Jump to content

Cilemile

Član foruma
 • Content Count

  655
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

711 Excellent

About Cilemile

 • Birthday 05/28/1972

Recent Profile Visitors

519 profile views
 1. Cilemile

  Pogodi grad

  Budući da je ovo definitivno umrlo, mogu preporučiti www.geoguessr.com. Znanje stečeno na ovom topicu (i prethodniku) jako dobro dođe.
 2. Nije blesav. Ako oni njemu daju otkaz dužni su mu isplatiti i brdo para.
 3. Kakva je to fenomenalna generacija bila. Šteta što su bili predivlji pa nisu ništa osvojili.
 4. Vaha pred otkazom? Ovo bi mu bilo već treći put da dobije otkaz nakon što je odveo reprezentaciju na SP. To mu se dogodilo 2010. s Obalom bjelokosti i 2018. s Japanom. Jedino u Alžiru nije dobio otkaz prije prvenstva 2014.
 5. Sjećam se toga. Te godine su imali tv uključenja tokom utakmica. Kad je završila utakmica Sutjeska-C. Zvezda u Nikšiću su svi slavili jer je zadnji rezultat koji su znali iz Prištine bio 2-0 za Prištinu. Zvezdi je trebao bod za titulu, a Sutjesci za opstanak pod uvjetom da Čelik ne pobijedi u Prištini. Prekid veza s Prištinom je trajao možda desetak minuta, i kad je javljen konačni rezultat iz Prištine zavladala je konfuzija u studiju. Tek navečer, kad je u Sportskom pregledu emitiran prilog, postalo je jasno što se dogodilo. Zanimljivo je da je te godine Hajduk za dlaku izbjegao ispadanje u
 6. Da, možda se nisam dobro izrazio. Mislio sam da se npr. do 80. minute mjeri standardno, a da se u zadnjih 10 minuta zaustavlja vrijeme na svaki prekid, pa neka bude VAR-ova, ozljeda, zamjena, valjanja koliko im drago.
 7. Ili da zadnjih 5 ili 10 minuta bude čista igra, pa neka otežu i valjaju se koliko hoće. Tako ni suci ne bi trebali procjenjivati koliko treba produžiti utakmicu niti bi ju mogli samovoljno skratiti ili dodatno produžiti u nadoknadi.
 8. Samo da još napomenem da je po sličnom modelu na prošlogodišnjem Euru točno pogođeno 13/16 osminfinalista, 2/8 četvrtfinalista i 0/4 polufinalista. U polufinalu su trebali igrati Hrvatska-Francuska i Njemačka-Portugal, a u finalu je Francuska trebala dobiti Njemačku.
 9. Priština-Čelik, 34. kolo, 1988.
 10. Ako bi prošli rezultati nešto značili za prognozu, ovako bi se rasplelo ovo SP, uzimajući u obzir utakmice na SP, kontinentalnim prvenstvima, kvalifikacijama, Ligi nacija i Kupu konfederacija od 1990. do 2022. Za reprezentacije iz iste zone uzimane su međusobne utakmice, a za reprezentacije iz različitih zona rezultati protiv svih ekipa iz druge zone. Ništa znanstveno, just for fun. Po grupama bi dalje prošli A NED, SEN B ENG, UKR ili USA C ARG, MEX D FRA, DEN E ESP, GER F BEL, CRO G BRA, SUI H POR, URU Osmina finala
 11. Moguće, ali su jače od svih nespomenutih u gornjoj polovici.
 12. Ma slažemo se. Ovdje sam naveo primjere kad se nekome put do polufinala širom otvorio. Ima i suprotnih primjera: Argentina 1986. - Urugvaj, Engleska, Belgija, Njemačka Argentina 1990. - Brazil, Jugoslavija, Italija, Njemačka Njemačka 1990. - Nizozemska, Čehoslovačka, Engleska, Argentina Francuska 2006. - Španjolska, Brazil, Portugal, Italija Njemačka 2010. - Engleska, Argentina, Španjolska, Urugvaj Ovako nešto se smiješi reprezentacijama iz donjeg dijela žrijeba ove godine.
 13. Znalo se još nekima otvoriti, pa su dogurali do finala ili polufinala. Njemačka 1986: Maroko, Meksiko, Francuska, finale s Argentinom Švedska 1994: Saudijska Arabija, Rumunjska, (Brazil), Bugarska za 3. mjesto Urugvaj 2010: Južna Koreja, Gana Nizozemska 2014: Meksiko, Kostarika
 14. Bome, kako nam se 2018. otvorilo, ovaj put baš gadno izgleda. Doduše, da tada u grupi nismo dobili Argentinu, već bi u 1/8 finala naletjeli na Francusku i to bi vjerojatno bilo to. A još nam je i Rusija napravila uslugu izbacivši Španjolsku. Baš se mora dosta toga poklopiti da daleko odeš.
 15. 1930: Bra, Yug, Bol 1950: Bra, Yug, Sui, Mex 1954: Bra, Yug, Fra, Mex 1974: Bra, Yug, Sco, Zai 2006: Bra, Cro, Aus, Jap 2014: Bra, Cro, Mex, Cmr 2018: Bra, Srb, Sui, Crc 2022: Bra, Srb, Sui, Cmr Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
 • Create New...