MarioKempes Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 49 minutes ago, ScepanScekicSto said: Legitimno... ja kazem kako ja gledam... ako neko misli da ce Penjaroja iduce godine imati bolju ekipu, slobodu izbora koga on zeli i sl, onda jbg ja tu ne mogu pomoci. Možda mu i ne treba bolja ekipa, možda bude dovoljno da ima stabilan sastav od početka i sa njim u miru prođe pripreme, pa da se ravnopravno pošiba za PI/PO. Potpunu slobodu izbora igrača nema skoro nijedan trener u EL, to se malo romantizuje kod nas, pa padamo u nesvest što je Čović vratio Davidovca ili Ostoja doveo Osetkovskog. Kao da je Ataman lično tražio Mitoglua, Rogavopulosa i mnogo drugih primera. 1
Barkley#34 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago @realno *w Je l' grešim ili smo ponovo imali prilagođavanje odbrane koje si ovih dana pominjao, počev od nekog 22-23. minuta? Pre toga autoput u reketu, lagana kucanja, skok nikakav, a onda se sve okrenulo. 2
realno *w Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 1 minute ago, Barkley#34 said: @realno *w Je l' grešim ili smo ponovo imali prilagođavanje odbrane koje si ovih dana pominjao, počev od nekog 22-23. minuta? Pre toga autoput u reketu, lagana kucanja, skok nikakav, a onda se sve okrenulo. Napisao bi, ali istući će me SF, evo kaže ne vredi ulaziti u bilo kakve analize. 2 1
pendulum Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Kidamo ovaj garbidž tajm u EL. Bez zajebancije - kul mi je da gledam ovaj Partizan onako bez obaveza. Drugi smo po odbrani u poslednjih 8-9 utakmica ili tako nešto. Svakako se primećuje to prilagođavanje. Nekako je i bolja atmosfera. Svako zna šta treba da radi. Smisleno se igra. Kontroliše skok. Asistencije. Čak i Milton daje znake života što nije mala stvar ako će ostati tu i naredne godine. Ako je nešto pozitivno iz Duejnove povrede to je što Milton mora da igra više. Ipak on nije duduk i nije totalni kamenjar kako je izgledao na početku. Sad je već malo prilagođen na EL. Ima telo, Ima ulaz. Ima odbranu. Jeste preskup, ali ako nemamo kome da ga uvalimo, onda neka ostane. U suštini bravo za Penjaroju kako se snašao u datoj situaciji i ulozi no ipak je ovo igra bez pritiska ali pobede svakako prijaju. Znači za samopouzdanje, atmosferu, psihičko stanje kako igrača, tako i navijača. Nije isto za renome kluba da li si 14. ili 19. na kraju, a nije isto ni za reputaciju tih igrača. Da se ne bih ponavljao prebacujem ovde postoje na temu Kalatesa i njegovog značaja, kao i na temu Željko-Penjaroja, o kojoj se vodi diskusija. 1 hour ago, pendulum said: Postoji dobar razlog zašto mu protivnički treneri pridaju toliko značaja. Sinoć je i ovaj iz Pariza to pričao svojima na tajmautu. Kalates je naučio kroz karijeru da maksimizira to udaljavanje na 3m od njega na način da mu to daje mnogo više prostora za kreaciju gde je on ubitačan čak i u ovim godinama. Court vision mu se u tim situacijama još više poboljšava, ima bolji pregled ostalih saigrača, a verujem da se i na treninzima dosta radi na tim situacijama kako da se neko drugi otvori. Sinoć je bio recimo jedan napad gde se upravo Kalatesu na 90 stepeni igrač povlači unazad ka reketu i provocira mu šut. Istog trenutka Poku tamo negde oko kapice gura svog odbrambenog povlači se unazad i staje tipa metar od Kalatesa. Ovaj mu, umesto da opali otvorenu trojku, samo predaje loptu u ruke i Poku ubada preko svog čuvara koji je taman toliko kasnio da mu ne zasmeta nimalo. Dakle, većina trenera pre bira da igra agresivno na njemu i da ga udvajaju, preuzimaju, iskaču da bi mu ubili kreaciju i da bi ga primorali da uruči loptu nekom Sterlingu recimo pre nego što će da mu otvaraju totalno pregled terena sa trojke. Nisu sigurno debili da ne znaju da je ovaj kamenjar. Mi smo ovih godina pod Željkom prečesto gledali te kombo bekove koji znaju 1 na 1 i gde nije bilo klasičnog old skul pleja već se igralo kroz akcije da se napravi mismeč bilo niskom, bilo visokom da to materijalizuje pa možda i to stvara dodatno oduševljavanje tim no look pasovima gde se začas stvori neočekivano igrač na ziceru. Kalates je odličan, ako nije preskup za igrača sa klupe da promeni Karlikov ritam, umiri igru, pa čak i ponekad da pomogne Karliku kad je sav fokus na njemu. Svakako da ima mnogo mana, pogotovo za današnju košarku ali meni je OK da imamo takvog igrača u ekipi. Podiže i IQ cele ekipe. Primećuje stvari koje drugi ne vide. Priča na treningu sa mlađima. Verujem da je autoritet i u svlačionici i da je ovako likeable guy. 37 minutes ago, pendulum said: Igrale su Željkove ekipe uvek bolje u drugoj polusezoni. Karlikova povreda jeste najviše uticala na raspad. Da se nije povredio, verujem da bi se ipak uhvatile još neke pobede i da bi samim tim Željko imao pokrića da rešava i probleme sa Parkerom i Tajrikom na svoj način. U suštini promašilo se sa Džabarijem i Miltonom. Drugi su se pobunili zbog plata ove dvojice i malo bojkotvali. Karlik se povredio i sve je otišlo nizbrdo. Dešavalo se i u druigm ekipama. Eno Rakoč potvrdio ono o čemu se već šuškalo da je u Indijanopolisu bila loša atmosfera u repki ali niko o tome ne priča jer je osvojeno zlato na kraju. Da su bile druge okolnosti, da Željko već nije jednom promenio celu ekipu, da nije situacija u zemlji i pritisak ovakav ja sam prilično siguran da bi Željko čak i sa povređenim Karlikom i nezadovoljstvom par igrača uspeo opet da podigne ekipu i dovede je do sličnog nivoa na kojem je sada ali to je šbbkbb. Ne bih naravno da oduzimam kredit Penjaroji. Svaka mu čast kako se izborio sa pritiskom i nepoverenjem javnosti i najvijača i uspeo da posloži ekipu posle katastrofalnih poraza. No, videćemo kako će to izgledati u borbi za trofeje i u sledećoj sezoni kada krene od starta. Ja sam negde na tragu onoga što je Barkli gore pisao, a o čemu sam i sam drobio više puta kad je Željko otišao, Željko se kocka sa igračima. Kocka se sa njihovim karakterima. Sve to da bi uspeo da izvuče nekako maksimalni rezultat iz talenta. Svedočili smo tome u sezoni 22/23. On je taj koji drži svlačioniu. Ne trebaju mu igrači koji "osećaju" klub. Ne trebaju mu domaći po svaku cenu. Ne trebaju mu high IQ igrači ako su mlitavci itd. itd. Talenat na prvom mestu i teoretski plafon i uklapanje u njegovu filozofiju. On je imao sliku u glavi kako može do F4 i mi smo mu verovali. Možda nam se nije uvek sviđala košarka koju igra niti izbor igrača ali smo verovali da je on taj džoker koji može da nas gurne na F4. Penjaroja je korektan trener. Igra nam izgleda lepo i smisleno. Nemam mnogo zamerki. Pitanje je samo koji su njegovi realni dometi u kontekstu neke plejof i F4 košarke? O tome sam već pisao ranije. Neki drugi trener umesto Željka bi drugačije koncipirao ekipu, možda doveo više domaćih (tu računam i regionalne igrače), više nekih "pametnijih", pokupio više domaćih trofeja, igrao bez prevelikih amplituda, ne bi bilo padanja u ponor ali ne bi bilo ni velikih skokova na tabeli. Tu negde oko 10. mesta pa ako se uhvati neki voz za dalje to je to. Otprilike nešto što i komšije igraju sve ove sezone do ove godine. Kao sve je to korektno, borbeno, odbrana je tu ali kad se podvuče crta mućak. Budeš tu negde od 10. do 16. mesta i to je to. Tek su ove sezone izmenili koncept pa se vide i rezultati a vidi se i recimo shvatanje ABA lige. Kao što već rekoh - sa Željkom je ili pukovnik il pokojnik. Ako mu se ne slože kockice pokojnik si, pogotovo ake nemaš budžet kao PAO i Fener za korekcije u hodu. Ako mu se sve složi imaš mašinu koja melje kao 22/23 i koje se plaše svi klubovi u Evropi što su i sami igrači tih klubova javno izjavljivali. No, sad je tu Penjaroja. Ostoja će krenuti sa populističkim potezima i kopiranjem komšijskog koncepta iz bliže prošlosti. Očekujem Veselog i Lovernja. Očekujem domaće talente i iskusne. Videćemo dokle će nas to dogurati. Solidan intervju Zokija Savića. Rekao je sve ono o čemu se šuškalo. U suštini džabe trubimo o svemu dalje ako Ostoja ne prezume odgovornost. Imaj bar malo toliko dostojanstva čoveče. Bele maramice su podignute. Hvala što si donekle pomogao klub, što si učestvovao u dovođenju Željka, hvala na nekim drugim korektnim potezima kluba, marketinga i što nisi bio ful naprednjačka stoka do ove godine a sad lepo pokupi stvari i idi. To je prvi i neophodan korak. @ScepanScekicSto vezano za intervju, koliko sam video, sve stranice su prenele izvode, pa čak i ove bliske Ostoji jer su kontale da će ljudi svakako videti na drugom mestu pa kao ajde da i mi stavimo da se ne pravimo mrtvi i da nas ljudi ne bi otpratili. Imaš onu 04x1945 sa 43k pratilaca. Oni ne jebu ni upravu KK-a, ni FK-a već objavljuju sve informacije do kojih dođu. 1
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 2 minutes ago, pendulum said: ipak je ovo igra bez pritiska Pominje se ovo već par puta. Mi igramo bez ili sa smanjenim pritiskom ali drugi se ipak bore za nešto, kao Dubai pre neki dan. Nije jednostavno odigrati protiv motivisanog protivnika, tako da ipak nismo potpuno lagani. Isto tako, i ovi kao Pariz se kao i mi bore da ne budu 19. i da zaštite svoj teren, tako da svaki meč nosi finu dozu motiva. 1
realno *w Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 23 minutes ago, Barkley#34 said: Pominje se ovo već par puta. Mi igramo bez ili sa smanjenim pritiskom ali drugi se ipak bore za nešto, kao Dubai pre neki dan. Nije jednostavno odigrati protiv motivisanog protivnika, tako da ipak nismo potpuno lagani. Isto tako, i ovi kao Pariz se kao i mi bore da ne budu 19. i da zaštite svoj teren, tako da svaki meč nosi finu dozu motiva. Voleo bih da neko, potpuno neutralan i neupoznat sa situacijom na tabeli, pogleda jučerašnje drugo poluvreme recimo. Pa da vidimo, da li bi zaključak bio da je to opušten pristup dve ekipe koje nemaju šanse za plejin/plejof? Ili naše mečeve sa Duabijem, Fenerom... Pri tome, nije da smo se mi sada opustili, pa dajemo 15 trojki po meču, jer nema pritiska. Isti je to đavo, 7-8 trojki sa 30-35% i to je to. 3
Barkley#34 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ma naravno, nismo stegnuti niti puni računica ali kada izađeš na teren igraš da pobediš i za što bolji utisak.
Luchifer89 Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mislim da samo mi, napaćeni navijači, nismo pod pritiskom što se EL tiče. Za sada, od ovoga što je ostalo od ekipe, samo me BORBABRE zanima. Neverovatno koliko je SudanskiPuž i kapiten i lajfkouč i spiričuallider i plejmeker i prvi strelac ekipe (jebe ga malo šut za 3 ,al imamo Nika za to) 1 2
pendulum Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Pominje se ovo već par puta. Mi igramo bez ili sa smanjenim pritiskom ali drugi se ipak bore za nešto, kao Dubai pre neki dan. Nije jednostavno odigrati protiv motivisanog protivnika, tako da ipak nismo potpuno lagani. Isto tako, i ovi kao Pariz se kao i mi bore da ne budu 19. i da zaštite svoj teren, tako da svaki meč nosi finu dozu motiva. Gledaj, slažem se. Možda je preoštro reći da je "bez pritiska" jer smo izlazili iz nesvakidašnje situacije ali složićeš se da nije isto kad se boriš za plejof/plejin, kad klecaju kolena, zadrhti ruka u odlučujućoj situaciji i ovo sad gde je naravno takmičarski momenat prisutan (mislim meni je bio prisutan i na basketu ispred zgrade protiv rođenog kuma i brata a ne u EL tekmi) ali ipak nije tragedija ako se izgubi pogotovo posle par vezanih pobeda gde je jasno bilo da se situacija stabilizovala. Takođe sa druge strane imaš često protivnike kojima je ulog mnogo veći (biće tako sad i protiv komšija u EL derbiju) pa nije ista psiha u oba tima. Ono, nama je lepo da im zagorčamo život, a ako izgubimo not big deal a njima može da bude do or die tekma koja će da odlući da li će biti par mesta gore ili dole na tabeli. Ono što je nama sada garbidž tajm u EL, nekome je prekretnica sezone. Prosto sam hteo to da naglasim kao razliku i s tim u vezi naravno postoji i različit mentalni pristup utakmici. 12 minutes ago, Luchifer89 said: Neverovatno koliko je SudanskiPuž i kapiten i lajfkouč i spiričuallider i plejmeker i prvi strelac ekipe (jebe ga malo šut za 3 ,al imamo Nika za to) I meni je ovo fascinantno. Svi to ističu, od igrača do trenera. Evo sad i Savić poslednji. Jasno je da je Karlik glavni igrač, ali da je on bio kao neki lepak ekipe, vođa, motivator...stvarno na prvu ne bih nikad rekao jer deluje čovek kao flegma. 6
ScepanScekicSto Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago (edited) O doprinosima pojedinih igraca ove sezone pogledati pod 1. Partizan - Carlik 2. Efes - Larkin 3. Panata - Nunn 4. Barselona - Laprovitola Svi igraju na poziciji 1, mozda je slucajnojst ne znam. Prosto, ekipe koje imaju tako dominantne igrace na poziciji 1 ne mogu da se izvuku iz rupe kad se povredi vodeci igrac... da li je mogla selekcija biti bolja, pa se razmisljati o rezervi, da mogla je, da li je ta rezerva trebao biti Micic, ne nije... @pendulum video za njih, oni su od retkih... nigde nema partizan.net recimo Edited 5 hours ago by ScepanScekicSto 3
Dzep Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) Pohvala za sve sinoć, nemam zamerki, kad je i Poku dao znake života i izašao iz depresije sve mi je bilo jasno, nije bilo šansi da izgubimo. Već par utakmica igramo u principu daj da preživimo prvo poluvreme nekako pa ćemo u drugom da stegnemo malo odbranu a u napadu daj loptu Karliku i on će nešto da smisli. E pa problem je što je Karliku već gassed što nije ni čudo pošto nije dugo igrao a utakmice se samo ređaju, ali nas je sinoć izvukao Nik, ajde asistencije ali čovek je odigrao vrlo korektnu odbranu, dve tri lopte ukrao, otvorio kontre... Pohvala treneru, rotacije odlične, minutaža raspoređena odlično. Sledeći!! Edited 4 hours ago by Dzep
realno *w Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 27 minutes ago, ScepanScekicSto said: O doprinosima pojedinih igraca ove sezone pogledati pod 1. Partizan - Carlik 2. Efes - Larkin 3. Panata - Nunn 4. Barselona - Laprovitola Svi igraju na poziciji 1, mozda je slucajnojst ne znam. Prosto, ekipe koje imaju tako dominantne igrace na poziciji 1 ne mogu da se izvuku iz rupe kad se povredi vodeci igrac... Barsa još i najslabiji primer, jer se Laprovitola počeo raspadati i kad je zdrav, ali prošle godine je bilo tako. Dodao bih i Hapoel koji se nije proslavio bez Elajdže, iako imaju krcat ruster. Od momenta kad se povredio, vezali su 5 poraza. Onda još jednu koja mu je bila prva, pa 4 vezane pobede mislim. Kod nas je svakako loša selekcija, bila početak svih problema 2
Ne sam Safete Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 5 minutes ago, Dzep said: Pohvala za sve sinoć, nemam zamerki, kad je i Poku dao znake života i izašao iz depresije sve mi je bilo jasno, nije bilo šansi da izgubimo. Već par utakmica igramo u principu daj da preživimo prvo poluvreme nekako pa ćemo u drugom da stegnemo malo odbranu a u napadu daj loptu Karliku i on će nešto da smisli. E pa problem je što je Karliku već gassed što nije ni čudo pošto nije dugo igrao a utakmice se samo ređaju, ali nas je sinoć izvukao Nik, ajde asistencije ali čovek je odigrao vrlo korektnu odbranu, dve tri lopte ukrao, otvorio kontre... Pohvala treneru, rotacije odlične, minutaža raspoređena odlično. Sledeći!! Nije ovo prva koju Poku igra dobro.
realno *w Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Ne sam Safete said: Nije ovo prva koju Poku igra dobro. Ja i dalje ne mogu njega da provalim. Ona epizoda u prvom poluvremenu, pa to da ga pošalješ na tuširanje i busom za Bg. Imao je -4 indeks na poluvremenu. Onda uđe u drugom i mislim prvi potez Vilis zamalo daje iz "odbojke" u situaciju u kojoj je Poku bio u neuporedivo boljoj poziciji. Ali posle toga skok u napadu i koš, pa povukao kontru kod faul koša Džekirija, pa trojka, oa ono utrčavanje za dvojku sa 2 metra... a baš taj potez bi morao da mu bude tm, strašno težak potez za branjenje, a on pogađa u visokom %. Ne znam šta da kažem, ali čas me ubija u pojam, čas deluje kao da može tako puno. 1
Ne sam Safete Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Normalno da će nas ubiti u pojam kad je bio pogubljen k'o Travolta u onom gifu. Ali toliko je košarke u njemu da bih ga ja čekao koliko god treba. Čini mi se da mu fali malo slobode i vjere u sebe. Ništa što se ne može ispeglati povjerenjem i minutima. @realno *w Edited 2 hours ago by Ne sam Safete
TripleJ Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago https://www.b92.net/sport/kosarka/euroleague/217708/dvejn-vasington-novi-klijent-miska-raznatovica/vest Sad kad nam opet neki email zavrsi u spam folderu 1
Recommended Posts