Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav malobrojna ali pasionirana ekipo ljubitelja najluđeg cirkusa na planeti.

Pred nama je 18. runda ovogodišnjeg šampionata. Karavan se seli u Singapu, dom monsunske kiše i ekstremnih vremenskih uslova. Karavan se seli na uličnu stazu koju je dizajnirao poznati Nemac Herman Tilke, a koja je do sada ispunjavala očekivanja očekivanja i donosila uzbuđenja, ponekad i previše.

Singapore_Circuit.webp

Niko Hulkenberg je vožnju na Marina Bay stazi opisao kao vožnju bicikla u sauni u trajanju od 2 sata. Ekstremne temperature, ekstremna vlažnost vazduha, u ovom periodu godine preko 70% kao i sami ulični uslovi na stazi čine ovu trku svojevrsnom iron man endurance trkom.

Nakon čudnog vikenda u Azerbejdžanu, gde smo videli nekarakteristično mali broj preticanja i nekarakteristično nekonkurentan Meklaren, valjda prvi put nisu bili ni blizu vrha ove sezone, dolazimo na stazu koja bi po najavama trebalo da odgovara baš Meklarenu. Max se sa par briljantnih trka uključio u borbu dvojca Meklarena. Videćemo da li će pripretiti ili će sve ostati na ovome. Meklaren već ovog vikenda može uzeti konstruktorsku titulu mada nije mnogo verovatno, mislim da moraju da uzmu tridesetak poena više od Red Bula...ispravite me ako grešim. Nije ni važno.

Biće zanimljivo. Lando ponovo nije uspeo da iskoristi priliku i to prelazi u hroničnu situaciju. Oskar oseća pritisak i gori mu pod nogama. Pravio je nekarakteristične, glupe greške u nizu proteklog trkačkog vikenda. Max je vozio svoj klasični masterpiece, a ja sam veoma srećan i zbog Saincovog podiuma.

1920_18-sg25-preview-en.webp

Statistiku staze, izbor guma i pojedine podatke vezane za samu trku imate iznad.

Satnica je ovde.

Po prognozi, kiša se očekuje u petak, ali će glavni deo vikenda, valjda, biti suv. Ali to se ovde nikad ne zna.

Uživajte!!!