Jump to content

Recommended Posts

Posted

Vidiš, meni je nekoliko forumaša na IL, ne zato što smo neistomišljenici (čak i upravo jesmo ili su nam stavovi bliski) već zato što su u komunikaciji sa mnom, u više navrata, prelazili granicu učtivosti i nastupali na način koji sam tumačio malicioznim. Nisam ih nikad prijavljivao; jednostavno sam odlučio da je najbolje za sve da ih stavim na IL.

Prema tome, motivi za takav akt mogu biti vrlo različiti od "netolerantnosti" ili "nedemokratičnosti".

Takođe, želim da napišem, kako je meni lično forma diskusionog foruma odavno precenjena stvar. Jer, šta meni od 45+ godina i formiranim stavovima i vredn.sistemima, neko može da napiše da bih ih ja odbacio ili promenio? Može neko da mi proširi vidike, da mi pokaže da postoje neki drugi načini rezonovanja, komunikacije, da ukaže na neku grešku koju ne uviđam da činim, ali to bi bilo to otprilike.

Ovde upravo dolazim zbog istomišljenika, ljudi čiji su stavovi i misli slični mojima, a koji obogaćuju moje percepcije i moja iskustva. 

Posted
28 minutes ago, Drug Crni said:

Ovde upravo dolazim zbog istomišljenika, ljudi čiji su stavovi i misli slični mojima, a koji obogaćuju moje percepcije i moja iskustva. 

To je sasvim OK, nije kao da ih nema, zar ne?

Ono što nije u redu je zahtevati da forum jednostavno eliminiše drugačije misleće ma kolika manjina bili.

• Like 1