crni96 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 19 minutes ago, TB Told said: Kao što rekoh voleo bih da čujem šta bi to mi mogli da primenimo, kad se već stavljaju kontekst dobrog primera koji treba slediti. Treba nam neko ko zaista svim srcem želi Zvezdu da vidim kao ozbiljnu kariku u evropi. Terza to nije. 1
TB Told Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Kakve veze ima Terzić sa pričom o Bodeu na koji treba da se ugledamo. Ja pitam šta je to konkretno što treba primeniti i šta se može primeniti kod nas.
Taki Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 minute ago, TB Told said: Kakve veze ima Terzić sa pričom o Bodeu na koji treba da se ugledamo. Ja pitam šta je to konkretno što treba primeniti i šta se može primeniti kod nas. Mozda vjestacku travu :)
Summerfunk Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 22 minutes ago, TB Told said: Kao što rekoh voleo bih da čujem šta bi to mi mogli da primenimo, kad se već stavljaju kontekst dobrog primera koji treba slediti. Za početak bismo mogli da primenimo to da sačuvam većinu ekipe (pod tim mislim na igrače koji nisu Ivanić, Katai i drugi sa 33+...), a ne da budu prodati na prvu ponudu. U redu ako je njihova lična želja da idu, ne možeš protiv igrača i njegove želje. Ali ako svake godine imamo dvocifren broj novih igrača, onda ga jebi. Kad da se ti igrači uigraju, Bog sam zna. Zato je i Miloje bio dobar. Tu je krpio štapom i kanapom šta mu se bacilo u ekipu. Iako nisam fan njegovog lika i dela, čovek je umeo da napravi kakav takav rezultat sa upitnim igračima. Isto tako, razumem i ne osporavam prodaju Maksimovića, Milosavljevića... Pa sad i prodaju Kostova za tih famoznih ~20.000.000e. Ali ako ćeš već da utopiš klinca, barem sve te pare uloži u par nekih pojačanja, nek se obrće ta love u okviru kluba, a ne da se prvo zadovolje džepovi, pa onda klupski interes. Nek se polako sklapa tim za napad na LŠ sledeće sezone, a ne da na pripremama gledamo tim "A", onda u kval. tim "B" i onda prva evropska utakmica, nov tim "C" koji nije imao vremena da uigra tri krštene akcije. Drugo, mogao bi sportski sektor na lađenje. Marin, Mrkela (rekao bih i Terzić, ali taj nikad neće otići, dok ne ojadi klub do kože). Ljudi nakrcali više krilnih igrača nego što je prosečna poseta na Rajku i ekipa je igra(la) bez krila XY utakmica 😄😄 Na jedno pojačanje, oni omanu 5 igrača. I nikom ništa. Sad se kao klub okreće domaćim igračima, što i ajde, nije da ne bih voleo, ali njima su pojačanje Gudelj i slični. Taman da napravimo udruženje penzionera. Ovo što naš skauting i sportski sektor radi, neko bi mislio da rade protiv kluba i da su ih poslali iz Partizana direktno. Pa ako ništa, neka dovedu tog mučenika koji dovodi crnce i strance u FKP, mogli bi nešto da nauče. Nekako uni uvek ubodu sa tim igračima. Mogao bi i neki novi trener da dođe, a ne neko staro poznato lice. Iako Deki stvarno igra lep fudbal za sad, ne mogu da lažem. Mislio sam da će naslediti #MilojeBall, ali za sad je ovo skroz legitimno. Kao i KK-u. Kad gledamo igrača/trenera, ogroman plus je ako je već bio tu, ako se zasitio i sad opet da dođe. Dobro, barem se u KK-u shvatili neke stvari očigledno, pa neće ponavljati stare greške. Vidi se da u zadnjih godinu i po, KK radi dobar posao. Ali ajde, nebitno to. Ne znam šta fali da se dovede trener stranac, da ga zacementiraš trogodišnjem ugovoru i daš odrešene ruke, da on pokuša nešto svoje. Ne pričam konkretno za Rijeiru, ali ono gde on u intervjuu priča da on NIJE za Rijeiru jer laž. Pa koji je kurac Marin išao na razgovore sa čovek i obladali čoveka kao da je jedini trener koji postoji na svetu. Verovatno su znali da ide negde odmah, pa je bilo najbolje samo ga ne dovesti. Pošteno. Ali jedan novi, stranac trener bi mogao malo da resetuje ove primadone kod nas. Mogli bi konačno da igraju igrači koji zaslužuju da igraju, koji se ističu na treningu, imaju volju da trče, dodaju loptu, ne gura ih direktor ili neko treći da se ruše rekordi koje samo njih zanima. Pa i na kraju krajeva i taj trener bi ti tim nekim svojim sistemom doprineo kasnijoj prodaji igrača, možda bi i pravio bolje rezultate. A možda i ne bi, jbg. Rizik koji se možda isplati, a možda i ne. Ali eto, to bih ja lično voleo. Trener autoritet koji će da radi šta on misli da treba i kako treba. Da se ekipa zdrži duže od jedne polu sezone/sezone. Da se na vreme spremamo za Ligu Šampiona. Da se odreši kesa za igrača koji vredi, a ne da se obleće jedan igrač i kad ih taj ispali, oni nemaju šta i kako. Zato mora i tu dobar reset da padne. Mislim da bi u nekom iole ozbiljnijem klubu letele glave za ovako skandalozne prelazne rokove. Ako si već rešio da praviš domaću osnovu, onda odreši tu jebenu kesu i dovedi igrače u godinama gde mogu biti samo bolji, gde ćeš i kasnije moći da ga prodaš i sigurno vratiš uloženo + verovatno će preteći za novu G Klasu u Brabus opremi. Pa i plati ga koliko valja, daj mu šta traži. Dali su Arnautoviću 2.5m po godini. A čovek bira kad mu se igra, kad ne. Divota. Sad nam se smeši Gudelj i ostala kompanija koja će da zida po Beogradu i splavare. I za kraj. Ja ne kažem da mi kao nešto loše poslujemo. Šta više, mislim da najbolje rezultate pravimo u regionu? Pa rezultati su tu. Devet godina se igra Evropa. Milioni i milioni od samo igranja te iste Evrope. I prodaja klinaca za rekordne svote. Kao i što su probili rekord za platu igrača. Samo što se sad vrtimo u krug. Prodaš sve što valja > dovedeš dvocifren broj igrača > uigravaš ih > dok ih kao uigraš, ispao si iz LŠ > prodaj na zimu šta možeš > i sve u krug. Mislim da upravi nije do LE, jer je to donosi dosta manje para nego igranje LŠ, a u LŠ si tu da doniraš bodove drugim ekipama i da se ogrebeš o jednu, eventualno dve pobede. Zvezda je isti ovaj Bode dobila, kažem, rutinski kad pogledaš, a nisu ni oni slučajno tukli City, Atletiko i sad Inter. Ostaće upisano da je Terzić i ova garnitura ljudi u klubu napravila sve ove transfere i brojke na kraju. Ali ja ti kažem da bi Terzić dao sve što ima da mu ekipa igra sad 1/8 LŠ jer mislim da mu je ovo druga sezona već gde najavljuje da ga samo to zanima. Šta god i kako god. Mi ćemo i sledeće sezone igrati Evropu. Sad, da li ćemo igrati LŠ pa ispasti već posle 2. kola ili ćemo igrati LE i opet zabosti neku 1/8, svejedno. Ali ćemo se sa ovim import-eksport tipom poslovanja tapkati u mestu. Za prosečnog navijača je verovatno to i ok. Ode na 4 utakmice LŠ, vidi par ekipa i tjt. Ili LE gde se možeš pošibati realno i u 1/8, samo jbg, zavisi oće li ti neki premijerligaš zapasti ili neki prosečni 'talijanski 😄 3
fradler Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Šteta što nismo Paok izvukli, Selta se poigrava s njima kao sa nekom dečicom. 2
Small Owl Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Trenutno, na 4 utakmice LE i 4 utakmice LK je 7 dvojki i 1 x. Jebem te srećo.
Bode Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Da se kratko nadovezem na pricu za Bodo-Glimt, bez zelje da kvarim diskusiju. Dosta tu igra ulogu i sredina, a porediti Srbiju i Norvesku u bilo kom smislu je uzaludno. Njihov sadasnji trener je 10-ak godina u klubu, od toga 7-8 kao trener prvog tima. Belezili su dobre rezultate i prethodnih godina, sa odredjenim usponima i padovima, ko je pratio malo blize zna. Ono sto meni zapada za oko je cinjenica da su 85% ekipe Norvezani, par Danaca i po jedan Rus i Nigerijac. Ocigledno je moguce. Zbog toga najvise smatram da bi trebali da se poredimo sa njima, ako ne i da pratimo njihov primer u odredjenim stvarima koje dobro rade. Sad, da li su oni talentovaniji za fudbal od nas, nisam strucan. Cak i da nam beze, nije neka razlika u klasi. Takodje mi je drago da pokazuju da i dalje mogu da se pobedjuju najveci klubovi, jer ovde se plasira upravo suprotna prica kad se igra liga sampiona. Da nemamo sta tu da trazimo. Imamo, ali je potreban je kvalitet igraca i dobar rad trenera. Dobrih trenera! Iako ne igram kladionicu i ne bavim se time, nekad uzmem ove kvote kao referencu kada ne znam puno o jednom ili oba tima. Vidim da je na Zvezdu preko 5.5, sto deluje bas mnogo kada se uzme u obzir losa forma Lila i izostanak odredjenog broja igraca. Pomalo cudan Zvezdin sastav...ocekivao sam Kostova i Owusua u 11. Edited 2 hours ago by Bode
Perkos2 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, TB Told said: Samo još da čujemo kako to posluju i šta bi to mogli primeniti od njihovog sistema, umesto što se redovno kad neki uslovno manji klub ostvari kuka "kako oni mogu, a mi ne i što mi nismo kao oni". Može se primeniti sve ali će biti manje para u džepovima lopova pa nikad to nije ni pokušano.
TB Told Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 36 minutes ago, Summerfunk said: Za početak bismo mogli da primenimo to da sačuvam većinu ekipe (pod tim mislim na igrače koji nisu Ivanić, Katai i drugi sa 33+...), a ne da budu prodati na prvu ponudu. Nažalost i za kraj, jer se ostalo opet svodi na kritiku rada u Zvezdi, a ne na konkretne primere koje možemo koristiti od Norvežana. Pri čemu ovo nije tačno, jer i oni prodaju igrače kad im stigne dobra ponuda. Njihova najveća prodaja je igrač koji je odigrao nepune dve godine kod njih, u sred kvalifikacija za LŠ 2024 godine, to čak ni mi ne radimo (mi bar sačekamo kraj kvalifikacija). Druga je stvar što njima uopšte nije primarni cilj povećanje tržišne vrednosti igrača i realno retko i imaju igrače koji su blizu neke veće tržišne vrednosti. S obzirom da su im većina ekipe Norvežani, a imaju samo jednog redovnog člana reprezentacije i dva povremena, a starost ekipe im je oko 27 godina (sinoć) sasvim je jasno da je glavni razlog njihovog uspona odličan sportski deo koji je od relativno iskusnih igrača iz domaćeg lige stvorio dobro uigranu ekipu, koja koristi između ostalog i geografsku prednost koju ima. Tako da se skoro ništa od njihovog pristupa ne može primeniti kod nas, pa je ta priča o njima kao nekom primeru bespredmetna. Edited 2 hours ago by TB Told 1
dunaj95 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Pa Zvezda je godinama čuvala najbolje igrače...Upravo zbog tog Katai i Ivanića imaju status modernih legendi kluba , pa tu su bili Ben, Kanga i Bukari....i skoro nikada nijedan od ključnih igrača nije prodat na prvu ... Zvezda je taj Bodo, koji ima sjajne rezultate, izbacila u dvomeču... Tada je to bilo "sasvim normalno"... Biće prilike da igramo opet sa njima.. Ja sam uveren da bi ishod bio isti...
Summerfunk Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 17 minutes ago, TB Told said: Nažalost i za kraj, jer se ostalo opet svodi na kritiku rada u Zvezdi, a ne na konkretne primere koje možemo koristiti od Norvežana. Pri čemu ovo nije tačno, jer i oni prodaju igrače kad im stigne dobra ponuda. Njihova najveća prodaja je igrač koji je odigrao nepune dve godine kod njih, u sred kvalifikacija za LŠ 2024 godine, to čak ni mi ne radimo (mi bar sačekamo kraj kvalifikacija). Druga je stvar što njima uopšte nije primarni cilj povećanje tržišne vrednosti igrača i realno retko i imaju igrače koji su blizu neke veće tržišne vrednosti. S obzirom da su im većina ekipe Norvežani, a imaju samo jednog redovnog člana reprezentacije i dva povremena, a starost ekipe im je oko 27 godina (sinoć) sasvim je jasno da je glavni razlog njihovog uspona odličan sportski deo koji je od relativno iskusnih igrača iz domaćeg lige stvorio dobro uigranu ekipu, koja koristi između ostalog i geografsku prednost koju ima. Tako da se skoro ništa od njihovog pristupa ne može primeniti kod nas, pa je ta priča o njima kao nekom primeru bespredmetna. Jbg. Ako ti tako misliš, onda ok. Ja sam napisao šta ja mislim i šta bih lično ja voleo da se desi u Zvezdi u nekom bližem periodu. Bode (po meni) realno može skoro svake godine da igra PO, veoma korektna ekipa koja opet kažem, nije tek tako i na sreću dobila City, Atletiko M. i sad Inter. Verujem da neće mnogo menjati na leto, samo će se nadograditi tamo gde im škripi. I to je to. To je opet ono gde ja kažem da se Terzić izjeda u sebi jer bi on voleo da je Zvezda na tom mestu. Da i njegova ekipa tuče svetske velikane i završi u tom čuvenom novom formatu PO LŠ-a. I opet, možda i grešim, ali ne bih se začudio da Bode opet sl. godine igra PO dok ćemo mi LE ili standardno, klasika LŠ i ispasti već posle par kola jer ćemo svi da molimo Boga da dobijemo razne ribare, pekare, elektičare i radnike u šoping centrima. I ja ne govorim isključivo za njih kao primer, možda je na kraju ipak sve to sreća pa ih Inter resetuje na fabrička sad. Možda sl. godine ligu konferencija budu igrali, a možda ni to. Ja sam samo napisao neke od mojih želja. Ovo što klub trenutno radi je tapkanje u mestu. Ako je samo bitno da se igra LE/LŠ bez bilo kakvog učinka osim ulaska u isto takmičenje i kasnije prodavanje igrača koji se pokažu u istom takmičenju, onda je ovo skroz ok i nema šta. Bitno da se lova okreće. Na kraju Terza otvori šampanjac jer je uzeo duplu krunu, nakantali mu ekipu svi u LŠ, ogrebao se za jednu pobedu, raskovao celu ekipu i oni u upravi srećni. A mi navijači molimo Boga da nas ne počaste sa nekim Gudeljom ili nekim sličnim, jer je l, mora prvo delegacija kluba da se namiri pa onda tek klub i interest kluba. Edited 2 hours ago by Summerfunk
Saxon01 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) Stavljanje Lucica u prvih 11 , je jedna nenormalna odluka , i ja ovu utakmicu necu gledati. Arnautovic van 11 ? Kakva sramota od sastava. Jos stavio Handela kome nije dao sansu ni u jednoj utakmici. Ovo cemo izgubiti glatko . 3-0 Edited 2 hours ago by Saxon01 2
No name Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 14 minutes ago, Petkovic Miroslav97 said: Darjan pogodio sastav. 😁 Pa naravno. Jajarenje na max. Ova ekipica nije odigrala ni jedan meč zajedno, ali je mister baš sad u LE resio da eksperimentise, da igra sa Enemom koji nije starter ni u JSL ali je večeras volsebno u startnoj. Sa tri stopera nismo igrali ni jednom ali večeras igramo. Bitno je da se stare kosti Arnauta odmore za derbi. Tu je i moderna legenda kluba dokazana po Surdulici Katai koji se čuva za derbi da zapleše. Jer ko jos zaboga igra dva puta nedeljno ? Ej Kostov na klupi, Veljković??? Starter Lučić? Bravo mister jbo te onaj ko te doveo i ko te drži u klubu i tebe i terzica. Edited 2 hours ago by No name
muzipoz Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, No name said: Bitno je da se stare kosti Arnauta odmore za derbi. Tu je i moderna legenda kluba dokazana po Surdulici Katai koji se čuva za derbi da zapleše. Zato što je lil fizički duplo jača ekipa od selte. Stvarno trebaš biti lud ako misliš da bi Katai mogao biti koristan protiv francuskih ekipa 2
No name Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, muzipoz said: Zato što je lil fizički duplo jača ekipa od selte. Stvarno trebaš biti lud ako misliš da bi Katai mogao biti koristan protiv francuskih ekipa Druže niko ne govori za Kataija, on treba da bude van 22 igrača. Pričam o Arnautovicu koji je igrao prošli meč i dao gol. Govorim o Veljković, govorim o Kostovu... Čuvaju se za derbi, nista drugo nije po sredi. Tankuje se ovo da bi se bilo sveže za nedelju. Enem nije igrao ni jedan meč kao starter, a sad startna postava. Za koji mog plaćamo i čuvamo Arnautovica....da bude rezervi i igra 25 min u ovakvom meču, trpa Javor? Daj da se nezajebavamo....napravili su prioritet i meč u nedelju to se jasno vidi.
muzipoz Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, No name said: Pričam o Arnautovicu koji je igrao prošli meč i dao gol. Govorim o Veljković Trebaju nam brži igrači + igra na X da bi rešavao u Beogradu
Perkos2 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Učena i Portugalac nisu videli prvi tim mesecima a sad startuju, ovaj ofkovac mi je nepoznanica, lučić je lučić on je tu da zbunjuje
Bode Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, Perkos2 said: Učena i Portugalac nisu videli prvi tim mesecima a sad startuju, ovaj ofkovac mi je nepoznanica, lučić je lučić on je tu da zbunjuje Kako bese, nametnuo se na treninzima😂 Ajde da vidimo, sudicemo na kraju.
No name Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 12 minutes ago, muzipoz said: Trebaju nam brži igrači + igra na X da bi rešavao u Beogradu Treba nam jedan dobar šamar večeras a onda i u nedelju. Msm terzicu i misteru Edited 1 hour ago by No name 1
Summerfunk Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, No name said: Treba nam jedan dobar šamar večeras a onda i u nedelju. Msm terzicu i misteru I, šta posle tog šamara? Ništa. Terzić će se zavući u rupu, jer kad se gubi, najtiši je, a kad se pobeđuje, e tad je najglasniji. Šamar bi bio neigranje Evrope. Pa da gospoda ili jedan čovek iz uprave pitaju gde su pogrešili kad posle toliko godina, nisu izborili Evropu. A priliv novca nikad veći.
fradler Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Dobro je ovo za sad, opasniji smo, još kad Lučke ne bi uvek imao potez viška... Eraković odličan.
Recommended Posts