Jump to content
Vox92.net Forum

attolini

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  132
 • Joined

Community Reputation

271 Excellent

Recent Profile Visitors

363 profile views
 1. . Pa to je u to vreme bilo normalno... i Aya Sofija je dvadesetak godina ranije pretvorena u katolicku katedralu, kada su krstasi i Dandolo na putu u svetu zemlju zauzeli Konstantinopolj i naneli udar od koga se Rimska Imperija nije oporavila sve do konacnog pada 1453... Tada je unisten srebrni ikonostas i ikone, spaljene knjige a pijana kurva posadjena na patrijarhov tron.. usput pokrali sve sto su mogli, sto mozda i nije ispalo lose, jer ne moras do Istanbula da bi uzivao u remek delima konstantinopoljskih majstora... Venecija je bliza...Konji Svetog Marka su samo jedan od primera, iz dugackog spiska.. I u pravu si , nije hriscanska bogomolja...ali verujem da pravim vernicima , iako ja to nisam , nikakvo preimenovanje ne moze oduzeti skoro citav milenijum Aya Sofije kao najveceg hriscanskog hrama... .
 2. . Virus urusava imunitet, i organizam je takav podlozan bakterijskoj infekciji, i ne samo , vec i gljivicnoj naprimer...Vecina nas ima neke bakterije koje ne bi trebalo da se nalaze u usnoj duplji ili bronhijama.. Zato se daju antibiotici da sprece eventualnu infekciju, nije preporucljivo uzimati uvek, jer vecinu virusa nas imunitet lako pobedjuje...kod svih tih upala grla, pa i bronhita svrsishodnije je leciti to drugim preparatima do dve nedelje.. Steroidi se koriste da smanje upalu, i kao imunosupresanti, to jest smanjuju imuno odgovor organizma koji je nekad prejak...Britanci su imali neku studiju o upotrebi deksametazona kod covid 19.. Ne znam da li sam ti pomogao)).. .
 3. . https://www.naxi.rs/kamere?HQ=1 Ovde se sve vidi sa malim kasnjenjem.. .
 4. . Covek na slici se zove Goran , visoko rangirani skolovani policajac, rodjeni beogradjanin, FBI obuka, tecan engleski i na tom je mestu izgleda vec 15 godina jer nije hteo da se uclani ni u jednu stranku...malopre sam ga prepoznao na srbininfo, gde trazi protest bez kamenica... .
 5. . Meni ovo najbolje opisuje taj "obicaj"... cesto mi se desi da pocnem da se smejem u supermarketu naprimer kad vidim nekog kao naseg doktora i setim se ove karikature.. .
 6. . Jednog lepog dana od njega bi mogao makar solidan "svedok saradnik" da bude...ovako samo jos jedan koga je ova vlast progutala. .
 7. . Citam forum da nadjem savet za neki film i naletim na ovo....Ipak je on, bukvalno nedavno su nasli neke fotografije u privatnoj kolekciji.. “We had a suspicion it was him and we were able to enlist the support of the state police. They used modern investigation tools such as biometrics to conclude ‘this is the same person’ as Demjanjuk.” .
 8. . Nije ti ovo bas najbolje poredjenje...forum.. i kafana... Ako forum posmatramo kao kafanu ti si onda kesha, a ako si neljubazan i jos i pivo neohladjeno, onda je najmanji problem sto ce neko promeniti kafanu, jer ..sama ce se zatvoriti..Dok je pivo hladno a konobar na nivou svog posla, on ima pravo da izbaci svakog ko se dere , vredja , ili lomi case... Ja ne mislim da je ova kaf...forum, birtija , vec dovoljno prilicno mesto, zahvaljujuci svima...nisu ove prituzbe vezane za moderatorski posao, vec za to napisano u svojstvu obicnog gosta kafane.. .
 9. . Neko je napisao da zivimo u novoj realnosti.. Mislim da je cak i to zastarelo vec.. Zbog toga sto sto ono se danas cini realnim vec sutra je daleko od toga.. Ono sto se danas cini realnim je da je svako okupljanje tipa svadbe do vakcine ili neke nove realnosti rizik... Ali ko ne reskira taj ne profitira).. Nek joj je sa srecom. .
 10. . Kon govori o problemima u studentskim domovima sto se tice Beograda. Pre 15-20 dana beogradski Deloitte se zatvorio na dezinfekciju.. 18 od 70 zaposlenih zarazeno, jos uvek 10 ceka rezultate testova.. Firma sa za srpske uslove s odlicnim platama, dakle sa ljudima koji mnogo vremena provode van kuce.. Idiot je nekoliko predizbornornih skupova otkazao, vec pripremljenih... I sve to nekako stigne do mene 2,5 hiljada km od Bg... Samo Kon ne zna nista o tome... .
 11. . Sasvim si siguran u ovaj bold ? Ta doktrina nije doktrina njegove administracije, napisana je skoro deset godina ranije gospodinom sa pocepanim carapama...stidljivo sprovodjena Klintonom..otvoreno s Bushem..a Obama je od velikog protivnika postao poslusni potrcko... Jedini koji je u toj administraciji bio kontrateg toj doktrini je Colin Powell... Ona je granitni spomenik na grobu multilateralnog sveta ... edit: mali isecak iz radne verzije procurele u javnost, posle skandala je cela verzija u potpunosti editovana u skladu sa uobicajenom demokratskom retorikom.. · The number one objective of U.S. post-Cold War political and military strategy should be preventing the emergence of a rival superpower. .
 12. . Moju poentu je opisao Sun Tzu u knjizi koja je dosla u Francusku u 18 veku u doba prosvetljenja .. “Vojne taktike su kao voda. Za vodu je normalan tok da beži od visokih mesta i da ubrzava naniže. Tako je i u ratu – izbegavajte ono što je jako i napadajte ono što je slabo,” ... Gospodin je skocio u bujicu...Gospodin je idiot... Iako se to ne vidi u tvom postu koji sam citirao, tvoja poenta moze da se nasluti...i pored toga sto se ne slazem sa tobom ja je postujem. Represivni aparat je deo drzave, a na ovim ulicama se valja anarhija izazvana istim tim represivnim aparatom, to bi trebao da zna svako ko zna makar nesto o psihologiji nasilja...Tako da kad "Avengers" idu po ulicama, mnogo je pametnije sacekati da drzava uspostavi poredak... Ja privatnu svojinu , licno, ne bih branio po cenu tudjeg zivota, za to i postoji represivni aparat...i osiguravajuce kuce...Porodica je moja crvena linija, i posle mog benellija tu cak ni jetra ne ostaje u komadu... .
 13. . 100500+ za virtuelnu hrabrost...bas mocno poslozene reci, verujem da je tako hrabar i gospodin sa snimka...samo neopisivo glup...Chianti ce veoma dugo piti na slamcicu..bez jetre... .
 14. . Mordor...Moscow Kremlin... Predlazem da se za trenutak izadje iz forumskog Karpmanovog trougla i nadje vrabac na slici).. .
×
×
 • Create New...