Mina D. Harker Posted February 28 Posted February 28 4 hours ago, JPM said: Da li je to normalno, nešto se sa mnom desilo od kako sam otac. Normalno je relativno, a empatija je i normalna i poželjna. Svako ljudsko osjećanje je normalno kao reakcija na neke (nove, izmijenjene) okolnosti, jedino bih rekla da ukoliko se stanje promijenjenog raspoloženja, tuge, uznemirenosti i prevelike osjetljivosti produži i/ili počne da utiče na svakodnevni život te remeti funkcionisanje (kuća, posao, društveni život), onda treba potražiti pomoć psihologa. Ali to samo ti ili tvoji najbliži možete da (pr)ocijenite. Nemam savjet, nego eto čisto ljudski empatišem. 2 1
Besni lala Posted March 3 Posted March 3 Dobro jutro svima i ovde. Nekad mi je dovoljan katalizator i nešto sasvim jednostavno. Vedro jutro, recimo Želim svima lep dan. Verujem da će i biti... 4 2
Kronostime Posted March 3 Posted March 3 35 minutes ago, Besni lala said: Dobro jutro svima i ovde. Nekad mi je dovoljan katalizator i nešto sasvim jednostavno. Vedro jutro, recimo Želim svima lep dan. Verujem da će i biti... Znaci danas si Polubesni Lala? 1
Pletilja Posted March 5 Posted March 5 .....dekomponovano, rashsrafljeno, iskidano, poremeceno.....lazno.... ...u mladosti, boris se sa svojim manama, u starosti, boris se da sacuvas svoje vrline a snage je sve manje..... I, sta cu sad? Nista. Ono sto oduvek radim, probudim se, pogledam sta je ostalo od mene nakon jucerasnjeg dana, pokupim te komadice, progutam suze i......udjem u novi dan. Sta drugo? 4 2
Dragan Posted March 8 Posted March 8 Zahvalnost. Zahvalnost. Zahvalnost. Za Sunce i nebo, šumu i ptice ... I za tople ljudske oči.
Pletilja Posted March 14 Posted March 14 Danas pre podne - velika kriza na svim nivoima, psihicki iscrpljeno, fizicki slomljeno, emotivno izbezumljeno, malo je falilo da od komsinice pozajmim nesto za smirenje, valerijanu sam potrosila koliko juce. I onda se, danas oko 17h nesto dogodilo, pocela sam da se opustam i bez sedativa, valerijane. Razmenjivala sam poruke sa cerkom, uplasena je, u jednom trenutku, napisala je "Samo da ne bude krvi". Napisala sam joj par recenica vise da bih nju umirila, da ce sutra sve biti dobro zato sto ovolika kolicina dobrote, iskrenosti, doslednosti ne moze da bude pobedjeno. Zlo kojem se suprotstavljamo, svako na svoj nacin, je toliko banalno, toliko lazno, tako glupo i plitko da ce nestati kao smrdljivi, crni dim. Verujem svojoj intuiciji, sutra ce biti praznik, bice sve dobro, ovo je samo nase, ovo su najbolje verzije svih nas. I ako zlo pokusa da nam kvari ovu radost, da nam ubije nadu, bice ismejano i podvijenog repa ce morati da prizna svoj poraz. Bice sve dobro.
mrd Posted March 14 Author Posted March 14 Zaboravio sam na ovo mesto na internetu. Sve mi je sivo. Dve drzave sam uspesno upropastio, a ceo sam zivot verovao da cu pod starost da zevitlavam mlade. Doslo vreme da je opet penzija nista, ili ce je proglasiti za nevazecu. Sreca da ne verujem nikome do samo sebi i da mogu da mi pljunu pod pendze. Nervira me jedino sto cu ceo zivot morati da motam kombinacije ko sir Oliver. serem ti se u generaciju i neka me sada banuje u 3lp.
JPM Posted March 20 Posted March 20 Jeste li primetili nekad koliko je zapravo teško izaći iz šablona svojih životnih navika, na dnevnom nivou. Bukvalno čim nisam fokusiran na neku naviku koju želim da menjam, resetujem se na staru naviku. I tako iznova i iznova. Jeste li promenili nekad na sebi nešto čega ste bili svesni da nije dobro. I kako? 1
Mina D. Harker Posted March 20 Posted March 20 Što bi rek'o Kinez iz South Parka - you rack disciprine! Isto i ja 🥲🙋♀️
JPM Posted March 20 Posted March 20 Ma to da nemam disciplinu znaju i vrapci na grani. Problem je kako uspostaviti disciplinu, a to je pitanje principa. Ja na primer imam mnogo problema sto cesto ne zavrsim nesto sto sam zapoceo, tako da je zavrsetak fakulteta bio ogromna pobeda. 1
Mina D. Harker Posted March 20 Posted March 20 6 minutes ago, JPM said: Problem je kako uspostaviti disciplinu, a to je pitanje principa. Treba da ulažeš svjesni napor, iliti da tjeraš sebe. Koliko god dugo vremena je potrebno, pa će valjda preći u naviku. Evo, ja kao vrlo lijena i sklona padu u stare patterne moram da radim neke vježbe za bolno rame, jer su mu mišići oslabili i moram da ih jačam. Kupila sam te neke rekvizite i tjeram sebe da odradim vježbice bar 2-3 puta nedeljno po 15-20 min, a imam prijatelje koji vježbaju kod kuće svaki dan bar 30 min. i ne mrzi ih. Jbg, stvar usvojenih navika. Dakle, ćeraj se da usvojiš nove navike, pa kome dosadi 😆 1
Besni lala Posted March 26 Posted March 26 Ćao Eh ... Bipolarnost kao takva je prilično usrana stvar. E sad - ko je čitao Idiota - seća se pričice o sekundi lucidnosti pre pomračenja... Tako i ovde, obrnuto doduše , vreme depresije se pretapa u bistrije momente... Stvari budu jasnije. ... Pitanje ravnoteže - kao i u svemu, zar ne? ... Prijatan dan drugari 2
Pletilja Posted March 26 Posted March 26 (edited) To, ta "bipolarnost", to su mi deca zalepila kao etiketu jos odavno, uz moju napomenu da je 1 od dvoje dece sam sebi zalepio etiketu Aspergerovog sindroma. Preteruje, njegova mizoginija i nedostatak empatije su stvar karaktera a ne mentalnog zdravlja. Ako ovim sitnicama dodamo da mi je mladje dete samoprozvani Narcis, nasledje ocevih gena, sta da vam kazem, ko nas je sastavio, nije dangubio. Shalim se. Niko nije savrsen, svi mi imamo svoje borbe i resenje vidim u introspekciji, mentalnoj higijeni. Nedavno, procitala sam tekst uglednog psihijatra koji kaze da depresija i nije tako porazavajuca dijagnoza jer upucuje coveka da se bavi sam sobom i slazem se sa tim stavom. Na cuveno pitanje "Kako da zavolim sebe i da znam meru te ljubavi", dobar prijatelj, psiholog, mi je rekao "Bavi se sobom, naci ces razlog..." Danas se lepo osecam, s razlogom. Juce sam imala prvi susret sa tuziocem, mladom zenom, povodom onog polivanja crvene farbe u Novembru 024. Vec u prvoj recenici je nedvosmisleno stavila do znanja da razume zasto sam to uradila i da moze da odlucuje u svoje ime, najradije bi mi se zahvalila. Ali, ona je tu da primenjuje zakon i tako.....morace da konsultuje "visu instancu". Sta je tu bilo lepo? Pa to, da mi je neprijatnije sto ona mora da se brani od "vise instance" nego ja od nje. Edited Wednesday at 07:31 PM by Pletilja 4
Besni lala Posted Wednesday at 07:54 PM Posted Wednesday at 07:54 PM (edited) 3 hours ago, Pletilja said: To, ta "bipolarnost", to su mi deca zalepila kao etiketu jos odavno... 🤗 draga @Pletilja@Pletilja znate, dijagnoza je smernica i preporuka da li od bliskih ljudi ili od lekara. Treba imati razumevanja i za njih. ... Razumem vašu šalu i dobru nameru iza nje. ... Drago mi je da se danas osećate lepo. ... U prevozu sam, tako da praštajte na nedorečenostima i greškama. Verujem da me razumete. Edited Wednesday at 08:02 PM by Besni lala 1 1
Besni lala Posted Sunday at 10:12 PM Posted Sunday at 10:12 PM Ehhh Nije loše. Posle par zajebanih dana opet par trenutaka balansa. Ništa specijalno - ali ja to i volim. Prijatno veče drugari. 1
božija noga Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Večeras sam besan jer je Zvezda izgubila od Spartaka u košarci. Naprosto mi je nepojmljivo kako nismo razbili rivala jer smo favoriti. Često ih vređam na društvenim mrežama baš pogrdno da izbacim frustraciju. Upisujem poraze unapred. Kao sad pred susret sa efesom. Sve ostalo je baš lepo u mom životu. Popravio sam socijalne odnose. Doktorat i posao šljakaju dobro. Samo što se pojavio sajt koji kopira moj na kome radim. Uživam i trudim se da menjam način razmišljanja. 2
Recommended Posts