Jump to content

O serijama


dali_man

Recommended Posts

1883 je toliko budalaština nakupila u tri epizode da je to usporedivo samo sa prve dve epizode poslednje sezone gomore. prvih pet minuta i ajde nekako, do kraja prve epizode se moglo naslutiti o kakvom đubretu se radi, a druga i treća epizoda su smeće. žao mi je glumaca koji se pojavljuju u ovom epskom sranju.

preporuka

https://www.imdb.com/title/tt4063800/

Edited by Sinan Bowie
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Zvezdinho said:

Zavrsi se Dexter:classic_sad: Drugacije nije moglo:classic_sad: Tesko da moze nakon ovakvog kraja da se nastavi , a i bilo bi bezveze.

Nisam očekivao ovakav kraj, pa sam pomalo razočaran. Propustili su priliku da omoguće još jednu sezonu, za koju bi realno imali više nego dovoljno materijala da je nisu završili ovako. Sad definitivno nema smisla da rade još jednu sezonu  Devet epizoda su gradili likove i njihove osobine, da bi u desetoj epizodi gotovo svi počeli da rade za njih nekarakteristične stvari. Ne znam, baš su dobro uradili priču, jako mi se dopalo sve do finala, gdje su, čini mi se, napravili istu grešku kao u originalnom serijalu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Kakvo odsustvo mozga, ne mogu da verujem da su izabrali ovakav kraj Dextera. Kakav krah u scenariju, prvi put da vidim da se neka sezona gradi bas na veoma dobrim osnovima, fino vozi i BAM. Pala u provaliju. Temeljnost nestala, kao i njen ostar ton na koji smo navikli. Da je cela sezona izgledala kao druga polovina desete epizode, bila bi na nivou osme sezone ako ne i slabija. A deveta epizoda ispala sve suprotno. Ovo je bio izbor izmedju ''obicnog'' kraja i ajde da pokusamo nesto drugacije. Sve Showtime serije pate od slicne boljke i malo koja je zadrzala nivo prethodnih epizoda. Ovo je za sada unikat, jer ovakav kratak prelaz od odusevljenja do razocarenja nisam uocio. Uglavnom si imao los kraj, jer je sezona bila gradjena na slabim osnovama i previse su slicne fore koristili i ljudi se zasitiili i scenarija i serije. Nigde nema kraja koji bi bio opsteprihvacen i da serija dobije kraj kakav zasluzuje. Ovde je to ispalo najgore. Nije mi dobro.

 

 

  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, uncletima said:


I, treba, lazovcino! Da nije, narodski, avendzer, ne bi ovo proslo ni prvu sezonu...

 

Zagledaj malo dublje i videces vise od toga. Da posmatram tako stvari kao i ti, verovatno je ne bih pogledao nikad.😋

 

Nije serija Dexter samo o Dexteru, sto se moze reci za vecinu seriju gde deluje da se radnja vrti samo oko njega. Samo je negde vise naglasen glavni lik, a negde sporedni likovi dobiju vise prostora.

Link to comment
Share on other sites

The Expanse završen šestom sezonom koja ne valja ništa. Dosadna saga između 2 strane sa neubjedljivim finalom. Od stvari koje su krasile ovu seriju nije viđeno maltene ništa.

 

Ipak ću seriju pamtiti više po prethodnim sezonama koje su bile od vrlo dobre do odlične.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gomorra_La_serie.png

 

Gomorra (2014-2021)

 

Italijanska serija o organizovanom kriminalu. Nešto nalik na Narcos. Serija ima gomilu problema. Priča i nije nešto, prilično mršava. Izgradnja likova je kao da, u knizi po kojoj je pravljena, nema više od jednog pasusa o njihovim biografijama. Čak i glavne uloge su prilično škrto predstavljene tako da je neko vazivanje za likove nemoguće. Pojedini likovi umru pre nego što i uđu u seriju (Ovu rečenicu sam "pozajmio" jer hirurški precizno oslikava dosta uloga u seriji) 🙂 . Pojedini likovi u seriji iako puni para provode par godina u istoj garderobi, Toni Soprano je u jednoj epizodi promenio više odeće nego pojedini za 10 godina u seriji 🙂  i gomila drugih sitnih problema koje ne vredi ni navoditi.

 

I pored svega navedenog serija jeste gledljiva. Tempo je prilično brz, nema mnogo radnje koja nije fokusirana na kriminal tako da drži pažnju tokom većine epizoda. Prilično je brutalna, zato me je i podsetila na Narkos. Brutalnost je na tako velikom nivou da se gradonačelnik Napulja žalio da se posle svake epizode diže nivo nasilja u gradu. Glavne uloge su upakovane u priču sa minimum stvari iz njihovog života što doprinosi brzom tempu ali nam ne dozvoljava da se približimo likovima. Likovi su praktično 100% crni što jeste za respekt ali to sa druge strane donosi ravnodušnost prema njihovim sudbinama kod gledaoca. Kraj serije je za pohvalu, mislim da je to pravi završetak serije sa ovakvim ulogama.

 

MV5BZjFiNzA5ODgtMTdjMy00MjM1LThkMTYtMWM1

 

The Immortal (2019)

 

Film o jednom od dve glavne uloge u seriji. Film se bavi njegovim odrastanjem i događajima za vreme 4. sezone. Praktično uvod u 5. sezonu. S tim u vezi preporuka da ga ne gledate dok ne odgledate 4. sezonu, a možete komotno i posle 5. jer osim što razjašnjava neke momente nije preterano bitan za ono što sledi u 5. sezoni. Ako ga budete gledali pre nego što odgledate 4. sezonu spremite se za dosta spoilera.

 

Film je već malo bolje odrađen, saznajemo priču o odrastanju Ćira kao i događajima gore pomenutim. Ovde imamo prilično dobar osećaj da se priča podeli između njegovog života i organizovanog kriminala tako da je radnja lepo zaokružena. U principu ovo da sam gledao i bez serije je sasvim ok priča, iako bi neki detalji osatli malo nejasni takvom gledaocu. Praktično gledamo Italiju 20 godina pre prve epizode što je vrlo interesantno. O drugom delu radnje u filmu neću mnogo jer bi morao da spojlerišem.

 

Sve u svemu seriji dajem jednu 70% malo iznad proseka dok bi film mogao da dobije 75%.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...