim mrezama? Imao je i Chris Chan, iz povezane internet zajednice, zato sto je imao redak talenat da svoju tricavost i jadnost upakuje u humoriaticnu predstavu, kao i Nik, sluzio kao vreca za udaranje sopstvenim pratiocima. To ti je alt right humor. Mladalacki i zovijalan uvijen zajedno sa svakakvim mrskim gadostima. To je moj utisak. Nisam za zivota odgledao vise od tri - cetiri Nikova videa zajedno sa ovim sto je clanica Bejbi postavila, ali mi je ta podkulrura poznata. 14 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Da, stvarno treba imati empatiju prema likovima koji sire mrznju prema zenama ili manjinskim grupama jer ih krive za svoju nesposobnost pa bi da im se svete za frustracije kad dobiju priliku. A jbg brt, vecina njih su sa nekim mentalnim anomalijama, laksim ili tezim kognitivnim ostecenjima. Niko od njih nije birao to, niti voli tu vèrziju sebe, ali ne mogu, ili ne umeju da nadju izlaz. Edited 19 hours ago by RatzenStadt Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts