Jump to content

NBA Draft potencijali, školski superstarovi, bastovi, spavači i ostali..


Bobby Shurda

Recommended Posts

3 hours ago, Indig0 said:

Odmah sest nedelja van terena, sto znaci da ce ga to pomeriti iz top 10.

 

ne vidim zasto bi znacilo, kao ni zasto bi bilo vazno biti u top 10, kada lutrijskih pikova ima 14.

 

igraci padaju na draftu zbog hronicnih problema sa nekom povredom ili zbog neke ogromne pauze od godinu dana, ne zbog ovakvih situacija.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Ovaj draft je dosta interesantan, bas zato sto ne deluje da ima nekih potencijalnih superstarova. Veliki broj mrtvih belaca projektovanih za prvu rundu - Sheppard, Knecht, Clingan, Filipowski, Kolek, Buzelis, Topic...

 

Jako me zanima moze li Kolek ds prenese igru sa koledza na NBA parket - nesporno je da je iznadprosecno kosarkaski inteligentan, da ima prefinjene instinkte i prilicno duboko razumevanje igre, medjutim zaista su fizicki limiti prilicno uocljivi. Osim prilicne lateralne sporosti i nedostatka eksplozivnosti, rekao bih i da su relativno male sake problem, nekako uvek deluje kao da se muci sa driblingom, da mu je lopta prevelika (iako je imajuci to u vidu i ne gubi tako cesto, ali to je jos jedno svedocanstvo o tome kakav kosarkaski mozak ima).

 

Priznacu da mi je Sheppard bas bas zanimljiv. Bek sa Kentuckya (to je u startu plus), brz i estetski prijatan izbacaj, brze, dobre kretnje bez lopte, cak i defanzivno angazovan. Problemcic jeste sto zbog visine deluje da ce biti zaglavljen izmedju pozicija, ne znam koliko je moguce da sa svojom visinom u NBA uspesno igra dvojku, a za klasicnog pleja nisam video da ima kvalitete. Ume on jako dobro da distribuira loptu, ali kao inicijator... Tesko mi je bas da to zamislim. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...