Jump to content

VladimirB

Član foruma
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dobro, hajde ovako... Od kada je moderna drzava Srbija prisutna na Kosovu? Nadam se da ne mislis da postoji kontinuitet srednjovekovne srpske drzave nakon 1459.?
 2. Sa teritorijom (namerno izbegavam rec drzava) Kosova su dosli i neki ljudi, zar ne? Ti neki ljudi su se tu doseljavali vekovima kako su vremenom se Srbi sa Kosova povlacili dalje na sever - u Sumadiju, Srem, Macvu, Vojvodinu... Pocetkom XX veka tadasnja drzava Srbija je krvavo povratila teritoriju, kojom kasnije nije znala da upravlja.
 3. Ozbiljno sam pitao kakve veze ima Patrijarsija sa savremenim odnosima Srba i Albanaca. Kakve veze ima "sveta zemlja", crkve manastiri Patrijarsija stari grobovi... sa modernom istorijom?
 4. Ovo sam cekao. 😊 Moje pitanje je bilo veoma jednostavno, ne razumem kako nisi razumeo. Pitao sam o prisustvu DRZAVE SRBIJE na Kosovu. Odakle ti samo ideja kako mislim da Srba nije bilo na Kosovu poodavno?
 5. Opet tekst na nivou ulicarskih dosetki. Kakve veze ima Pecka patrijarsija sa razvojem odnosa izmedju Srba i Albanaca u modernoj istoriji?
 6. Dobro, od kada je po tebi drzava Srbija prisutna na teritoriji Kosova? Da li mislis da teritorija Kosova nije osvojena krvavim ratom? Koji bi ti trenutak izabrao kao polaznu tacku za analizu dogadjaja u modernoj istoriji?
 7. Pocetak XX veka je vreme kada je Srbija osvojila teritoriju Kosova. Mislim da je to odgovarajuci trenutak u modernoj istoriji od koga moze da se krene u analizu svega sto je dovelo do danasnjeg stanja.
 8. @taliesin Par koraka nazad... Pitanja za tebe, ako nije problem. Šta tebi lično znači Kosovo, odakle toliko strasti i ogorčenosti u pisanju? I zašto misliš da je to tema nad temama za ovo društvo?
 9. Ima i drugačijih mišljenja...
 10. Nije problematična istorija Kosova počela od '80-ih, već bi trebalo da odeš malo dalje (ne daleko) na početak XX veka. Nije teško koristiti Google... Kao što sam na raznim mestima dosadno ponavljao, počni od Dimitrija Tucovića i Dubravke Stojanović - nećeš verovati kuda će te odvesti i videćeš koliko je crna (i prećutana) istorija Srbije na početku XX veka. Nadam se da nećeš reći kako je Tucović antisrpski raspoložen, kako je Stojanovićeva jedan običan "soroševac" i tome slično. Tako da će ti biti jasno da je srpska država prosto bila surov okupator na toj teritroji. I
 11. Polako, polako... A Srbija nije silom uzela Kosovo pocetkom XX veka???
×
×
 • Create New...