NikadProtivŽelimira Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 7 minutes ago, DameTime said: Što se tiče bolda, ruski klubovi su banovani iz lige 28.2.2022, tačno 4 dana nakon što je počela ruska invazija na Ukrajinu. Do tog trenutka ruski klubovi nisu smetali nikom u Euroleague, iako je Putin jasno iskazivao svoje pretenzije i pre februara 2022. Naravno, kao sto nisu smetali ni UEFA, ni FIFA, ni mnogim ne-sportskim organizacijama, iako su od 2014. imali raznorazna dejstva po Ukrajini. Hteo sam da kazem, u boldovanom delu, da Evroliga ne donosi "moralne odluke" u skladu sa - invazijom koja je pocela krajem Februara 2022 - vec radi u skladu sa politickim, medjunarodnim odlukama i zahtevima. Onog trenutka kada je odluceno da cela evropska, i vecina svetske zajednice sece poveznice sa ruskim entitetima, to je uradila i Evroliga, protivno svojim sportskim i takmicarskim interesima. 7 minutes ago, DameTime said: Što se tiče drugog bolda, mislim da je to topla voda, odnosno svima nam je jasno da svet nije fair&square. Isto tako ne znam čemu iščuđavanje što neki nisu okej sa tim kako se Izrael tretira u međunarodnim krugovima, uprkos svojim ratnim zločinima, koje su izvesno izvršili ili izvršavaju u Palestini. Meni je samo bizarno da ljudi nisu okej sa time kako Evroliga tretira Izrael, ceo taj slucaj je mnogo dalje i ozbiljnije od njih. Ne biti okej sa time kako se Izrael kotira i tretira u medjunarodnim krugovima je sasvim normalna i moralna stvar. Ni tu ne bih povlacio whataboutism-e sa ruskim slucajem, doduse... Edited 2 hours ago by NikadProtivŽelimira 1
Phobia Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Odlozene utakmice Makabi-Hapoel i Partizan-Dubai. Ovo je cek druga odlozen utakmica Hapoela(utakmica sa Parizom je odlozena)
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, NikadProtivŽelimira said: Naravno, kao sto nisu smetali ni UEFA, ni FIFA, ni mnogim ne-sportskim organizacijama, iako su od 2014. imali raznorazna dejstva po Ukrajini. Hteo sam da kazem, u boldovanom delu, da Evroliga ne donosi "moralne odluke" u skladu sa - invazijom koja je pocela krajem Februara 2022 - vec radi u skladu sa politickim, medjunarodnim odlukama i zahtevima. Onog trenutka kada je odluceno da cela evropska, i vecina svetske zajednice sece poveznice sa ruskim entitetima, to je uradila i Evroliga, protivno svojim sportskim i takmicarskim interesima. Okej, cela evropska i većina svetske zajednice je isekla poveznice sa ruskim entitetima zbog invazije na Ukrajinu, samim tim je to uradila i Evroliga. Poenta je da ovaj događaj jeste bio cutting point kada je Rusija u pitanju - da nije došlo do invazije, ruski klubovi i organizacije bi se i dalje tolerisali, kao što je to bio slučaj do 2022. godine.
Miki28 Lakers in 5 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, Phobia said: Odlozene utakmice Makabi-Hapoel i Partizan-Dubai. Ovo je cek druga odlozen utakmica Hapoela(utakmica sa Parizom je odlozena) Izbaciti izraelske klubove 1 2
Don Dusko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja znam da je ovo goruca tema ali smanjite sa politikom.
NikadProtivŽelimira Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Okej, cela evropska i većina svetske zajednice je isekla poveznice sa ruskim entitetima zbog invazije na Ukrajinu, samim tim je to uradila i Evroliga. Poenta je da ovaj događaj jeste bio cutting point kada je Rusija u pitanju - da nije došlo do invazije, ruski klubovi i organizacije bi se i dalje tolerisali, kao što je to bio slučaj do 2022. godine. Naravno da je povod invazija, ali sama odluka nije moralne, eticke, evroligaske prirode, vec - okej, secemo ih. Ono sto se u slucaju Izraela ne dogadja, pa stoga i nema iste reakcije. Stoga, lajati na Evroligu je lajanje na pogresno drvo. Naravno da su mnogi nevoljno uradili isto sto i Evroliga. Moja bivsa firma je prodala svakakve posede u St. Petersburgu, pretrpela ogroman finansijski gubitak, i od tada nabavlja svakave rude po 2, 3x vecoj ceni. To je cena biti na drugoj strani igranke. 2
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Što se mene tiče, ja lajem na licemerje celog sveta, ne samo Euroleague, ali to je neka druga tema. 5
BaneSto01 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sport Klub pise da se izraelski derbi igra u Pioniru sledeceg ponedeljka. Obe ekipe su navodno vec u Beogradu. Znaci, nista od prekidanja sezone i nista od izbacivanja Izraelaca, kao sto je i bilo logicno.
wing Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, Phobia said: Odlozene utakmice Makabi-Hapoel i Partizan-Dubai. Eto šta može manguparija da ti napravi sa ,,idemo u kurve" vikendom. Edited 1 hour ago by wing
Recommended Posts