Jump to content

Recommended Posts

Posted

Toliko se dobro živi da radnicima prete otkazima ako vlast izgubi na izborima, da ministarska svita obilazi mesta za koja nikada nije čula obećavajući kule i gradove, da batinaši i kupci glasova dežuraju danima po selima (plaćeni budžetskim parama), da ona nesrećnica u anketi izgovara kako očekuje da dobije posao posle izbora i da se u Azanji otimaju oko  pečenja koje se još sprema. 

Obojica znamo kako Vučić dobija izbore tako da bi bilo dobro da prestaneš da nas smatraš debilima kod kojih se prima Informer.

• Like 2
Posted

Toliko se dobro živi da mi se upravo na konkurs koji nam je propao prošli put jer se prijavilo 7 ljudi, ovaj put prijavilo 80+. U Nišu je preko 3500 ljudi izgubilo posao u prethodnih godinu dana, i svaki dan je ovim ostalima sekira nad glavom. 

A zašto? Zato što ne postoje optimali uslovi za poslovanje u Srbiji. Svi ovi stranci dolaze dok traju subvencije i idu odmah po isteku istih. A ostali bi da je Srbija zdravo tržište za poslovanje. Domaći preduzetnici ne stignu da isplivaju, već ih država ubije dažbinama.

Cvetaju ovi što su se uglavili uz državu pa za posao koji realno vredi milion evra uzimaju 50 miliona (naravno pola idu stranci).

Nemoj se pravimo budale.

Prelepo doba.

• Like 1
Posted

Toliko se dobro živi da smo za vreme hulje izgubili 10% stanovništva. Možda su to skromni ljudi koji ne žele da žive u raskošu kod nas pa pobegli na hleb i vodu u druge zemlje. Toliko se dobro živi da mi sada već imamo značajnu emigraciju u Slovačkoj gde su naši išli uglavnom u šverc ture čak i 90-ih.

Inače koliko se dobro živi ili koliko si srećan su sve realtivna pitanja na koje ne postoji tačan odgovor. Svi imamo različite definicije dobrog života i sreće tako da je rasprava o tome uglavnom bespredmetna. Juče gledam nekog YT-era koji je bio kod nekiš bušmana i oni ljudi presrećni i prezadovoljni životom a imaju kuće od blata od 10 m2 i to je sve.

Naravno da se Srbija pomerila unapred u odnosu na 2012. uvek smo napredovali osim za vreme SEKE i Korone. Ali zemlja u razvoju ne može da se nazove uspešnom ako ima isti rast kao razvijene zemlje. Pogledajte Kinu i njihov rast do korone, to je primer uspešnog ekonomskog razvoja a kada rasteš u proseku celog sveta to je životarenje i kićenje tuđim perjem.

• Like 2
Posted
1 minute ago, Klotzen said:

Inače koliko se dobro živi ili koliko si srećan su sve realtivna pitanja na koje ne postoji tačan odgovor.

Ovo je tačno, ali nije trenutna poenta. Tačno je jer naravno nije sve u novcu, i svakome je različito dovoljno. Ali kad pričamo o opštim uslovima života, Srbija je dno Evrope. Pod tim opštim uslovima su:

1. Institucije sistema,

2. Odvojenost izvršne od sudske i zakonodavne vlasti,

3. Školstvo,

4. Zdravstvo,

5. Socijalna sigurnost,

6. Jednakost svih pred zakonom,

7. Društveno kulturni događaji i tako dalje...

Srbija je leglo diskriminacije i korupcije. Uvek je neko jebena stranka, uvek si ili moj pajtaš sa kojim se utaljujem ili si smrtni neprijatelj, uvek si politički podoban ili nepodoban. Diskriminisan si po pitanju vere, tradicije, seksualnog opredeljenja, pola, starosne dobi, pa sve do najsitnijih detalja poput toga da ne možeš u kafić da odeš ako si nepušač, a da ne izađeš sav smrdljiv od dima.

Ima 500 stvari pored novca, čak smo u novcu i dobri iako nemamo mnogo. Sve drugo je u daleko goroj situaciji. I to ne vide samo bahati i slepi. Oni koji ne kapiraju da sutra neki buzdovan može tebi na vrata da zakuca da se seliš iz kuće koju NEĆEŠ da prodaš, i slično. Jer njega štiti vlast a tebe bukvalno ništa.

Za to se bore studenti, za institucije. Zato ću biti uz njih.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
3 minutes ago, JPM said:

Ovo je tačno, ali nije trenutna poenta. Tačno je jer naravno nije sve u novcu, i svakome je različito dovoljno. Ali kad pričamo o opštim uslovima života, Srbija je dno Evrope. Pod tim opštim uslovima su:

1. Institucije sistema,

2. Odvojenost izvršne od sudske i zakonodavne vlasti,

3. Školstvo,

4. Zdravstvo,

5. Socijalna sigurnost,

6. Jednakost svih pred zakonom,

7. Društveno kulturni događaji i tako dalje...

Srbija je leglo diskriminacije i korupcije. Uvek je neko jebena stranka, uvek si ili moj pajtaš sa kojim se utaljujem ili si smrtni neprijatelj, uvek si politički podoban ili nepodoban. Diskriminisan si po pitanju vere, tradicije, seksualnog opredeljenja, pola, starosne dobi, pa sve do najsitnijih detalja poput toga da ne možeš u kafić da odeš ako si nepušač, a da ne izađeš sav smrdljiv od dima.

Ima 500 stvari pored novca, čak smo u novcu i dobri iako nemamo mnogo. Sve drugo je u daleko goroj situaciji. I to ne vide samo bahati i slepi. Oni koji ne kapiraju da sutra neki buzdovan može tebi na vrata da zakuca da se seliš iz kuće koju NEĆEŠ da prodaš, i slično. Jer njega štiti vlast a tebe bukvalno ništa.

Za to se bore studenti, za institucije. Zato ću biti uz njih.

I, bez obzira na moja verovanja ili ne, dodao bih kao 8. i sekularnost.

Neću ulaziti u sve potencijale Crkve, ali da završi kao poslušnička organizacija za pranje novca i dodatno lomljenje i ono malo slobodne misli ... to nismo zaslužili ni mi ni Ona.

• Like 1
  • Love 1
Posted
3 minutes ago, Besni lala said:

I, bez obzira na moja verovanja ili ne, dodao bih kao 8. i sekularnost.

Neću ulaziti u sve potencijale Crkve, ali da završi kao poslušnička organizacija za pranje novca i dodatno lomljenje i ono malo slobodne misli ... to nismo zaslužili ni mi ni Ona.

Ma ima kolko hoćeš da se nabraja, meni ovo palo na pamet dok sam pisao. Kad bih razmislio desetak minuta, verovatno bih 100 stvari naveo.

Kad bih morao da navedem tip osobe koja može biti zadovoljna životom u Srbiji naveo bih nekog preduzetnika koji ne živi u Srbiji ali ima firmu registrovanu u Srbiji, dobar je sa vlastima i malo plaća radnike, lokalce. E tome trenutna situacija u Srbiji ništa ne smeta. Dakle, živiš u nekoj dobro osmišljenoj civilizovanoj zemlji, tipa...jebem li ga... Engleska, skandinavske zemlje, Švajcarska itd, ali posluješ u Srbiji i to tako što se tališ sa vlastima na tenderima. To je milinka. Eto...to je taj tip. To su naravno ekstremno nemoralni likovi, ali to mi pada na pamet.

• Thanks 1
Posted
12 hours ago, Gotivan said:

Poredite u kakvom su raspoloženju dolazili demonstranti 5.10.2000. ? Aha ne možete ni približno da poredite? A zašto?

Pa zato što se ipak ovde LEPO živi i zato što ljudima uopšte nije toliko loše koliko se priča na ovom forumu a i ovako.... a tek će da vidite na budućim parlamentarnim izborima, ima opet da kmečite kako Vuĉić pokrao izbore sa Bosancima i mrtvacima samo tako....

Upravo si ponovio reči AV-a koji je skoro identično rekao za proteste koji su prethodili petom oktobru. Obraćao se valjda Grobaru i rekao nešto u stilu 'Vidi, oni dolaze u bundama i novim kaputima'. Protesti koji su se održavali prošle godine, a ima ih i danas, nisu socijalne prirode, niti koji dinar više u džepu isključuje želju za promenama.

Nego, kakav je današnji sendvič? Ima li šunke ili je i dalje u njemu parizer?

• Like 1