Jump to content

wwww

Član foruma
  • Posts

    12,937
  • Joined

  • Days Won

    25

Everything posted by wwww

  1. wwww

    Bliski Istok

    ok, pobrkala sam onda s nekim drugim. svejedno, ostatak stoji.
  2. wwww

    Bliski Istok

    iju! ta nije valjda! a kakav je to polozaj Palestinaca u arapskom svetu?
  3. wwww

    Bliski Istok

    mir se nece stvoriti dok Palestinci i njihova militantna krila ne prestanu da negiraju pravo Izraela na postojanje i zahevaju slobonu Palestinu od reke Jordan do Sredozemnog mora. Imali su od 2005 teritoriju Gaze da rade sta hoce, nigde Izraelaca na vidiku da ih ometa. I sta su uradili? Bili izbori 2006 bese, izabrali Hamas i od tad nema vise izbora! Bas silna demokratija! I za to im kriv Izrael? Dobijali su silne pare s raznoraznih strana da im pomogne da se organizuju i stvore neko normalno drustvo, vec kako im odgovara. I sta su uradili? Glavesine strpale dosta para u svoj dzep (sto ovo zvuci poznato), i iz luksuza Katara govore idiotima da "izdrze", "sve ce to Bog, pardon Alah pozlatiti" kad se kao mucenici zrtvuju i dodju u raj (bese dzenet u islamu - mrzi me da trazim) pa im Alah da koliko bese devica na poklon. Ostatak investirali u kopanje sistema tunela ispod civilnih oblasti, dakle beton sve s armaturom su koristili da grade tunele za teroristicku organizaciju umesto da zidaju skole, bolnice, firme koje ce nesto svrsishodno proizvoditi, postrojenja za vodu da ne zavise od tako zlog Izraela, farme za poljoprivredne proizvode (ima tu nekih praznih prostora) - za divno cudo ti zli Izraelci uspevaju da nekako naprave te neke poljoprivredne ili kakve zajednice u istim prirodnim uslovima i da one tu uspesno posluju. Elem, sta su uspeli da urade s parama? Da naprave teroristicku organizaciju, obrazuju mlade narastaje da od 4-5 godina mrzi Jevreja i hoce da ga ubije, a ovi koji dobiju dozvolu da udju u Izrael da rade su koristili tu priliku da sakupe informacije za ovaj monstruozni napad. Ujedaju ruku koja ih hrani, pa posle kukaju kad im Izraelci nece da daju hranu, vodu i struju. Sta ste ocekivali, braco Palestinci?
  4. wwww

    Bliski Istok

    Evo kako Palestince iz Gaze Egipatski predsednik manje-vise naziva teroristima (te ih stoga nece kod sebe na teritoriji, nije blesav), vec predlaze da ih Izrael posalje u neku pustinju (procitah da su tamo uslovi za zivot uzasni. mislim, naravno, to je pustinja) https://www.france24.com/en/live-news/20231018-egypt-s-sisi-rejects-gaza-refugee-influx-blames-israel-for-aid-block Egypt's Sisi rejects Gaza refugee influx, blames Israel for aid block "The displacement of Palestinians from Gaza to Egypt means the same displacement will take place for Palestinians from the West Bank into Jordan," Sisi warned. "Subsequently, the Palestinian state that we are talking about and that the world is talking about will become impossible to implement -- because the land is there, but the people are not. Therefore, I warn of the danger of this matter." Sisi said Egypt "did not close" the crossing, but that "developments on the ground and the repeated bombings by Israel of the Palestinian side of the crossing have prevented its operation". In 1979, Egypt became the first Arab state to make peace with Israel following the Camp David accords of the previous year. That peace is at risk of disintegrating, Sisi said, if there is a mass exodus of Gazans to Egypt's neighbouring Sinai Peninsula that would risk turning it into "a new base for terrorist operations against Israel". "Israel would have the right to defend itself and its national security, and therefore direct strikes on Egyptian lands," he said. Dismissing comments by pundits about Sinai being a sparsely populated desert area, Sisi suggested Israel's Negev Desert as an alternative refuge for Gazans. "Palestinians could be moved there until Israel is finished with what it has declared is an operation to eliminate armed groups" from Gaza, the president said. "And then it could return them if it wished," he added.
  5. wwww

    Bliski Istok

    i kako je to sad relevantno za pitanje prava Izraela kao drzave da postoji danas? Nek se istoricari svadjaju na kongresima u salama koliko hoce da li je bas tog i tog dana, taj i taj naredio to i to, ili se to desilo 7 dana kasnije. Bas me zabole! To je njihov posao. Ovo mlacenje prazne slame oko toga da li to kao ima nekakvih dokaza da su na toj teritoriji ikada ziveli neki Jevreji te da imaju pravo i da pomisle da sad oni tu "otmu" sirotim Palestincima zemlju je stvarno 🤮 A ovakvu moju reakciju dobijas upravo ti (bese pravnik?) jer sam, malo je reci, razocarana tobom.
  6. wwww

    Bliski Istok

    evo ga, jos jedan borac za ljudska prava. za sve je kriv "Bibi i ekipa". Hajde mi da se lepo skoncentrisemo na prva Hamasa da iz naseljenih podrucja onako slobodarski, iz frustracije zbog 75 godisnjeg aparhejda, gadja tamo neku ekipu oko Bibija, a sve krijuci se iza 200 kidnapovanih talaca (dece, zena, staraca i mozda jos po nekog zivog uskarca, ako je koji ostao posle odsecanja galva na ulicama Gaze). To sto se sad malo Hamas i njihova PR masina zaigrao i jedna od njihovih lazi je vrlo brzo razotkrivena - 'ajde to da gurnemo pod tepih. I da i u buduce verujemo sta god nam Ministarstvo za Istinu Hamasa saopsti o zbivanjima tamo. 500, 700, 800 (ko da vise) mrtvih na onom parkingu i bar jos toliko povredjenih? Nema problema! Sve se to moze lepo upakovati i prezentovati za konzumaciju tv auditorijumu sirom sveta koji onako udobno sedi u fotelji, gricka kokice i navija da Hamas razvali "Bibija i ekipu".
  7. wwww

    Bliski Istok

    evo, vidimo sad kako se u Tunisu staraju da se spomenici koji dokazuju postojanje Jevreja na toj teritoriji, onako sistematski unistavaju i spaljuju. I onda: puj pike ne vazi! Nije tu nikada bilo nikakvih Jevreja! Ko im je kriv kad nisu sacuvali te neke stvari uklesane u kamen! Mislim, cela ova prica ovde na forumu oko dokazivanja prava Jevreja da imaju drzavu Izrael je... nemam reci! Mislim, 'ocete neki dokument? Eno vam onaj koji su Britanci ostavili posle zavrsetka okupacije Bliskog Istoka! No to sad za legaliste takodje nije dovoljno, sad trebaju neke mape i knjige iz prethodnih 100 godina! Uvek nesto.
  8. wwww

    Bliski Istok

    poenta nije bila da se konkretno govori o postojanju konkretne osobe po kojoj je "napisana" Biblija i ostale knjige vezano za dve religije. Poenta je da sve tri religije, kakve god da fiktivne dogadjaje i likove kao pojedince pominju, uvek pominju postojanje Jevreja u toj oblasti. Nisu pominjali Kriptonce, niti one s planete Vulkan sve s Spokom, niti Vukije niti ostale likove iz SF. I sad mi tu treba da dokazujemo nesto da li ima nekakvih istorijskih razloga da se eto bas tu napravi drzava za Jevreje. Pa nisu ih posadili u sred Amazonije ili na Papua Novu Gvineju! Na stranu to sto su mnoge od raznoraznih drzava na severu Afrike i Bliskom Istoku nastale tek raspadom kolonijalnog sistema. Pre toga nije bilo u kontinuitetu takvih drzava. Ali sad se samo Izraelu spocitava pravo na postojanje. Arapima nije dovoljan onoliko prostor od Atlantika do Indijskog Okeana da nadju neko parce zemlje da zive, vec im je zapelo da i bas ovaj poslednji komad bude njihov! A gde onda, gospodo, da Jevreji naprave svoju drzavu, koja ce se postarati da im se ne desi jos jedan holokaust? Ima neko neki predlog? Ili da ih iselimo na Mars? No onda bi se sigurno nasao neko ko bi i to osporavao, jer... siroti Marsijanci... ma, jok, brate, nije tu nikada bilo Jevreja, kao ni u ostatku sveta. To se samo svima oduvek prividjalo. Oni su dosli na svemirskom brodu iz sazvezdja Andromeda i mi sad tu ostro treba da se suprotstavimo kolonijalizaciji vanzemaljaca na planetu Zemlju.
  9. wwww

    Bliski Istok

    a zamisli, jos se i odvratni Montipajtonovci pridruzili zaveri, pa u laganoj varijati (da se narod ne doseti i da prevare Kronosa, poznatog saljivdziju, dok ispija kaficu) snimali tako neke filmice, komedijice u kojima takodje pominju (na sebi svojstven nacin) tako neke toponimcice i likove... naravno, to nije nikakav dokaz o postojanju Jevreja "od davnina", to mora biti uklesano u nekoj steni tamo oko Jerusalima (ili makar na nekoj mapi), ali je dokaz o tome kolko je duboka ta zavera Cionista.
  10. wwww

    Bliski Istok

    ma, jok bre, to se zli Izraelci, Zionisti, Mosad (i Soros, da ne zaboravimo njega kao standardnu mirodjiju svim teorijama zavere) tu negde 1940tih vratili 2000 godina kroz vreme, pa falsifikovali 3 najvece svetske religije i ubacili tako neke delove i likove koji su Jevreji, neke oblasti koje se tako zovu Judeje itd., a sve da bi mogli da tvrde kako su eto na tim prostorima ziveli Jevreji, te im treba dati drzavu. No, Kronosu treba neki dokaz uklesan u kamenu da je tu negde bilo nekih Jevreja. Necete vi prevariti cika Kronosa! Ne, ne!
  11. wwww

    Bliski Istok

    nisi mogao da smislis neki pametniji komentar?
  12. wwww

    ATP & WTA lista

    jos jedna novina od ove godine: dobijaju se bonus pare za one koji su najbolje prosli na 500 turnirima
  13. wwww

    Bliski Istok

    Students of New York University ripping down posters with the information about, and pictures of, the Israeli children kidnapped by Hamas
  14. wwww

    Bliski Istok

    evo je i treca kongresmenka americka (ona koja nije rec htela da prozbori u osudi masakra od 7.10. kad ju je reporterka jurila hodnikom i pokusavala da uzme izjavu, a ona kao mula cuti, sagnute glave i zuri da se dokopa lifta da ide u svoju kancelariju valjda, a ispred koje joj je pored USA zastave i palestinska - ima neki strucnjak za USA pravo i te zastave, je li to dozvoljeno da americki kongresmeni/ke ispred svojih kancelariija imaju neku drugu zastavu osim americke? ) kojoj drzavi je ova lojalna? da vidimo hoce li se protiv ovih podnositi krivicna prijava kao protiv Trampovaca. e
  15. wwww

    Bliski Istok

    hvala bogu te vise u Tunisu nema ni jednog Jevreja inace bi ih zive zapalili u sinagogi, u najboljoj tradiciji od 7.10. zanima me komentar Osorio i drugarice joj iz parlamenta Ilhan ili kako se bese zove, na ovo: kojoj strani li su sada lojalne?
  16. wwww

    Bliski Istok

    ima negde neki podatak koliko je na prostorima danasnje EU bilo Palestinaca, Sirijskih Arapa, Jordanskih Arapa, Persijaca itd. pre 100 godina, a koliko ih ima sada? Koliki procenat teritorije su onda kontrolisali, a koliki sada? mozda @sreta-steta ima neke mape i istorijske cinjenice, bas bi me nesto zanimalo. posto pricamo o istorijskom pravu i tapiji na zemlju, kolonizatorima i sreci lokalnog stanovnistva sto ih upoznaje...
  17. wwww

    Bliski Istok

    da vidimo mi i malo siru sliku: sto vise citas sve vise dolazis do zakljucka da je tu neko drugi bio etnicki ciscen, zar ne? kao da se taj porast od 10% na 90% moze dovesti u vezu s proterivanjem Jevreja iz svih ostalih zemalja tu u okolini, pa kud ce, sta ce, njima jedino preosta o Izrael.
  18. wwww

    Bliski Istok

    ma nikakve... Jesus (c. 6 to 4 BC – AD 30 or 33), also referred to as Jesus Christ,[e] Jesus of Nazareth, and many other names and titles, was a first-century Jewish preacher and religious leader. He is the central figure of Christianity, the world's largest religion. Born: c. 6 to 4 BC, Herodian kingdom, Roman Empire Died: AD 29 or 33 (aged 33–38) Jerusalem, Judaea, Roman Empire Cause of death: Crucifixion Known for: Central figure of Christianity, Penultimate Prophet in Islam Parents: Mary, Joseph Moses is considered the most important prophet in Judaism and one of the most important prophets in Christianity, Islam, the Druze faith, the Baháʼí Faith, and other Abrahamic religions. According to both the Bible and the Quran, Moses was the leader of the Israelites and lawgiver to whom the authorship, or "acquisition from heaven", of the Torah (the first five books of the Bible) is attributed. Born: Goshen, Lower Egypt, Ancient Egypt Died: Mount Nebo, Moab, Transjordan Religion: see Abrahamic religions section Nationality: Egyptian, Israelite Spouse: Zipporah/Cushite woman Children: Gershom, Eliezer Parents: Amram (father), Jochebed (mother), Pharaoh's daughter (adoptive mother) Known for: Prophet, Delivering the Ten Commandments to the Israelites Relatives: Levi (great-grandfather), Aaron (brother), Miriam (sister) Judea, Galilee and neighboring areas at the time of Jesus The Gospels say that Jesus was betrayed to the authorities by a disciple, and many scholars consider this report to be highly reliable. He was executed on the orders of Pontius Pilate, the Roman prefect of Judaea.
  19. wwww

    ATP turniri 250&500

    Karlosu trenutno predstavljaju problem igraci koji igraju brzo i snazno i blizu linija, koji ne cekaju u defanzivi, igraju brzo, ne daju mu vremena, pozuruju ga, a to je igra za indoors. Naravno, Medvedev je posebna prica, ali on je i generalno posena prica. No, Karlos je na travi pokazao da je sposoban vrlo brzo da uci, videcemo da li ce biti vremena za tako nesto ove indoor sezone. Mene zanima sta ce Medvedev da uradi do kraja sezone. Igra sledece sedmice Bec, kao i Siner (bar se jos nije povukao).
×
×
  • Create New...