alberto.ascari Posted February 20, 2023 Share Posted February 20, 2023 Ovo će da sačeka na neku specijalnu priliku. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted August 2, 2023 Share Posted August 2, 2023 Vidim da topik nije aktivan više ali za ljude koje interesuju srpska vina trebalo bi da bace pogled na ove tri vinarije: 1. Oskar Maurer (kod Subotice) https://maurer.rs/sr/vinarija.html 2. Vinarija Vert (Fruška Gora) - https://www.vert.rs/sr 3. Vinarija Aleksandar Todorović (Ražanj, jug Srbije) - https://www.aleksandartodorovic.rs/shop.html Prve dve nemaju online šop dok poslednja ima. Svakako pozovite ih i poslaće vam cenovnik kako ne biste plaćali marže po vinotekama. Ove tri vinarije jako volim ali najdraža mi je treća. Radi se o mladom dečku koji je samostalno počeo da proizvodi i stvarno gura kvalitet dok su mu cena više nego povoljne. Srpska vina u nekoj start-up fazi i ovo najbolji trenutak da se piju kvalitetna vina za manji novac. 🙂 P.S. I da, ko nije probao Pet Nat, Oskar Maurer pravi odličan. 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted August 30, 2023 Share Posted August 30, 2023 Probao sam ovo vinu u restoranu naše vino i mogu da dam sve pohvale. Jako pitko i letnje vino iz vinarije Karić, okolina Šapca. Mešavina Vugave, Tamjanike i Malvazije sa notama zove i voća. Inače Naše Vino je baš jak restoran. Imaju samo domaća vina i drži ga jedan Gruzijac, glavni somelijer je Rus i oni baš cene naša vina. A cene su kao i u vinoteci, mislim da ova Adria košta 1600 dinara. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted September 2, 2023 Share Posted September 2, 2023 Sinoć sam probao ovu Tamjaniku iz vinarije Budimir i malo je reći da sam se oduševio. Ima jako zanimljiv ukus tropskog voća, zove i na početku je jako blago penušavo ali to traje samo sa prvom čašom. Sa čime sam se posebno oduševio je cena kada sam je našao na Enoteci. Flaša košta 1170 dinara. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted August 30 Share Posted August 30 Letnje zalihe Pet Nat-a skoro pred istek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted September 1 Share Posted September 1 On 12/20/2022 at 6:04 PM, sasa965 said: Šta bi bila premijum vina? Ima i hrana za pse (macke) premium, al to ne znaci nista. Za vina sa predikatom premium nisam nikad cula. Kultura i pravljenja ali i konzumiranja vina postoji samo tamo gde je to bio uzus zadnjih barem 300 godina, a u Srbiji to nije Sabac, a za CG n isam ni znala do "Vranca" da uopste i ima vinograda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мџе Posted October 12 Share Posted October 12 Oskar Maurer je najbolja vinarija u Srbiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts