Jump to content

PRIMA - beginning of an era (KKCZ 2025/26)

Recommended Posts

Posted

Živ nisam da vidim šta se planira sa njim. Na SF imamo Kalinića (ne znam da li mu na leto ističe ugovor), Dobrića kapitena, Nworu kome navodno nudimo jake pare, plus se pominje TLC. Jedino ako se rastajemo sa bar dvojicom od navedenih.

Posted

Đurišić dolazi na poziciju najboljeg trenutno dostupnog domaćeg igrača mlađeg od 30god.

A koliko će sledeće sezone igrati, sa kakvom ulogom i na kom mestu - mislim da o tome trenutno ne razmišljaju mnogo.

• Like 2
Posted
6 hours ago, Chaos Is Me said:

Kao predsednik udruženja skeptika u vezi Nwore, priznao sam više puta u toku sezone da za sada izgleda da ja nisam bio u pravu i da je bila ispravna odluka staviti dosta toga u ruke ovog privatnog preduzetnika. Biću vrlo srećan ako se i na kraju sezone ispostavi da sam pojeo govno u vezi sa njim. Ipak, ne bih se zaletao još ni sa kakvom nedodirljivošću i slično. Tako smo mislili i za Petruševa i bili spremni da mu istovarimo kamion para pa se ispostavilo da nam ipak bolje ide sa možda napadački manje talentovanim ali čvršćim i znatno odgovornijim opcijama. Gledam ga i sinoć protiv KKP, to je ona standardna mekanost i mlitavost, nesposobnost da se obezbedi skok u bitnim momentima, da se ishustluje bar malo. Namerno povlačim paralelu Nwore sa Filipom jer mislim da su vrlo uporedivi, ne mogu da pobegnem od utiska da obojica igraju pre svega za sebe i da ih stvari koje ne beleži bazična statistika ne zanimaju (što je @Princeton lepo primetio još odavno), ako ekipa pobedi super, ako ne - opet super ako je on nabio svoju ličnu statistiku. Low effort stil je kod njega baš upadljiv, ne znam da li sam ja lud, a gledam bukvalno svaku našu utakmicu. Još su mu i procenti pali i sad je na skromnih 35% za 3 i ispod 80% sa bacanja. Uz sve mane, vrhunski je Nwora ove sezone, ima ga i na skoku, ali i dalje mi je nekako utisak ovo što sam naveo gore, a takvi igrači su po meni zamenljivi, bez obzira na statistiku. 

Све си у праву што се тиче Џордана, али баш због тих ситница које ти спомињеш, он вероватно и није са својим како се данас каже позиционим сајзом у НБА, него је овде.

Вероватно ни тамо неке ствари не могу да му трпе, чак и да буде неки осми-девети у ротацији. Опет, он није ни играч који ће да буде ротациони... Неким играчима једноставно треба лопта, минути, слобода. Такав су тип играча, читај Васа Мицић 🙂  

Ту долазиш онда до онога, мораш да му даш минуте, да би ти дао то што зна, али онда и кроз ту количину минута трпиш његове мане преко којих ћеш бити експлоатисан.

На крају долазиш до онога, да ли си спреман да бациш коцкицу и ризикујеш са таквим играчем... јер кад подвучеш црту за ЕЛ, 18 поена и 5 скокова у просеку, јебига...

Што стварно каже он, моја лоша партија је нечија солидна.

Бацили смо коцкицу са њим, плус му и екипа пуна физикалаца одговара да се неки минуси колико толико прикрију. 

Posted
On 3/17/2026 at 1:20 PM, perikle said:

Ma bilo ko u OAKI je los match up protiv Lesora. Samo ga pogledas odma faul sviraju. Mozes Rajt odigrao 13 minuta jer cim udje lesor ga stavi na ledja i cim ovaj malo pokaze otpor ovi sviraju faul... Jedino zbog toga. A sto se NHD tice i sam Chima je rekao da mu ne prija kad igra protiv njega.

Jasno. Kažem opet, ja ne pratim mnogo utakmice osim naših pa nisam toliko upoznat, a i Lessort svakako nije igrao do skoro ove sezone. Meni i dalje u glavi kako ga je Davidovac školovao pre X godina, tako da to Lessort stavi na leđa mi zvuči smešno, jer čovek nikakav asortiman poteza nema a pritom ga neće čuvati Deda nego Bolomboj.

Kada je reč o NHD, razumem izjavu Čime koji mislim da je pričao generalno, trenutno je situacija da je on skoro stigao i nije ni blizu nivoa iz prošle sezone u to malo minuta što sam gledao. A i da ne bude na nivou na ovoj utakmici opet su tu Ernangomes i Rogkavopulos na 4.

Posted

Crvena zvezda kreće u Atinu, gde ih Panatinaikos čeka u OAKA areni. Susret 32. kola Evrolige na programu je u petak od 20.15.

Pred put u glavni grad Grčke, oglasio se najbolji strelac crveno-belih, Džordan Nvora.

"Glavna stvar mora da bude dobra odbrana, kontrola skoka, da nametnemo naš tempo igre. Samo da igramo našu igru. Moramo da igramo našu odbranu, jesu oni supertalentovani na svakoj poziciji, ali smo i mi. Biće zabavno, da uradimo šta smo i ranije radili", započeo je Nvora.

U prvoj utakmici u Beogradu su ubedljivo savladali Panatinaikos.

"Nisam igrao na toj utakmici, uzbuđen sam što ću sada igrati. Mnogo 'hajpa' ima oko njih i uzbuđen sam što ću odmeriti snage sa njima.

Pred gostovanje u Grčkoj, ne mogu da se ne pomenu sudije, na koje se Zvezda i žalila posle Olimpijakosa.

"Samo treba da radimo šta radimo cele sezone. Dešava se to na velikom broju utakmica. Samo da radimo našu stvar, da igramo i pored toga, neću mnogo pričati o tome. Prošli put su mi odbili od plate".

Da li ostaje u Zvezdi i naredne sezone?

"Ovde sam, igram. Vidim sve na internetu šta se piše. Interesantno je videti sve to, posebno što većina nije istina. Kada pogledam, uvek kažem, nisam ni ja znao ove stvari o sebi. Nekada je smešno, ali ne obraćam toliko pažnju na to. Ne treba ni vi. Ako se nešto desi, ja ću vas obavestiti. Sada sam ovde, cilj je plej-of. Volim da budem u Beogradu, volim što sam igrač Crvene zvezde. Mogu da zamislim da igram ovde i sledeće sezone", zaključio je Nvora.