perikle Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Totalno mi je nerealno da ljudi stavljaju nekog tamo igraca ispred interesa kluba jer pazi sad, on je bio prackica pre 5-6 godina... Sansi za dokazivanje je imao, ko god kaze da nije ili se pravi lud ili samo ne konta neke stvari. Da je igrao u monaku, Strazel bi mu verovatno 4 lopte na prenosu ukrao. Kad vec stvari funkcionisu ovako sa ove dve petorke, bolje da se razilazimo nego da sedi tu i smeta. 5
Krle Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 4 minutes ago, perikle said: Totalno mi je nerealno da ljudi stavljaju nekog tamo igraca ispred interesa kluba jer pazi sad, on je bio prackica pre 5-6 godina... Sansi za dokazivanje je imao, ko god kaze da nije ili se pravi lud ili samo ne konta neke stvari. Da je igrao u monaku, Strazel bi mu verovatno 4 lopte na prenosu ukrao. Kad vec stvari funkcionisu ovako sa ove dve petorke, bolje da se razilazimo nego da sedi tu i smeta. Potpuno si u pravu, nego ja mislim da ljudi imaju problem da shvate da je i na treninzima verovatno bio katastrofalan pa je zato i imao ovakav tretman, nije ovo igrica da se samo utakmice igraju, nego i na treninzima u 5 na 5 igri moras da pokazes da pravis razliku 2 1
wing Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 17 hours ago, suptil said: Jel ovaj Jago bese Jago dos Hidrantos...
Don Dusko Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago I ja sam ocekivao da ce Grejm da istisne Yagisu iz rotacije al jbg nije islo. Ja ono sto sam video on je imao problem sa prenosom kada bude presing. Plus ga sut nije sluzio. Sem Olimpijakosa na ostalim utakmicama smo slavili kada ubaci makar 1 trojku. Jbg ocekivali smo da on bude Yago na steriodima.
Estrella Roja Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Saša Obradović je 3 godine bio trener Monaka, ekipe koja u svojim redovima ima Džejmsa, Okoboa i Strazela - trio bekova koji je verovatno najteže hendlovati u EL u poslednjih nekoliko godina. I sa tom ekipom ima 1 F4 i dva poraza u PO od Olimpijakosa i Fenera. Možda nama sa strane SO izgleda kao neko ko ima upitnu socijalnu inteligenciju pogotovo u situacijama kad se obraća nekom van kluba ali ja bih da rekao da može da uspostavi odličan odnos sa ljudima koji su u klubu: menadžmentom i igračima. Verujem da Saša dosta napredovao na tom planu u odnosu na svoj prvi mandat u Zvezdi, recimo. To se naročito vidi po rezultatima koje njegovi klubovi ostvaruju u poslednje vreme. 1 hour ago, McLeod said: Sto se tice Grejema, ne znam da li je neko povukao paralelu sa Kembom Vokerom koji je isto dosao iz NBA sa jos vecim pedigreom, i to ga je doveo Sasa Obradovic glavom i bradom, i bio je potpuni promasaj. 19 minutes ago, McLeod said: Nebitno cija je odluka, trenirao ga je i igrao mu je mnogo vise nego Grejem, iako je bilo ocigledno da nece dobiti nista od njega. To skroz na stranu, samo je kuriozitet. Ne razumem, jel bitno da se napomene ga je SO doveo glavom i bradom, ili je to nebitna odluka? Inače pričao je o tome Saša da je bila odluka gazde Monaka da dovedu Kembu i da je on još na prvom treningu video da Kemba uopšte nije spreman za takmičarsku košarku. Verovatno je i sa Grahamom slična situacija bila. 7
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 15 minutes ago, perikle said: Davidovac je igrao iskljucivo jer su chima, jordan, buka bili povredjeni. Semi morao na 5. Ko da ti igra 4 u tom periodu? Ovo naravno da nije tacno. https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/players/dejan-davidovac/007960/ Od 1. do 19. kola, sa izuzetkom 12-14, Davidovac igra preko 10 minuta u proseku. Protiv Hapoela na primer u 16. kolu, nije sutnuo za 20 minuta u igri, bio je starter uz Nvoru, igrao je i Izundu. Nije igrao samo Moneke. Interesantno da je Grejem za slican neucinak igrao samo 13 minuta. Protiv Pariza u 18. kolu igra 21 minut, a u timu su i Moneke i Izundu i Nvora. U sledecem kolu protiv Efesa isto svi u timu, 11 minuta. Probaj nesto drugo. 1 1 1
McLeod Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) 13 minutes ago, Estrella Roja said: Saša Obradović je 3 godine bio trener Monaka, ekipe koja u svojim redovima ima Džejmsa, Okoboa i Strazela - trio bekova koji je verovatno najteže hendlovati u EL u poslednjih nekoliko godina. I sa tom ekipom ima 1 F4 i dva poraza u PO od Olimpijakosa i Fenera. Možda nama sa strane SO izgleda kao neko ko ima upitnu socijalnu inteligenciju pogotovo u situacijama kad se obraća nekom van kluba ali ja bih da rekao da može da uspostavi odličan odnos sa ljudima koji su u klubu: menadžmentom i igračima. Verujem da Saša dosta napredovao na tom planu u odnosu na svoj prvi mandat u Zvezdi, recimo. To se naročito vidi po rezultatima koje njegovi klubovi ostvaruju u poslednje vreme. Ne razumem, jel bitno da se napomene ga je SO doveo glavom i bradom, ili je to nebitna odluka? Inače pričao je o tome Saša da je bila odluka gazde Monaka da dovedu Kembu i da je on još na prvom treningu video da Kemba uopšte nije spreman za takmičarsku košarku. Verovatno je i sa Grahamom slična situacija bila. Aha znaci rekao da mu je odmah bilo jasno kad ga je video, pa mu je ipak igrao, kako to? Sad Drcela treba da se uvredi, odbacio mu najzvucnije pojacanje kao nista, a Rusovo nije smeo. Odlican odnos bas gradi, pricajuci javno da igrac nesto ne razume i seckajuci ga za svaku gresku na utakmicama. Edited 5 hours ago by McLeod
Markoss Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Grejem je potpisao za okruglo 900k. Ako je uopste bitno. Tako da nikakvi milioni, kamioni. 14
perikle Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 minutes ago, McLeod said: Ovo naravno da nije tacno. https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/players/dejan-davidovac/007960/ Od 1. do 19. kola, sa izuzetkom 12-14, Davidovac igra preko 10 minuta u proseku. Protiv Hapoela na primer u 16. kolu, nije sutnuo za 20 minuta u igri, bio je starter uz Nvoru, igrao je i Izundu. Nije igrao samo Moneke. Interesantno da je Grejem za slican neucinak igrao samo 13 minuta. Protiv Pariza u 18. kolu igra 21 minut, a u timu su i Moneke i Izundu i Nvora. U sledecem kolu protiv Efesa isto svi u timu, 11 minuta. Probaj nesto drugo. Svakako to je mizerna minutaza, plus je i u toj minutazi bio korisniji od grejema.
The_Big_S Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 2 hours ago, McLeod said: Sto se tice Grejema, ne znam da li je neko povukao paralelu sa Kembom Vokerom koji je isto dosao iz NBA sa jos vecim pedigreom, i to ga je doveo Sasa Obradovic glavom i bradom, i bio je potpuni promasaj. Kritika ovog poteza nema veze sa tim da treba dati kredit Obradovicu posle tri pobede u gostima i da zna sta radi (iako pre toga vecina Zvezdasa priziva otkaz), vec iskazuje opravdanu sumnju da je situacija hendlovana kako treba, jer Sasa Obradovic je pokazao mnogo puta svoje lose osobine koje sam naveo gore. Prosto je neverovatan nivo "drvlja i kamenja" na Sašu i posle 14-10 u EL! Jedan drugi Obradović je za 3 godine u partizanu uradio jedno ogromno "ništa" i nije za 3 godine dobio ni 10. deo kritika koliko Sale za 2 meseca!!! Taj isti Obradović je "glavom i bradom" doveo Parkera od 2,5 mil neto i ne znam da li je i jedan navijač partizana, i jedan novinar, okrivio njega da je kriv za dovođenje najskupljeg igrača u istoriji regionalne košarke! Svi su bili krivi, počev od Parkera samog, preko Savića i Ostoje do predsednika države... Posle poraza je imao toliko neprimerenih konferencija za novinare optužujući majke sa decom, sudije, rukovodstvo lige, avio kompanije, svoje igrače i sl... To nikome nije bilo neprimereno, i on nije "pokazao mnogo puta svoje loše osobine" , koje nisu u skladu sa njegovim renomeom, ali zato je Saša najgori od sve dece, neuk, nepismen i bezobrazan! Stvarno sramota više koliko se čovek nipodaštava i koliko se umanjuje njegovo trenersko znanje, za koje ne tvrdim da je ne znam koliko, ali sigurno nije ni blizu toliki dunster i loš čovek kako se predstavlja okolo... Edited 4 hours ago by The_Big_S 1
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 10 minutes ago, perikle said: Svakako to je mizerna minutaza, plus je i u toj minutazi bio korisniji od grejema. On je u ovom periodu imao petu ili sestu najvecu minutazu u timu, vecu od Batlera, isto je tesko biti korisniji od bilo koga kad za 20+ minuta imas NULA poena, al ok. Vazi. 2 minutes ago, The_Big_S said: Prosto je neverovatan nivo "drvlja i kamenja" na Sašu i posle 14-10 u EL! Jedan drugi Obradović je za 3 godine u partizanu uradio jedno ogromno "ništa" i nije za 3 godine dobio ni 10. deo kritika koliko Sale za 2 meseca!!! Taj isti Obradović je "glavom i bradom" doveo Parkera od 2,5 mil neto i ne znam da li je i jedan navijač partizana, i jedan novinar, okrivio njega da je kriv za dovođenje najskupljeg igrača u istoriji regionalne košarke! Svi su bili krivi, počev od Parkera samog, preko Savića i Ostoje do predsednika države... Posle poraza je imao toliko neprimerenih konferencija za novinare optužujući majke sa decom, sudije, rukovodstvo lige, avio kompanije, svoje igrače i sl... To nikome nije bilo neprimereno, i on nije "pokazao mnogo puta svoje loše osobine" , koje nisu u skladu sa njegovim renomeom, ali zato je Saša najgori od sve dece, neuk, nepismen i bezobrazan! Stvarno sramota više koliko se čovek nipodaštava i koliko se umanjuje njegovo trenersko znanje, za koje ne tvrdim da je ne znam koliko, ali sigurno nije ni blizu toliki dunster i loš čovek kako se predtavlja okolo... Nisam ni slovo rekao o njegovom trenerskom znanju tako da i ti mozes da probas ponovo. Edited 4 hours ago by McLeod 1
The_Big_S Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, McLeod said: On je u ovom periodu imao petu ili sestu najvecu minutazu u timu, vecu od Batlera, isto je tesko biti korisniji od bilo koga kad za 20+ minuta imas NULA poena, al ok. Vazi. Nisam ni slovo rekao o njegovom trenerskom znanju tako da i ti mozes da probas ponovo. Ok, izvini, nisi spomenuo trenersko znanje ali jesi njegove "loše osobine"... Probaću ponovo ili mogu da obrišem poslednju rečenicu, a ti pročitaj ponovo ostali deo mog posta..
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Procitao sam, covek koji se tako ponasa kao on ne odaje utisak nekoga ko je uradio sve da odnos bude produktivan. Zamisli da ti je neki poznanik takav, i cujes da se posvadjao sa nekim i onda neko treci krene da prica kako taj tvoj poznanik nije nista kriv. Osobu sa kojom se posvadjao ne poznajes. Normalno je i ljudski da bar izrazis odredjenu dozu sumnje da je bas tako bilo. I to sve nema veze sa tim da li je odluka opravdana ili ne, ako pricamo o tome, mi to objektivno ne mozemo da znamo jer kosarkaski nije bilo dovoljno materijala za to. Pogotovo kad se poredi sa igracem koji igra umesto njega koji blago receno ima kosarkaske nedostatke. A ono sto sigurno nije korektno su Obradoviceve izjave i hendlovanje situacije. Koje, opet, pokazuju ako ne kakav je covek, sigurno kakav je menadzer.
suptil Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Nije bas srecno resenje da parter B zbog kazne bude premesten na nivo 400. 2
No name Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, perikle said: Davidovac je igrao iskljucivo jer su chima, jordan, buka bili povredjeni. Semi morao na 5. Ko da ti igra 4 u tom periodu? Nije tačno. Naveo ti je kolega @McLeod kada je i koliko igrao. Imao je redovno svoju minutazu, tek je sad sklonjen u zadnja tri meča, kada nije znao gde je levo u nekoliko utakmica, pa ga je sklonio.. Nemoj da se zajb , Davidovac igra jer je domaci igrač, koji nema ni jedan jedini dovoljan kvalitet da igra EL pa je opet godinama igra. Ni jedan klub ga ne bi angažovao kao što i neće da mu uzima minute u EL. Ove pare što ovde uzima i ove minuta u EL nigde ne bi imao.
perikle Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 4 minutes ago, No name said: Nije tačno. Naveo ti je kolega @McLeod kada je i koliko igrao. Imao je redovno svoju minutazu, tek je sad sklonjen u zadnja tri meča, kada nije znao gde je levo u nekoliko utakmica, pa ga je sklonio.. Nemoj da se zajb , Davidovac igra jer je domaci igrač, koji nema ni jedan jedini dovoljan kvalitet da igra EL pa je opet godinama igra. Ni jedan klub ga ne bi angažovao kao što i neće da mu uzima minute u EL. Ove pare što ovde uzima i ove minuta u EL nigde ne bi imao. Pa dobro, vi ocekujete da moneke igra 40 min? Svakako nisto od napisanog nije poenta, poenta je da je davidovac koliko god limitiran bio, bio dosta korisniji od grejema. A to nije uopste pohvalno.
Gudura Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 16 minutes ago, suptil said: Nije bas srecno resenje da parter B zbog kazne bude premesten na nivo 400. I ostali sektori sezonaca sa 200.
Estrella Roja Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 31 minutes ago, McLeod said: Aha znaci rekao da mu je odmah bilo jasno kad ga je video, pa mu je ipak igrao, kako to? Sad Drcela treba da se uvredi, odbacio mu najzvucnije pojacanje kao nista, a Rusovo nije smeo. Odlican odnos bas gradi, pricajuci javno da igrac nesto ne razume i seckajuci ga za svaku gresku na utakmicama. Objasnio je Saša već tu situaciju sa Kembom, od 43 minuta priča o tome, pa ne bih da ponavljam I ne može ta situacija se poredi sa Grejemom, Kemba je pored toga što je došao zbog vlasnika, u Monaku imao platu skoro kao prva zvezda tima Majk Džejms. Grejem verovatno nije ni u prvih 6-7 po visini plate a i čisto sumnjam da je došao na zahtev Drčelića, čak štaviše predsednik Zvezde mi deluje kao neko ko nije ni znao o kome se igraču radi dok ovaj nije došao u Zvezdu. A kakav ondos Obradović gradi sa igračima govori i činjenica da je Zvezda posle dva kola u EL delovala kao razbijena družina a od njegovog dolaska se vidi da je hemija u ekipi na baš visokom nivou.
McLeod Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Hemija je po mom misljenju precenjen segment, ali ako bismo pricali o tome, u Litvaniji je izgledalo da je Obradovic "implementirao" hemiju na nivo Partizanove, bilo je stvarno pitanje ko je gori u tom segmentu, a nadam se da ne treba da pricam koji je stepen raspada u Partizanu u tom trenutku bio. Sto se plate tice (mada i tu mi nikada nece biti jasna fiksacija tim segmentom u EL, nije to NBA da imas cap i da moras da uklapas tim tako), ako bismo isli po analogiji da sedma plata po visini odgovara sedmom igracu po vaznosti, tek onda ovakav odnos prema Grejemu nema nikakvog smisla. On i Miljenovic objektivno nisu dobili dovoljno sansi. I to ne bi bilo nikakav problem da tim ima 15 zdravih igraca i svi grizu i ne mozes nikad da cekas, ali kada minutazu na tim pozicijama ima Jago, a istovremeno u timu bitisu i Davidovac, donekle i Plavsic, onda jebi ga. I Plavsic i Davidovac su u odredjenim periodima igrali vise nego sto treba, pa da je sto puta zbog moranja i povreda drugih, za njih je potpuno ocigledno da u ovom trenutku nemaju kvalitet, dok za Grejema i Miljenovica to nije ocigledno. Pa imaju status kakav imaju. I potpuno je normalno da se postavljaju pitanja u vezi toga, pa da imate 15 pobeda uzastopno. 2
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Jedino što je slično između poraza Zvezde i poraza Partizana u Litvaniji je koš razlika. Pristup je bio drugačiji. Dok je kod Zvezdinih igrača bila vidljiva želja, ali očigledno nerazumevanje uloga, kod Partizanovih je bilo "aj će igramo dok nas služi šut, kad ode na -10 bataljujemo da se trudimo". Dakle, naš poraz je uveliko zbog nekapiranja sa trenerom, Partizanom je zbog nikakvog efforta.
Petkovic Miroslav97 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Zbog čega je dopušteno da se vredja Zvezdin trener? Za neke minimalne situacije za nekog drugog trenera smo dobijali banove, ovde “ kulturno” izvredja čoveka i nikom ništa. 1
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ma i to sve na stranu, ako bismo analizirali ove tri poslednje pobede, mnoge stvari tu nisu stimale i osim tog karaktera koji zaista mnogi igraci imaju, kao i pecat SO koji je malo bolje sredio uloge sada, sve utakmice su mogle da odu i na onu stranu, u dobrim delovima utakmica nije bila dobra odbrana, blago receno, gubili ste se, ali u najbitnijim trenucima ste bili pravi i protiv Virtusa generalno dominirali. To je sve normalno, duga sezona, padovi forme, pricam o drugim stvarima. Mislim da bi dao ocenu necijeg rada ili individualnih odluka moras da gledas malo dublje od - pobedjujemo znaci sve je super, gubimo znaci nista ne valja. 1
JPM Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, McLeod said: Ma i to sve na stranu, ako bismo analizirali ove tri poslednje pobede, mnoge stvari tu nisu stimale i osim tog karaktera koji zaista mnogi igraci imaju, kao i pecat SO koji je malo bolje sredio uloge sada, sve utakmice su mogle da odu i na onu stranu, u dobrim delovima utakmica nije bila dobra odbrana, blago receno, gubili ste se, ali u najbitnijim trenucima ste bili pravi i protiv Virtusa generalno dominirali. To je sve normalno, duga sezona, padovi forme, pricam o drugim stvarima. Mislim da bi dao ocenu necijeg rada ili individualnih odluka moras da gledas malo dublje od - pobedjujemo znaci sve je super, gubimo znaci nista ne valja. Ovo se slažem, ja generalno nisam ljubitelj NBA regular season košarke koju trenutno igramo, ali da se ne lažemo, naš roster je ipak više naklonjen takvoj igri nego li nekoj hard defence igri. Jedino kad se Bolomboy vrati u formu, možemo očekivati da baš ne duva toliko promaja u reketu. Ostalo će biti tako, pa šta nam bog da. Kaže se da napad dobija utakmice, a odbrana titule. Mi smo u ovom trenutku izabrali napad. Da dodam, ja naše pobede nisam kritikovao bukvalno samo zato što bi meko okarakterisao kao neku babu Simanu koja samo zna da kritikuje. Odbrana koju igramo mi je užasna. Napad nam se trenutno uklopio, realno imamo baš ozbiljne skorere u ekipi. 1
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 3 minutes ago, JPM said: Ovo se slažem, ja generalno nisam ljubitelj NBA regular season košarke koju trenutno igramo, ali da se ne lažemo, naš roster je ipak više naklonjen takvoj igri nego li nekoj hard defence igri. Jedino kad se Bolomboy vrati u formu, možemo očekivati da baš ne duva toliko promaja u reketu. Ostalo će biti tako, pa šta nam bog da. Kaže se da napad dobija utakmice, a odbrana titule. Mi smo u ovom trenutku izabrali napad. Da dodam, ja naše pobede nisam kritikovao bukvalno samo zato što bi meko okarakterisao kao neku babu Simanu koja samo zna da kritikuje. Odbrana koju igramo mi je užasna. Napad nam se trenutno uklopio, realno imamo baš ozbiljne skorere u ekipi. Svaka strategija je legitimna, ako donosi rezultat - ne treba je menjati. Ali istovremeno treba biti svestan kako je utakmica izgledala, i ne gledati samo konacan rezultat. Smatram i da rezultat ne moze da opravda neke odluke i zastiti od kritike, kao i sto losi rezultati mogu biti uprkos kvalitetnim segmentima u igri. Mada ovaj deo o kom sam pricao i nema veze sa tim, vec menadzerskim aspektom posla.
Recommended Posts