Kolbas Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Šta je to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Šta je to? Vidi post 81, onaj recept radi sa raznim pečurkama. Što cabernet ide sa njima. Sad sam se izveštio, gotovo je za pola sata.Sent from my LM-G710VM using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted July 6, 2019 Share Posted July 6, 2019 Ove pečurke izgledaju baš jumbo ( sorry, slabo se razumem u njih iako ih jedemo) deluje mi kao dobra klopa da se mezeti kad se skupi društvo 👍 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 ... ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Danas sam raspolozen kulinarski. 🙂 Pa cu napraviti tj ispeci tart au rein claude sa testom na bazi brioche-a onda cu ispeci krompir posutim maslinovim uljem i belim lukom na liscu od smokve i jagnjeca rebarca na rostilju. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Obavezno slike da si stavio i daj odma recept za tart au rein claude, zvuci jebozovno skroz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Postavit ću slike, a recept za rein claude malo kasnije. Moram ići nabrat lišća od smokveSent from my MI 8 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Recept za tart, tj prvo testo brioche.350g brašna pomešati sa 2-3 kašike šećera i kašičicom soli. Zatim dodati 175ml mlakog mleka i 100g rastopljenog putera i jedno jaje. Sve to mešati jedno 5 min.Ostaviti da nadođe oko 1h zatim premesiti i ostaviti ponovo oko 40min. Zazim testo razvući prema veličini tepsije. I na testo sipati šljive koje su ranije otkoštene i pomešane sa šećerom i jedno 2 supene kašike ruma, ja sam stavio rum jer nemam ništa drugo.Peći oko 30-35 min na 200 stepeniSent from my MI 8 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 KrompirPostaviti lišće od smokve na vatrostalnu posudu da prekrije lepo dno.Iseći krompir na kocke i staviti preko lišća, zatim preliti maslinovim uljem posoliti i posuti iseckanim belim lukomPeći isto dok ne bude gotovo. Na 200 stepeni. Možeš promešati koji put da se lepo ispeče krompir sa svih stranaSent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 (edited) Slavisa, to su dzanarike, gdje dzanarike da nadjem sad? Dok sam trazio da vidim taj tvoj tart, naletim na neki sa suhim sljivama koji izgleda odlicno, pa cu se probat priopremit nekako. Ovaj izgleda onako bas kako bih volio, rustic: http://www.searching4zen.com/recipes/french-prune-tart/ Morao bih kupiti tart dish ako cu praviti, a ne znam hocu li stici danas. Edited August 11, 2019 by Honey Badger Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Slavisa, to su dzanarike, gdje dzanarike da nadjem sad? [emoji38]_2: Dok sam trazio da vidim taj tvoj tart, naletim na neki sa suhim sljivama koji izgleda odlicno, pa cu se probat priopremit nekako. Ovaj izgleda onako bas kako bih volio, rustic: http://www.searching4zen.com/recipes/french-prune-tart/ Morao bih kupiti tart dish ako cu praviti, a ne znam hocu li stici danas. Nisu to džanerike. To su rein claude ukusne, mesnate šljive i kad se kuvaju nisu kisele. Džanerike su kisele.Možeš ti stavit bilo koje šljive. A ne mora to baš biti tart tepsijaSent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Možda izgleda bledo ali nije. A i nisam premazao žumancem da dobije lepu bojuSent from my MI 8 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 10 minutes ago, slavisa said: Nisu to džanerike. To su rein claude ukusne, mesnate šljive i kad se kuvaju nisu kisele. Džanerike su kisele. Možeš ti stavit bilo koje šljive. A ne mora to baš biti tart tepsija Sent from my MI 8 using Tapatalk Naravno da mora biti bas tart tepsija, inace nije tart. Treba se za ovo pripremiti dan ranije. Meni vise pasuje onaj recept sa linka sa suhim sljivama pa cu mozda uskoro to pokusati. Sjetih se da sam skoro gledao neki kulinarski program na TV sa Rick Stein, koji je negdje u Francuskoj jeo prune tart i tad sam pomislio, uh, ovo izgleda dobro, moracu jednom spremiti. I onda ti postavis ovaj rein claude i ... bice, ovih dana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Rein claude ozišaoKao i sve ostalo.Sent from my MI 8 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Naravno da mora biti bas tart tepsija, inace nije tart. Treba se za ovo pripremiti dan ranije. Meni vise pasuje onaj recept sa linka sa suhim sljivama pa cu mozda uskoro to pokusati. Sjetih se da sam skoro gledao neki kulinarski program na TV sa Rick Stein, koji je negdje u Francuskoj jeo prune tart i tad sam pomislio, uh, ovo izgleda dobro, moracu jednom spremiti. I onda ti postavis ovaj rein claude i ... bice, ovih dana. Ako već hoćeš sa suvim šljivama, onda bolje napravi far breton.Sent from my MI 8 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 2 minutes ago, slavisa said: Ako već hoćeš sa suvim šljivama, onda bolje napravi far breton. Sent from my MI 8 using Tapatalk Hm, nije ni to losa ideja.Skoro je kao neki soufle, vrlo jednostavno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 Da to je slico kao testo za palacinke, super je, jako je jednostavno. Mozes dodati bilo koje voce. ali sa suvim sljivama i rumom je najbolje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 ... ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Fileti od smudja i štuke (bez kostiju) se stave u tepsiju sa folijom sa dosta buttera, maslinovog ulja i iscedjenog limunovog soka...začiniti filete po želji, može se od gore naseckati praziluk, šargarepa ili baciti nekog začinskog bilja...to sve baciti u rernu (može i na BBQ) i cvrčiti sve zajedno 15-20 min... kad se izvadi iz rerne i iz posude ja još preko narendam sir ili pospem parmezan i sve to malo prelijem onim socem što je ostao u tepsiji. Nije loše ribu jesti uz nekakav prilog tipa pirinač, krompir ili salata. Spremljeno na brzinu pa prezentacija nije baš reprezentativna...btw, ovo se verovatno može primeniti na bilo koju vrstu ribe, naravno, što je riba svežija tim je ukus bolji 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinik Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 ... Svaka cast ako si majstor da uklonis koscice iz stuke - no ona je poznata po gomili 'Y' kostiju koje su prava mora! U principu sto je veca - lakse se uklanjaju 'Y' kosti. Samo se besprekorni chefovi usudjuju da ponude stiku posto je uklanjanje kostiju davez, pogotovo ako ze serviraju klasicno, celu. Tada se bari, pa se plocice mesa prevrcu jedna po jedna i vade koscice. "Brochet a la riga' / Pallaprat. 'Krljust' se obicno napravi od tanusko isecenih krastavaca, pa se sve glazira zeleom da se zalepi. Mess. ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomiprunet Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Ne znam, ja nikad nisam imao fobiju od ribljih kostiju. Recna ili morska, izbacim glavne kosti, one meke nikakve to pojedem, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolbas Posted August 14, 2019 Share Posted August 14, 2019 Štuku filetiram drugačije od ovog videa gore, a verovatno sam isfiletirao četvorocifreni broj istih, više koristim nešto ovako Otpadne malo više mesa, ali ovde je ima u prilično velikom broju tako da ko je malo iskusniji pecaroš taj nema problem da upeca dnevni limit od 5 komada dovoljno velikih da može da se isfiletira...imam otprilike 4-5 načina kako je spreman... 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 Valjda je ovde prikladnije nego na Baštovanstvu, ovo je viši nivo: Danas, naseckao malo slanine, pripremio nešto povrća, što direktno iz bašte, što iz frižidera, šta se našlo, na proprženu slaninu dodao naseckanu papriku, šargarepu, krompir i beli luk, kad se to prodinstalo, presuo u činiju koja može u rernu, dodao, pola šolje pirinča, kašičicu aleve paprike, predhodno je već posoljeno, pobibereno, dok se malo krčka, pola čašice dobre šljivovice, iz komšiluka, dok se u rerni pirinač skuva, pripremio kolutove paradaiza, bamiju, par grančica peršuna, list bosiljka, pa to poređao u posudu, još malo posolio, posle desetak minuta, izvadio, prelio sa malo maslinovog ulja, sipao u tanjir, narendao parmezana, divio se sebi, i svom delu, na kraju, dobro došla čaša hladnog, belog. Nadam se da sam dobro linkovao slike, ako nisam zalud trud. 8 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 31 minutes ago, Div said: dok se malo krčka, pola čašice dobre šljivovice, iz komšiluka, U jelo ili u kuhara? 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted August 15, 2019 Share Posted August 15, 2019 (edited) Use. 😉 edit: i tako i tako sve završi u kuharu, samo skraćujem proceduru. Edited August 15, 2019 by Div 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts