Jump to content

zastavnik dzemo

Član foruma
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zastavnik dzemo

  1. Darkov plavsic na sportklubu je objavio dobar tekst, novars takodje. ali svakako stoji da niko od novinara nije postavio ni jedno normalno pitanje niti pokrenuo temu odgovornosti ljudi iz kluba( ne samo za ove kvalifikacije)
  2. Ako je tacno ja vladu, ovo je odluka tipicna za covica, kao ranije kada je dovodio vladu vukoicica ili klipu. Mozes on iz provincije, ne moze provincija iz njega.
  3. Zvucno pojacanje. Nije da sam odusevljen, ali ni razocaran. Relativno je pouzdan u napadu i moze da nam donese sigurnije poene nego sto smo ih imali prosle sezone. Sto se tice psihologije i komentara kako nije lider i kako sa njim nista uzeli nismo, niti je on igrac kakav je bio kada je odlazio iz cz, niti smo mi vise isti klub kao sto smo bili kada je on bio tu bez sponzora na dresu. Neka mu je srecan povratak, samo povrede da ga zaobidju.
  4. Centra krstenog nemamo( osim cirbija koji fino mase peskirom), plejevi van forme , treba biti mazohista da se pogleda ovo do kraja
  5. https://www.imdb.com/title/tt10370710/ - The worst person in the world Fantastican Trirov film, prati cetiri godine u zivotu devojke koja je tek upisala fakultet i koja zapocinje vezu sa 10ak godina starijim muskarcem (nije centralna tema filma, ali je meni taj generacijski jaz i razlicit pogled na zivot ne toliko udaljene dve generacije najjaci utisak filma). Film je mesavina komicnih situacija, drame, osecaja da pozelite da udjete u ekran i "prodrmate" nesnadjenu glavnu glumicu, a zapravo smo se svi nalazili u istim ili slicnim zivotnim fazama i dilemama. Dvoje glavnih glumaca su fenomenalno izneli ovaj film, narocito Anders Danielse Lie ( Aksel) koji glumio u nekoliko Trirovih filmova ( Oslo, 31. avgust) ( obratiti paznju na poslednjih par scena). Nisam se usudio da ga stavim u totalnu preporuku, ali svakako je blizu toga.
  6. Iskidanih zivaca i donekle hladne glave posle ova dva poraza moram da napisem komentar iako nikad ne pisem, citam razlicite komentare i za greske trenera , i njegove odbrane, i greske igraca , sudija , i sve sto ide redom posle ovakih poraza, moj utisak iz hale( bez odgledane reprize na tv) : izgnuli su na terenu, dali poslednji atom snage, i aj da banalizujem: semafor nas cuveni u pioniru, nasih poslednjih 4 ili pet igraca izlistanih na na semaforu, bez ucinka, licne greske ili poena, sto iz objektivnih sto igrackih ( trenutne forme ili kvaliteta), ove sto su igrali, koliko god da su gresili, nisu imali vise sta da daju, izcedjeni su. Nije zenit nista spektakularno, ali prosto, uz mogucnost da banalizujem, sira klupa, dobric i davidovac taman toliko falili da pokupe par skokova, daju sirinu napadu i lagano bismo zatvorili ovu utakmicu. Centar kvalitetan fali kao hleb, lako je to videti, a neko ko nema inside info zbog cega se ne dovodi, ne mogu da pricam. Ali utisak iz dvorane, dali su sve sto su imali. Bravo momci!!
  7. https://www.imdb.com/title/tt11233960/ mislim da je ovo nesto najbolje sto sam pogledao ove godine. Pokazuje svu tezinu zivota osobe koja je izasla iz zatvora, njene pokusaje da se reintegrise u drustvo, sve nedostatke sistema i nacine na koji te taj sistem zapravo gura nazad u zatvor. Sandra izvrsna. Jako mi je bio tezak za gledanje, i gotovo savrsen do samog kraja koji je mogao biti malo manje holivudski.
  8. Izasao je na netflixu novi sorentinov film, autobiografski, prati period njegovog odrastanja u napulju u vreme dolaska maradone u napoli vizuelno i estetski drugaciji od njegovih prethodnih filmova, ali ko voli njega, vredi pogledati toni servilo vec standardno jedna od glavnih uloga. https://www.imdb.com/title/tt12680684/
  9. Nije toliko los The Undoing , drzi paznju, zanimljiva je prica, mene je vukla da gledam sto pre svaku sledecu epizodu, dobar je njujorski ambijent . Kao sto gore neko napisa, ima nekih rupa , dijalozi su negde tanji, u nekim scenama razgovora detektiva i Nicole vristi koliko je moglo logicnije i razumnije to da se odradi, kakva su mogla biti pitanja ili odgovori. Hju je sasvim dobro odglumio, kao i u The Gentleman i ovde ostavlja ( bar meni) upecatljiv utisak, lepo se transformisao nakon uloga u romanticnim komedijama. Nicole uzas. Meni kraj iskreno i nije bio toliko ocekivan, ne znam zasto, ali nakon toga, ime knjige po kojoj je radjena serija, mozda malo govori o nama koji ocekujemo neke velike obrte i stvaranje vestacke drame.
  10. Pogledao Kalifat, svedska serija, reziju radio Bosansko-Svedski reditelj Goran Kapetanovic. Radnje serije je podeljena na deo o svedskoj tajnoj sluzbi koja pokusava da osujeti teroristicke napade Islamske drzave, i deo o tome kako verski fanatici zavodljivom pricom o religiji, regrutuju mlade zene i odvode ih u Siriju. Zanimljiva serija, ima osam epizoda, od pete se pojavljuju neki klisei koji su mogli biti izbegnuti, ali vredi je pogledati. https://www.imdb.com/title/tt11398870/
  11. Pozdrav svima, Ovaj film je otvorio Festival autorskog filma i osvojio je skoro sve glavne nagrade na Berlinskom festivalu. Film se bavi ljudima koju izvrsavaju smrtne kazne u Iranu i status onih koji to odbiju da urade. Sastoji se od nekoliko razlicitih prica sa razlicitim glumcima. Odlicna rezija, prelepi kadrovi Irana, jako dobra gluma i najvaznije, tema obradjena na jako kvalitetan nacin. https://www.imdb.com/title/tt11697844/
×
×
  • Create New...