Jump to content

DameTime

Član foruma
  • Posts

    15,045
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    25

Posts posted by DameTime

  1. Jedanaestogodišnja devojčica iz Toponice kod Malog Crnića od početka školske godine trpela je fizičko i seksualno nasilje od vršnjaka. Roditelji su nasilje prijavili kako školi tako i nadležnim institucijama.

     

    No, pošto škola nije reagovala pravovremeno i na pravi način (nisam sigurna šta sve ovo obuhvata), sada je direktorka škole podnela krivičnu prijavu protiv oca i brata devojčice "zbog nasilja u porodici" (?!) Da li je moguće da žele da zataškaju slučaj jer su nesposobni?!

     

    Još su devojčicu koja je već pod jednom traumom ispitivali o nasilju koje se vrlo verovatno nije dogodilo, jer ovim pr(a)vim ne žele da se bave. Gde mi živimo, ma nek sve izgori!!! 

  2. 8 minutes ago, СтелаРоса said:

    Iskreno, kao da sam prespavao taj period prangijanja trojki, ostalo mi je u secanju da su sve ekipe igrale sa klasicnim centrima. Vise mi je utisak da trenutno imamo revoluciju gde sve vise visokih krece da se izvlaci van reketa, ali moguce da sam neupucen. 

     

    Ne mislim na izvlačenje visokih iz reketa. Pogledaj rostere tadašnjih F4 ekipa pored Fenera, tj. koga su Oly, Real i CSKA imali na PF-C pozicijama. Fenerbahče je osvojio EL na klasični bully ball, pogotovo način na koji su izbacili Real u polufinalu. Mnogi su se pitali šta je zamislio sa Ekpeom i Veselim, pa je išla priča kako neće biti dovoljno pokretni.

     

    8 minutes ago, СтелаРоса said:

    Pa kada pogledam tri pune sezone sta je uradjeno, kako su izgledale i igrale ekipe u najvecoj meri, logicnije mi je da je taj dobar period istupanje, a ne pravilo. Mislim da je jedna lopta, jedna utakmica, u nekom momentu mogla lako da produzi agoniju. 

     

    Ako pričamo o prošloj sezoni, kad je Partizan napravio iskorak u EL, pre će biti da je taj loš početak godine bio build up i da je ekipa rasla kroz sezonu. Evo nešto slično se desilo i sa Panatom pa su uzeli titulu. Te priče jedna lopta, jedan trenutak, to su šbbkbb priče. Rezultat je takav da su igrali 1/4 EL i bili na korak od F4, što nikako ne može biti slučajno.

     

    8 minutes ago, СтелаРоса said:

    Inace mi je sve vreme utisak da se podsmevas i vidis u meni neprijatelja prilikom ove konverzacije, a ja mislim da je sasvim kvalitetna diskusija i bilo bi lepo kada bi se jos neko ukljucio u sve ovo.

     

    Ma odakle ti to, i ja uživam u diskusiji :classic_smile:

  3. @СтелаРоса Čovek je u trenutku kad su se svi okrenuli prangijanju trojki, pogotovo pod uticajem revolucije u NBA, stavio dva tornja u reket (Udoh i Vesely) i osvojio EL starom dobrom fizikalnom košarkom. 

     

    Opet, Obradović je i dalje obožavan u Turskoj a njegov period u Feneru se smatra "zlatnim dobom" kluba. Rekla bih da su više nego zadovoljni.

     

    Nisam ni sumnjala da ti prošlu sezonu KKP pripisuješ spletu srećnih okolnosti, kao onaj banovani drugar :roflmao: Čuj, 3 godine ne potpisuje pleja a mogu da istresu džak para. Nema pleja na tržištu pa je zato doveo Exuma ili Doziera... 

    • Like 2
  4. Quote

    Israeli Airstrike at Tent Camp Kills Dozens, Officials Say

    An Israeli airstrike on the southern Gaza city of Rafah that killed dozens of displaced Palestinians has drawn widespread international condemnation, with world leaders calling for an investigation into the attack and intensifying the pressure for Israel to end its military campaign in the south.

    The Israeli military has said that the strike in Rafah on Sunday was targeting a Hamas compound. Prime Minister Benjamin Netanyahu of Israel said it was a “tragic accident” that civilians were killed. 

     

    NY Times

     

    It’s a tragic accident that we totally accidentally repeated for the millionth time.

     

    Ovo je najdokumentovaniji genocid u istoriji čovečanstva - 24/7 se prenosi na internetu i u drugim medijima, koji će biti prikazan kao takav u istorijskim udžbenicima narednog veka. Sve to pod palicom najdemokratskije države na svetu i evropskih lidera.

     

    IDF ponavlja oprobani recept koji smo već videli na Severu Gaze i u Khan Younisu - upućuju civile na Jug jer je navodno bezbedno, a onda tamo nastavljaju da ih bombarduju, ubijaju i sad spaljuju žive. Bombardovali su Rafah 60 puta u 48h nakon što ih je ICJ pozvao na prekid vatre i nasilja u Gazi, a pre sat vremena počinili su još jedan masakr u izbegličkom kampu, gde je za sada navodno poginulo 7 osoba i ranjeno desetine. Verovatno još jedan "tragičan incident", prema fašisti Netanjahuu... 

     

    Inače, trenutno je viralan video obezglavljenih palestinskih beba, a tu vest nije preneo nijedan mas medij (npr. NY Times, CNN, BBC). Dok su potrčali da objave izraelsku propagandnu izmišljotinu o 40 obezglavljenih beba...

    • Ha-ha 2
  5. 2 hours ago, СтелаРоса said:

    Zaista nisam toliko upucen u cuvene Obradoviceve playbookove, trening programe, pripreme ekipe i slicno da bih mogao da navedem konkretne stvari koje MOZDA vise ne radi u skladu sa promenama kosarke kroz vreme. Govorim generalno i uopsteno za sve trenere, logicno mi je da ce vremenom njihov kvalitet da bledi. Ostavljam mogucnost i da gresim. Karijev primer uopste nista ne dokazuje, izmedju ostalog on je vec cetiri godine van klupske kosarke. S obzirom na njegovo ime, znanje, iskustvo, negde mi je za ocekivati da bi se i dalje klubovi tukli za njega, ali jok. Koliko se secam i Obradovic je nakon Fenera imao pauzu i bio bez kluba dok mu se nije svideo projekat Partizan na vodi.

     

    Problem je upravo u tome što govoriš uopšteno za sve trenere, jer to takođe nije nužna stvarnost. Košarkaški treneri ne postaju naprasno kognitivno tupi kada pređu 60. godinu (kao ni bilo ko drugi), pogotovo jer moraju da prate razvoj košarke kao sporta i rade na sebi da bi opstali kao etablirani treneri na EL/NBA sceni. 

     

    Kari je bio samo primer trenera kog su već svi otpisali kao senilnog i pregaženog vremenom, ali je pokazao da nije baš tako. Željko je napravio pauzu posle odlaska iz Fenera, koliko znam svesno i planirano a ne zato što ga niko nije hteo. Njega bi sad na keca angažovao neki Dubai, samo da je slobodan.

     

    2 hours ago, СтелаРоса said:

     Na osnovu cega ovo tvrdis?

     

    Zato što uvek razmišlja par koraka unapred u odnosu na ostale trenere, što se tiče košarkaške vizije i koncepta. To se najbolje vidi po njegovim poslednjim angažmanima u Feneru i Partizanu gde je sklopio neke atipične ali izuzetno efikasne ekipe. 

     

    Na kraju krajeva, o tome govore i rezultati koje je ostvario. 

     

    @berti, dobar je i Ataman sad 😄 Koji je inače poznat po tome da radi sa malim budžetima i dovodi jeftine prospekte... 

     

    Da se razumemo, Ergin je vrhunski trener koji je sigurno najuspešniji poslednjih godina.

     

     

     

  6. Quote

    Sparta je osvojila duplu krunu u Češkoj, a najbolji igrač kluba iz Praga je Veljko Birmančević:

    •47 mečeva 🏟️
    •22 gola
    •12 asistencija 🎯

    Zasluženo na Piksijevom spisku 💪

     

    Dobro je uopšte dospeo na Piksijev spisak... 

  7. 16 minutes ago, mipivi said:

    Svako takmicenje za pravu ekipu je pravo takmicenje. 

     

    I svako takmicenje za gomilu indijanaca, ukljucujuci i poglavicu, je "ispod njihove casti". Oce to kad pevas " nmg da zivim, a nmg dumrem,  karakter mie nula..." Kad smo vec kod pjesmi.

     

    Jbt, sad je pustih. Ovoe trebalo da pici na svakom pocetku, svakom poluvremenu i kraju, svake utakmice, ove sezone. 

     

    Sve što slažem uvek mi se desi obratno :D 

    • Ha-ha 2
  8. 2 minutes ago, berti said:

    Pa dobro, postoji li crvena linija posle koje ce moci da se kaze da vreme gazi nekog trenera ili ne. Boza Maljkovic je stvorio mozda najjaci tim u istoriji evropske kosarke, pa ga je vreme pregazilo. Taj izraz "pregazilo" zvuci pregrubo, slazem se.

    Samo Zeljka ne noze izgleda. Ide li to u idolopoklonstvo...

     

    Pre će biti da kod tebe prelazi u fazu iz netrpeljivosti prema tom čoveku bacam neke hot tejkove o njegovoj trenerskoj personi. 

     

    Najbolje je da ova sezona bude ta crvena (xexe) linija koja će da omogući statement kako je njega vreme pregazilo. :lol_2:

    Just now, СтелаРоса said:

    Fener je pre svega zbog budzeta upao u grupu klubova koji su favoriti za vrh. Nije to bio rezultat nekog Zeljkovog dugogodisnjeg rada pre toga. Pa evo primer iz ove sezone, Evroligu osvaja klub koji se godinama unazad raspadao jer je gazda odlucio da ulozi veca sredstva. Istu stvar je napravio i Monako, Efes. Naravno, ne dobije ni svaki trener priliku da bude deo takvih projekata u kojima se ulaze ogroman novac u tim. Rekao bih da je odnos makar 50-50 izmedju ulaganja i trenerskog znanja da bi se od jednog kluba napravio dugogodisnji F4 ucesnik. Jedno bez drugog ne ide. Svakako, nije los rezultat u Feneru, ali nije mi nista specijalno iskreno.

     

    Naravno da će timovi sa najvećim budžetom angažovati njega, Atamana, Bartzokasa itd. da podignu ekipe. Takođe ne znam odakle ta priča koja se zapatila ovde da neko njegove reputacije treba da se dokazuje po "sirotinjskim" klubovima.

     

    Just now, СтелаРоса said:

    Drugi pasus... Pa naravno da mora da se prilagodjava i da uvek ima nesto novo da nauci, koliko god da je iskusan. I Obradovic je to sigurno i radio, nije on isti trener danas i pre 15 ili 30 godina. Ali mi je prirodno da vremenom ostrica jednog trenera tupi, i on je potrosna roba kao i igraci. Eno prosle sezone Ljulj, Caco i Rudi sacuvase Realu guzicu i osvojise EL, ali to ne znaci da su i dalje spremni da igraju 30 minuta prosecno tokom sezone i da su medju najboljim igracima lige, naprotiv. 

     

    Koja oštrica tupi starijim trenerima? Eno senilni Piroćanac uze srebro u Manili i u prašini ostavi dva trenera mlađa od sebe tako što je mnogo bolje postavio i vodio utakmice.

     

    Just now, СтелаРоса said:

    Samim tim ne bih previse ulazio u temu igre bez klasicnog plejmejkera, jer je moj prvi komentar bio da stariji treneri POTENCIJALNO vuku NEKE navike iz proslosti. Uopste nisam rekao da je ostao zaglavljen u nekim starim vremenima i da fura zaostali stil kosarke. 

     

    Pa koje su to navike? Da viče na igrače?

    • Thanks 1
  9. 54 minutes ago, СтелаРоса said:

    Za 7 godina u Feneru je osvojio jednu EL od ukupno 5 ucesca na F4. Taj tim koji je osvojio EL (u Istanbulu) je bio brutalan, ali je za tako nesto bilo potrebno mnogo novca. Sta znam, nije mi njegov rad u Feneru bio nesto "wow".

     

    Od 7 sezona oni su 5 puta otišli na F4 i jednom osvojili EL, što je ogroman rezultat za klub koji do tada nije imao tako velike uspehe u košarci. Treba stvari posmatrati iz tog ugla, u Feneru su bili svesni da će morati da "pljunu" pare za igrače kako bi napravili rezultat, a doveli su Obradovića kao čoveka koji može da posloži dobar sistem. Na kraju im je taj period sa njim i dalje najuspešniji. 

     

    34 minutes ago, СтелаРоса said:

    To sto je nekoga pregazilo vreme ne znaci da je los trener, nego da mu je prosao tzv "prajm". Sto je valjda i prirodno. Neki novi mladji treneri koji su se pojavili pre 5-10-15 godina ce sigurno lakse da se snadju u modernoj kosarci od nekoga ko je trener vec preko 30 godina i ko potencijalno vuce neke stare navike koje danas vise ne prolaze. Na kraju krajeva, Obradovic je i dalje medju najboljim trenerima u Evropi, ako nista drugo bar zbog imena i autoriteta. To uopste nije sporno.

     

    Ovo jednostavno nije istina. Da bi trener opstao na vrhu 3 decenije, on mora da se prilagođava i prati razvoj same košarke, inače jelte ne bi ni opstao. Ako možeš da objasniš kako je igra bez klasičnog plejmejkera "stara navika" i staromodna, pošto je upravo suprotno od toga?

     

    53 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:

    Samo da se nadovezem na tvoj upis jer je spomenut Fener. Nije direktna replika jer se slazem sa tobom da je jos uvek medju najboljima u Evropi.


    Nisam siguran da li je mandat Obradovica u Fenerbahceu toliko uspesan ako se uzme u ozbir koliko je para potreseno u tih 7 godina. Jeste da su bili na loptu od jos jedne titule protiv CSKA 2015. ali ipak su uzeli samo jednu i to na domacem terenu, ali i ovde istini za volju - sjajno razmontiranje Panatinaikosa i metla bez prednosti domaceg terena.


    Isto vazi i za mandat u Partizanu, tesko je dati zavrsnu rec posle one iritantne zavrsnice druge utakmice u Madridu gde sam i ja prvi put u zivout navijao za Partizan zbog nepravde koja im se desila. Ipak, ako je komsijama ovo uspesan mandat, izvolite. Meni na njihovom mestu ne bi bio.

     

    Odgovorih Stela Rosi iznad za to, mislim da iz perspektive Fenera jeste bio uspeh jer je i dalje najveći rezultat koji su uspeli da postignu. Što se tiče Partizana, mandat kao mandat je polovičan, a ova sezona sama za sebe katastrofalna.

     

    47 minutes ago, berti said:

    Gluposti? Lepo.

    Super, neka sklapa i dalje. Raspala Zvezda koja je sluzila za srdnju u EL ga  dobije 6 puta uzastopno. Pa ima valjda do trenerskog pečata.

     

    Pa bilo je do trenerskog pečata i prošle godine, samo to konvencionalno izostavljaš jer ti se ne uklapa u priču da ga je "pregazilo vreme". Postoji X faktora (uključujući i njega) što je Zvezda dobila KKP 6 puta ove godine i na tome svaka čast. Ali je smešno da ljudi koji nikad nisu znali o košarci koliko su pojedini treneri zaboravili pričaju kako ih je "vreme pregazilo".

  10. 5 minutes ago, berti said:

    Sta se tice njegovog trenerovanja, kao da ga je pregazllo vreme. Pre vise od 30 godina je uzeo prvu evropsku titulu. On je kao Murinjo. Genijalci koje vreme gazi.

     

    Kakve gluposti. Trener koji je sklopio ekipu KKP kakvu je on sklopio prošle godine sigurno nije neko kog je pregazilo vreme. Da ne pričam o mašineriji kakvu je napravio u Feneru pre svega 6-7 godina.

     

    Plus Obradović nikad nije bio "bunker" trener kao Murinjo tj. prilično rizikuje sa konceptima kroz karijeru, tako da ti je poređenje niđe veze.

     

    1 hour ago, fasper said:

    I dalje je Zeljkov plafon mnogo veci od plafona bilo kog trenera.

     

    Ovo ne treba zaboraviti. Generalno je baš smešno kad se za trenere kao što su Željko, Kari itd. priča da ih je "pregazilo vreme", a prate košarku verovatno više nego svi mi ovde.

     

    • Ha-ha 1
  11. Pa i Denver je imao malo "sreće" prošle godine, isto tako Lakersi u bubble sezoni itd. Potrebno je biti najbolji u datim okolnostima i toeto, ko tu ostane do kraja zaslužio je priznanje. A malo sreće i poklapanje određenih kockica jesu sastavni deo sporta.

    • Like 6
  12. 12 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

    Nije niko nista formalno predao, ali prosto bukvalno vec mesecima nikoga nije briga ni za sta. Ako je bio problem da se nadje motiv za ABA, kako ce tek za KLS koja je presmesno takmicenje i za koje se ni ja sam verovatno ne bih iscimao. U tom kontekstu je nekakvo analiziranje nase igre sasvim bespredmetno. To ne vazi samo sada za nas, uvek je to slucaj kada ekipa kvituje. Tada price o mecapovima, akcijama, strategiji vise nemaju nikakvog smisla.

     

    Ma ja ciljam na ovu ikebana priču, a i nedostatak takmičarskog drajva kod Obradovića. No svakako u poslednje vreme izgleda kao da je digao ruke od ove ekipe.

  13. 12 minutes ago, Markoss said:

    Nisam bio odusevljen kad se vratio, ali mi je do jaja sto je produzio ugovor sad nakon tri godine koliko je ovde. Covek je od 9 trofeja osvojio 1, a Zvezda sedam (i SC onu Aba Superligu), tako da ne vidim zbog cega bi bilo ko imao ikakav strah, jer bi to bilo iracionalno. Plus mu se smesi da posle KLS bude na 1 od 10.

     

    Ovo je, naravno, smešno. Dok god je Željko tu Partizan će biti konkurentan, što novcem, što igračkim kadrom i košarkaškom vizijom (kome god se ona sviđala ili ne). Takođe će imati sve ono što donosi njegova reputacija u evropskoj košarci. Tako da mi je stvarno jako teško da poverujem kako vi obožavate što je produžio, pogotovo je lejm ovaj argument o titulama. Svakako ne mora postojati strah, niti će svaka njegova sezona rezultirati titulama, ali ovo javljanje na svaku izjavu liči na sve samo ne na oduševljenje.

    Nemoj da se zajebavamo, apsolutno nije isto kad Obradović i Trinkijeri sede na klupi. A ja obožavam Trinkija.

    • Ha-ha 4
  14. Ma sigurno su navijači Zvezde bili oduševljeni kad se Željko vratio u KKP, a i kad je produžio ugovor :lol_2:

     

    On je uvek bio ovakav kad izgubi, iste konferencije je imao u Panati i Feneru... Kao da ste ga stvarno juče videli prvi put. Pritom što su ljudi stariji više dolaze do izražaja takve osobine, so there's that.

    • Like 3
    • Ha-ha 1
  15. 4 minutes ago, MarioKempes said:

    Ne želim da poverujem u to, uvek sam mislio da je najveći takmičar koji strastveno želi pobedu i na mini basketu ispred zgrade.

     

    Naravno da nije predao ni ABA ni KLS, već igra njegove ekipe jednostavno kurcu ne vredi i to se pokazuje na terenu. Ball don't lie. Nema tu neke filozofije, nije svaki poraz rezultat predaje unapred i odustajanja, tj. većina nije. 

     

    U međuvremenu drži ove stvarno jezive KZŠ. 

    • Like 15
  16. 30 minutes ago, Brat od Korneta said:

    Ja kod Jokica ne vidim neki veci egotrip a ni kod Djokovica, mozda u nekim tragovima tek sto je i nekako prirodno. Ali svakako se ne radi o ljudima koji ne znaju da gube i da spinuju sa izjavama na da se blago izrazim otuzan nacin gotovo svaki put kad izgube, a oni takodje spadaju u kategoriju najuspesnijih. 

     

    U košarci su nekako dominantniji likovi koji su ego manijaci. Za MJ-a postoji konsenzus da je GOAT pa se to uglavnom izostavlja ali je on prvi primer. Dalje Kobe, Larry Bird, Shaq itd. Možda ima do toga što je ekipni sport u pitanju.

     

    Novak je unikatan baš zato što je uspeo da pronađe balans između takmičarskog duha i držanja sujete na minimumu, što je baš teško. Zbog svoje mentalne snage je verovatno i najveći sportista svih vremena. Tako da je on još jedan ekstrem kao iznad spomenuti, samo u pozitivnom smeru.

     

    Željko očigledno nema ventil kad izgubi pa krene da vergla o svemu i svačemu što nema veze sa minulom utakmicom, verujem da je i njega sramota kad vidi šta je nalupetao. Stvarno mu treba oduzeti mikrofon. 

    • Like 1
×
×
  • Create New...