Jump to content

Recommended Posts

Posted
30 minutes ago, le piaf said:

Ako ostavimo po strani očigledno neizbežan folklor, koji je bio apsolutno nepotreban za okupljanje koje za svrhu ima drugu vrstu emocije; neke istine se moraju izreći. 

Došlo je dosta roditelja sa decom, između ostalog i mala Minja, kao svojevrstan prikazatelj emocije koju Partizanovi navijači imaju prema Želimiru Obradoviću. U nekim drugim okolnostima ne bih bio pobornik, na neki način guranja deteta i igranja na tu kartu, no ovde to nije bio slučaj. Došla je tu jer ga voli. I moja devojčica je vezana za njega, a ja nisam taj tata koji je otvarao ta vrata. 

Druga stvar, nakon jučerašnje ostavke, dobrom delu je došlo iz dupeta u glavu, po onoj staroj ali istinitoj - ne znaš šta imaš dok ne izgubiš. Već sam rekao da sam potcenio ljubav partizanovaca prema Obradoviću, i usuđujem se reći da niko nikad nije bio ni blizu, niti će ikada biti, ni Đorđević ni Vujošević, ni Saša Ilić. 

Ljudi su tužni. Mislim, ono, nije čovek umro, samo je otišao iz kluba. Ali ih svejedno boli. Ima i samosažaljenja. 

Sa strane - patetika 1/1. Samo što nije, jer ljudi ga mnogo vole. Osećaju da gube nešto. Loš je osećaj. 

Mislim da je on svoju odluku već doneo. Treba biti i čovek, poštovati neke stvari, pustiti, i ne otežavati mu. On je dokazao svoju veličinu, i sinoć. 

Želimir nije veći od Partizana, Želimir je Partizan- pa tako sam i ja pogrešio kada sam ih rasčlanjavao. 

E tako :classic_love:

Posted
31 minutes ago, La mano de Dios said:

Ja ne znam sta da mislim, voleo bih da Zeljko preinaci odluku ali mogu misliti koliko su odnosi unutar svlacionice naruseni kada se on odlucio na ovakav korak u ovom trenutku. On koji je nebrojen broj puta lose startovao sezonu i sa Panatom i sa Fenerom i sa Partizanom pa posle dizao ekipu kroz sezonu i okretao momentum da odustane na ovakav nacin. Ako on nije video da ovaj tim moze da proigra i to posebno pred raspored koji ide u El onda ne znam ko moze. Nije to samo oprostiti se od ove sezone koja je ionako na ivici da bude izgubljena, on sutra treba da udje u svlacionicu i da trenira te igrace koji njega ne zarezuju vise ni 2% i tako jos 7 meseci, mislim da on nema snage za to. Da je tu samo jedan dva igraca pa da ih odstranis i nastavis dalje ali plasim se da su razmere mnogo vece od toga.

I dalje ne dajem prevelike šanse povratku, i onda nisam siguran ni da li uopšte ulaziti u analizu, ali kao što @le piaf lijepo objasni, emocije ne treba pocjenjivati ni u kom slučaju.

S tim u vezi, sve što si napisao iz ugla sinergije trener-igrači i generalno međuljudskih odnosa u timu ima svoj rezon, ali ako do povratka dođe to mora da se rješava na dva načina.

Prvi, da se apsolutno svakom pojedincu stavi do znanja da trener ima potpunu podršku menadžmenta i navijača, i da su mu ruke apsolutno odriješene u svakom pogledu. Ako treba neko da presjedi cijelu sezonu, ili da dobije otkaz po cijenu da mu se isplati svaki dinar i da će rezultati trpjeti, tako će i biti. 

I druga stvar, pobjede liječe sve. Moralo bi na neku novu energiju da se nešto i pobijedi, pa će se mnogo toga vratiti pod tepih ili skroz zaboraviti.

Svašta isplivava, vjerovatno je dosta toga i tačno, ali ja i dalje želim da vjerujem da u timu postoji core igrača sa kojima može apsolutno da se radi (Vanja, Poku, Sterling, Bonga, Milton, a vjerujem i Karlik).

• Like 4
Posted
5 minutes ago, Ludi za Poli said:

Koliko je realno da neko ozbiljno ime tipa Trinkija uopce zeli preuzet sjebanu svlacionicu od koje je the Najveci digao ruke? 

S obzirom da iskreno ne verujem da bi oni treneri koji bi Partizanu znacili pristali da dodju u mulj koji se stvorio (eeeeventualno Dzikic da se zajebe na emociju i uz betonske garancije) najverovatnije i jeste najbolje za Partizan da Obradovic se predomisli, ostane i da napravi cistku.