Jump to content

Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...


Eddard

Bojkot izbora-da ili ne?  

146 members have voted

  1. 1. Da li ste za bojkot izbora koji će se održati sledeće godine?

    • Da
      73
    • Ne
      42
    • Ne znam
      14
    • Ne zanima me
      15
    • Ne želim da odgovorim
      2


Recommended Posts

2 hours ago, Pavaroti said:

Pazi njemu smeta ekonomski program Dveri.🙈 Mislim dokle ovo ide. Ciji ti se DJ program ekonomski svidja? AKo mozes da mi odgovoris na to pitanje? 😂

Pa valjda je na tebi da dokažeš da valja kad ih već reklamiraš, ali očigledno da ne smeš.

 

1 hour ago, Džudi said:

 

...

 

Da li ću se na nekim izborima naći na listi za opšinu ili grad, pojma nemam. Da li ću danas-sutra posle normalnih izbora ući u neki UO ni to ne znam.

 

 

 

 

 

Pa ako je tako, lepo reci da glasamo za tebe kako bi dobila mesto u nekom UO. Nisam ni očekivao da drugovi članovi rade nešto iz ideala, mada mislim da ti na ovom forumu nešto i ne ide put ka foteljici.

Edited by DJ_Vasa
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Koji je plan B, kad opozicija ostane izvan institucija, a biće raspisani i lokalni izbori, da li će bojkot opozicija opet šetati subotom popodne i čekati da se Vučić smiluje i sam ode? Naročito me interesuje, budući da je bojkot opozicija i antievropska, na čiju podršku računaju, Rusije, Kine, da podrže demokratiju u Srbiji?

 

...Dugo sam u partijskoj i u vanpartijskoj politici. Prihvatljive su mi sve razumne odluke, ujedno i nama kao organizaciji koja će okupljati iskusne aktiviste umesto amatera i mediokriteta koji su zaposeli opoziciju, vlast da ne komentarišem. Potrebna nam je evropska kolona na izborima. To nisu ni vlast ni SZS. Moja je ideja o programskoj evropskoj koaliciji koja će ponuditi jasan plan, kako da Srbija u narednih deset godina uđe u prestižno evropsko društvo. Evropska integracija podrazumeva ulazak u NATO, ulazak u NATO prihvatanje činjenica o zločinačkoj politici i njenim žrtvama iz devedesetih. Ulazak u NATO je uspostavljanje institucionalnog partnerstva sa SAD, Kanadom. Potreban nam je Šengen za celu bivšu Jugoslaviju. Vladavina prava podrazumeva otkrivanje političke pozadine ubistva premijera Đinđića, incidenta u kafiću Panda u Peći 1998, itd. U ovom trenutku opozicija je u procesu previranja, prekomponovanja. Moj cilj je pre svega da utičem upravo na prekomponovanje, i formiranje zajedničke, ali verodostojne evropske liste: evropsko opredeljenje svih aktivnih političkih subjekata trebalo je da bude jasno još 12. marta 2003, a ne 2018.

Mene interesuje politički dogovor o našoj evropskoj budućnosti i NATO partnerstvu, politički dogovor o ulasku u savremeni kapitalizam i o izlasku iz siromaštva. Ne interesuje me traganje za trećim putem na koje pozivaju intelektualna elita i SZS. Taj put, put naše intelektualne elite, jeste povratak u Sovjetski Savez, a to nam vlast već obilato nudi. Ako je Vučićev odlazak s vlasti naš biološki prioritet, a svaka promena vlasti je sama po sebi korisna, opet su nam potrebni jasni i konkretni planovi. Koja je stvarna politička alternativa Vučićevim politikama četiri stuba, sistemska alternativa korupciji koju je preuzeo s Tadićevim i Đilasovim kombinacijama, i delom prethodnog establišmenta, i svi ti Vučićevi plagijatori, šaneri, Babići i Mortadele? Konačno, uveren sam da će odluku o Vučićevom odlasku doneti i realizovati Brisel, nakon suočavanja sa svim njegovim neispunjenim obećanjima koja postaju mrlja na verodostojnosti i uspešnosti evropske spoljne i bezbednosne politike. Svejedno, izbore, eventualni bojkot, Day After, ne smemo čekati nespremni......

Nikola Samardžić

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Pa valjda je na tebi da dokažeš da valja kad ih već reklamiraš, ali očigledno da ne smeš.

 

Pamene zanima cija te ekonomska politika odusevljava kad samo napadas Dveri.Za Dveri nikada nisam glasao, niti cu. Naravno da ti neces odgovoriti, posto nemas pojma kako glase ekonomski programi ostalih stranaka a i kad saznas ne znam sta ces reci 🤡

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Plavi Golub said:

Trebala si da odvojis ovaj potpis Nikole Samardzica jednim enterom. Pomislih sta ti bi da se prebacis u drugi rod. 

😀

 

obicno uradim italic da bude jasnije, ne bih sada da editujem jer svejedno je jasno...

 

 Bez obzira na rod i ime.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Džudi said:

... 

 

Ovo se vec pretvorilo u pattern.
Cemu sluzi iznosenje licnih podataka, u nekom tugaljivom obliku, gde ce mnogi samo reci 'auh!'
Da se potkrepi licno politicko opredeljenje?
Naganjanje pristalica / buducih glasaca na neku emociju / simpatiju?  
:classic_blink:

 

To je nonsens. Tvoji 'ortopedski problemi' nemaju nikakve veze sa srbijom.
A tim pre sa 'borbom za slobodu i demokratiju'.

Zar neko treba da se pozove na hormonalne / psiholoske probleme da bi se reklamirao / potvrdio kao borac_za_nesto?
To je apsolutno neukusno i vise nego zalosno i tuzno.

 

'Juce sam izvadio / izvadila umnjak koji me je mucio vise meseci - ura, jos jedna pobeda u borbi za slobodnu i demokratsku srbiju!'
:smiley58:

 

I drugi su reagovali na takvo piskaranje, pa je mozda trenutak da malo zastanes i razmislis.
Rekla-kazala, neizgovorene do kraja recenice tipa - jos ste mali & neiskusni, nemate moja dragocena saznanja, pa ne smem / ne mogu da vam kazem Dzudinsku Istinu, kao i stalno potezanje 'iskrenosti & otvorenosti' - zaista smaraju. 
To se pretvorilo larpurlartizam, doduse - vrlo otuzni zverjanski performans.  

Bottom line - ti si ziva antipropaganda za tvoju partiju na 4umu, pa sam pomislio, mili bogo, ako ih je tamo samo polovina takvih, emociJonalno-razbarusenih - daleko im lepa kuca.
:ajme:

 

Ne trebaju nikome, pa ni meni SBBKBB fantazije - ili dajte program, sa jasnim ciljevima koji su vremenski oroceni, ili se sklonite, veciti politicki amateri i sibicari.

 

...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

 

>> ... Beogradski mediji o tome oko čega se zakuvalo na sastanku vlasti i opozicije na FPN-u
Beograd -- Na sastanku predstavnika vlasti i dela opozocije, na momente je bilo i žestokih verbalnih okršaja u vezi sa medijima, piše beogradska štampa.
Izvor: Tanjug, sreda, 31.07.2019.

 

Prema navodim izvora Blica, u jednom trenutku došlo je do varnica kada je potpredsednik NS Miroslav Aleksić govorio o medijskoj torturi i o tome kako mediji nisu slobdni.

 

U tom trenutku, predstavnici SNS su tražili da Aleksić navede konkretne primere. Vladimir Đukanović je pitao kakva je bila TV Trstenik dok se on pitao, priča izvor lista koji je bio na sastanku.

 

Tada je, kako se navodi, reagovao lider SSP Dragan Đilas koji je povišenim tonom branio Aleksića, što je izazvalo žustru reakciju Đukanovića i šefice info službe SNS Vladanke Malović.

 

Srpski telegraf saznaje da Đilas uopšte nije pričao o izbornim uslovima i da je kao najveći problem apostrofirao medije čija mu uređivačka politika ne odgovara. "Vladimir Đukanović je ustao u nekom trenutku i rekao Đilasu da prestane da se dere jer to ne priliči instituciji u kojoj se nalaze, a Vladanka Malović, šefica informativne služne naprednjaka, poručila mu je da je tajkun i da on nema pravo da priča o slobodi medija kada je prvi sve nepodobne medije, one koji mu nisu po volji, gušio dok je bio na vlasti", navodi izvor lista.

 

Kako se navodi, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić optužio je vlast za diktaturu, na šta su ga naprednjaci pitali ima li jedan jedini dokaz za takvu tvrdnju.

 

I Kurir navodi da se "zakuvalo" kada je prvo Aleksić počeo da se žali na medijsku diktaturu, a onda i Đilas, koji je pričao o neravnopravnom prostoru koji ima opozicija u medijima. ... <<

 

...

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Pavaroti said:

Al sednu za sto sa NeshomSlinom, sad gledam i ne verujem sta rade. Majko mila sta je ovo. Samo im daju poene kod EU i ostalih spolja,a nece dobiti nista. Kakosu neiskusni ili pak neko odradjuje trojanca. Nisam pametan, ali ajde da vidimo to cudo i onako nemamo sta da izgubimo.



kako ono bi... nema veze samo mi da smenimo SNS i sve će posle biti u redu.... :default_sofa:

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Pavaroti said:

Pamene zanima cija te ekonomska politika odusevljava kad samo napadas Dveri.Za Dveri nikada nisam glasao, niti cu. Naravno da ti neces odgovoriti, posto nemas pojma kako glase ekonomski programi ostalih stranaka a i kad saznas ne znam sta ces reci 🤡

Ničija. Sve što sam do sada video su liste lepih želja ili bajke.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

...

 

Ovo cime se bavi srpska opoziciJa je vise nego komicno.

 

Nadigli su dreku - 'uslovi / mediji / mrak / diktatura' - a kada ih je vlast navukla na 'okrugli sto', i uprilicila redaljku - likovi koji su unapred znali sta ce se dogoditi i samo dosli da odrade obraz pred publikom - pa resili da fingiraju zahteve i opet, po obicaju, drobili nebuloze cime se vec poduze vreme bave - bez ideje, jasnih zahteva, taktike & strategije.

 

Normalno da je vlast poslala rezervnu ekipu, em da ih provocira, em da ih ponizi / ismeje pred javnoscu i opoziciJonim kolegama.

 

Ova vecita politicka igranka samo svedoci da je nejaka / nemocna opoziciJa u totalnom rasulu, da cilja u pogresnu metu i da sa takvim liderima nema sta da ocekuje.

 

...

Link to comment
Share on other sites

Decenijama slušam priču kako je bolje " godinama pregovarati nego jedan dan voditi rat" i da "nema uslovljavanja u pregovorima nego koga ti druga strana pošalje sa njim se dogovaraš" a sad kad se selo za okrugli astal kreće lavina napada na one koji bi a nešto dogovore makar i sa Nešom Slinom i Đukom Bizonom. Šta je alternativa dogovoru?  Revolucija ?  Bojkot ?  Samospaljivanje ispred Skupštine ?   

Sadašnju vlast u Srbiji svojevoljno ili uz određeni pritisak hteli mi to da prtiznamo ili ne podržava na stotine hiljada građana, kako neko zamišlja da ih sve ukloni sa teritorije Srbije to bi bilo interesantno da čujemo a ne špekulacije ko će i koliko da se unovči i utali.   

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da se skine SNS, to je svakako uslov svih uslova, makar postavili decu iz vrtića u vladu, a prethodno im dati malenu količinu esida. Ono što meni nije baš po volji su upravo ovakvi sastanci, što neko reče - nema šta da se priča sa Doktorima Stefanovićem i Malim, zato što se lažno predstavljaju i lažirali su diplome, simple as that. Od početka se daje legitimitet nelegitimnom i, sa te strane, verujem da je tako lakše za opoziciju (nazovimo ih tako): barem misle da znaju šta mogu da očekuju, tripuju da dobijaju neke poene za trud i slično. Postoji toliko različitih aspekata naše realnosti za koje bi mogli da se uhvate i da ih ne puštaju, ali pre svega toga suština je da im se ne prizna legitimitet ni na jednom nivou: izbore su pokrali (manje - više sve posle 2012te), mediji su potpuno poklopljeni, brane se Jutke, likovi iz Grocke, lažiraju se ekonomski pokazatelji, manje - više ni jedan ministar nije kompetentan za posao koji obavlja... Poslednja stvar koja je u ovom trenutku potrebna je dijalog sa sns, u bilo kakvoj formi. Osim ukoliko je potrebniji szs-u. I ja da sam na mestu Vučića bih poslao Đuku i Vesu, možda bih pridodao i Martinovića ili Vacića da dodatno defeciram na pruženu ruku pre rukovanje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, freethrow said:

Da se skine SNS, to je svakako uslov svih uslova, makar postavili decu iz vrtića u vladu, a prethodno im dati malenu količinu esida. Ono što meni nije baš po volji su upravo ovakvi sastanci, što neko reče - nema šta da se priča sa Doktorima Stefanovićem i Malim, zato što se lažno predstavljaju i lažirali su diplome, simple as that. Od početka se daje legitimitet nelegitimnom i, sa te strane, verujem da je tako lakše za opoziciju (nazovimo ih tako): barem misle da znaju šta mogu da očekuju, tripuju da dobijaju neke poene za trud i slično. Postoji toliko različitih aspekata naše realnosti za koje bi mogli da se uhvate i da ih ne puštaju, ali pre svega toga suština je da im se ne prizna legitimitet ni na jednom nivou: izbore su pokrali (manje - više sve posle 2012te), mediji su potpuno poklopljeni, brane se Jutke, likovi iz Grocke, lažiraju se ekonomski pokazatelji, manje - više ni jedan ministar nije kompetentan za posao koji obavlja... Poslednja stvar koja je u ovom trenutku potrebna je dijalog sa sns, u bilo kakvoj formi. Osim ukoliko je potrebniji szs-u. I ja da sam na mestu Vučića bih poslao Đuku i Vesu, možda bih pridodao i Martinovića ili Vacića da dodatno defeciram na pruženu ruku pre rukovanje.


E sad imamo ekipu koju SNS vada okolo ko decu na esidima... i oni su mi to svetlo na kraju tunela koji će da nas sprovede kroz tranzicioni period prepun nagaznih mina i levo i desno...  a ovamo ih navozaju iza svakog ćoška dok su greške relativno bezazlene i dok nisu skupe...  e sad zamisli kakva će vožnja da bude kroz tranzicioni period i na šte će to da liči...

Da banalizujem i da SNS nazovem tumorom na mozgu, a terapija bi išla ovako:

DOKTORE DOKTORE pacijen ima SNS na mozgu, mora se izlečiti ili će se proširiti i pacijentu nema spasa.

DA DA u pravu ste u potpunosti, moramo sprečiti širenje tumora to je jasno kao dan...  hm koju terapiju koju terapiju....  ZNAM  secite pacijentu glavu!!!!  Ili izvadite mozak šta vam je lakše tako sigurno neće se metastaza proširiti na druge organe...

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Džudi said:

Nemamo šta da izgubimo..ukoliko se ipak odluče da ne bojkotuju lokalne izbore, u Beogradu ćemo se konačno osloboditi Vesića a možda i u još nekim gradovima ljudi koji su slični Jutki..

 

Vođa nije smeo da izađe na crtu pa je poslao Molera i Slinu..

 

Usput, da ponovim, to je prvi u nizu okruglih stolova, nisu ovo zvanični pregovori, a organizator tog okruglog stola želeo je da bude sve zatvoreno za javnost.

 

I na kraju, čekali smo te pregovore, o njima se mesecima priča, a ovo je bio OKRUGLI STO. 

Nije mi samo jasno kakve Vesic ima veze sa predstojecim republickim i opstinskim izborima?tj njegova pozicija

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, freethrow said:

Da se skine SNS, to je svakako uslov svih uslova, makar postavili decu iz vrtića u vladu, a prethodno im dati malenu količinu esida. Ono što meni nije baš po volji su upravo ovakvi sastanci, što neko reče - nema šta da se priča sa Doktorima Stefanovićem i Malim, zato što se lažno predstavljaju i lažirali su diplome, simple as that. Od početka se daje legitimitet nelegitimnom i, sa te strane, verujem da je tako lakše za opoziciju (nazovimo ih tako): barem misle da znaju šta mogu da očekuju, tripuju da dobijaju neke poene za trud i slično. Postoji toliko različitih aspekata naše realnosti za koje bi mogli da se uhvate i da ih ne puštaju, ali pre svega toga suština je da im se ne prizna legitimitet ni na jednom nivou: izbore su pokrali (manje - više sve posle 2012te), mediji su potpuno poklopljeni, brane se Jutke, likovi iz Grocke, lažiraju se ekonomski pokazatelji, manje - više ni jedan ministar nije kompetentan za posao koji obavlja... Poslednja stvar koja je u ovom trenutku potrebna je dijalog sa sns, u bilo kakvoj formi. Osim ukoliko je potrebniji szs-u. I ja da sam na mestu Vučića bih poslao Đuku i Vesu, možda bih pridodao i Martinovića ili Vacića da dodatno defeciram na pruženu ruku pre rukovanje.

 

Slažem se. Mada, koga god vučić da pošalje na te sastanke svejedno je... sve je to skupina štetočina i dupeuvlakača željna para... isto je da li je đuka, martinović ili jovanov... votevr… cilj sekte je da se, sa jedne strane, pokaže USA i EU da su oni eto za razgovor, a sa druge strane, da se piša opoziciji po leđima jer mora da nešto palamudi sa onakvim likovima... ali eto tako su u mogućnosti... za sad...

 

Misim, bili neki protesti skoro, nezadovoljni narod je nešto pokušao, ali nijednog momenta nije bilo kritične mase za neki veći pritisak na vlast. Za revoluciju je potrebna kritična masa, a očigledno je da je nema... za sad. Šta drugo trenutno može opozicija da uradi nego da sedne za sto sa ovima? Jeste da je svaka priča suvišna i besmislena, jer o čemu da pričaju? E izvinite, omogućite nam samo ono što nam po zakonu i ustavu pripada - fer izborne uslove, slobodne medije da prozborimo po koju, i usput nemojte da nas bijete i da nas kradete, nemojte da ucenjujete narod za glasove... mislim smejurija... može opozicija da digne nos i ne pregovara, ali onda bi i taj eventualni bojkot imao manje smisla - jer šta bojkotuješ ako nisi ni pokušao da dođeš do nečega razgovorom, koliko god on bio besmislen...

 

Sve je to smešno i farsično… ovi će jahati dok god imaju podršku spolja i dok su u mogućnosti da sprovode diktaturu iznutra... to nikakvi "pregovori" ne mogu promeniti... samo je pitanje kad i da li može da se ponovo skupi kritična masa, sve ostalo je šit i gubljenje vremena sa njima...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Zvezdarac said:

Nije mi samo jasno kakve Vesic ima veze sa predstojecim republickim i opstinskim izborima?tj njegova pozicija


o ovome ja pričam i oću da poludim... bili izbori prošle godine beogradski  SNS osvojio 50% i ono većina lagana...

sledeće godine imamo  REPUBLIČKE I OPŠTINSKE izbore... a opozicija, do duše forumska, sa kojom se može diskutovati i koja je fina, menja Gorana Vesića,  kome su izbori za 3 godine.

takva količina neznanja, neinformisanosti,...  msm ne znam šta bi rekao iskreno.

EDIT:

A još kao priča godinama se radi u opštini i po državnim službama šetnje 1992 ovo ono...  a ne znamo da napravimo razlike u izbornim procesima i nivoima vlasti...

I naravno prigodan gif na kraju:

Coach Sign Of The Cross GIF - Coach SignOfTheCross TimeOut GIFs

Edited by Stondisha
Link to comment
Share on other sites

Vesic je primer klasicne prevare gradjana. Nude biftek a dobijes kost. Tako ce ici i u drugim mestima. Jutka, Simonovic i ostala maloumna gamad. Nesto kupe, nesti ucene ali polovina njih je obmanjena. Doduse obmanjeni su, zato sto su glupavi do zla Boga.

 

Volim da kritikujem opoziciju zato hocu da glasam za nju, ali kod pojedinica ovde ne razumem kriticku misao prema opoziciji a na ovom forumu nisam video jednu ka poziciji. Sto znaci da je 2+2=4 

 

Naravno svi su "tabanali kad je trebalo" kso i kod mene kad kazu ali ih nikad nisam video.

 

Ljudi znaju da pljucnu ekonomski program dveri, a kakvi su ostali nema pojma. Bas je ovde sve jasno 🤪

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Pavaroti said:

Ljudi znaju da pljucnu ekonomski program dveri, a kakvi su ostali nema pojma. Bas je ovde sve jasno 🤪

Prosvetli nas onda ti o drugim programima, o veliki poglavice. Doduše, mislim da ćeš naći jednu veliku prazninu, a to je kako ostvariti lepe želje.

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, DJ_Vasa said:

Prosvetli nas onda ti o drugim programima, o veliki poglavice. Doduše, mislim da ćeš naći jednu veliku prazninu, a to je kako ostvariti lepe želje.

O ekonomskim programima kad skinemo ove kriminaoce sa vlasti.  Nadam se da razumes sta hocu napisati.

Edited by Pavaroti
  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Vaso, mudar si čovek i, očito, ekonomski potkovan. Šta je po tvom mišljenju ključno i presudno obavezno prisutno, implementirljivo i razborito pragmatično ekonomski važno da se u ovom trenutku definiše? Ružno sam i rogobatno napisao, ali ne zajebavam se.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Pavaroti said:

Vesic je primer klasicne prevare gradjana. Nude biftek a dobijes kost. Tako ce ici i u drugim mestima. Jutka, Simonovic i ostala maloumna gamad. Nesto kupe, nesti ucene ali polovina njih je obmanjena. Doduse obmanjeni su, zato sto su glupavi do zla Boga.

 

Volim da kritikujem opoziciju zato hocu da glasam za nju, ali kod pojedinica ovde ne razumem kriticku misao prema opoziciji a na ovom forumu nisam video jednu ka poziciji. Sto znaci da je 2+2=4 

 

Naravno svi su "tabanali kad je trebalo" kso i kod mene kad kazu ali ih nikad nisam video.

 

Ljudi znaju da pljucnu ekonomski program dveri, a kakvi su ostali nema pojma. Bas je ovde sve jasno 🤪

Ja cu uvek da kritikujem ono sto smatram lose kod opozicije jer ne zelim da Vucica i SNS zameni neki novi "Vucic" i SNS...

Dakle,nije valjda cilj smeniti kako ti kazes gamad,da bi sutra dosla neka druga gamad + sto bi ova stara dobrim delom pretrcala kod nove...

Prema tome,kritika,dok npr. SZS ne sedne i sastavi nesto sto lici na iole normalan politicki i ekonomski program ili "metla"...

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, mare80 said:

Ja cu uvek da kritikujem ono sto smatram lose kod opozicije jer ne zelim da Vucica i SNS zameni neki novi "Vucic" i SNS...

Dakle,nije valjda cilj smeniti kako ti kazes gamad,da bi sutra dosla neka druga gamad + sto bi ova stara dobrim delom pretrcala kod nove...

Prema tome,kritika,dok npr. SZS ne sedne i sastavi nesto sto lici na iole normalan politicki i ekonomski program ili "metla"...

 

Kako će to neko d agarantuje da neće biti "preletačevića" i neke nove gamadi?  Programom ?

Pa ni program SNS ili SPS predviđam ne kaže da će biti pljačke, zloupotrebe i kriminala i nikom ništa.

Političarima u Srbiji mora se pokazati da nisu nedodirljivi i treba ih smenjivati na godinu eventualno dve  da se ne opuste.

Ako čekamo da se sve kockice slože ovi će vladati još 30 godina

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to Opozicija u Srbiji - istine, zablude, bojkot i trojanski konji...
  • 40Wins featured and unfeatured this topic
  • 40Wins pinned and unpinned this topic
  • 40Wins locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...