Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 6/25/2020 at 1:17 PM, Ne sam Safete said:

Odlična. Missim vidi mi se po avataru šta mislim o seriji :classic_smile: samo ja nisam pronašao tu pararelu sa našim filmovima 

Iako sve 3 potpuno drugacije, iako su sve 3 sitkomi koji nisu, sve 3 Netflixove: Kominski, After life & Dead to me su mi sjajno osvezenje posle nekih super teskih jednosatnih epizoda raznih (pa i dobrih) serija koje gledam proteklih godina.

Posted
36 minutes ago, leki bg said:

Iako sve 3 potpuno drugacije, iako su sve 3 sitkomi koji nisu, sve 3 Netflixove: Kominski, After life & Dead to me su mi sjajno osvezenje posle nekih super teskih jednosatnih epizoda raznih (pa i dobrih) serija koje gledam proteklih godina.

Dobar je 'Kominsky Method' a Dead to me nisam gledao.

------------------------------------------------------------------------

Inače svašta sam odgledao u posljednje vrijeme a osim Outsidera ništa me nije posebno dirnulo.

ZeroZeroZero- onako drži pažnju pošto su tri priče isprepletene od kojih me meksička najviše vozila .Opet, dosadile su mi te mafijaške priče, što me nije zaustavilo :classic_smile: da odgledam Gangs of London, koju sam već zaboravio. Gledljiva je ali ništa više od toga.

'Plot against America' iskače iz šablona, alternativna istorija u kojoj Roosevelt gubi od pronazi Lindbergha ali su prropustili priliku (baš kao i Man in high Castle) da naprave sjajnu seriju, osim po pravilu odličnog Turturro-a ništa za izdvojiti.

Dodjoh i do Outsidera, pobjednika ovog mini ciklusa :classic_smile:

Odlično otvaranje serije, kasnije je za moj ukus bilo previše nadnaravnog ali sjajna kamera i gluma su me jednostavno tjreale da gledam dalje. Ne mogu nikoga od glumaca izdvojiti jer su svi bili odlični (kao u Bronu npr) od najmanje uloge do onih glavnih.

Mala trivia, Igor Martinović iz Zagreba, direktor fotografije (House of Card, Night of i ovde u par epizoda) je dobio priliku da režira jednu epizodu. Želim mu još uspješniju karijeru nego što je sada.

• Like 1
Posted
On 7/1/2020 at 4:20 PM, Ser Jaime! Rickon! Dickon. said:

Ja ne mogu nemački. Babilon Berlin mi je baš bila dobra serija, al sam batalio negde u petoj ili šestoj epizodi jer samo gledam tamo negde sa strane da se pojavi Prle sa šmajserom ili Bata Živojinović sa puškomitraljezom.

Weltschmerz.

On 7/12/2020 at 6:25 PM, Ne sam Safete said:

Dobar je 'Kominsky Method' a Dead to me nisam gledao.

------------------------------------------------------------------------

Inače svašta sam odgledao u posljednje vrijeme a osim Outsidera ništa me nije posebno dirnulo.

ZeroZeroZero- onako drži pažnju pošto su tri priče isprepletene od kojih me meksička najviše vozila .Opet, dosadile su mi te mafijaške priče, što me nije zaustavilo :classic_smile: da odgledam Gangs of London, koju sam već zaboravio. Gledljiva je ali ništa više od toga.

'Plot against America' iskače iz šablona, alternativna istorija u kojoj Roosevelt gubi od pronazi Lindbergha ali su prropustili priliku (baš kao i Man in high Castle) da naprave sjajnu seriju, osim po pravilu odličnog Turturro-a ništa za izdvojiti.

Dodjoh i do Outsidera, pobjednika ovog mini ciklusa :classic_smile:

Odlično otvaranje serije, kasnije je za moj ukus bilo previše nadnaravnog ali sjajna kamera i gluma su me jednostavno tjreale da gledam dalje. Ne mogu nikoga od glumaca izdvojiti jer su svi bili odlični (kao u Bronu npr) od najmanje uloge do onih glavnih.

Mala trivia, Igor Martinović iz Zagreba, direktor fotografije (House of Card, Night of i ovde u par epizoda) je dobio priliku da režira jednu epizodu. Želim mu još uspješniju karijeru nego što je sada.

Outsider je dobar u prve 3 epizode i odlična ideja (o tom negativnom) ali slabo predstavljena....malo su glumci izduvali nekako se nije sve poklopilo, da bi dao 8.

Zato 7,3.

Posted
20 hours ago, MilošVB said:

Balkanska mafija na B92.

Jaki su Bugari ide gas bre.

10/10

Stvarno ili zezas? Po meni je sramota da jedna takva serija nasledi termin "Mućki". Mogao je da padne barem "Alo, alo".

Posted (edited)
On 7/4/2020 at 11:20 AM, Klotzen said:

Amazon studio će raditi seriju "Fallout" po popularnoj video igri.

https://www.espn.com/esports/story/_/id/29401015/fallout-tv-series-developed-amazon-studios

Ekipa koja je radila Westworld će biti zadužena za nju. Survival žanr je smorio sa zombijima i mislim da će ovo biti osveženje u tom žanru. Pogotovo za nas veterane koji smo igrali tu igru a i za mlađe jer je igra i dalje veoma popularna.

Ja i dalje cekam da se neki ambiciozni ljudi odvaze da ekranizuju GTA San Andreas. Sta bih dao...

Edited by RatzenStadt
Posted

GTA ti je bilo koja mafijaška serija, zar ne ? Samo malo više kadrova sa jurnjavom automobilima. Ovih dana gledam "Narcos" i to je otprilike GTA stil, ubistva na hiljadu načina samo nedostaje "reli po gradu" :)

• Like 1
Posted (edited)
16 hours ago, RatzenStadt said:

Ja i dalje cekam da se neki ambiciozni ljudi odvaze da ekranizuju GTA San Andreas. Sta bih dao...

Več postoji.

:default_coffee:

Edited by Asterion
Posted

Konačno odgledao poslednju sezonu Babylon Berlin. Meni se svidelo, po kvalitetu negde u rangu sa prve dve, ali meni lično i bolja jer je veći deo posvećen političkom kontekstu tog vremena pa me je to nateralo i da malo više istražujem.

Nastavio sam sa nemačkim kad sam već tu, pa sam počeo Dark. Pogledao par epizoda, za sad baš dobro, bar što se tiče same atmosfere i likova, o zapletu i suštini ne mogu još da govorim. Muzika i sam način na koji se koristi... brutalno :Hail:

• Like 1
Posted (edited)

ja po treci put u pet godina gledam seinfelda. nikad nace dosaditi iako vec znam unapred vecinu lajni glumaca.

must of been one of those rich, spoiled handicapped people

:Hail:

Edited by gggggggg
  • Like 2
  • Thanks 1
Posted
On 7/15/2020 at 9:03 AM, Klotzen said:

GTA ti je bilo koja mafijaška serija, zar ne ? Samo malo više kadrova sa jurnjavom automobilima. Ovih dana gledam "Narcos" i to je otprilike GTA stil, ubistva na hiljadu načina samo nedostaje "reli po gradu" 🙂

Nesto najblize GTA SA bi bio The Wire, bar zbog 90's vibe-a i OG likova.
No, ja hocu da se ekranizuje bas prica CJ-a i njegovih drugova (i nazovi drugova) 😉

• Like 1
Posted
On 7/16/2020 at 5:40 PM, djole said:

Konačno odgledao poslednju sezonu Babylon Berlin. Meni se svidelo, po kvalitetu negde u rangu sa prve dve, ali meni lično i bolja jer je veći deo posvećen političkom kontekstu tog vremena pa me je to nateralo i da malo više istražujem.

Nastavio sam sa nemačkim kad sam već tu, pa sam počeo Dark. Pogledao par epizoda, za sad baš dobro, bar što se tiče same atmosfere i likova, o zapletu i suštini ne mogu još da govorim. Muzika i sam način na koji se koristi... brutalno :Hail:

Kad sve to  završiš... 

serija

Unsere Mütter, unsere Väter: Bruch, Volker, Schilling, Tom, Trepte ...

Glavni glumac u Ba.Berlin je isto glavni glumac u gornjoj seriji. 

film:

bol.com | Das Leben Der Anderen (Dvd), Martina Gedeck | Dvd's

• Like 1