Besni lala Posted Wednesday at 03:17 PM Posted Wednesday at 03:17 PM 18 minutes ago, Mina D. Harker said: Izašle su svih 9, to je ljepota Netflixa 😄 E Super baš. Hvala puno @Mina D. Harker 🙏 1
Jezebel Posted Thursday at 03:15 AM Posted Thursday at 03:15 AM (edited) 17 hours ago, Mina D. Harker said: Dajte ovoga još! 🙏 Daaa, i da iskoristim priliku = jos jednom da istaknem ovaj film 'Another Round' Original title: Druk 2O2O, jos jedan danski kinematografski biser ... totalna preporuka. https://www.imdb.com/title/tt10288566/ Edited Thursday at 03:18 AM by Jezebel 1 1
Rex Posted Thursday at 03:06 PM Posted Thursday at 03:06 PM On 6/4/2025 at 4:49 PM, Besni lala said: Da. Svideo mi se trejler. Za divno čudo - pošto baš izbegavam Engleze. Ovo je ok. Samo da izađe još koja epizoda. Pa nisu Englezi, Škoti su. 🙃 Pogledao i ja - baš lepo i hoću još i verujem da će biti još sezona., 2
Eddard Posted Thursday at 03:13 PM Posted Thursday at 03:13 PM Za one koji vole medicinske serije, apsolutna preporuka: https://www.imdb.com/title/tt31938062 U stvari, ovo je verovatno najbolje što sam iz tog žanra u životu, sve Grejove anatomije, Hausi, ER-ovi i ostali mogu da se poklone pred ovim remek delom. Kombinacija super prepakovanog medicinski nestvarno tačnog ER-a i serije 24. 3 2
Rex Posted Thursday at 03:22 PM Posted Thursday at 03:22 PM 6 minutes ago, Eddard said: Za one koji vole medicinske serije, apsolutna preporuka: https://www.imdb.com/title/tt31938062 U stvari, ovo je verovatno najbolje što sam iz tog žanra u životu, sve Grejove anatomije, Hausi, ER-ovi i ostali mogu da se poklone pred ovim remek delom. Kombinacija super prepakovanog medicinski nestvarno tačnog ER-a i serije 24. Sve se slažem, osim tvoje procene ER. ER je isto vrlo, vrlo realističan i držao je jak kvalitet bar osam sezona. Ova serija je trebalo da bude nastavak ER, ali nije zbog sukoba sa Krajtonovima. Ima iste izvršne producente i glavnog glumca. Tako da - pravda za ER. ER, The Pitt i, verovali ili ne, Scrubs su medicinski najtačnije serije. Grey je kvazimedicinska serija, a u stvari je sapunica. Baš kao i ovogodišnji Doc. Dva različita žanra i ne bih ih ja mešao, neka gleda ko šta voli.
Mina D. Harker Posted Thursday at 03:30 PM Posted Thursday at 03:30 PM Krenuh da preporučim Pulse, ali ona jeste sapunjavija od The Pitt 🙃iako sam uživala u obje. Ocjena je nepravedno loša. (Opet neki vouksteri oće da nam pokvare zabavu!!1! Čak i meksički pričaju u sred juesovej/s)
Eddard Posted Thursday at 03:41 PM Posted Thursday at 03:41 PM 9 minutes ago, Rex said: Sve se slažem, osim tvoje procene ER. ER je isto vrlo, vrlo realističan i držao je jak kvalitet bar osam sezona. Ova serija je trebalo da bude nastavak ER, ali nije zbog sukoba sa Krajtonovima. Ima iste izvršne producente i glavnog glumca. Tako da - pravda za ER. ER, The Pitt i, verovali ili ne, Scrubs su medicinski najtačnije serije. Grey je kvazimedicinska serija, a u stvari je sapunica. Baš kao i ovogodišnji Doc. Dva različita žanra i ne bih ih ja mešao, neka gleda ko šta voli. Don't get me wrong, zbog ER-a sam postao doktor (da, zaista), i san mi je bio upravo Emergency Medicine u nekom ER-u u USA. Obožavao sam je, kao i Nou. Ali naravno da se uopšte ne sećam medicinskih stvari iz te serije jer sam je gledao pre studija, pa ne mogu realno da uporedim, ali verodostojnije od ovoga ne može. Što se Grey's Anatomy tiče, ja je verno gledam već 17 godina (prvih par sezona sam pogledao u cugu) i bila je veoma medicinski tačna, ali više nije toliko. Drugačiji tip medicinskih problema obrađuju, više je high-end medicina u pitanju, eksperimentalne nove metode i istraživanja koje se provlače kroz seriju, dok je Pitt prizemnija, obrađuje bukvalno sve ono što svaki dan dolazi u jedan ER, od običnih posekotina, opekotina, urinarnih infekcija, gastroenteritisa.... do ozbiljnih povreda i stanja. I to radi brutalno dobro. Brutalno. Naravno, dramatizovano i visoko koncentrovano, ali predobro. U GA jeste više aspekt na drami i međuljudskim odnosima, tu si u pravu, dok je u Pitt-u to neka propratna nit. 1 1
Rex Posted Thursday at 05:08 PM Posted Thursday at 05:08 PM Naravno, da naglasim i ja - nisam lekar, nemam nikakvo medicinsko obrazovanje, niti bilo šta slično. No, kada je onomad počeo Haus, u jednom trenutku se pojavio blog koji je ocenjivao medicinsku realnost iz epizode u epizodu, pa mi je to postalo zanimljivo jer volim medicinske serije i onda mi je prešlo u hobi da ispitujem realnost medicine u serijama koje gledam (hej! svako od nas ima neki čudan hobi) i da gledam lekare-influensere koji se time bave, pa su po tim merilima ER i Scrubs uvek bili pri vrhu. Naravno, sad je to Pitt. Vrhunska serija po svemu, a to je samo dodatni bonus.
Besni lala Posted Thursday at 05:24 PM Posted Thursday at 05:24 PM (edited) 2 hours ago, Rex said: Pa nisu Englezi, Škoti su. 🙃 Pogledao i ja - baš lepo i hoću još i verujem da će biti još sezona., ...a dobro - 14te rekoše da je sve to isto... Šalim se. Naravno. Prija mi njihov naglasak - i više nego Irski. .... ed. - Kad Renton kaže Fook - istopim se. Još uvek nisam pogledao . Sa'ću. Ćaos. Edited Thursday at 05:27 PM by Besni lala 1
berti Posted yesterday at 09:45 AM Posted yesterday at 09:45 AM 16 hours ago, Rex said: Naravno, da naglasim i ja - nisam lekar, nemam nikakvo medicinsko obrazovanje, niti bilo šta slično. No, kada je onomad počeo Haus, u jednom trenutku se pojavio blog koji je ocenjivao medicinsku realnost iz epizode u epizodu, pa mi je to postalo zanimljivo jer volim medicinske serije i onda mi je prešlo u hobi da ispitujem realnost medicine u serijama koje gledam (hej! svako od nas ima neki čudan hobi) i da gledam lekare-influensere koji se time bave, pa su po tim merilima ER i Scrubs uvek bili pri vrhu. Naravno, sad je to Pitt. Vrhunska serija po svemu, a to je samo dodatni bonus. U jednoj epizodi Dr Hausa je bio slucaj pacijenta sa Gilen Bareovim sindromom. Retka bolest, uvek covek misli da se nekom drugom desava. Moja supruga se razbolela od toga, uzas. Dug oporavak, bogu fala dobro se zavrsilo. 1 3
Mina D. Harker Posted yesterday at 10:24 AM Posted yesterday at 10:24 AM Prolazim kroz Netflix ponudu kao voz kroz stanicu, vreo nož kroz puter, svinja kroz mastan džak...😁Neko je, mislim, već pomenuo Secrets we Keep, dansku triler seriju koja zapravo kritikuje klasnu i rasnu podjelu u društvu. Nešto je trulo u državi Danskoj, hehe. Vrlo slojevita priča, još jedna jaka preporuka. 1 1
Jezebel Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Secrets we Keep, ^ ovu nasu Danicu Curcic cesto vidim u danskim serijama/filmovima ... danska glumica rodjena u Srbiji. 2
Klotzen Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago On 6/5/2025 at 5:13 PM, Eddard said: Za one koji vole medicinske serije, apsolutna preporuka: https://www.imdb.com/title/tt31938062 U stvari, ovo je verovatno najbolje što sam iz tog žanra u životu, sve Grejove anatomije, Hausi, ER-ovi i ostali mogu da se poklone pred ovim remek delom. Kombinacija super prepakovanog medicinski nestvarno tačnog ER-a i serije 24. Klinika Švarcvald i čuveni doktor UDO ništa ? 🙂 3
Recommended Posts