delgado Posted yesterday at 05:07 PM Posted yesterday at 05:07 PM (edited) Strasan behend Svajde na set loptu u TBu i za osvajanje prvog seta. Ipak Novak pojacava i pravi brejk u drugom setu Edited yesterday at 05:08 PM by delgado
Milutinov Tata Posted yesterday at 05:52 PM Posted yesterday at 05:52 PM Okrece mec, mozda mu ne prija igranje u podne.
delgado Posted yesterday at 05:55 PM Posted yesterday at 05:55 PM 4 hours ago, delgado said: Fricko sada protiv Lojda Harisa (koji je lagano dobio mucnog Baeza) -> Obecavao je taj Lojd pre 4-5 godina, igrao QF US Opena '21, ali je posle nestao i sada je van 300, i morao je kroz kvalifikacije do glavnog zreba. Nadam se da ce biti oprezan i da nece dozvoliti neki maraton, a umeo je to u proslosti da radi protiv ovakvih igraca a i da gubi, tako da, dobar test za ovu fazu. Kao da sam predosetio, ode prvi set caskom, imao 2 bp na 3-2, i kada nije iskoristio, odmah 2bp za Lojda u narednom gemu na 3-3, spasava te dve vezane i onda trecu koristi JuznoAfrikanac. Vidi se tu talenat i skill, odlicno servira, ume da napadne i prebaci sa linije, mora Fric mnogo bolje da servira i vise napada, inace eto ozbiljnog problema. Draper se nazalost povukao sa US Opena i predao Bergsu drugo kolo. Nikako da se oporavi
delgado Posted yesterday at 08:48 PM Posted yesterday at 08:48 PM (edited) Slomio Fricko otpor zilavog Lojda Harisa. Juznoafrikanac je ljubomorno cuvao svoj servis prva 2 seta, spasao je cak 8 bp - 6 u drugom setu, izvukao je i 3 vezane i svasta nesto i dogurao do TB. Tu je napravio cak 2 duple i izgubio ga sa 7-3. Posle je sve bilo lakse, uzimao je Lojd i 2 medikala, ocigledno igranje 3 meca kvalifikacija + prvo kolo + zahtevan mec ovde sa dosta dugih razmena je ostavio veliki danak. Drugi set nesto laksi, sa 2 brejka i 6-2, i u 4. je bilo 5-2 i servis, medjutim i tu se izvukao, spasao je 2 vezane MP i oduzio malo mec. Rival u R32 je takodje kvalifikant, Kym iz Svajcarske koji je dobio Quinna u 1r a onda Nakashimu u superTB petog seta 10-8. Solidan zreb za prvu nedelju, nadam se da u narednom kolu nece prepustiti set i da ce odigrati jos bolje.. Mensik bije bitku sa Blansheom, 1-1 nakon 2 tajbrejka, a potencijalni rival u R16 je Mahac vs Mensik/Blanse, nije naivno. Ispao i Ruud, izbacio ga Kolinjon u pet setova. Bonzi servira za mec nakon sto je gubio 0-2 u setovima od Girona, a peti set upravo krecu i Riderknec i Foka. Prosao i Bonzi Edited yesterday at 11:12 PM by delgado
alcesta Posted yesterday at 09:40 PM Posted yesterday at 09:40 PM Šteta za Drejpera. Danas sam videla samo kako je Rud ispao od Kolinjona, ŝto i nije neko iznenađenje. Novak je već počeo s gubljenjem setova, ali pošto koristi prva kola umesto pripremnih mečeva nije ni čudo. Videćemo koliko će se potrošiti u idućem meču.
Helena Posted yesterday at 10:43 PM Posted yesterday at 10:43 PM Novak u svojim intervjuima ističe ovo što si napisala i generalno je u zadnjih godinu dana potpuno iskren u vezi svega što govori, od odlaska Feda i Rafe i ostalog. (Moja) zamerka su i dalje predugi odgovori na postavljeno pitanje, i prosto onemogućava novinare za više pitanja, a često zna da se uplete i odluta od pitanja.
delgado Posted yesterday at 11:36 PM Posted yesterday at 11:36 PM Ode i Mensik, izbacio ga kvalifikant Blanse i on sada igra u 3R protiv Mahaca, ako ga prodje, a Fricko Kyma, moze se desiti da igra protiv 3. kvalifikanta u nizu, posle prvog kola i WC igraca ;D Naravno, tesko, Mahac je ozbiljan favorit u tom mecu i deluje da se polako vraca u formu a tada je jako opasan. Struff-Rune za sada jako dobar mec, Nemac kad je u formi zanimljiv je za gledanje, posebno zbog servis-volej elementa koji je jako redak danas
Helena Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Lol, jel ona kaže da je bila van USA, u Njujorku Nisam gledala, ali tačno imam Jeleninu sliku u glavi dok izgovara ove reči 1
delgado Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago Struf uzeo treci set i vodi sa 2-1, opasna bitka se vodi ovde. Pravi onaj Grand Slam mec u prvoj nedelji koji se pretvorio u rat, gde oba igraca prikazuju visok nivo i kolju se za prolaz Kvalifikanti prikazuju ozbiljne partije i dobro prolaze na ovom USO ;D
Poenter Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 21 hours ago, Marko said: U teenage godinama sve može i prolazi, i to ne samo za lični stajling... E već tokom 20-ih, kako već kada kod koga, većina adolescentskih fazona postaju takoreći čudni ako se i dalje furaju. Ja sam nosio ovu Carlosovu frizuru u srednjoj, išao sam pod mašinicu svake dve nedelje do mesec dana. Ali sam krenuo da puštam posle 20-te, i to tako da mi je svejedno da li idem kod frizera na svakih par meseci, nekoliko puta ili jednom godišnje, sve dok to liči na nešto i da se drži nivo što se održavanja tiče (Tada sam, u 21-oj mislim, ponovo otkrio češalj npr 😁) Kako god, nebitno, to each his own... Osim što postoji jedna stvar - nije nebitno. Pošto pričamo o tenisu. Pisao sam ja i na temi o reprezentaciji koliko su vodeći igrači iz 90ih bili kul i koliko je to uticalo na sve i sigurno svemu doprinose seksipil i koliko su kul bili na primer Džordan ili Danilović i da nije isto da su taj talenat imali Sem Kasel i Tomašević slina. U tenisu je to tek izraženo. Kod te srpske paranoje oko toga da nas svi mrze, gde u Novakovom slučaju i ima neke istine, potpuno se zapostavlja taj faktor i da je Novak večito imao loše frizure i loše dresove ili kako se to već zove u tenisu. Tek sad Novak negde malo kreće kul da izgleda, deluje da ga neko stilizuje, brada, frizura... a i ovaj crni ,,autfit" mu je sad dobar. Zaboravlja se koliko je Federer bio kul i elegantan u svakom smislu, a tek se zaboravlja koliko je Nadal bio lep i egzotičan u mlađim danima i imao one jarke i kontrasne boje koje su mu pristajale. Karlitos je još klinac i sve mu prolazi pa i ovo sad, ali i on će morati da se stilizuje za neku mega popularnost. Da se razumemo, mene zabole za to, jedino je eto uticalo na mene kao na klinca i nekako privuče klinca kada vidi Danilovića na primer kako je kul i hoće da bude kao on. Kao odraslu osobu me zabole. Međutim, stalno se zaboravlja da je ovo tenis i da među većinom teniske publike je sve bitno. Tu se vode priče ko je šta obukao, ko ima kakvu frizuru itd. A kome je stalo da bude popularan, mora da bude svestan toga. Kome nije, nema problema, fura svoj stil i zabole ga za popularnost. Malo je tu i Novak čudan u celoj priči jer i sam priznao da je patio za tim da bude voljen. Mogao je probati sa kosicom i boljim autfitima, za početak 😁 To je tenis i to je tako. Pa većina će vam krenuti priču o Borgu i kakvu je kosu imao pre nego što će spomenuti njegov forhend ili neki teniski kvalitet. Modne marke Fred Perry, Lacoste, Sergio Tacchini, Björn Borg... se sve zovu po teniserima i uvek tenis bio usko povezan sa modom, odnosno i frizurama pored odeće i svega. 3
Helena Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 12 minutes ago, Poenter said: Osim što postoji jedna stvar - nije nebitno. U tenisu je to tek izraženo. Kod te srpske paranoje oko toga da nas svi mrze, gde u Novakovom slučaju i ima neke istine, potpuno se zapostavlja taj faktor i da je Novak večito imao loše frizure i loše dresove ili kako se to već zove u tenisu. Tek sad Novak negde malo kreće kul da izgleda, deluje da ga neko stilizuje, brada, frizura... a i ovaj crni ,,autfit" mu je sad dobar. Zaboravlja se koliko je Federer bio kul i elegantan u svakom smislu, a tek se zaboravlja koliko je Nadal bio lep i egzotičan u mlađim danima i imao one jarke i kontrasne boje koje su mu pristajale. Karlitos je još klinac i sve mu prolazi pa i ovo sad, ali i on će morati da se stilizuje za neku mega popularnost. Međutim, stalno se zaboravlja da je ovo tenis i da među većinom teniske publike je sve bitno. Tu se vode priče ko je šta obukao, ko ima kakvu frizuru itd. A kome je stalo da bude popularan, mora da bude svestan toga. Kome nije, nema problema, fura svoj stil i zabole ga za popularnost. Malo je tu i Novak čudan u celoj priči jer i sam priznao da je patio za tim da bude voljen. Mogao je probati sa kosicom i boljim autfitima, za početak 😁 To je tenis i to je tako. Pa većina će vam krenuti priču o Borgu i kakvu je kosu imao pre nego što će spomenuti njegov forhend ili neki teniski kvalitet. Modne marke Fred Perry, Lacoste, Sergio Tacchini, Björn Borg... se sve zovu po teniserima i uvek tenis bio usko povezan sa modom, odnosno i frizurama pored odeće i svega. Nije bilo gore obučenog vrhunskog tenisera od Feda, najk je prevazilazio sebe kad nekog treba unakaziti....Ni Uniklo nije bio mnogo bolji. Van terena, Fed je bio elegantan u svečanim odelima, Novak i kažual izdanjima. Ali niko, NIKO neće pamtiti Federera po smehotresnom autfitu, nego baš po igri, njega i Samprasa. Nadal je druga priča, on je imao isto nakaradnu opremu, ali nastup mu je bio, ne znam ni kako bih rekla... sa tom dugom kosom...divlji. Novak, pak, još po priči Jelene Genčić je uvek bio uredan, upakovan i to je sve radio sam...nije nosio traku, imao "regular frizuru" i to je prosto on. Alkaraz je ok, ono što Siner nosi je smejurija (najk, opet) i zasmejala sam se kad sam pomislila kao bi Siner izgledao na nularici, ko Sigurni Viver u Alienu
Poenter Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago To je tvoje mišljenje sa kojim se ne slaže velika većina teniske publike, a većina je ta koja kreira narativ, stvara popularnost nekome... 1
Helena Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 10 minutes ago, Poenter said: To je tvoje mišljenje sa kojim se ne slaže velika većina teniske publike, a većina je ta koja kreira narativ, stvara popularnost nekome... Velika većina današnje teniske publike ne zna ni za Samprasa, a ne Bjorga ili Lakostu. Federer sigurno nije ostavio traga u teniskoj modi.
Poenter Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Ne znam o čemu pričas, Rodžer je modna ikona i svi su tamo balili na njegove kombinacije, kosicu, traku... Ponavljam, ti i imaš svoj ukus i mišljenje i to je sasvim legitimno, ali činjenice o tome šta se generalno smatralo i smatra su drugačije. I danas kad Novak izađe u crnom na USO, piše se da je dobar, ali ne kao neki tamo Federerov čuveni ctni autfit u Njujorku. Da se razumeo, to ne pišem ja, samo sa čitao. Tu ni ne dotičemo kosicu koja je uvek u svetu tenisa bila bitna i koju su Federer i Nadal furali dugu, a Novak nikada nije. To u tom svetu ide toliko daleko da se Agasi mučio sa perikama. U košarci na primer obriješ glavu i dobar si. 1
McLeod Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Obojica su bili modne ikone vise od Djokovica sigurno. Da li su im se pamtili autfiti kao autfiti sa terena, ne mora da znaci, ja vise pamtim i dan danas neke Safinove ili Agasijeve gluposti koje su nosili, kao i Stepanekove stolnjake, ali da su uticali, jesu. Na primer, ja sam zahvalan Rafi jer je od 2005. do neke 2008, kad sam isao u teretanu ponekad i dva puta dnevno, bio dobar izbor siledzijki zbog njega. Danas ne mozes da nadjes tako jeftine a kvalitetne majice bez rukava. Valjda ce Karlitos to ponovo da popravi. 1
delgado Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Zaspah sinoc uz mec Strufa i Rundaca negde sredinom petog seta, nisam mogao vise da izdrzim iako su momci vrhunski pikali, i obradujem se kada sam se probudio i video rezultat - Struff je uspeo da prodje dalje. Na Wimbledonu je isto prosao 2 kola, izbacio u 2. Feliksa i otkinuo set Alkarazu. Ovde 3 kola kfala, i sad jos dva, izbacivsi Runea.. Kada je spreman i ovako igra, jedan od atraktivnijih za gledanje - nema mnogo filozofije, bum-tras, jako sa oba krila se napada podrzanom odlicnim servisom i sa dosta izlazaka na mrezu. Protiv Tiafoa ce biti dobra bitka, jeste Frens favorit, ali nije nemoguc novi peteserac i maraton...
Helena Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago Ovo su baš dobro zakuvali, sad se oglasila ostapeons IG, objašnjava situaciju od sinoć. Prozivaju je rasistom i samo sam čekala.
jevrem69 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Za svakog se moze reci da je maltene modna ikona u svetu tenisa danas, sem za Rafu koji je u onim siledzijkama boje ciklame izgledao mozda kao modna ikona samo kod klinki i kod homica ............... Stepenek se stvarno oblacio kao ciganski vojvoda, ni Tijafo nije nista bolji .................... Edited 8 hours ago by jevrem69 1
alcesta Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 hours ago, Helena said: Našla sam "pozdrav" 😁 Ništa nisam mogla da razaberem šta kažu, ali ako je tačna verzija koju je Tejlor ispričala, totalno je urnebesno da Ostapenko nekom kaže da je classless Uhvatila sam malo Ive Jović protiv Paolini sinoć i nisam impresionirana, doduše verovatno je to bilo najgori period meča za nju. Dobra strana je što joj je servis toliko očajan da tu može biti samo napretka, a onda će doći i bolji rezultati. U stvari i dosadašnji rezultati su joj apsolutno impresivni ako uvek servira kao sinoć.
Barker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Ne gledam mec, ali cini se da se opasni Popirin od prosle godine nije pojavio danas protiv Sinera.
Milutinov Tata Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sorana Kirstea, sasvim dobar mec protiv Muhove, izgubi u finisu treceg seta. Ona jos uvek na terenima, a Ana decu sprema za skolu. 1
La mano de Dios Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago Pozdrav drustvo, pratim ovaj teniski forum vec godinama, ali nisam se nikad registrovao jer me je iskreno mrzelo da pisem ali sada kada vidim koliko je opala aktivnost a Us open vec u punom naletu odlucio sam ipak da se pridruzim da podelimo neka zapazanja.
La mano de Dios Posted 50 minutes ago Posted 50 minutes ago 2 hours ago, Barker said: Ne gledam mec, ali cini se da se opasni Popirin od prosle godine nije pojavio danas protiv Sinera. Ja sam pogledao malo i ovde uopste nije stvar u Popirinu, kada Janik drzi odredjeni level igre na tvrdoj podlozi, recimo nekih 70,80% svojih mogucnosti to mu donosi lagane meceve protiv 98% atp toura. To je bio slucaj i danas. Vidim da se ovde i malo spominje ali Janik Siner ce verovatno biti najblizi igrac kalendarskom slemu u open eri, njega je samo jedna od one tri mec lopte delila do toga. Prosto ne vidim mogucnost da ga ove iko spreci da osvoji 4.uzastopni slem na betonu. Koliko god ja vise simpatisao Alkaraza i smatrao njegovu igru lepsom i sa svakako vecim plafonom ovo su cinjenice.
Recommended Posts